XJ mi?.. ZJ mi?.. Neden?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ayhanayhan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 293
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 100,078

ZJ mi, XJ mi?

• ZJ

Kullanılan: 109 42.6%
  • XJ

Kullanılan: 120 46.9%
  • İkiside değil

Kullanılan: 27 10.5%

• Kullanılan toplam oy
    256
Ynt: XJ mi?.. ZJ mi?.. Neden?..

PrometheusTR' Alıntı:
İşte anlamadığım nokta bu... "bu kadar konforsuz ve dar" demişsiniz. Suzuki Grand Vitara 2.5'ten daha mı dar ve konforsuz?

Aslında konfor kapsamlı bir konu. Görüş açısı, alanların kullanımı, koltuk, tavan alçaklığı, inme binme.. yani birçok şey var düşünülebilecek. Ben XJ'yi çok seven biriyim. Bazıları çok yakınım olan bir sürü arkadaşımda var. Şu andakiyle birlikte iki tane XJ'm oldu. Çok konforsuz bir araba olduğunu söylemedim ben, ZJ ile kıyaslanamaz dedim. Ve konforu için alınacak bir araç değil bence. Bu amaçla üretilmiş bir araçda değil zaten. Grand Vitara'da kullandım. Bazı yönlerden evet O'ndan da konforsuz.

Etiketler

umutkaptan' Alıntı:
vitara uzun süreli kullanmadım.Bence XJ ye HAksızlık ediliyor.benim boyum 1.86 kilo 90 günlük olarak aracımı kullanıyorum

Hemen hemen aynı boy ve kilodayız. Sert bir kasiste kafanızı tavana vurduğunuz, ya da bunu önlemek için koltuğu indirdiğinizde rahatsız olduğunuz hiç mi olmadı? :smiley:

iksje' Alıntı:
Hemen hemen aynı boy ve kilodayız. Sert bir kasiste kafanızı tavana vurduğunuz, ya da bunu önlemek için koltuğu indirdiğinizde rahatsız olduğunuz hiç mi olmadı? :smiley:

Ben defender den sonra XJ ye sahip olduğum için cadillac gibi gelmiştir bana :D

Xj ile okadar çok hopladım zıpladım ki koltuk her pozisyondayken kafamı vurdum arka koltuk ta oturak sıkı tutunmayan herkes ya öne ya bagaja düştü ;D ::smiley:

bu başlığı en başından okudum ve ben seçimimi yaptım, teşekkür ediyorum görüş bildiren herkese :smiley:

ssbman' Alıntı:
Seçim ne oldu merak ettim :D

Seçim şu oldu; offroad işi çok karmaşıkmış, gidip bir tane BMW 3.18 IS alacağım :D

1993 ZJ alacağım ama 4000 motor olanından. Temiz bulamazsam eğer 97-98 Grand Vitara 2.5 o da olmazsa yine 93 XJ. :smiley:

herkese selam...
bu kadar yorumu okuduktan sonra kullanmakta oldugum nissan skystar pick-up aracımı satıp cherokee xj country aldım.
pick-up kullanan birisi olarak xj bana super lux ve rahat geldi ;) ;) cokta memnunum...

2fast4you' Alıntı:
herkese selam...
bu kadar yorumu okuduktan sonra kullanmakta oldugum nissan skystar pick-up aracımı satıp cherokee xj country aldım.
pick-up kullanan birisi olarak xj bana super lux ve rahat geldi ;) ;) cokta memnunum...

arazi aracı anlamında hiçbir şey kullanmadığıma göre bana daha konforlu gelecek demek ki :D

2fast4you' Alıntı:
herkese selam...
gökhan bey sizin pickup tan bizdede var okadar daha rahatsiz degil bence xj daha rahatsiz

Otobanda gazlayacak olanın Jeep ile ne işi var, gitsin BMW alsın, Mercedes v.s. alsın ;D

kusura bakmayin baya bir geriden geldim. yazilarin hepsini okudumda murat beyin yazisi hosuma gitti lutfen yanlis anlasilmasin.otobanda gazlayacak olan jeeple ne isi var, gitsin BMW alsın, Mercedes v.s. alsın lafiniza göre murat bey off road icin ayri,hiz icin ayri,sehirde kullanmak icin ayri,uzun yol icin ayri,konfor icin ayri araba alsak baya bir fazla oluyor bunlarin masrafiada bir arabay göre cook fazla oluyor.bunun yerine bir zj özellik 5.9 alinirsa bunlarin hepsi bu aracta mevcut.bu arada 5.9 530 la kaltiginda 150km kadar önde gidiyor. xj nin gücünüde görmezden gelmiyoruz tabi yalniz xj gaza basildiginda gücünü benzinden aliyor yani benzini ictikce aliyor fakat bir zj icin bu denemez.o normaldede gücülü hele bir de gaza basarsan ....

Konfor anlayışı herkese göre değişebilir tabi. İki yıldır bir yol dışı aracı almanın peşindeyim :smiley: Piyasayı ve forumu takip ediyorum sürekli. Bir adet 91 XJ ön yolcu koltuğuna binme şansım oldu aracı incelemek için. Binek arabalara göre rahat değil. Zaten iç hacmi de gördüğüm kadarıyla mesela Disco'dan küçük. Koltuğu sanki dar ve küçük gibi geldi bana. Discoya hiç binmedim hatta XJ den başka bir yoldışı aracına da binmedim Grand Vitara hariç. Grand Vitara daha konforlu geldi bana. Dışarıdan bakıldığında Discoda daha konforluymuş gibi geliyor. Geniş iç hacimleri seviyorum konfordan anladığım en önemli ölçek hacim büyüklüğü.

emretaskin' Alıntı:
Konfor anlayışı herkese göre değişebilir tabi. İki yıldır bir yol dışı aracı almanın peşindeyim :smiley: Piyasayı ve forumu takip ediyorum sürekli. Bir adet 91 XJ ön yolcu koltuğuna binme şansım oldu aracı incelemek için. Binek arabalara göre rahat değil. Zaten iç hacmi de gördüğüm kadarıyla mesela Disco'dan küçük. Koltuğu sanki dar ve küçük gibi geldi bana. Discoya hiç binmedim hatta XJ den başka bir yoldışı aracına da binmedim Grand Vitara hariç. Grand Vitara daha konforlu geldi bana. Dışarıdan bakıldığında Discoda daha konforluymuş gibi geliyor. Geniş iç hacimleri seviyorum konfordan anladığım en önemli ölçek hacim büyüklüğü.

tam GV - XJ kıyaslamasında "yok yok benim aracım XJ" diyordum, bu yazıyla yine kafam karıştı :D

can yalcin' Alıntı:
gökhan bey sizin pickup tan bizdede var okadar daha rahatsiz degil bence xj daha rahatsiz
kusura bakmayın,ben pick-up icin rahatsız demedim.sadece pick- up tan sonra rahat oldugunu belırtmek ıstedim :eek:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,637
Kaydolan Son Üyemiz
Hnzlkskn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR