UNIMOG U 1650

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AHMET GÖKHAN KANCA Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 79
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,308
Ynt: UNIMOG U 1650

ben bu aracın tek kabinlisi askerde kullanmıştım 8 ileri 4 geri vites 4 çekerede aldınmı düz duvara çıkar ama benim ki arazi tekerlekliydi asfaltta iken ses yapıyodu ama gerisi mükemmel güzel araç
 

Etiketler

Ynt: UNIMOG U 1650

4WD' Alıntı:
Ahmet bey, yeni aracınız karayolları genel müdürlüğünden mi çıkma yoksa özel şirketten mi aldınız?
Bu araçların yedek parçası Türkiyede kolay bulunuyor mu? Kuzey Irak'ta atıl halde çürümeye terkedilmiş bir U serisi Unimog var. Araç muhtemelen Saddam döneminde orduda veya başka kamu işinde kullanılmış. Saddamın düşmesinden sonra yağmalanmış ve bir süre kullanıldıktan sonra arıza vermiş ve Irak'ta yedek parça olmadığı için atıl halde kaderine terkedilmiş durumda. Aklımda onu alıp tekrar faal duruma getirmek ve şantiyede kullanmak var. Ancak aracın sahibine veya sahiplenen birine henüz rastlamadım. Üzerinde Saddam döneminde kullanılan plaka dahi yok. Yani hiç plaka yok. Buranın şartlarına göre şantiyede kullanılan bir aracın plakalı veya plakasız olmasının bir anlamı yok.
Ben bu aracı faal duruma getirmek istersem Türkiye'den istediğim parçayı (mesela şanzuman dişlisi, krank mili, yada fren balatası....) bulabilirmiyim? Parça fiyatları pahalımıdır?

:mad: :mad: :mad: :mad: :mad:

Bayram bey ,

Ahmet bey aracı muhtemelen "Orman dairesi Arazöz"lerinden ,ama Orman dairesinden mi yoksa piyasadanmı aldı söylerse merakımız gider... ruhsattada o şekilde geçiyor,ben cesaret edip alamamıştım 2 sene evvel,zira fabrika çıkışı arazöz olduğu için uğraşmak gerekiyor ...Ahmet bey söndürücü kısmını söküp kullanmayacaksa ALLAH kolaylıklar versin epeyce bir işi olacak...

selamlar....

selamlar
 

Ynt: UNIMOG U 1650

Araç devlet kurumlarından çıkma değildir. Özel ithalattır 1997 model 18.800 km de ve motoruda 800 saattedir. Önce kar küreme aracı olarak bir kayak otelinde daha sonrada aynı grubun tatil köyünü yangına karşı korumak üzere hazırlanmıştır. 2500lt su 300 lt köpük kapasitelidir. Şimdilik bu donanımla sürüyoruz ama kısmet üzerindeki donanımı yapan firmayı aradığımızda 110.000 Tl yenisine söyledi ve 2. el bu donanımı alabiliceklerinide ekledi.

IMG 0112


IMG 0113


IMG 0115
 






Ynt: UNIMOG U 1650

en arkadaki uzun kollar ileri geri manevra, sol taraftaki yanda küçük olan imdat el freni sol en öndeki vites ben bu kadarını biliyorum gerisinide siz bulursunuz artık,
benim kulllandığımda takviye ve şaft kiltleri ön torpidaydı bu biraz farklı
 

Ynt: UNIMOG U 1650

öncekini ilgiyle takip etmiştik. Bunuda takip edelim. Neler yapmayı düşünüyorsunuz araca ?
 





Ynt: UNIMOG U 1650

Ahmet abi, bu sadece sizin başınıza gelmemiş dünyanın çeşitli yerlerinde yeni Unimog U1650 alanların hepsinin ortak sorunu orta konsoldaki çok bilinmeyenli denklemi çözmek :D Aşağıdaki fotoğrafları yabancı sitelerde gördüm. Hepside fotoğrafların atında aynı şeyi soruyor ???

225034c823cf9446d7d0d88c64bfd99e


Mercedes unimog u 1650
 

Ynt: UNIMOG U 1650

Hayırlı olsun, herkesin gönlünde yatan bir araç bu eminim ki. Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin...
 

Ynt: UNIMOG U 1650

Her sabah şantiyeye unimogla gidiyorum. vincin içerden kolunu keşfettim :smiley: aracı duyan dostlar keşfe yardıma geliyor ve kurtarma grupları yalovaya toplantıya çağırdılar ve aracı benden istiyorlar. İnsanın çocuğu istenir mi :smiley:
 




Ynt: UNIMOG U 1650

Ahmet bey bu arada nasıl bir motor var üzerinde ???, benim (ex) doka da om352 düz vardı ben ce mükemmel sağlam bir motor...
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,509
Mesajlar
1,519,026
Kayıtlı Üye Sayımız
172,165
Kaydolan Son Üyemiz
gül93

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst