Ynt: Xj Mi?.. Zj Mi?.. Neden?..
Saat gece 01:10
28 sayfayi okudum..
Esim yanimda TV basinda sizmis..
Birakin oncesindeki kararsizligimi, okudugum sayfalar icerisinde bile sanirsam 4 yada 5 kez kararim degisti..
Kararsizim karisigim karman cormanim...
- Zamansiz tasarimi ile daha ozel olusu
- Daha az masraf cikarmasi, daha sorunsuz ve kirilmaz olusu
- Yakit Ekonomisi ve isletme maliyetinin azligi
- Offroad donanimiyla cok yakisikli ve vahsi olusu
- 2 ceker seceneginin bulunmasi XJ'yi one cikariyor
ancak diger tarafta...
- Grand Cherokee'nin yadsinamayan konforu
- Keyif veren oyuncaklari ve luksleri (Infinity ses sistemi, yol bilgisayarlari, isitmali koltuklar,vs...)
- tabiki V8
- ve ayni temizlikteki XJ'ye gore daha ucuza sahip olunabilmesi ZJ'yi kafama sokuyor...
Simdi o zaman bu basligi hortlatmisken soyle farkli bir bakis acisi denesek?
Ben size kendi durumumu izah etsem, siz de bana kisisel zevkleriniz ve gorusleriniz uzerinden degil de, olabildigince benim gozumden ve yerime kendinizi koyarak fikir verseniz cok mutesekkir olurum..
- Oncelikle iki araci da hic surmedim (dolayisiyla ornegin XJ'nin ne kadar konforsuz oldugunu bilmiyorum, ZJ'nin ne kadar konforlu oldugunu bilmedigim gibi)
- Arac gundelik kullanim amaci olmayacak, evin birincil (esimin) araci zaten konusunda basarili Subaru Forester 2.0 X ailemizi guvenle ve konforla heryere tasiyor.
- Bu yeni Jeep sadece benim hobby aracim olacak, cogunlukla arazide (yerine gore hafif, yerine gore hasin) ve nadiren de canim cektigimde heybetiyle sehir sokaklarinda egomu tatmin edecek.
- Arac (karar hangisi olursa) orta seviye ve biraz uzerinde asagidaki donanimla yuklu olacak
* 4,5" yada 5,5" Critical Path Long Arm Lift Kit
* Arazi tipi jantlar ve M/T 33" Lastikler
* Demir on ve arka tamponlar
* On Vinc
* Bushwacker Dodikler
* Yukardaki yukseltme ve lastik ebadinin sorunsuz ve dertsiz calismasi icin gerekecek tum iyilestirmeler (direksyon kutusu, stabilizator, pitman arm, vs...)
Hangi arac olursa olsun 98 model olacak... Yeni her zaman iyidir..
Sizce benim recetem nedir abilerim, dostlarim?
PS: Gonlum XJ diyor... ama konforsuz vs tabirleri ve V8'den yoksun kalma fikri dusunduruyor... ???