XJ mi?.. ZJ mi?.. Neden?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ayhanayhan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 293
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 100,069

ZJ mi, XJ mi?

• ZJ

Kullanılan: 109 42.6%
  • XJ

Kullanılan: 120 46.9%
  • İkiside değil

Kullanılan: 27 10.5%

• Kullanılan toplam oy
    256
Ynt: XJ mi?.. ZJ mi?.. Neden?..

kısaca özetlemek gerekirse biz türkler fazla karmaşık şeyleri sevmeyiz bize sade hoş alımlı ve köşeli olacak yani net olacak herşeyiyle net.bu arada zj sahibi arkadaşlarım alınmasınlar lütfen çünkü kullanım amaçları farklı bence.birde yoruma kapatılmış bir xj yazısı vardı ona da şu eklemeyi yapmak isterim o resim bana şunu ifade ediyor.kuş kafesine kapatılmış bir aslan onun yeri dağlardır ve herkes ait olduğu yerde mutlu olur saygılarımla

Etiketler

kirpide yavrusunu pamuğum diye severmiş.renkler ve zevkler tartışılmazmış.bence jeep alacaksan en iyi danışabileceğin kişilerin başında jeep servisi gelir.ama yeterli değildir.zira onlar parçası kolay bulunan yada onları fazla üzmeyecek,sık sık servise gelebilecek araçları seçer.bana sorarsanız derimki gidin hurdacılara jeep parçalayan ustalara sorun. onlar parça parça sattığı için bütün jeeplerin içini dışını iyi bilir.ben sordum ve zj aldım.

güle güle kullan benim sormama gerek yok ben zaten bu işin ustasıyım kendimce tabi.iş ustalara sormaya kalırsa tek bir cevap vardır o da TOYOTA LAND CRUİSER ötesi varmı

hurdacının bana dediği birşey daha vardı.paylaşmadım sanırım.türkiyede en rahat en konforlu ve en ucuz jeep grand choreke.ayak ve yorgan işi yani...

diferansiyel kilidi

Herkese merhabalar..Siteyi birkaç aydır takip ediyorum .. Üyeliğimi ise yeni yaptım.. XJ ve ZJ leri incelerken kilitli diferansiyel ile ilgili öğrenmek istediğim bir konu oldu..Diferansiyel kilidi bu modellerde standart sanırım,ancak benim anladığım 4 tekerlek te ayrı ayrı mı çalışıyor.Yani üç tekerlek te patinaj yapsa patinajdaki tekerlekler kilitlenip diğer tekerleğe mi aktarma yapılıyor..Paylaşırsanız sevinirim,selamlar...

bahcivankurt' Alıntı:
güle güle kullan benim sormama gerek yok ben zaten bu işin ustasıyım kendimce tabi.iş ustalara sormaya kalırsa tek bir cevap vardır o da TOYOTA LAND CRUİSER ötesi varmı

sn bahcivankurt (isim yazsaydınız, ve gizleme gereksinimi duymasaydınız size ismen hitap edebilirdik)
soruyu sanırım anlayamamışsınız, xj-mi zj-mi diyor, toyota ile ilgili bir soruya rastlayamadım ben...saygılar...

Ynt: diferansiyel kilidi

dr.hunter' Alıntı:
Herkese merhabalar..Siteyi birkaç aydır takip ediyorum .. Üyeliğimi ise yeni yaptım.. XJ ve ZJ leri incelerken kilitli diferansiyel ile ilgili öğrenmek istediğim bir konu oldu..Diferansiyel kilidi bu modellerde standart sanırım,ancak benim anladığım 4 tekerlek te ayrı ayrı mı çalışıyor.Yani üç tekerlek te patinaj yapsa patinajdaki tekerlekler kilitlenip diğer tekerleğe mi aktarma yapılıyor..Paylaşırsanız sevinirim,selamlar...

sn. dr.hunter (aynı ifadeyi sizin içinde kullanıyorum,,,isminizi gizleme ihtiyacınızı anlayamıyorum)
sorunuza gelince...
kilitli defransiyel ile ilgili pekçok soru ve cevap jeep bölümünde var... ben gene de kısa bir cevap yazayım...jeeplerdeki kilitler lsd dediğimiz limited slip differantial denen, yani patinaja düştüğünde içindeki balata gibi plaketlerin biribirne kenetlenmesiyle kilitlenen bir sistemdir. sadece arkalarda bulunur ve hepsinde yoktur...

levent bey düzeltirim isim hanesini ismim özay ben sadece fikrimi belirtim ama isterseniz birde buna bakın benim değil ama hoş bir makina olmuş.http://www.sahibinden.com/1992_jeep_cherokee_ltd_4_0lt_otom_offroad-05WQQaXQQ19543838WQQpXQQdisplayitem

Özay bey;
xj nin güzelliği tartışılmaz ancak, tr de 10 civarında güzel arazi için modifiye edilmiş xj nedeniyle fiyatları epey yüksek, 90-92 model temiz xj fiyatına 96 model zj alabiliyorsunuz ki ben de öle yaptım, fiyat olarak daha düşük olması gereken xj iken bu saçma fiyat oranını anlayabilmiş diilim zaten. link teki araç güzel ama ben de biçok arkadaşımızda 92 model de 255 bin km de bi araca 25-26 lira vermez sanırım.
dünyanın neresinde vardır bu donanımı, konforu, lüxü daha az olan versiyon diğerinden daha pahalı...bu tr ye has bi güzellik yine:smiley:

aynen öyle, mesela hiç ilgilenmediğim ama şahit olduğum bi muhabbet:
tempranın sxa sı çorum da atutulan modeliymiş ama sxak si satılmazmış. yaw sxax klimalı neden daha az tutulur diye sorduğumda iyi bir cevapla karşılaşamadım...

Kliması var abi çok arıza çıkarır masrafı çok olur . Diğerinde kökten yok ;D

XJ offroad da kullanılmaya daha önce başladığı için ünü çabuk yayıldı . Önyargılar kırıldı vs . ZJ için bu daha yeni yeni başlama aşamasında . Yani arazi kabiliyeti , parça durumu ve narin asfalt jipi imajı yeni yeni değişecek Türkiye'de .

araç 255 binde ama koltuklar tertemiz . Param birazdaha bol olsaydı ve XJ arıyor olsaydım düşünebilirdim ama biraz pazarlık şart . En azından gezenbilir indirimine girer diye umuyorum ;D

bu sayfayı açan ve konuyu açıp tartışma konusu yapan ve bu gün burada aramızda olmayan olamayan bir çok değerli arkadaşımla yerdik serdik gerdik konuyu hiç kimsenin kayıtlı vede satılık olan aracına ilanına ve aracına direk iyi yada kötü olarak konu yapmadık ve kimsenin de aracına neden o kadar çok istiyor diye mana yada yapıştırmada yapmadık ki .........ucuz olsa çok az para istese ki kimsnin kimseye aman ne az istiyorsun çok teşekkür ederiz demiyeceğinide hepimiz biliyoruz .. adamın arabası ister 10 ister ister 25 ...adama kalkıp 12 .ye 13 arabalar varken bu neden 4 lastik koymuşsun niye bukadar istiyorsun demenin manası olmıyacaksa burada da .. satılıkt olan araçları konu yapmanın manası yok he 11 sayfanın üzerine ben xj nin zj nin bu bilinmeyen yanıda var yazayım diyecek varsa buyursun yazsın seve seve dinleyelim öğrenmeye devam edelim

Ayhan bey siz xj kullanıyorsunuz diye yada xj sahipleri var diye realiteden uzaklaşamayız.
bu realitenin bildiğiniz üzre pek çok sebebi var.
Ben de xj nin güzelliği yada arazi kabiliyeti konusunda zıt bir görüş sergilemedim farkındaysanız ama 90 model arabaya istenen paraya 96 model zj alınabiliyor dedim, bu araçların bu fiyat oranının sorumlusu ben değilim sizde diilsiniz..., herhangi biri de bu aracı kullanıyo yada satıyor diye gerçekleri de yazmaktan çekinemeyiz sanırım.... örneği şöle tekrar perçinleyelim şahin in doğan slx ten pahalı olması nasıl mantıksız sa xj nin de fiyatlarının zj den fazla olması o kadar mantıksızdır, size aracınıza niye bu kadar para istiyorsunuz bakın zj ler bu para diyen biri yok olamaz da...tabiiki :smiley:
ayrıca bu farkların nedenlerine bakışldığında vergi dilimlerinde olan motor hacimlerinin vs vs vs nin neden olduğunu da biliyoruz...bu gibi nedenlerde ayrı sebelerdir zaten....bunları da göz ardı etmemek lazım tabiiki...
saygılarımla...

ayhan bey 4 lastik yazısını unutmamışsınız onu ben yazdım.belki biraz sert ama sonuçta benim fikrimde olanlarda var.ayrıca yazdıklarınız iade ettim size ama msj olarak değil.sözlü msj olarak belki susurlukta bir ayran molası vermiştir anlarsınız ya.ben sadece size kibarca sordum okadar tepkiniz ve yazdıklarınız yersizdi(o ilan notunuda siliyorum şimdi)

konu bu zaten ikimizde aynı yerde uzlaşmış ve mutabıkız sadece kişilerin araçlarının alıcı ve satıcı haricinde başka bir yerde konu yapılıp yada ilanın koyulup tartışmaya açılmasına karşıyım..ki demem burdada budur burada ne toyotanın nede defenderin nede suzuki nin yada satılık olan bir aracın tartışılmasına gerek yok ... verilen iki örnek araç arasında bu daha artı dır diye yeni bir teori atacak fikir verilecek olmasını beklerdim ben ki laf lafı açar doğaldır konu bu her yere gidebilir saygı ve sevgi benden levent arkadaşım

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,634
Kaydolan Son Üyemiz
nivacikadir

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR