Ynt: Vee.. 2011 Yazı Da Böyle Geçti
Yöreye özgü tatlar..
- Karsambaç (karlama); Kar üzerine meyve şurubu dökülerek oluşturuluyor.
- Kerebiç ; Mersine özgü bir tat.. Özellikle bayramlarda ikram ediliyor.
- Kömbe ; Adana-Antakya yöresinde bayramlarda yapılan bir çeşit çörek.
- Zahter ; Zahter bitkisinin baharat ve zeytinyağı ile karışımı olarak sunuluyor.
- Muhammara ; Ceviziçi, biber salçası, sarımsak, ekmek içi, zeytinyağı ve acı baharat karışımı.
- Bici bici ; Yöre tatlarından en çok hoşumuza giden bici bici, aslında Adana'ya has bir tatlı. Tavla zarından biraz büyükçe küp şeklinde kesilmiş su muhallebisinin üzerine rendelenmiş buz, şerbet, gülsuyu ve pudra şekeri dökülerek hazırlanıyor. Sıcak yaz günlerinin karlı-buzlu serinleticileri.
- Mersin'in tantunisi ve cezeryesi ile Antakya'nın künefesi ise tüm yurtta biliniyor, artık..
[attachment=1]