Arabalı Aile(4):bir Koltukta 3 Karpuz(f+ch+d)-5 Yıl Sonra

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan iklil konyalilar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,168
Daha önce paylaştığım Gezilerin aksine,bu kez acele davranmıyoruz : Herkese istediği saatte kalkma fırsatı tanıdık oybirliğiyle.Ama mümkünse ÖĞLEN olmadan harekete geçelim.Gezilecek yerler 100-150km mesafede,altımızda araba var,yollar güzel.O nedenle koşuşturma yapmama kararı aldık. 22sindeki yolumuz Luzern olacaktı. Sabah baktım,hava bozuk,dün Strazburg'daki yağmur bugün de devam mı edecek yoksa???Alternatif bir plan da yaptım.Luzern'e yine Basel üzerinden vardık.Vardık ki yağmur çiseliyor.Arabayla bir tur,2 tur,yok bitmeyecek.Çocuklara: ''..İnip hiç olmazsa bir Foto çekilip gelin..'' desem de oralı olan yok.................Tamam o zaman B-Plan'ını devreye sokalım: Aşağılarda, Interlaken civarında 2 tane ŞELALE var,onları görelim bari.Yağmur da yağsa,aşağı inmeden de bakar-geçeriz. Yönümüz Interlaken,Lautbrunnen Şelalesi.
1723589497554.png
1723589541635.png
1723589573107.png
1723589614482.png
1723589687372.png
Dönüş yolunda da harika manzaralar bizi karşıladı.Yolumuzu bu kez Thun üzerinden BERN'e çevirdik.Geç de olsa oarayı da bir görüp geçelim dedik.

1723589874423.png
Interlaken tam bir sayfiye kasabası.İnsanlar yollarda,parklarda,göl kıyısında Spaziergehen(!) yapıyor tembel tembel.Dağların arasında bir/pardon İKİ gölkıyısında yer alıyor.Zaten anlamı dabu olsa gerek : Göller-Arası.....Otoban Gölün batısından gidiyor Bern yönüne,ama,gölün diğer kıyısında da dolambaçlı bir yol görünüyor haritada.Tabii ki Arabalı-Gezgin burayı seçiyor :İnanılmaz bir Rota olduğunu keyifle görüyoruz...Eski usul elle açılmış tüneller,her virajda bizi karşılayan güzel manzaralar eşliğinde yaklaşık 20km'lik bir RÜYA :smiley:
1723590239669.png
1723590271550.png
1723590296883.png

Yağmur geçti,yaz yağmurudur o çabuk geçer :smiley: METEOR'dan çıktık,ama nerdeyiz acaba?Yolu bulabilecek miyiz Bahnhof'a doğru??Neyse,nasıl olsa birisine sorarız elbette.Sağa-sola bakıyorum,sokakları kesiyorumYa şundadır/ya bunda yaparak ''ooo piti-piti-karamela sepeti'' yöntemiyle yolu bulacağım illa ki !..:cool: Derken aradığım 'YOL' karşıma çıkıyor : Bir Türk Restaurantı olduğu belli. Haahh !.. Tam önünde de kollarını kavuşturmuş cuvarasını tüttüren bir memleketlim dikiliyor ,iş önlüğü üzerinde :smiley: İtalyanların dediği gibi : Fumo-Como-Turko(Türk gibi sigara içmek) Sesleniyorum,40 yıllık arkadaşımı bulmuş gibi : ''..Hemşerim,deyiver hele,Bahnhof ne yana düşer ustam,gurbet ne yana?..'' Hemen selam sabah derken muhabbete koyuluyoruz,Bahnhof 'a gideceğimizi fala unuttuk. Yılmaz Güney'den ,babasından,Restaurant'

Ekli dosyayı görüntüle 645170Interlaken tam bir sayfiye kasabası.İnsanlar yollarda,parklarda,göl kıyısında Spaziergehen(!) yapıyor tembel tembel.Dağların arasında bir/pardon İKİ gölkıyısında yer alıyor.Zaten anlamı dabu olsa gerek : Göller-Arası.....Otoban Gölün batısından gidiyor Bern yönüne,ama,gölün diğer kıyısında da dolambaçlı bir yol görünüyor haritada.Tabii ki Arabalı-Gezgin burayı seçiyor :İnanılmaz bir Rota olduğunu keyifle görüyoruz...Eski usul elle açılmış tüneller,her virajda bizi karşılayan güzel manzaralar eşliğinde yaklaşık 20km'lik bir RÜYA :smiley: Ekli dosyayı görüntüle 645171Ekli dosyayı görüntüle 645172Ekli dosyayı görüntüle 645173
Yatacaktım iyi ki yatmamışım. Bu güzel paylaşımları ilk gören belki de ben oluyorum. Takipteyiz.

Bern'e vardığımızda hava kararmak üzereydi...Bugün Luzern'de kalıp dönmek varken yolu belki? 200km uzatmış olduk,yorulduk.Bern gezilirken ayaklar sızladı,dönüş yolunda da bir mola verdim uyklamamak için.Kampımız bizi huzur ve sessizlikle karşıladı gece geç vakit.
1723590538430.png
1723590566359.png
1723590654956.png
Gelmşken bizim Gizli/Açık Zenginlerin kasalarını da kontrol edip,Türkiye'nin borcunun bir kısmını Hazineye trasfer etmeyi de ihmal etmedik tabii ki. Eeeeee,her turistik gezi böyle ufak-tefek MİSYONları da içermeli,değil mi ama?? :smiley:
1723590838163.png
Euro 2024 Bern'de Açıkhava'da bir Kafede izleyenler...Daha sonraPortekiz'lileri arabalarla konvoy yaparak Türkiye galibiyetini kutlamalarını da izledik,hüzünle :-(
1723590919409.png
1723590959783.png

Son düzenleme:

19unda Sofya'dan uçuş ve Kampımıza yerleşme,20sinde Basel,21 Colmar ve Strasburg,22'si Luzern üzerinden Interlaken,Lauterbrunnen,Thun(Gölboyu rotası),Bern....Yani,biraz Fransa biraz İsviçre...Eeeee,sıra gelsin Almanya'ya o zaman :smiley: 23 Haziran'da rotamız Freiburg,Almanya.Burada ne mi var ?...Daha çok küçük çocuklu ailelerin rağbet ettiği bir Eğlence +Piknik alanı.: RODELBAHN GUTACH Yolumuzun üzerinde Fransa-Almanya-İsviçre geçişi de yapıyoruz.Hiçbir esprisi yok !..Ne vize almak-ne ciddi bir kontrol- ne şu-ne bu :-(
1723591537694.png
1723591656588.png
1723591697628.png
Evet,Lunaparklardan gözümüzün alışkın olduğu bu eğlenceyi Doğa'nın içine taşımışlar.Büyükler genellikle çocuklarına eşlik ediyorlar,ama bizim gibi meraklı erişkinlerin de denediğini görmek mümkün.Çocuklar 2 tur atarken biz de bir deneme yapmaktan gerii kalmadık tabii...Kendi Kafe'si de var,orada da biraz vakit geçirdikten sonra Freiburg'u da gezdik.
1723591735252.png

1723592007044.png

1723592023129.png

1723592046744.png

1723592062182.png

1723592101481.png

1723592145716.png

Freiburg'dan aklımda kalan,yol kenarlarında MAZGALLAR-ALTINDA değil de,mazgal genişliğinde küçücük dereciklerden oluşan kanallar !.. İtinayla TEMİZ tutulmuş,içine bir çöp falan atılmamış,şırıl şırıl şehrin bazı sokaklarını dolanan derecikler :cool:

Hay Allah ! 5 gece olmuş bile... Bu gece Kamptaki son gecemiz.Yarın harekete geçiyoruz.Hedef Stockast,Almanya'da rezerve ettiğimiz Apart.Bir kasabanın birkaç km dışında bir çiftlik evinin bitişiğine konumlandırılmış,2 odalı birEv(cik)........Eşim buradaki Kamptan ayrılmak istemiyor,o kadar hoşuna gitti: ''..Seneye ben yine geleceğim,burada 1 ay kalacağım..'' diyor :smiley: Buna bütçe mi yeter????????dediğinizi duyar gibiyim.Ama merak etmeyin, Türkiye'den daha hesaplı olur o dediğini yaparsa seneye...Hesap-kitapişini sona bırakayım dedim,ama,bunu burada yazıp geçeyim de lafım havada kalmasın : 4 kişi(..çocuklarda 16 yaş üstü-erişkin statüsünde) 5 gece konaklamamız 6144 TL(175 Euro) tuttu sadece :-0 Dönünce arkadaşlarımla kafa yapacağımı taaaa o zamandan kurguladım : ''..Türkiye'de tatil yapacak kadar,sizin gibi,zengin değilim.Ancak Fransa'da yapabiliyorum tatilimi,gücüm buna yetiyor..'' :cool: 24 Haziran'da yolumuzu Zürich üzerinden çiziyoruz yeni Konaklamamıza doğru...En yüksek Otopark'ı da burada ödüyoruz: 14 Euro

Devam edeceğim...Umarım bu kez arayı bu denli açmam

Son düzenleme:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,651
Kayıtlı Üye Sayımız
166,518
Kaydolan Son Üyemiz
panelhizmetleri123

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR