KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Aspendos yolundaki 'Selçuklu Köprüsü', Köprüçay ( Köprülü Kanyon akarsuyu) üzerine Romalılar tarafından 3.yy.da yapılmış. Büyük bir sel felaketine yol açan Köprüçayın bu görüntüsü ürkütücü..
[attachment=1]
[attachment=2]
Aspendos'a giderseniz; araç için park ücreti 10.-Tl. Giriş kişibaşı 15.-Tl. Dört kişilik bir aile düşünün.
[attachment=3]
Demreye 6 km.uzaklıktaki Sourai antik kentinin tarihi, M.Ö. 4.yy.a dayanmaktadır.
Yavuz, Demre sırtlarında muhabbet edecek bir arkadaş buldu, kendisine... ;D ;D
[attachment=1]
Bizim zamanımızda gelin-damat stüdyoda klasik bir dekor önünde, gene klasik bir poz verirlerdi. Bizim ailede beş-altı çiftin gelinlik fotoğrafı hep aynı dekor önünde çekilmiştir. Sanki sıraya girip, poz vermişiz gibi.. Şimdi çiftler de, fotoğrafçılar da değişik arayışlar içinde.. İşte Tekirova'da tanık olduğumuz bir çekim...
Yazıyı okurken birşey dikkatimi çekti; Bozyazı ve Anamur'u, özellikle de Anamur'u es geçtiniz. Özel bir nedeni mi vardı; yoksa uzun sıcak yaz günlerinde elleriniz deklanşöre mi gitmedi? Ayrıca,Taşucu-Gazipaşa (yaklaşık) arasındaki, yurdumuzun en manzaralı yollarından birine özgü fotoğraflar ve bilgi varsa, paylaşır mısınız? Yol yapım çalışmaları ... olsa da, güzel görüntüler (uçurum..vb) yakalamışsınızdır diye umuyorum.
Kuşadası'ndaki Kadı Kalesinde Anaia kazıları sürüyor..
[attachment=1]
[attachment=2]
Davutlar Milli Park girişine yakın bir yerdeki Zeus Mağarası, içindeki 10-15 metre derinliğindeki deniz suyu ile tatlı su karışımı doğal havuzu ile ilgi çekicidir. Oldukça soğuk olan su, sıcak yaz günlerinde serinlemek için bir seçenektir.
Ne çabuk bitti, oysa bana hiç bitmeyecekmiş gibi gelmişti ;D
Neyse ki aynı sayfaları tekrar okumak karıştırmak hatta analizini yapmak şansımız her zaman var ( ben bir çok gezi yazısına fırsat buldukça dönüp unuttuklarımı hatırlayıp, gözümden kaçanları yakalamaya çalışıyorum )
Tekrar tekrar teşekkürler, iyi ki varsınız
Bu yazda rast gelip tanışamadık neyse önümüzde uzun yıllar var günün birinde biryerlerde görüşmek ümidiyle.
Bizlere çok ihtiyacımız olan ve yolculuğumuzda rehber olacak bu bilgileri aktardığınız için size sonsuz teşekkürlerimle, Saygılar, Hürmetler.
Ülker ve Yavuz Çifti,
Baştan beri ilgiyle takip etmekteydim.
Özenle çekilmiş fotoğraflarınıza, yalın not-
larınızı da katınca bitmesini istemediğimiz
bir şölen gibiydi. Emeğinize sağlık,teşek-
kürler.
Sevgili Ülker&Yavuz ÖNTAŞ çiftine bu güzel gezilerini bizlerle paylaştıkları , görmediğimiz yerleri tanıttıkları , gördüğümüz yerlere ilişkin anılarımızı tazeledikleri için teşekkür ediyorum. Resimli roman tadında , görsel bir şölen olarak sunulan , bilgilendiren ,gelecekte yapacağımız gezilerde bizlere rehber olacak gezi notlarınız için , emeğiniz için , herşey için çok teşekkürler.
Bizlerde İzmir'de (Karşıyaka) yaşadığımız için belki bir yerde bir şekilde tanışma fırsatımız olur.
Süreyya Bey,
Sizlerle tanışmak, bizi de mutlu eder.. Elbet bir gün, bir yerlerde.. Size keyifli, sağlıklı geziler..
Selam ve sevgiler..
emekli balıkçı' Alıntı:
Ülker ve Yavuz Çifti,
Baştan beri ilgiyle takip etmekteydim.
Özenle çekilmiş fotoğraflarınıza, yalın not-
larınızı da katınca bitmesini istemediğimiz
bir şölen gibiydi. Emeğinize sağlık,teşek-
kürler.
Kafamızda gezi bitti sizde evde miskin miskin oturuyorsnuz hayali vardı ama siz kar a gitmişsiniz, bizde kar kampını yapmak için kar bekliyorduk.Gezinizin anlatımı ve sürükleyiciği için çok teşekkürler,özel teşekkürde yöre ağızlarını üşenmeden not ettiğiniz için.
Afyonda 4 yıl öğretmenlik yaptım. O yıllarda kalorifersiz bir evde kaldığımız için Afyon'un soğuğunu çok iyi bilirim. Aslında benden çok eşim soğuk mağduru olmuştu. Soğuktan mutfaktaki yiyecekler de dahil olmak üzere herşey donardı. O şartlarda yemek yapıp bulaşık çamaşır yıkamayı düşünebiliyormusunuz. Gençken her türlü zorluğa katlanılıyor. şimdi o şartlarda yaşamayı düşünemiyorum bile.. Şimdi herşey ,yaşanan zorluklar mazide bir anı olarak kaldı.
Söylememe gerek yok ama bu güzel manzarada sıcacık karavanınızın içinde pencere kenarında bir çay demleyip içmişsinizdir mutlaka... :
Karavancılık budur , sizde forumumuzda karavanın hakkını en iyi veren çiftlerden birisiniz. yolunuz açık , keyfiniz yerinde olsun...