XJ mi?.. ZJ mi?.. Neden?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ayhanayhan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 293
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 100,086

ZJ mi, XJ mi?

• ZJ

Kullanılan: 109 42.6%
  • XJ

Kullanılan: 120 46.9%
  • İkiside değil

Kullanılan: 27 10.5%

• Kullanılan toplam oy
    256

Etiketler
Ynt: XJ mi?.. ZJ mi?.. Neden?..

Başlığı hortlatmış gibi olacak ama, ZJ için vergisi çok denilmiş. Bildiğim kadarıyla 4.0 ZJ'ler de var, neden daha çok olsun vergisi? Çok tutulmuyor mu yoksa 4.0'lar, ondan mı direkt 5.2 lerle ya da 5.9 larla kıyasladınız?

4.0 ZJ ler piyasada hayli az 5.2 ye göre. 4.0 ların motor parçaları neredeyse tamamen XJ ile uyumlu . Nadir bulunduğu için 5.2 üzerinden konuşulmuştur direk .

bu arada, 4.0 motora sahip olan bir ZJ ile XJ'nin bu durumda yakıt tüketimleri de aynı mı oluyor? Yoksa ZJ sürekli 4 çeker olduğu için daha mı fazla yakar?

Anladığınız üzere 4.0 motorun üzerine çıkmayı düşünmüyorum :smiley: 1993-1994 model ZJ ya da XJ almayı planlıyorum.

Bir diğer sorum da XJ konforsuz denilmiş. ZJ ye göre mi konforsuz? 1998 model Suzuki G. Vitara 2.5'le karşılaştırdığımızda nasıldır XJ'nin konfor durumu?

PrometheusTR' Alıntı:
bu arada, 4.0 motora sahip olan bir ZJ ile XJ'nin bu durumda yakıt tüketimleri de aynı mı oluyor? Yoksa ZJ sürekli 4 çeker olduğu için daha mı fazla yakar?

Anladığınız üzere 4.0 motorun üzerine çıkmayı düşünmüyorum :smiley: 1993-1994 model ZJ ya da XJ almayı planlıyorum.

Bir diğer sorum da XJ konforsuz denilmiş. ZJ ye göre mi konforsuz? 1998 model Suzuki G. Vitara 2.5'le karşılaştırdığımızda nasıldır XJ'nin konfor durumu?

Bende xj limited var ısıtmalı elektirikli deri koltuk klima 4 cam otm elk.ıst.dış ayna vb bence hiçde boş değil ZJ nin amaortisör sistemi daha konfora yöneliktir.ağır offroad yapılcaksa zaten bunlar sökülür. :D

Bana kızanlar olacaktır ama yiğidin hakkını vermek lazım. Umut Bey'in söylediği özellikler evet vardır limited'lerde ama bir XJ ile ZJ'nin konforu karşılaştırılamaz. Hele hele boy ve kilonuz standartların biraz üstündeyse. Eğer sadece konfordan bahsediyorsak, manuel camlı manuel koltuklu ZJ'yi, otomatik camlı, hafızalı koltuklu XJ'ye tercih ederim :smiley: Bi kere XJ'yi normal kullanım için alacak kişinin biraz ufak tefek olması lazım. Ya da benim gibi konforunu göz ardı edip sadece keyif için kullanacak biri olması lazım. Çünkü bu kadar konforsuz ve dar bir arabanın onlarca yıldır milyonlarca fanatiğinin olmasının başka sebepleri var.

iksje' Alıntı:
Bana kızanlar olacaktır ama yiğidin hakkını vermek lazım. Umut Bey'in söylediği özellikler evet vardır limited'lerde ama bir XJ ile ZJ'nin konforu karşılaştırılamaz. Hele hele boy ve kilonuz standartların biraz üstündeyse. Eğer sadece konfordan bahsediyorsak, manuel camlı manuel koltuklu ZJ'yi, otomatik camlı, hafızalı koltuklu XJ'ye tercih ederim :smiley: Bi kere XJ'yi normal kullanım için alacak kişinin biraz ufak tefek olması lazım. Ya da benim gibi konforunu göz ardı edip sadece keyif için kullanacak biri olması lazım. Çünkü bu kadar konforsuz ve dar bir arabanın onlarca yıldır milyonlarca fanatiğinin olmasının başka sebepleri var.

Nedir hocam? :smiley:

iksje' Alıntı:

çok doğru :smiley:

iksje' Alıntı:

İşte anlamadığım nokta bu... "bu kadar konforsuz ve dar" demişsiniz. Suzuki Grand Vitara 2.5'ten daha mı dar ve konforsuz?

birkaç başlıktır okuyorum, herkes o kadar fazla "konforsuz ve dar" demiş ki, neredeyse Defender ile aynı zannedeceğim konforunu :smiley:

umutkaptan' Alıntı:
vitara uzun süreli kullanmadım.Bence XJ ye HAksızlık ediliyor.benim boyum 1.86 kilo 90 günlük olarak aracımı kullanıyorum
boy aynı ,kilo aynı, ;D
6 sene kullandım konforsuz olduğunu bende çok kabul edemiyorum.ön koltuklar olarak ,
Arka koltukları rahatsızdır ve arka koltuklarda 3 kişi oturursa uzun yolda cinnet geçirir.

umutkaptan' Alıntı:

Bu çokça tartışıldı.. 20 seneye yakın hemen hemen aynı kasayla üretilmiş bir modelin illaki her döneminde iyi ve farklı tarafları olmuştur. Bunun içine birçok şey koyabilirsiniz. Satıldığı dönemlerde fiyatını, parça ve aksesuar bolluğunu, basitliğini, ikon tasarımını, pratik ölçülerini.. vs.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,638
Kaydolan Son Üyemiz
kerimov

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR