XJ mi?.. ZJ mi?.. Neden?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ayhanayhan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 293
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 100,064

ZJ mi, XJ mi?

• ZJ

Kullanılan: 109 42.6%
  • XJ

Kullanılan: 120 46.9%
  • İkiside değil

Kullanılan: 27 10.5%

• Kullanılan toplam oy
    256
Ynt: XJ mi?.. ZJ mi?.. Neden?..

onlarca araba baktım bende 4.0 göremedim. zj temiz modeller,özellikle ilk sahibinden almak daha mantıklı geliyor.

Etiketler

Örnek olarak aşağıdaki linkteki araç ZJ 4.0 mıdır? Doğru mu aradım? "Temizini bulmak zor" fikri hakim, bu ilandaki ne derece temiz ve bakımlı görünüyor? Model yılı ve km'sine göre fiyatı ortalamanın üstünde mi altında mı?

http://www.sahibinden.com/karacim_otomotiv_4_0_grand_cherokee_1993_model-78WQQaXQQ17560047WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/1993_model_grand_cherokee_4_0_v6_-87WQQaXQQ15320151WQQpXQQdisplayitem

gibi

nkurtkaya' Alıntı:
Örnek olarak aşağıdaki linkteki araç ZJ 4.0 mıdır? Doğru mu aradım? "Temizini bulmak zor" fikri hakim, bu ilandaki ne derece temiz ve bakımlı görünüyor? Model yılı ve km'sine göre fiyatı ortalamanın üstünde mi altında mı?

vereceğim link Levent'in yukarıda verdiği 2. link idi.

http://www.sahibinden.com/1993_model_grand_cherokee_4_0_v6_-87WQQaXQQ15320151WQQpXQQdisplayitem

997799' Alıntı:

Yaşlanıyorum galiba :smiley:

bir müddet land a binbişsin ya çok zıplamaktan oluyo bunlar. ben de 15 ay kullandım bana da olmuştu bırakınca geçiyo :smiley:

Dışardan Zj ye bakarak pek birşey anlamak mümkün değil aslında . Sağlam araçlar olduğundan kolay çökmüyorlar ama latını iyi incelemek lazım . Temiz bir araç olabilir ama sıkı bir servis kontrolü şart .

Aklıma takılanlar ,
- Bana 180 binden biraz fazla gibi geldi . Tabi bu benim tahminim sadece , muhtelif kayıtlardan teyit edilir alınma aşamsında .

- Ben Açıkçası aracını iyi tanımayan birinden araç almak istemem . Aracına özenen adamın malı herzaman başkadır . V6 Değil I6 bu araçlar , biraç başka detayada takıldım . Mesela kabak lastikler , en sonda tutan el freni ... Kafayı yemişsin diyebilirsiniz ama ben hep kendimizi referans alarak araç aradım ve pişman olmadım . Bunlar dışnda belkide araç hatasızdır tertemizdir .. Olabilir tabi gözle görmeden bilinmez .

- Sanki Bu araçta Qaudra Trac var ... Sormak lazım sahibine ama bu fotolardan öyle göründü .

ssbman' Alıntı:
- Sanki Bu araçta Qaudra Trac var ... Sormak lazım sahibine ama bu fotolardan öyle göründü .

Daha diğer ikisini ezberleyememiştim, şimdi de QuadraTrack çıktı. Ben en iyisi Jeep çekiş sistemleri başlığını biraz okuyup geleyim ;D

Ama hala tercihte önceliği motor hacmine değil şanzımana verdiğimi belirtmek isterim. Arazide Low'da zaten yeterince fazla tork üretiliyor.

Bu arada ankette hala 12 puan ile XJ önde. Bunun en öncelikli sebebi ne olabilir?

ZJ 33 (38.4%)
XJ 43 (50%)

ssbman' Alıntı:
ZJ tabiki :D Valla , gerçekten ... ;D

Nejat hocam selamlar ,
Öğrendiğim , bildiğim kadarıyla yazayım .

ZJ de en önemli kriterlerden biri muazzam konforu . Bunun yanında arazide hiç arkada kalmayacaktır . Zaten sitede yükseltilmiş , vinçli ve aktif olarak arazide kullanılan ZJ ler mevcut . Yani offroad içinde gayet uygun olduğunu düşünüyorum . Tabi çok daha sert arazide gezmek sözkonu ise dedesini tavsiye edebilirim . Land Rover ı severim kızmayın :smiley:

XJ nin Otomatik 4.0 olarak iki tipi var . Command Track ve Select Track .

Command Track : 2 çeker - 4 çeker orta kilitli - boş - 4 çeker low
Select Track : 2 çeker - 4 çeker orta açık* - 4 çeker orta kilitli - boş - 4 çeker low
*bu konumda ortada viscous da devre sanırım yani kaymada kilitleniyor kendisi)

ZJ 5.2 v8 : Sürekli Dört çekerdir . Viscous kontrollü olarak patinaj halinde kilitler ortayı . Normalde %60arka, %40 ön dağılım vardır . Boş pozisyonu vardır . 4 çeker Low poziyonu vardır . bu poziyonda orta sürekli kilitlidir .

ZJ 4.0 : Motor XJ ile aynıdır . 5.2 ile aynı sistemi kullanları olduğu gibi , üstteki XJ nin iki seçeneğinden biri bulunur bu araçlarda .

Ön arka kilit olarak . ZJ ve XJ de bir standart yok . Bazılarında LSD oluyor bazılarında olmuyor . ABD üretimlerinde daha az AB üretimlerinde ise daha sık bulunuyor LSD .

Barış

Barış kardeşim, caNNım benim :smiley: .... Elvisim Presleyim ;D

Müsadenle düzeltme/ekleme yapayım....

Command Track : 2 çeker - 4 çeker orta kilitli Hi - boş - 4 çeker low tabiki :smiley: kilitli
Select Track : 2 çeker (2hi) - 4 çeker orta kilitli Hi ( 4Part time) - boş - 4 çeker orta kilitsiz (4hi - Quadra Trac II' deki 4h gibi ) - 4 çeker low tabiki :smiley: kilitli
Quadra-Trac I : 4hi ( Aktarma şanzmanı gücü öne "Veya" arkaya "tam" dağıtır ) - boş - 4L orta kilitli Low
Quadra-Trac II(ZJ): 4hi ( Aktarma şanzmanı gücü sadece gerektiği kadar gerekli şafta dağıtır ) - boş - 4L orta kilitli Low
Quadra-Drive(WJ): Quadra Trac II' den iki farkı, 4hi pozisyonunda gücü devamlı %48 ön ve % 52 arka dağıtır ve iki difte de elektronik kilit vardır artı orta kilitli 4Low tabi...

*bu konumda ortada viscous da devre sanırım yani kaymada kilitleniyor kendisi) : doğrudur, select tarc 4hi yani....

ZJ 5.2 v8 : Sürekli Dört çekerdir . Viscous kontrollü olarak patinaj halinde kilitler ortayı . Normalde %60arka, %40 ön dağılım vardır . Boş pozisyonu vardır . 4 çeker Low poziyonu vardır . bu poziyonda orta sürekli kilitlidir . : Bu yazdığın WJ' lerdeki Quadra Drive için normalde %48 ve %52 oranlarında doğru..... ZJ 5.2 V8 lerde devamlı öne tork yok...... Gerektiğinde gerektiği kadar var.

Barıiş' çım, Deden nasıl oldu, iyidir umarım...
Geçmiş olsun der, Mübarek ellerinden öperim...

Sana ve ailene Saygılar, Sevgiler...

Pazar sabahı, 10:30' da Gölbaşı-Haymana sapağında Brunch için toplanıyoruz. Kesinlikle geleceksin, kaçarın yok ;D bilesin ;D Arayacağım ;D

nkurtkaya' Alıntı:
Bu arada ankette hala 12 puan ile XJ önde. Bunun en öncelikli sebebi ne olabilir?

ZJ 33 (38.4%)
XJ 43 (50%)

Anket kitli ki ;D

Konuyu açan ayhanbursadejavu ;D XJ' ler hazır öndeyken anketi kitledi aylar önce......
Senin haberin yok abi....

Konuyu görende XJ daha çok oy aldı zannediyor ;D ;D

Uyanan çoktan balığa çıktı yani ;D

Uyanmayıp, keyif uykusu yapan ZJcierde XJ' lere çoktan yetişti, onların tuttuğu balığı yiyor.... ;D

Abi bilgilendirme için teşekkürler . Hımm 5.2 de öne gerektiği kadar veriyor demek ki 40-60 dağılım WJ de var ... Teşekkürler tekrar .

Xj cinin anketi xj den yana bitiyor tabi ;D Bu arada jeepcileri birbirine girecek şimdi ... Nejat abi seni Land Rover cephesinden göndermiş olmasınlar jeepcileri karıştır diye :eek: Şaka tabi :smiley:

Dostum sağol iyi dileklerin için eksik olma . Bende ailene ve senden yana herkese saygı selamlarımı sunarım .

Abi etkinliği sessiz sessiz takip ediyorum . Bu akşam eski okuldan arkadaşlar toplanıyorlar oraya katılıcam . Sabah yetişebilirsem gelmeyi istiyorum tabi ki ... ;D Gölbaşında mekan belli mi? Gerçi yeri burası değil . özeldende yazasan olur .

Görüşmek üzere ...

ssbman' Alıntı:
.......Nejat abi seni Land Rover cephesinden göndermiş olmasınlar jeepcileri karıştır diye :eek: Şaka tabi :smiley: .....

Tüm iyi niyetim ve önyargısız yaklaşımımla Jeep'in 4x4 sistemini ve modellerini anlamayan çalışıyorum. Ben hiçbir zaman tek marka fanatiği olmadım, olmam da. ama aldığım herşey için (ufak bir MP3'den tut, eve arabaya kadar) araştırma yaparım, değişik marka modelleri öğrenir karşılaştırırım. Kendi ihtiyaçlarım ve önceliklerine göre hangisinin daha uygun olduğunu belirler ondan sonra karar veririm.

Defender'i de böyle uzuuuun bir inceleme değerlendirme ve arayıştan sonra aldım ama bu değiştirmeyeceğim veya bunun yanına farklıbir marka daha eklemeyeceğim anlamına gelmez. Mesela şuan 2006 model Suzuki Grand Vitara'mı biraz daha eskittikten sonra minimum modifiye ile konforlu bir hafif arazi ve kamp-gezi aracına çevirmeyi düşünüyorum. Bunu neden Jeep ile yapmayayım? Daha iyi olmaz mı? Sabit dingil, arazi şanzımanı bu sebeple öncelikle değerlendirdiğim özellikler. yoksa XJ de ZJ de bir arazi aracından beklediğim konforu verir. ZJ daha fazla verir doğrudur ama konfor, öncelik listemde en üst sırada değil.

nkurtkaya' Alıntı:
Tüm iyi niyetim ve önyargısız yaklaşımımla Jeep'in 4x4 sistemini ve modellerini anlamayan çalışıyorum. Ben hiçbir zaman tek marka fanatiği olmadım, olmam da. ama aldığım herşey için (ufak bir MP3'den tut, eve arabaya kadar) araştırma yaparım, değişik marka modelleri öğrenir karşılaştırırım. Kendi ihtiyaçlarım ve önceliklerine göre hangisinin daha uygun olduğunu belirler ondan sonra karar veririm.

Defender'i de böyle uzuuuun bir inceleme değerlendirme ve arayıştan sonra aldım ama bu değiştirmeyeceğim veya bunun yanına farklıbir marka daha eklemeyeceğim anlamına gelmez. Mesela şuan 2006 model Suzuki Grand Vitara'mı biraz daha eskittikten sonra minimum modifiye ile konforlu bir hafif arazi ve kamp-gezi aracına çevirmeyi düşünüyorum. Bunu neden Jeep ile yapmayayım? Daha iyi olmaz mı? Sabit dingil, arazi şanzımanı bu sebeple öncelikle değerlendirdiğim özellikler. yoksa XJ de ZJ de bir arazi aracından beklediğim konforu verir. ZJ daha fazla verir doğrudur ama konfor, öncelik listemde en üst sırada değil.

En doğrusunu yapıyorsunuz bence de ...

Dediğim gibi şakaydı sadece , kırıcı olmak istemem asla ...

XJ yada ZJ bencede tercih edilebilir vitaraya . Vitara da çok iyi bir araç ama birazda zevkler ve ihtiyaçlarla ilgili tabi ki ...

Saygılar , selamlar
Barış

ssbman' Alıntı:
.......................XJ yada ZJ bencede tercih edilebilir vitaraya . Vitara da çok iyi bir araç ama birazda zevkler ve ihtiyaçlarla ilgili tabi ki ...........

Yeni kasa GV2lerde sabit dingil yok maalesef. GC'nin bu yönü daha iyi.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,633
Kaydolan Son Üyemiz
blackrass

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR