İsviçre'de Bir Hafta

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan drares Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 83
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,039
Size burada önemli bir noktadan bahsetmek istiyorum, Zürih sokaklarında yorulunca bir cafeye oturup keyif yapalım diyoruz. Girdiğimiz cafe, oldukça lüks, ve eski bir mekan. Tatlar, lezzetler çeşit çeşit. Ama içerisi sigara kokuyor, bizi sigarasız bölüme almalarına rağmen arada sadece bir paravanla bu iki bölge ayrılmış durumda. O yıl ülkemizde kapalı mekanlarda sigara yasağı başlamıştı ama böyle bir medeni ülkede sigara kapalı mekanlarda içiliyordu. O zaman ülkemle gurur duydum. İstenirse güzel bir şeylerde öne çıkıla biliyormuş ;)
Herhalde artık İsviçre'de de kapalı mekanlarda sigara içilmiyordur...
 

Etiketler
Son sabah, evden kahvaltı sonrası ayrılıyoruz, Yine Zürih yolundayız, araçlarımızı teslim edip uçağımıza yetişeceğiz. Ama yolda karşılaştığımız bu sis manzarası durmamıza neden oluyor. Çukurda kalan bir kasaba adeta sis denizinin içinde yüzüyor...
Bu güzel manzara adeta hüzünle bizi uğurluyor "nereye gidiyorsunuz? yine gelin, burayı unutmayın"

IMG 3506


IMG 3508
 


Şadan bey, ben de İsviçre'nin bahar-yazını görmek, yaşamak istiyorum. Kısmetimizde varsa onu da yaşarız umarım. Ama ülkemizde tl olarak kazandığımız paraları Avrupa'da euro olarak harcamak her geçen gün bütçeleri zorlar hale geliyor. 2010 yılında 1 isviçre frankı 1,4 lira iken şu an 4,04 lira...
Yani tam 3 kat değerlenmiş ):
Karavanla gidip, erzakı da ülkeden stoklayarak ekonomik sayılacak bir gezi yapılabilir...
Bu arada giden arkadaşlarımdan öğrendiğim kadarıyla İsviçre'de kamp dışı konaklamak pek mümkün değilmiş. Her kampinge de minimum 25 € konaklama bedeli ayırmak gerekli...
Şu anda 37 TL
Ne olacağımızı hiçbirimiz bilmiyoruz
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,511
Mesajlar
1,519,080
Kayıtlı Üye Sayımız
172,168
Kaydolan Son Üyemiz
salertug

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst