Unimog 421 Aldım Nasıl Yaptırayım?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan deveci Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 261
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 59,321

hangi unimog offroad için daha uygun

• 404

Kullanılan: 17 29.3%
  • 406

Kullanılan: 10 17.2%
  • 416

Kullanılan: 11 19.0%
  • 421

Kullanılan: 20 34.5%

• Kullanılan toplam oy
    58
Ynt: Unimog 421 Aldım Nasıl Yaptırayım?

takomistik' Alıntı:
arka kocaman ali abi oraya yatak atıp yatmayı düşünüyoruz.
mustafa bu aralar hiç dükkana uğramaz oldun.
bu hafta sonuna bir erciyes gezisi ayarlasak
o zamana araç büyük ihtimalle detaylar hariç biter

Etiketler

YİNE BEYAZ YAPIN . BENİMDE AKLIMDAN SİYAH GEÇİYO GÜZEL METALİK SİYAH ARKA KASAYADA SİYAH ÜSTÜNE ŞEKİLLİ BEYAZ Bİ RESİM BEYAZDA JANT LAR İNAN SÜPER OLUR:smiley:

alii38' Alıntı:
YİNE BEYAZ YAPIN . BENİMDE AKLIMDAN SİYAH GEÇİYO GÜZEL METALİK SİYAH ARKA KASAYADA SİYAH ÜSTÜNE ŞEKİLLİ BEYAZ Bİ RESİM BEYAZDA JANT LAR İNAN SÜPER OLUR:smiley:
aracı tamamen beyaz yaparak renklendirmeyi vinil yazı ve şekli yapıştırarak yapmayı düşünüyorum
arazide cantların sürekli çamur olacağı ve beyazında kiri çok göstereceği düşünülünce cantların siyah olması daha uygun gibi.
boya işi baya uzun ve yorucu oldu ve hala bitmedi :(

allah kolaylık versin cefasını çekiyosunuz sefasınıda sürersiniz inşallah :smiley: yapıldıkdan sonra hepsi unutulur

forumda pek soran yok bilen biliyor zatende arkadaşlardan yoğun şekilde neden unimog?? sorusuyla karşılaşıyorum.
buna bu forumda cevap vereyim.
yıllardır offroad a merakım var uzun zaman tv de izleyici olarak takip etmeye çalıştım.en büyük favorim ise camel trophy idi.
aldığım arabalarda hep binek arabamı alayım ucuz bir 4x4 mü alayım gibi düşünce oldu.
tek arabamın olduğu dönemde ailece de binildiği için ve çok km yaptığım için 4x4 almak hiç te uygun olmazdı
daha sonraları işim icabı dolmuş türü bir araç ve kamyonette aldım ama yine iş öncelikli olduğu için yine 4x4 düşünemedim.
daha sonraki dönemde arkadaşla 4x4 offroad turlarına katılmaya başlayınca artık 4x4 araç almazsam olmaz düşüncesi oluştu.
düşünce kolay ama en önemlisi tabiki paraydı.
offroad için harcanan para tamamen uçup gidiyor arabaya harcanan para ise aracın değerini çok fazla artırmıyor.
bu harcamayı yapmadan önce iyice düşünmek gerekiyor.
bir sonraki adım alınacak araç türüne karar vermek oldu.
bir çok aracı araştırdım fiyatlarını ve özelliklerini sordum.hatta gittiğimiz offroadlarda da değişik araçların performanslarını gördüm.

ilk olarak almayı düşündüğüm araçlar
*unimog 404-416-421 dizel modeller
*land rover defender 90-92 model dizel
*toyota hilux 94-95 model (efsane kasa) dizel
*jeep cherokee 3.1 crd
*jeep cherokee 4.0 xj benzinli (kare kasa)

hangisinden neden vazgeçtim?
land rover defender: fiyatları ihaleden alınırsa 6000 tl civarında,piyasada 13000 tl den başlıyor.ihalelerden alıp komple yaptırmayı veya sade bir araç alıp yaptırmayı düşündüm.ama offoad gezilerimizde uzaklaşma açısının sorunlu olduğunu,normal 2,5 dizel motorların gücünün yetersiz olduğunu,özellikle aks milinin çok çabuk kırıldığını,diferansiyel kilidi olmadan ise arazide çok zorlandığını ve ağır etaplarda çabuk battığını gördüm bu da beni hayal kırıklığına uğrattı.

toyota hilux: 93 modellerinin fiyatları 13000 tl den başlıyor.çift kabinli ve kamyonet olması avantaj ve iş icabıda kullanılabilir.arazide çok başarılı bir araç.almayı düşündüğüm modeller çok fazla km yapmış yani alınca motor tamiratı gerekecekti.orman bakanlığında ve köy işlerinde yıllardır başarıyla kullanılıyor.araç uzun ve uzaklaşma açısı sorunlu.sağlam bir şasesi var.

jeep cherokee 3.1 crd: 2000 modellerinin fiyatları 30000 tl den başlıyor.otomatik vites.binek aracımı satıp üzerinede ayrıca 4x4 almak için gerekli parayı koyduğum zaman alabiliyordum.prestijli gösterişli bir araç ama hem parçası pahalı hemde o kadar parayı verdikten sonra nasıl araziye sürebilirdim ki.tabi maddi olarak sorunu olmayan insanların belki umrunda olmaz ama artık arazide her taşın üstünden geçerken ''aman çizilmesin aman bir tarafına birşey olmasın masraf açmasın'' diye düşünürdüm.yani offroad değil anca kır gezisi yapabilirdim.

jeep cherokee 4.0 xj: 90 modelinin fiyatları 13000 den başlıyor.hi output olanları 192 beygir.çok güçlü bir araç.benzinli olasından dolayı yakıt tüketimi fazla.lpg taktırmak lazım.otomatik vites olması arazide dez avantaj.yedek parçasını bulmak zor ve pahalı.otomatik vites arızalanırsa yaptırmak zor.

yukarıdaki araçların hepsinin arazide kullanılmak için yükseltme kitine,diferansiyel kilidine ihtiyacı var.alt koruma sacı yapılması lazım.ayrıca diferansiyelleri yere çok yakın.
unimog tercih sebeplerimide bir sonraki msj da yazacağım

Engin nerdeyse unimog harici bütün araçları kötülemişsin ... ::smiley: nerden anlattık sana bizimkilerin kötü yönlerini .. ???
Şaka bir yana her beklentiye karşılık verecek mükemmel bir araçda zaten yok biliyorsun ... :smiley:

aynen abi hiç kimse alacagı araçda 100 % aradıgını bulamaz her aracın özelligi farklı herkez tabiki ihtiyacına göre araç seçimi yapıyor sende sana en uygun olanı seçmişin

Off_Road' Alıntı:
Engin nerdeyse unimog harici bütün araçları kötülemişsin ... ::smiley: nerden anlattık sana bizimkilerin kötü yönlerini .. ???
Şaka bir yana her beklentiye karşılık verecek mükemmel bir araçda zaten yok biliyorsun ... :smiley:
yok ertuğrul abi kimsenin aracını kötülediğim yok :smiley:
haklısın tüm beklentilerimizi karşılayacak bir araç maalesef yok
ama benim bu 4x4 araçtan beklediğim sadece ağır offroad da başarılı olması ve unimog un bunu yapacağına inanıyorum

Arkadaslar bisey sorucam ama gulmeyin (Cehaletimi mazur gorun). Agir off road'da traktor'ler ne kadar basarili olabilirler?

bberksan' Alıntı:
Arkadaslar bisey sorucam ama gulmeyin (Cehaletimi mazur gorun). Agir off road'da traktor'ler ne kadar basarili olabilirler?
yok neden gulelim ... benim uzun sureler analiz edip dusundugum bir konuydu 4x4 traktorle off road ...
4x4 belirli buyukluk ve class taki traktorler agir camur ve agir karda unimog kadar basarili olur bence ... ama hizlarinin 40 km/h i asmamasi ayrica yanal ve duseydeki emniyetli devrilme limitlerinin Defenderinda altinda olmasi ciddi dezavantajlarini olusturuyor ... ilave olarak bu kapasitedeki 4x4 traktorlerin fiyatlarida zaten bizim araclardan pahali.. :smiley:

bberksan' Alıntı:

mrb berksan bey
gülecek birşey yok aynı soruyu çok duydum.
ben offroad aracının olması gereken özelliklerini bildiğim kadarıyla yazayım kararı siz verin.
birkere offroad aracı 4x4 olmalı.
offroad aracının denge açısından 4 tekeride aynı boyda olmalı ve aynı güçte çekiş gücü verebilmeli
offroad aracının ağırlık merkezi yere mümkün olduğunca yakın olmalı
offroad aracının sağlam bir şasesi olmalı
offroad aracının araziye uygun iyi bir süspansiyon sistemi olmalı
offroad aracının arazi vitesi ve diferansiyel kilidi olmalı
offroad aracının aks aralığı yakın olmalı
offroad aracının yaklaşma ve uzaklaşma açısı büyük olmalı
offroad aracının altı yere yakın olmamalı ve arazide altını sürtmemeli.zayıf noktalar varsa koruma sacı olmalı
offroad aracı en az 2 kişilik olmalı
offroad aracı şehir içinde de herhangi bir trafik kısıtlaması olmadan ve rahatsızlık vermeden kullanılabilmeli
offroad aracının kapalı kabini bulunmalı,içindekileri yağmur soğuk ve tozdan koruyabilmeli ve olası devrilmelerde içindekileri koruyabilmeli

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,610
Kaydolan Son Üyemiz
Condishnali

Çevrimiçi üyeler

Geri