Vee.. 2011 Yazı Da Böyle Geçti

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan egeli Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 307
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 88,994
Ynt: Vee.. 2011 Yazı Da Böyle Geçti

Bu arada Çorum'luların kendilerine has kelimeleri var... Bunlardan bir kaçı;

cere ... turşu küpü pürçüklü .... havuç
alamaç ... hızlı yanan alev sındı ..... makas
başangı ... yaramaz yağlık .... mendil
astap ... giysi yumuş .... istek
boçça .... testi tavatır ..... çok güzel
frek ... domates since .... surat
kelengi .. kertenkele uğrun ... gizli
kümpür .... patates yelmek .... koşmak

Etiketler

Bu kez farklı bir yolla, yine.. yeni.. yeniden Amasyadayız. Geçen yıl, bir yakınımızın düğünü için geldiğimiz bu şirin kente, bu kez nedensiz geldik. Seviyoruz, burayı biz.. Yeşilırmak kıyısında gezinti, bir kaç yeni fotoğraf..

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

1.jpg

Amasya Saat kulesi.jpg

şelale.jpg

şelale1.jpg

Yeşilırmak.jpg

Amasya çıkışında, farklı bir yol, değişik görünümler amacıyla girdiğimiz yollardan Ladik'e ulaşmamız epey zor oldu.

Bir öneri; navigasyonun önerdiği yollar hakkında etraflıca bilgi edinmeden kesinlikle yola çıkmayın.. Öyle yollar var ki, 10-12 km. sonra devam edemiyeceğiniz kadar kötüleşiyor.Geldiğiniz o kilometreleri geri dönmek zorunda kalıyorsunuz.. İşte biz bu yüzden aynı yolda defalarca döndük, durduk. Kazancımız belki normalde hiç gidip-görmeyeceğimiz Derinöz Baraj Gölünü görmek oldu.

[attachment=1]
[attachment=2]

Geçen yıl da geldiğimiz Ladik'de göl kıyısı çok güzeldi, gene.. Hele Yavuz, her attığı oltaya 2-3 balık birden takıldığında zevkten dört köşe oldu ve bu 27 balıkla akşam yemeğimizi hazırladık. Bu taraflara yolunuz düşerse Ladik Belediyesinin Göl Tesislerinde buranın ünlü 'turna' balığını yemeden geçmeyin, derim.

[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

Derinöz Barajı.jpg

Derinöz barajı1.jpg

Ladik belediye tesisleri.jpg

Ladik gölü.jpg

Ladik gölü2.jpg

Yazı dizinizi bu akşam farkettim ve hemen okumaya koyuldum ve şimdi bitirebildim. Çok keyif aldım. Devamını sabırsızlıkla bekliyorum. Benim de çok gezmeyi istediğim bir güzergah. Ama ancak emeklilikde olur herhalde. Allah o günler de sağlık ve gerekecek kadar maddiyatı nasip ederde bu gezileri yaparız inşallah. Paylaşım için çok teşekkürler.

Ladik'ten sonra gene navigasyonun yönlendirmesiyle Asarcık ilçesine geldik. Niyetimiz oradan Samsun-Ayvacık'a ulaşmaktı. Ancak, burada konuştuğumuz taksi şoförleri, kesinlikle önermedikleri ( müşteri çıksa bile biz kesinlikle gitmiyoruz, dediler) için sisler içinde geçen uzun bir yolculukla Samsun'a gelebildik. Kısaca, bilmediğiniz bir yol için mutlaka, bilen birilerinden kesin bilgi alın..

Sisler içinde ilerlemeye çalışırken, yol üstünde büyük taşlar zannettiğimiz şeylerin iki küçük köpek yavrusu olduğunu görerek durduk. Bize sokulmalarından aç olduklarını düşünerek verdiğimiz süt ve ekmekleri öyle bir iştahla, yüzlerine gözlerine bulaştırarak yediler ki.. Sanırım, o ıssız dağ başına terkedilmişlerdi. Yanımızda onların yiyebileceği ne varsa bırakıp, ayrıldık onlardan.. Hala, 'acaba ne yaptılar?' diye düşünüyoruz, ara sıra..

[attachment=1]

İki ay sonra denizi görüyoruz, Samsun'da.. Karadeniz.. Deniz tutkunlarını tatmin etmese de, yeşiliyle, doğasıyla, insanıyla vazgeçilmez Karadeniz..
Mayıs 2006-Ağustos 2008 aralığında boydan boya defalarca gezdiğimiz Doğu Karadeniz'i özlediğimiz için geldik, bu kez..
Samsun'dan doğuya gidildiğinde 10. km.de Tekkeköy, 25 km. sonra da Çarşamba'ya ulaşıyorsunuz. Çarşamba Ovası, özellikle Doğu Karadeniz'in sebze-meyve hali. Yeşilırmak'ın ortasından geçtiği Çarşamba, 61100 nüfuslu bir ilçe. Irmak kıyısında, Adalet Sarayı önündeki park, restoran ve kafeleriyle konaklamak için uygun ve güvenli..
Çarşambanın pazarı da çarşamba günleri kuruluyor. Pazarda, çevre köy hanımları (genelde hanımlar var pazarda), yetiştirdikleri ürünleri satıyorlar.. Taze ve ucuz..
Tüm Karadeniz'in olduğu gibi Çarşambanın da pidesi meşhur. Ağız tadıyla bir pide yemek isterseniz; gene Adalet Sarayı önündeki parkın içindeki Göl Restoran tavsiyemiz olacaktır. Hem temiz ve düzenli, hem hesaplı..

[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

minikler.jpg

Çarşamba-.jpg

Çarşamba1.jpg

Çarşamba-Yeşilırmak köprÃ

Çarşamba-köprü.jpg

[attachment=1]

Çarşamba'dan 28 km.lik güzel görüntülerle dolu, iyi denebilecek bir yolla nihayet Ayvacık'a ulaştık. Yolun büyük bölümü Yeşilırmak üzerine yapılan Suat Uğurlu Baraj Gölünün kıyısından geçiyor. Ayvacık da bu gölün iki yakasına kurulmuş 6400 nüfuslu bir ilçesi, Samsun'un. 2008'de geldiğimizde bu iki yaka birbirine küçük bir tekne vasıtasıyla ulaşabiliyordu. Şimdi ise, bir köprü ile birleştirilmiş.Eynel Köprüsü.
Ayvacıktan daha içerilere gittiğinizde, bu kez Hasan Uğurlu Barajını ve Hidroelektrik Santralini görüyorsunuz. Bu iki baraj sayesinde Çarşamba artık sular altında kalmaktan kurtulmuş. ''Çarşambayı sel aldı'' sadece türkü olarak kalmış..

[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

gece Çarşamba.jpg

Ayvacık yolu.jpg

1.jpg

Ayvacık.jpg

Yeşilırmak kıyısında.jpg

Ayvacık'ta sahilde konakladık. Ertesi gün; hafiften yağmur çiseliyor ve biz karavanda bir şeylerle uğraşıyorken gelen beyefendi, Ayvacık Belediye Başkanı Sn. Mustafa Belur imiş. Tanışıp, biraz hoş-beşten sonra, Ayvacık'ı gezdirdiler, bize, eşiyle birlikte.. Ayvacık hakkındaki iyi ve kötü görüşlerimizi dinledi.

Gerçekten doğa olarak bir cennet burası. Fakat, her yerde olduğu gibi 'temizlik' sorunu var. Bunu ilettiğimiz Sn. başkan; 'Ben de bundan şikayetçiyim. Örnek olması için, kolları sıvayıp, bizzat çöp toplamaya giriştim. Beni gören halk, küfürle karışık 'Biz seni çöp toplasın, diye mi başkan seçtik?' diye tepki gösterdi. Gördüğünüz gibi, temizlikten kısa süre sonra, ortalık eski haline dönüyor..'' yanıtını verdi. Bu muhteşem doğa güzelliği böyle mahvediliyor, işte.. Bu arada başkan bey, talep olursa göl kıyısında bir Kamp-karavan parkı yapma sözü verdi. İlgisinden dolayı kendisine bir kere de buradan teşekkür ediyoruz.

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

köprü.jpg

Eynel köprüsü.jpg

geceleyin köprü.jpg

Ayvacık2.jpg

Uzungöl değil, Ayvacık.jpg

Pazartesileri pazar kuruluyor, Ayvacık'ta.. Köylerden gelen kadın-erkek, çoluk-çocuk renkli görüntüler sergiliyor.

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

pazar.jpg

Ayvacık1.jpg

Ayvacık3.jpg

baraj.jpg

4.jpg

Ne olursa olsun; suyun olduğu yer, hayat buluyor. 25 metre yükseklikten akan şelalesi, Yeşilırmak üzerindeki küçük adası ile görülesi bir yer, burası..Kamp ve karavancı dostlara rahat edecekleri, Uzungölü aratmayacak bu güzel yöreyi mutlaka görmelerini öneriyoruz.

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

barajdan.jpg

köprüden Yeşilırmak.jpg

şelale.jpg

yeşil.. yemyeşil.jpg

Yeşilırmak üzerinde adacık.jpg

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

yağmur taneleri.jpg

baraj gölü.jpg

Hasan Uğurlu Barajı.jpg

yollar.jpg

kıvrım kıvrım yollar.jpg

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

2.jpg

fındıklar.jpg

Yeşilırmak.jpg

yeşilırmak1.jpg

pencereden.jpg

Sn. salih 35,
Sn. aslanahmet,
Sn.Sami Ünlü,

İlginize teşekkürler... Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle....

Ülker&Yavuz

saygıdeğer egeli çifti çok zevkli ve güzel bi gezi geçirdiğinize eminim ve fotoğraflarını bizimle paylaştığınız için size minnettarım. anlatışınız ve bunu fotoğraflarla desteklemenizse ayrı bir güzellik. gezdiğiniz yerlerin fotoğraflarını bizimle paylaştığınız için size teşekkür ediyorum.

Merak ettim Ayvacık ı uydu üzerinden inceleyince ne kadar suyla haşır neşir olduğunu gördüm,bu kadar su olan bir yerin güzel olmama ihtimali yok,hele ki bu yer Karadeniz ise.

[attachment=1]

Başkanın iyi niyeti de teşekkürlük bir durum,karavan parkının olma ihtimali de bir o kadar.Başkanlara rağmen bir yer pis kalabilir mi bilemiyorum ama insanımızın bu konuda yeteri kadar duyarlı olmadığını biliyorum.

Screenshot_2.jpg

egeli' Alıntı:
M.Ö. 1240 yıllarına tarihlenen Hitit Barajı, Anadolu'nun ilk barajı.. Görülmeye değer....

Bunu ilk defa şimdi öğrendim,Hitit uygarlığına karşı büyük sempatim var orta okulda hocanın sorduğu 3 sorudan yalnızca Hitit sorusuna cevap verebilmemle başladı bu sempati,en son bu sene eşimin hangi kutlama da hediye ettiğini hatılayamadığım dev gibi Güneş Kursu tabağı ile devam ediyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

SON KONULAR

Geri