UNIMOG U 1650

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AHMET GÖKHAN KANCA Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 79
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,308
Mesajlar
139
Tepkime Puanı
0
Yer
istanbul
Web
www.kancametal.com
Yeni aracımız.. 1997 Unimog Doka yangın söndürme aracı..

IMG 0062
 

Etiketler







Ynt: UNIMOG U 1650

Ahmet bey hayırlı olsun. Ben satılan aracınızı alan maden şirketinin avatardaki aracı bu hale çevirdiğini düşünmüştüm bu yüzden avatardaki araçla bağlantısı var mı dedim. Tekrardan hayırlı olsun :smiley:
 


Ynt: UNIMOG U 1650

Biz sattıkdan sonra aracı kırmızı yapdılar ve yangın söndürme ekipmanlarıyla 120.000 TL ye donatıldı. Aracı şöyle takip ediyoruz ; bir şanzuman arızasıyla alakalı izmirde tamiri yapılamadı İstanbula gönderildi biz ilgilendik. Arıza da seri viteslerde yüksek süratte ağır vitese geçirme kabiliyetine sahip bir şöför arkadaş zoru başarmış.
 

Ynt: UNIMOG U 1650

Ahmet bey, yeni aracınız karayolları genel müdürlüğünden mi çıkma yoksa özel şirketten mi aldınız?
Bu araçların yedek parçası Türkiyede kolay bulunuyor mu? Kuzey Irak'ta atıl halde çürümeye terkedilmiş bir U serisi Unimog var. Araç muhtemelen Saddam döneminde orduda veya başka kamu işinde kullanılmış. Saddamın düşmesinden sonra yağmalanmış ve bir süre kullanıldıktan sonra arıza vermiş ve Irak'ta yedek parça olmadığı için atıl halde kaderine terkedilmiş durumda. Aklımda onu alıp tekrar faal duruma getirmek ve şantiyede kullanmak var. Ancak aracın sahibine veya sahiplenen birine henüz rastlamadım. Üzerinde Saddam döneminde kullanılan plaka dahi yok. Yani hiç plaka yok. Buranın şartlarına göre şantiyede kullanılan bir aracın plakalı veya plakasız olmasının bir anlamı yok.
Ben bu aracı faal duruma getirmek istersem Türkiye'den istediğim parçayı (mesela şanzuman dişlisi, krank mili, yada fren balatası....) bulabilirmiyim? Parça fiyatları pahalımıdır?

AHMET GÖKHAN KANCA' Alıntı:
Seri viteslerde yüksek süratte ağır vitese geçirme kabiliyetine sahip bir şöför arkadaş zoru başarmış.

:mad: :mad: :mad: :mad: :mad:
 



Ynt: UNIMOG U 1650

Değerli abi arac çok mu dağanık durumda sorunu ne acaba. Tabiki Unimog parçalarını Türkiyede yoksa Almanya ya yazıyor getiriyor Mercedes sonuçda. Kuzey Irakda kolluk güçleri bir yol gösterir bu senin olsun dedilermi senin olur. Askeri ise zaten savaşta yok olmuş oldu çünkü orada askeri envarter yerle bir oldu. Resimlerini çekin sağ kapının içinde metal plakette yazar seceresi modeli. Eger değerse toplanır ama bir unimog u toplayacak usta hemde orda zor olur baya.
 

Ynt: UNIMOG U 1650

parçaları bazen çok ucuza bulabiliyoruz. 20 yıl rafda beklemiş sonra ihaleyle bir hurdacıya geçmiş bir parça 500 de biri fiyatına alınabildiği gibi Mercedes Benz tarafından almanyadan 1 ayda getirtilebiliyor. Biz direk yurt dışındanda çok parça getirdik. Hollanda Belçika Almanya dan kargoyla. Birde bu bana lazım dedinmi olan malda 300 katına çıkıyor kullanılmışda olsa.
 

Ynt: UNIMOG U 1650

Anlatilmaz... Yaşamak lazim Allah daha iyileriniherkese nasip etsin
Offroad olayinda son noktadir Unimog.
Asil ben Tesekkur ederim sevgili Abime..
Gidip alip geldik tek kelime ile muhtesem bir arac..
 

Ynt: UNIMOG U 1650

AHMET GÖKHAN KANCA' Alıntı:
Değerli abi arac çok mu dağanık durumda sorunu ne acaba. Tabiki Unimog parçalarını Türkiyede yoksa Almanya ya yazıyor getiriyor Mercedes sonuçda. Kuzey Irakda kolluk güçleri bir yol gösterir bu senin olsun dedilermi senin olur. Askeri ise zaten savaşta yok olmuş oldu çünkü orada askeri envarter yerle bir oldu. Resimlerini çekin sağ kapının içinde metal plakette yazar seceresi modeli. Eger değerse toplanır ama bir unimog u toplayacak usta hemde orda zor olur baya.

Ahmet bey aracın çok değeri olduğunun farkında oldum ama onlar bunu bilmiyor :smiley: o aracın burda değerini bilmiyorlar ve bende onları uyandırmamak adına ordakilere sorular sormadım ;) ve fotoğrafını çekmedim gidersem satın almaya gideceğim. Gerçi Irakta hiçbir arabanın bir değeri yok. Afedersiniz ama 4 eşşek satan bir araba alır burda. bizde kango doblo peynir ekmek gibi saılırken burda patrol, land cruiser peynir ekmek gibi satılıyor. Bu aracı tahminim 2000 dolar civarı bir rakama alabileceğim yönünde araçta çok ağır bir arıza yok (çaktırmadan baktığım kadar). Çok dağınık durumda görünmüyor hatta lastiklerin havası dahi inmemiş. Zaten çalışır durumda olsa da fiyatı en en en fazla 10 bin dolar olur ama ben 2 yıldır bu ülkede yaşıyorum sadece 1 tane faal unimog gördüm. Araç eğerki yağmadan kalma ise bu %99 plakasızdır veya Saddam dönemi plakalıdır. Irak dışına çıkmaz ve o aracın burda toplanmasını imkansıza yakın kılar. O zamanda bir b planım var. Size özelden yazıp fikir alış verişinde bulunmak istiyorum :smiley:
 

Ynt: UNIMOG U 1650

Ahmet bey tekrar merhaba...Önceki Unımogu sattığınızda bayağı üzülmüştüm vede o aracın tekrar camiyamıza dönmesini dilemiştim..Zira madenlerde mahfolup gitmesini hiç birimiz istemeyiz...Fakat itfaiye aracı olmasına sevindim ..fazla ezilmez derken ,,unımogu tanımayan bir şöföre teslim edilip ,,arıza yapmış olmasına,,çok yazık olmuş diyorum...öylesine kıymetli bir aracın başına gelene bakın....off road aşığı olan bizlerin,, zirve aracı ,tartışılmaz unımogdur, bir çoğumuza göre...Neyseki,, siz yine unımogunuza kavuştunuz...tabiki unımog kullanmış bir kişiyi.. başka araçlar.. kolay kolay teselli etmez....inanınki çok sevindim....işallah off road organizasyonlarında aracınızı yakından görmek kısmet olur.....Hayırlı olmasını.. vede iyi günlerde kullanmanızı diler ..darısı başımıza derim...İyi ramazanlar..hoşçakalın..sevgi vede saygılar...
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,509
Mesajlar
1,519,026
Kayıtlı Üye Sayımız
172,165
Kaydolan Son Üyemiz
gül93

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst