XJ mi?.. ZJ mi?.. Neden?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ayhanayhan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 293
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 100,090

ZJ mi, XJ mi?

• ZJ

Kullanılan: 109 42.6%
  • XJ

Kullanılan: 120 46.9%
  • İkiside değil

Kullanılan: 27 10.5%

• Kullanılan toplam oy
    256
Ynt: XJ mi?.. ZJ mi?.. Neden?..

alpaslanepli' Alıntı:
Geçmiş sayfalarda arkadaşımız cıtroen C4'ünün ilanının linkini vermişti. Satış sebebi tüylerimizi diken diken eden yüreğimizi hoplatan bir cümle ile anlatılmıştı. Duygu seli oldu burada bildiğin gibi değil.. En sevdiğim yeni üyedir kendisi. Onun işi benim işim bundan kelli! o kaDDar :smiley:

Bu onura beni layık gördüğünüz için çok duygulandım Alparslan bey:smiley:Bizler ki C4 kullanırken ZJ kullanırmış gibi yapan bir nesiliz.Şaka bir yana aşk ve tutku işidir ZJ.Bu arada sizin gibi Arkadaşlar sayesinde bu sevgi büyüyor ,artıyor cesaret kazanıyor.Saygılar.

Etiketler

figo' Alıntı:
ZJ ile mi? Hemde kit mit taktırmadan? ;D ;D
Evet.... Hiç bişeyimi kaldırmadan. en pahalısından Michelin lastik lazım ama :smiley:

(Bu esprinin evveliyatı var figo.... Jeep' çiler biliyor ;) Görüştüğümüzde anlatırım, çok komik)

JAMES BROWN' Alıntı:
Bu onura beni layık gördüğünüz için çok duygulandım Alparslan bey:smiley:Bizler ki C4 kullanırken ZJ kullanırmış gibi yapan bir nesiliz.Şaka bir yana aşk ve tutku işidir ZJ.Bu arada sizin gibi Arkadaşlar sayesinde bu sevgi büyüyor ,artıyor cesaret kazanıyor.Saygılar.
Mr James Brown,
İlanınızı inceledim.... O şartlarınızla ZJ bulunur. Ama temizi, çok çok zor... Üzgünüm....

Fakat, ilanınız çok duygulandırdı beni.... Hoşuma gitti.... Şimdilik dostumsunuz :smiley:

Hoşgeldiniz hediyenizi taktim edeyim....

http://video.google.com/videoplay?docid=-2810539934564679291&ei=-UUtSpW3BqDm2gLum4G4CQ&q=james+brown

Hediyem beni çok mutlu etti.ZİPPO ile Yaktığım Malborom eşliğinde dinledim James BROWN'u,:smiley: Aslında haklsınız ama sanırım aracımı elden satıp, TAKASSIZ alacağım sanırım ZJ mi...Zaten acele etmeyeceğim,uygun zamanda uygun ZJ beni bekliyor,Önemli olan AMAÇ...Tekrar teşekkür ederim
Mr James Brown,

yuysal' Alıntı:
Zj ile off-road yapılacaksa.İlk yapılması gereken ön şaftı söküp,yerine XJ nin şaftını takmar gerekir.Yada XJ ninki gibi bir şaftla değiştirmek gerekir.
Musa öyle yaptıda rahat etti.İlk arazi denemesinde garibim ön şaftı eline alıp evin yolunu tutmuştu.Yanlış bilmiyorsam Cüneyt de ön şaftı değiştirdi.

Yapmayın allah aşkına...! ne alakası var, yükseltme kitinden sonra ön şaftın açısını rahatlatmak için sadece ön tarafına da mafsal takılıyor o kadar. Bende taktırdım. Hiç bir sorunum yok. Bakın; masraf, bakım, yakıt vesaire tamamda arabanın arazideki performansına gölge düşürmeye çalışmak saçma...!!! Herşey bir yana bu araba daha güçlü, XJ'nin nefesinin kesildiği yerde ZJ devam eder.....! ;D ;D ;D ;D ;D
Sonuçta Amerikan toplumunda XJ artık yetmediği için Jeep daha gelişmiş ve güçlü versiyonu olan Grand Cherokee'yi çıkardı. Dikkat: Cherokee değil >>> Grand Cherokee....!!!!! Siz ZJ'yi fazla hafife aldınız gibi geliyor bana....!!!! ::smiley: ::smiley: ::smiley: ::smiley:XJ'ye yapılan offroad modifikasyonu bile bir yere kadar........, devamımı? >>>>> bakın o zaman;

1-5.jpg
2-6.jpg
222.png
3-6.jpg
4-4.jpg
5-4.png
6-4.jpg

Bu arada beyler, "bırakın çamuru, kayalara gelin....!!!" ;D ;D ;D ;D ;D
Amerika'da ZJ'ler genelde kayalara vuruluyor....!!! ;) :D ;D

Önlerle arkaların %50-%50 çekiş sağlayabilmesi için.Xj de arazi vitesini 4 çekere almanız yeterli.Ama zj lerde bunu yapabilmek için lowa almanız gerekiyor.Yani,Xj HI da giderken Zj low'da gitmek zorunda kalıyor.Buradan bile anlaşılıyorki XJ doğuştan arazi için üretilmiş bir araç. .;D ZJ gibi light off-road cu değil. ;D
Bu arada XJ nin nefesinin bittiği henüz görülmemiş.

beatrix' Alıntı:
XJ'lerden fazlası var üstelik....?!?!? niye olmasınki?!?!? fazla özelliğin olmasında ne sakınca var?!?!?!
...... hep böyle kıyaslamaya ve baskın çıkmaya çalışıyorsunuz ama hep xj den iyiyiz xj den lüksüz diyorsunuz nerden var olduğunuzu bilmiyorsunuz miladınız hayata başlamanız xj den doğdu ve hep o örnek alınarak daha iyisi olsun diye zj yaptılar uğraştılar olmuyor xj klasik oldu artk ve mayanızı unutuyorsunuz hep yapılan sizlerin dediği gibi şurası daha iyi olsun bursaı daha güzel olsun diye olmuyor diil oluyor ama hep ... xj.... den iyi olsun diye uğraştılar esas olan baz alınan değer ve kriter hep.... xj....oldu aslınızı inkar etmeyin siz geliştirilmiş birer protip oldunuz daha çok ta oynıyacaklar sizin .....dna.... larınızla çünki tam bir istikrar yakalanmadı sizde .... xj bir daha yazayım xj ... gibi tamam budur oldu denilip karar kılınmadı üzgünüm ..........ha alpaslanın bir yerde isyanı var zj ler çok kişi kalabalık diye BU BAZ ALINMAZ insanları üzme bir hatadır olmuş........her aslanın içinde bir ... XJ .... YATAR ;D ;D ;D..XJ ..;D ;D ;D

Alfonse' Alıntı:
Ben bilmiyorum.... www.jeep.com biliyor.... Ben elçiyim.... Elçiye zeval olmaz...... Hoca Camide yani :smiley:
...............hep aynı şeyi yapıyorsunuz ortaya birisi bir laf atıyor ben biliyorum demek için aranıyorsunuz buluyorsunuz ve ben bildim oluyor evet hep siz biliyor ve haklısızınız ama hayat böyle mutlu geçmez hep ... ::smiley:.....bilen .. ::smiley:......adam olmaya çalışmakla mutsuzluk verirsiniz kendinize ve etrafa ; :'(

Alfonse' Alıntı:
Yanlış.. pardon....
XJ 4hi' da ortadaki viscouz couplinleri kitlemez ki.... Granddaki Quadra trac gibi Hi çalışır...

4part time' da ( hi çalışır ) orta dif varmış gibi aktarma şanzmanı kitlenir...Ama, Bu seçenekte bütün XJ' lerde yoktur...

Yani, 4part time seçeneği olmayan XJ' lerde de sadece 4L' da orta kilitlenir... Aynı Granddaki L gibi. Fifty fifty olur....

Bu bilgiler jeep.com' da görüntülü anlatılıyor. Select-Trac' a bakmanız lazım...
Yani, ordan alıntıdır.... Ben yorumlamadım. Sizde bi xj sahibi olarak incelediniz dimi, official site' ı....

Sizin araç Jeep' in uzay versiyonu :smiley: değilse, yani aracınız dünyalı ise benim yazdıklarım doğrudur :smiley:

Bu da şu manaya geliyor. Sizin ortası kilitli diye büyük keyifle yaptığınız geçişleri aslında Granddaki çok başarılı sistemin aynısı ile yapıyordunuz yıllardır...

Saygılarımla....

Bemin aracım dünya versiyonu da,galiba sizin yazdıklarınızın kaynağı başka bir gezegenden olabilir. :smiley:
Benim aracımın COMMAND-TRAC çekiş sistemine sahiptir.
Bu bilgilere ulaşmak için jeep .com a gitmeye gerek yok zaten forumumuzda bu bilgiler var.Ve oradaki bilgilerde COMMAND-TRAC çekiş sistemini şu şekilde anlatıyor:

COMMAND-TRAC ÇEKİŞ SİSTEMİ

Gerek duyulduğunda devreye sokulan bu efsanevi sistem yıllardır Jeep kullanıcılarına hizmet etmektedir. Command-Trac 2.72:1 düşük hız dişli oranına ve boş konuma sahip olan, başarısı kanıtlanmış bir sistemdir.

Gerek duyulduğunda devreye sokulan Command-Trac 4WD sisteminin kalbini Command-Trac arazi şanzımanı oluşturmaktadır. Sistem devreye girdiğinde ön ve arka kardan milleri bir zincir ve dişli takımı yardımıyla kilitlenerek aynı hızda dönmekte ve tek bir tahrik ünitesi oluşturmaktadır. Böylece sabit bir bağlantı sağlanmakta ve diferansiyel ön ile arka kardan milleri arasında görev yapmamaktadır. Böylece virajlarda tekerleklerin dönüş yarıçapı arasındaki normal farklar sadece tekerleklerin yol zemini üzerinde patinaja kalmalarıyla telafi edilmektedir. Bu arazi şanzımanı 2WD (iki tekerlekten çekiş), 4WD (dört tekerlekten çekiş) yüksek hız ve düşük hız ile boş konumlarına sahiptir.

Gerçi incelemişiniz ama tekrar gözden geçirmek isterseniz.Aşağıdaki linkte Jeeplerin tüm çekiş sistemleri var.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=13205.0#quickreply

Birde XJ lerde SELEC-TRAC çekiş sistemi vardırki.Bu sistem Mustafa abinin aracında vardır.Birde sizinde içinde olduğunuz takla atan xj de de vardı.Onunda çalışma sistemi ile alakalı,daha önceki mesajımda verdiğim linkte şöyle der:

SELEC-TRAC- Çok Seçenekli Çekiş Sistemi

Selec-Trac, iki tekerlekten çekiş konumundan dört tekerlekten çekiş konumuna hareket halinde iken geçilmesini sağlayan ve hem sürekli olarak hem de gerektiğinde kullanılabilen gelişmiş bir 4WD sistemidir. 2.72:1 düşük hız dişli oranına ve boş konuma sahiptir.

Selec-Trac 4WD sisteminin kalbini Selec-Trac arazi şanzımanı oluşturmaktadır. Diğer sistemlerden farkı Açık-Merkezi Diferansiyelidir. Gerek duyulduğnda devreye sokulan 4 tekerlekten çekiş konumunda iken bu diferansiyel kilitlenmekte ve sistem Command-Trac ile aynı şekilde çalışmaktadır. Sürekli 4 tekerlekten çekiş konumunda ise merkezi diferansiyel serbest konumda çalışmakta ve yüksek tutunma özelliğine sahip zeminlerde viraj alırken ya da herhangi bir zeminde ilerlerken ön ve arka aksların farklı hızlarda dönmelerine olanak sağlamaktadır. Selec-Trac arazi şanzımanı iki ile dört tekerlekten çekiş sistemleri arasında sürekli geçiş yapmayı gerektirmeyerek kullanım kolaylığı sağlamaktadır

Alfonse' Alıntı:
Bu da şu manaya geliyor. Sizin ortası kilitli diye büyük keyifle yaptığınız geçişleri aslında Granddaki çok başarılı sistemin aynısı ile yapıyordunuz yıllardır...

Saygılarımla....

Buda şu manaya geliyor.HI konumundayken,otası kilitli olarak büyük keyifle yaptığım geçişleri XJ lerde bulunan COMMAND-TRAC çekiş sistemi sayesinde doğru yapıyormuşum yıllardır.

Saygılarımla....

Bu raya kadar okudum anladığım JEEP alıcam ama ne olduğunu kimseye söylemiycem.

alpaslanepli' Alıntı:
En doğrusunu yaparsınız. Land JEEP kavgasından beter oldu bu tartışma. Kardeş kardeşe giriyordu az kalsın ;D
.. Ama konunun açılış amacı anladığım kadarı ile hep süre gelen bu tür konuların tekrarı olmasın..Bir bakıma geyik yapılarak insanlrın aynı konuyu irdelememeleri için açılmış sanırım..Ama konu biraz fazla ciddiye alınmış sanırım.

Ama şu bir gerçek sanki kim ne aracına sahipse onu methediyor gibime geldi..Ama sonuçta bu aracı usa.. yapıyor ve dünya biliyor bence her modeli kendine özgü güzeldir

DEJAVUU' Alıntı:
Şimdi anladım nedemek istediğinizi. Ama şu bir gerçek sanki kim ne aracına sahipse onu methediyor gibime geldi..Ama sonuçta bu aracı usa.. yapıyor ve dünya biliyor bence her modeli kendine özgü güzeldir

Tabiki orası muhakkak. Neticede XJ de ZJ de kalitesi tartışılacak araçlar değil. Ama araç sahipleri neticede aracını alırken kendi kriterleri doğrultusunda tercih yaptığı için savunduğu araçta kendi modeli oluyor. Buda çok doğal. Kimse beni Xj nin daha iyi olduğuna ikna edemez mesela. Çünkü ben alırken ikisinide karşılaştırdım ve tekrar ediyorum kendi kriterlerim doğrultusunda aldım. Aynı şey bir XJ sahibi içinde geçerli. Ve hatta bir land sahibi içinde..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,638
Kaydolan Son Üyemiz
kerimov

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.