XJ mi?.. ZJ mi?.. Neden?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ayhanayhan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 293
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 100,075

ZJ mi, XJ mi?

• ZJ

Kullanılan: 109 42.6%
  • XJ

Kullanılan: 120 46.9%
  • İkiside değil

Kullanılan: 27 10.5%

• Kullanılan toplam oy
    256
Ynt: XJ mi?.. ZJ mi?.. Neden?..

Bugün 5.2 ZJ'ye binmek nasip oldu ::smiley: Yalnız Çağlar Abi'nin Lexus'tan sonra için acayip dar geldi bana ki XJ'leri düşünemiyorum bile ???

Etiketler

Off-road ağırlıklı kullanacaksam kesinlikle XJ. Seçenekli 4 çeker sistemi ilk hoşuma giden unsuru. Arka aksın makaslı oluşuda büyük avantaj. Arka diferansiyinde standardı dana 44 olsaydı tadından doyulmazdı.

Asfalt ağırlıklı kullanacaksam kesinlikle ZJ. Sürekli 4 çekerin avantajı ile mutlak daha iyi yol tutuş, dört helezonla daha çok konfor, daha güçlü, daha aksesuarlı ve V8. Yani muhteşem V8 homurtusu.

Ben yumuşak süspansiyonu ve o kasasıyla standart ZJ'nin, standart XJ'den asfaltta daha iyi yol tutacağını pek sanmıyorum, piste çıkartıp denemedim ama XJ kontrolü daha kolay bir araç ZJ.ye göre. Çok ufak çünkü, ön arka aks arası baya kısa, özellikle arka süspansiyonu baya sert, daha alçak. Viraj içinde gazlamadıkça 2 çeker olması dez avantaj değil... Aracımın standart halini hatırlıyorum, GTI gibiydi ;D kısa, küçük, sert ve atak...

Paylaşımlarınız için teşekkürler... Şu ara bir jeep im yok ama sanki gönlüm zj den yana daha yakışıklı geliyor bana.. ;D ;D ;)

Jeep34' Alıntı:
Off-road ağırlıklı kullanacaksam kesinlikle XJ. Seçenekli 4 çeker sistemi ilk hoşuma giden unsuru. Arka aksın makaslı oluşuda büyük avantaj. Arka diferansiyinde standardı dana 44 olsaydı tadından doyulmazdı.

Asfalt ağırlıklı kullanacaksam kesinlikle ZJ. Sürekli 4 çekerin avantajı ile mutlak daha iyi yol tutuş, dört helezonla daha çok konfor, daha güçlü, daha aksesuarlı ve V8. Yani muhteşem V8 homurtusu.

Resimleri ile XJ, ZJ, WJ modellerini ve bunların arazi şanzımanı, 4x4 sistemleri, süspansiyon sistemleri, yerden yükseklikleri, aks mesafesi gibi 0ff-road performanslarını belirleyen teknik özellikleri açısından kıyaslayan bir tablo var mıdır?

mesut özdemir' Alıntı:
Paylaşımlarınız için teşekkürler... Şu ara bir jeep im yok ama sanki gönlüm zj den yana daha yakışıklı geliyor bana.. ;D ;D ;)

benim de yok (şimdilik) ve sizinle aynı fikirdeyim görünüm olarak zj daha güzel.

benimde fikirlerim günden güne netleşiyor arkadaşlar, bu konu başlığı altında deneyimlerini ve bilgilerini anlatan herkese teşekkürler.

ve bende genelde off road ve sadece zorunlu durumlarda şehir içi kullanacağımdan dolayı XJ düşünüyorum kesinlikle.
ama keşke dış görünüşü aynen kalıp içi daha geniş ve motoruda 4.0 litre V8 olsaymış o zaman daha süper olurmuş.

MC' Alıntı:
Ben yumuşak süspansiyonu ve o kasasıyla standart ZJ'nin, standart XJ'den asfaltta daha iyi yol tutacağını pek sanmıyorum, piste çıkartıp denemedim ama XJ kontrolü daha kolay bir araç ZJ.ye göre. Çok ufak çünkü, ön arka aks arası baya kısa, özellikle arka süspansiyonu baya sert, daha alçak. Viraj içinde gazlamadıkça 2 çeker olması dez avantaj değil... Aracımın standart halini hatırlıyorum, GTI gibiydi ;D kısa, küçük, sert ve atak...
Murat beye katılıyorum,bencede XJ.XJ.XJ :eek: :eek:

Wikipedia da xj ler hakkında buraya daha önce yapılmış alıntılara ek olarak gözden kaçmış şu paragrafı da eklemek isterim. Henüz çiçeği burnunda bir xj sahibi olmamın bu paragrafı örnek göstermemle peki ilgisi de yok. Ben sadece Automobile Magazine dergisi editörü ve dünyaca ünlü otomobil designer ı ve otoritesi Robert Cumberford un XJ ler hakkındaki düşüncesini değerli üyelerle paylaşmak istedim.

"The XJ was selected by Robert Cumberford of Automobile Magazine as one of the 20 greatest cars of all time, calling it "possibly the best SUV shape of all time, it is the paradigmatic model to which other designers have since aspired."

Kaynak http://en.wikipedia.org/wiki/Jeep_Cherokee_%28XJ%29

cümle çok güzelmiş.
benim XJ sahibi olduktan sonra, birazda kopya çekerek ve sadeleştirerek, "XJ: The best SUV shape of all time" imzasını kullanmama izin olurmu acaba ?
yada bunu iyice sadeleştirmek belki daha iyi. "XJ: The Best!"

konuyla ilgisi yok ama, şimdi aklıma bmw m power araçlar geldi, bir forumda görüp çok beğendiğim bir imza vardı //M araçlar için.
"No turbo charge, No supercharge. Real Power. //M Power"

İmzan dikkatimi çekmemiş ama orijinal paragrafın en can alıcı cümlesi konuya başka bir yoruma gerek kalmadan net bir şekilde noktayı koymuş.

sitede kaç kişide modifiye edilmiş zj ve xj var acaba?
bu zj ler ve xj ler ne gibi sorunlar çıkarıyor. (defransiyel, şaft vs.vs)
amaç off-road olduğuna göre bunlar daha da ön plana çıkıyor bece. arazinin ortasında 2 tonluk bir yavrucuk la kalıdığınızı düşünsenize...

şöyle bir araç istiyorum başlangıç olaraktan...

IMG_3855_ZJ_Rear_Open_wb.jpg

img_3856_rear_closed_wb.jpg

daha sonra yavas yavas büyütürüm, birden iyi birşey yada iddalı birşey almıyıim dedim. sonra neyle tatmin oluruz dimi...

IMG_3974_ZJ_SideB_wb.jpg

IMG_3975_ZJ_FrontA_wb.jpg

img_4056_zj_shells1_wb.jpg

bunu ben bile isteyebilirim :smiley: Ön dodiklerdeki opsiyon hariç.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,635
Kaydolan Son Üyemiz
maslow1988

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR