XJ mi?.. ZJ mi?.. Neden?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ayhanayhan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 293
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 100,061

ZJ mi, XJ mi?

• ZJ

Kullanılan: 109 42.6%
  • XJ

Kullanılan: 120 46.9%
  • İkiside değil

Kullanılan: 27 10.5%

• Kullanılan toplam oy
    256

Etiketler
Ynt: XJ mi?.. ZJ mi?.. Neden?..

Ferhat GÜL' Alıntı:
Yakıt vergi ve konfor haricinden arazide hangisi daha başarılı ?

bi fark yok hocam...
2 si de güzel araç..
zevk, hangisi güzel geliyosa onu al...
xj nin fiyatı olması gerektiğinden fazla sadece...
bu nedenle de zj almak daha mantıklıdır...
güç lazım olduğu yerde v8 öne çıkacaktır...

Selamlar

Bence arazide en başarılı araç 1- uygun arazi lastikli 2- yükseltilmiş, yada yükselme alçalma yeteneği olan 3- differansiyellerinde %100 kilit olan 4- şanzımanında kilit olan 5- şanzımaında ön- arka ve hem ön hem arka çekiş terçihlerini seçmenize izin veren 6-motoru yüksek beygir güçlü ve torklu 7- şnorkelli 8- tampon yada tamponlarında vinc takılı olan araçtır. artık yapılacak eklemeler aksesuar ve tefferuattır. Marka ve modele gelince kimse kimsenin düşüncesine ipotek koymamalı bence gönlünüzün sevdiği hoşlandığınız hangi marka ve model olursa, ister yukarıda yazdığım bütün özellikleri fazlasıyla karşılasın ister karşılamasın. sizin aracınız hangisiyse en iyi marka ve model o dur. olmadı modifiye yaparsınız begenmediniz satar yenisini alırsınız , kırılır tamir ettirirsiniz amaç kalp kırmamak tamiri zor, araç yetersizmi arazide saplandınızmı problem yok nasıl olsa bir dost çeker yardım eder. hangi marka saplanmış kim kimi çekmiş önemli değil önemli olan dostluk.

Saygılar.

fabrikasyon hallerinde ise, şüphesiz XJ daha kaabiliyetli olacaktır. modifiye ederseniz ikiside aynı şey. yol koşullarında tartışmasız zj daha iyi.

Ferhat GÜL' Alıntı:
Yakıt vergi ve konfor haricinden arazide hangisi daha başarılı ?

bu soruya...

son_kral_54' Alıntı:
Herzaman söylerim bunu.En iyi araç sizin seçtiğiniz araçtır.

bu cevap hiç de mantıklı değil...

arazide zj mi rav4 mü deseydim... aynı cevabı mı verecektiniz?

KLL' Alıntı:
fabrikasyon hallerinde ise, şüphesiz XJ daha kaabiliyetli olacaktır. modifiye ederseniz ikiside aynı şey. yol koşullarında tartışmasız zj daha iyi.

yok öyle bir fark...
xj nin zj den üstün hiçbir yanı yoktur...
şanzumandaki 2h konumun yakıt ekonomisi için üstünlük olduğu söylense de xj nin zj den az yaktığını henüz göremedim ve duyamadım...
sadece şu bir gerçek modifikasyonlarda xj bence daha yakışıklı duruyor...(tr de modifiye yapılmış zj ve xj lerden bahsederek yazdım)
bağzıları (bunların çoğu xj sahibidir) daha az elektronikten dolayı araziye daha yakındır gibi tezleri savunsa da bir iki donanımsal elektronik eksikliği haricinde xj de de fazlasıyla elektronik yapı mevcuttur...

ben dediğim şeyi yaklaşma uzaklaşma açılarını düşünerek yazdım.

sevgli levent kardeş.
ben o cevabı bozo'nun cevabına istinaden genelleme olarak yazdım.
yinede sözümdeyim. kimse,kimsenin parasal yönünü bilemez.yada o aracın çıkacak masraflarını biz değil alan karşılıyacak.
her aracın avantajı ve dezavantajı vardır.belki sorularla biryerlere gelmeye çalışabilir.sonunda bütcesinin el verdiği araca
karar verecektir.işte o araç onun için en iyi araçtır. unutma kirpi yavrusunu pamuğum diye severmiş.

son_kral_54' Alıntı:
sevgli levent kardeş.
ben o cevabı bozo'nun cevabına istinaden genelleme olarak yazdım.
yinede sözümdeyim. kimse,kimsenin parasal yönünü bilemez.yada o aracın çıkacak masraflarını biz değil alan karşılıyacak.
her aracın avantajı ve dezavantajı vardır.belki sorularla biryerlere gelmeye çalışabilir.sonunda bütcesinin el verdiği araca
karar verecektir.işte o araç onun için en iyi araçtır. unutma kirpi yavrusunu pamuğum diye severmiş.

Hamdi bey;
sizin yazdıklarınızdan arkadaşlara karşı nazik ve mütevazi olmaya çalıştığınızı elbetteki anlıyorum ama;
bu tarzınızla herhangi bir arkadaşımız milletin belini büken bir aracı, yada amacı dışında bir aracı almasına yol açabilir ben de bunu demek istedim...
eğer bu tavsiyeleri bu kadar mesuliyet sahipliği olarak görüyorsanız tavsiyede bulunmazsınız olur biter...
bizim zaten buradaki amacımız da bütçeye çerçevesine daha fazla nasıl zevk sığdırabiliriz onun paylaşımını yapmaktır...
büyük bir yüzdemiz öyle ele avuca gelir hatırı sayılır servetlere sahip değiliz ki buralarda yok get yok takoz, yok çıkma lastik jantla uğraşıyoruz...aksi durumda zaten muhtemelen bizim adımıza bu işlemleri servislerde yaptıracak elemanlar çalıştırıyor olurduk...
nadiren benim-senin aracın en iyi arazi aracıdır... ben rav4 gibi bir aracı hiçbirşeyi bilmeden alıyorum diyelim şimdi en iyi arazi aracı bu mudur, böyle seçim yapmak üzere olan birine dur yapma demeyelim mi...bu arkadaş bu arazide yürüyemeyecek aracı seçince en iyi araç seçtiğin araçtır mı diycez?
geçen gün manyağın biri buralarda mahindra mıdır nedir onu yazdı sağa sola, siz bana sorsanız mahindramı-xj mi diye; ben size en iyi araç seçtiğiniz araçtır mı demeliyim?
burada normal araçlardan bahsetmiyoruz, konu arazi araçları...

tekrar ediyorum iyi niyetinizi anlıyorum ve saygı değer buluyorum ama bu onayladığım anlamına gelmiyor....
saygılar..

Selamlar

xj mi daha iyi mahindramı diye soranlara cevap degil tavsiye verilir.

ya ilacını degiştir ya da doktorunu.

ben ekonomik durum ve yakıtı bir tarafa bırakırsak diye soran arkadaş için basit bir sıralama yaptım. o sıralamanın sonu 300- 500 hp. bir motor degişikliğine kadar gider.

bunların hepsini yapacak ekonomik durumu güçlü biri çıkar yaparsa. hakikaten taktir ederim ama bide lpg taktırırsa o zamanda teesüf ederim.

ekonomik şartlar hepimiz için zor. herkes için hayırlısını dilerim.

Saygılar.

997799' Alıntı:
ben rav4 gibi bir aracı hiçbirşeyi bilmeden alıyorum diyelim şimdi en iyi arazi aracı bu mudur, böyle seçim yapmak üzere olan birine dur yapma demeyelim mi...bu arkadaş bu arazide yürüyemeyecek aracı seçince en iyi araç seçtiğin araçtır mı diycez?
geçen gün manyağın biri buralarda mahindra mıdır nedir onu yazdı sağa sola, siz bana sorsanız mahindramı-xj mi diye; ben size en iyi araç seçtiğiniz araçtır mı demeliyim?
burada normal araçlardan bahsetmiyoruz, konu arazi araçları...

tekrar ediyorum iyi niyetinizi anlıyorum ve saygı değer buluyorum ama bu onayladığım anlamına gelmiyor....
saygılar..
anlaşılan size ne desek boş.
ben gözünü kapa al bi araba demedimki.tabiki bilenlerden fikir soracak,eğrisi,doğrusu.
sonra matematiğini yapıp kendine uygun olan seçilecek.işte o araç onun için en iyi araçtır.
ayrıca herkezin bi zevki,hastalığı vardır.mahindra'da olabilir,f16 da bize düşen biliyorsak birşeyler o arkadaşla paylaşmak.
mahindrayı soran arkadaşın manyak olduğuna katılmıyorum.aksine makul karşılıyorum.her aracın bir hastası yada alıcısı vardır. son olarak diyeceğim sizin eşşeğiniz beyaz olsun,(benimki hep kara.)saygılarla.

son_kral_54' Alıntı:
anlaşılan size ne desek boş.
ben gözünü kapa al bi araba demedimki.tabiki bilenlerden fikir soracak,eğrisi,doğrusu.
sonra matematiğini yapıp kendine uygun olan seçilecek.işte o araç onun için en iyi araçtır.
ayrıca herkezin bi zevki,hastalığı vardır.mahindra'da olabilir,f16 da bize düşen biliyorsak birşeyler o arkadaşla paylaşmak.
mahindrayı soran arkadaşın manyak olduğuna katılmıyorum.aksine makul karşılıyorum.her aracın bir hastası yada alıcısı vardır. son olarak diyeceğim sizin eşşeğiniz beyaz olsun,(benimki hep kara.)saygılarla.

şimdi satır satır cevaplayayım...
aynen öyle bu sayfalarda bu yazılarınızla bana ne deseniz boş...bi yere varamazsınız...

gözü kapalı al dediniz dememdim zaten bende, fikir soruyorsa fikiriniz varsa cevaplayın...

matematiği yapıp tabiiki kendisi seçecek alıcı, bize soru soruyorsa bizler burada devereye giricez. tecrübelerimizi, bildiklerimizi yazıcaz.kıyaslıyacak bakacak hesaplayacak ve alacak...

mahindra yı ayrı bir konuda açıp şöyle böyle yazsaydı o kişiye manyak gibi bir tabir kullanacak kadar edepsizlik yapmazdım, ama ne yaptığını anlamadınız sanırım, bir mesjı kopyalayıp 6 ayrı araç mukayese yada tavsiye sorularının olduğu konulara yapıştırmış...buna makul dedikten sonra zaten burada karşılıklı yazışmaya devam etmenin bi mantığı yok...

en başa dönersek sizin tarzınızda bir mesajı garaj bölümünde paylaşmanız daha mantılklı, yada kimin aracı en güze diye soru geldiğinde bu cevabı yazmanız yine mütevazi ve hoş görü dolu olacaktır...

ayrıca sizin eşşek niye kara oluyor da benim ki beyaz, ben kara eşşeği seviyorum belki :smiley: saygılar....

son_kral_54' Alıntı:
Herzaman söylerim bunu.En iyi araç sizin seçtiğiniz araçtır.
konuyu ben açmışım taaa ne zamannn :D bu söz bana uydu şimdi bence en güzel araç altında bindiğin yol aldığın araçtır:smiley:)[attachment=1]

32207076b5k[1].jpg

997799' Alıntı:
şimdi satır satır cevaplayayım...
aynen öyle bu sayfalarda bu yazılarınızla bana ne deseniz boş...bi yere varamazsınız...

gözü kapalı al dediniz dememdim zaten bende, fikir soruyorsa fikiriniz varsa cevaplayın...

matematiği yapıp tabiiki kendisi seçecek alıcı, bize soru soruyorsa bizler burada devereye giricez. tecrübelerimizi, bildiklerimizi yazıcaz.kıyaslıyacak bakacak hesaplayacak ve alacak...

mahindra yı ayrı bir konuda açıp şöyle böyle yazsaydı o kişiye manyak gibi bir tabir kullanacak kadar edepsizlik yapmazdım, ama ne yaptığını anlamadınız sanırım, bir mesjı kopyalayıp 6 ayrı araç mukayese yada tavsiye sorularının olduğu konulara yapıştırmış...buna makul dedikten sonra zaten burada karşılıklı yazışmaya devam etmenin bi mantığı yok...

en başa dönersek sizin tarzınızda bir mesajı garaj bölümünde paylaşmanız daha mantılklı, yada kimin aracı en güze diye soru geldiğinde bu cevabı yazmanız yine mütevazi ve hoş görü dolu olacaktır...

ayrıca sizin eşşek niye kara oluyor da benim ki beyaz, ben kara eşşeği seviyorum belki :smiley: saygılar....
sizi mesajlarınızı okumaya davet edyorum levent bey.
( ben rav4 gibi bir aracı hiçbirşeyi bilmeden alıyorum diyelim şimdi en iyi arazi aracı bu mudur, böyle seçim yapmak üzere olan birine dur yapma demeyelim mi...bu arkadaş bu arazide yürüyemeyecek aracı seçince en iyi araç seçtiğin araçtır mı diycez?)
bu sözünüz sanki ben gözü kapalı al bi araç demişim gibi.
beyaz eşekte bizim memlekette bi sözdür.beyaz eşşek olmaz.aksini iddia edenlere bu söz söylenir ve konu kapanır.genelde konuları biz böyle sonlandırırız.zate biraz düşündümde hata bende sanırım...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,633
Kaydolan Son Üyemiz
blackrass

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR