tMerhaba;
Size şimdiden Hayırlı Yolculuklar Dilerim.
Ben ve eşim 2023 Aralık başında yola çıkıp, 2024 Ocak sonu dönüş olmak üzere arabamızla bir seyahat gerçekleştirdik.
Bizim rotamız ; İstanbul, Yunanistan Dedeağaç konaklama, Bulgaristan Direk Geçiş , Sırbistan Belgrad konaklama, Macaristan Direk Geçiş, Avusturya Viyana konaklama, Almanya Stuttgart konaklama, Fransa Colmar, Rems konaklama, İngiltere Londra şeklindeydi.
Dönüş İse ; Londra, Fransa Calais, Belçika Direk Geçiş, Almanya Köln konaklama, Avusturya Viyana konaklama, Macaristan Direk Geçiş, Sırbistan konaklama, Bulgaristan Direk Geçiş, Yunanistan Dedeağaç konaklama, İstanbul şeklindeydi...
Bu yolculuk öncesi sizin gibi bir çok program yapmıştım

Ancak yola çıkış tarihi programa uymayınca program çöp oldu.

Öncelikle neredeyse hemen her yerde akaryakıt çok pahalı, ne kadar kollarsanız kollayın bir süre sonra ipin ucu kaçıyor.. bizim aracımız dizel, bir kaç kere 2,2 euro dan yakıt aldım..
Yol üzeri dinlenme tesisleri oldukça temiz ve güzeller ama yemek olayına girildiğinde ucuz değiller.
Dinlenme tesislerindeki WC ler 1.-Euro civarında.Almanya ve Avusturya da yol kenarındaki kamp yerlerindeki WC ler ise ücretsiz diğer ülkelerde ise bazıları gerçekten çok çok kötü..
Önceden kalacağınız yerleri ayarlayın, gidince orada buluruz nasılsa diye düşünmeyin. Biz o hataya düştük

Fransa'dan uzak durun, en pahalı yollar orada..
Almanya'da ise yıllardır otoyol bakımı yapılıyormuş, biz bilmiyorduk orada gördük öğrendik... düşünün otoyolda 70 km kala yol bitti ve o 70 km.lik yolu köy yollarından 3 saatte alabildik.
Google Maps in çevrimdışı uygulaması var. Telefonunuza indirin. Çok büyük rahatlık.
Eğer içiyorsanız yanınıza sigara alacaksınız ama dikkat edin kişi başı 2 paketten fazlasına el koyuyorlar. Aklıma gelenler bunlar...
Saygılarımla.
Toaxe / Ercüment Oğuz