Unimog 421 Aldım Nasıl Yaptırayım?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan deveci Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 261
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 59,321

hangi unimog offroad için daha uygun

• 404

Kullanılan: 17 29.3%
  • 406

Kullanılan: 10 17.2%
  • 416

Kullanılan: 11 19.0%
  • 421

Kullanılan: 20 34.5%

• Kullanılan toplam oy
    58
Ynt: Unimog 421 Aldım Nasıl Yaptırayım?

takomistik' Alıntı:
evet ladayı sattım. yeni projelerede açıgım fakat kafamdaki pajero vaya galloper
boşver mustafa onları aynı paraya sana iki tane araba alalım birtane unimog birde günlük-hafta sonu kullanımlarına 4000-5000 tl ye binek az yakan bir araba ::smiley:

Etiketler

Aracınız hayırlı olsun, Çok güzel. allah kaza bela arıza vermesin. Güle Güle kullanın.

Aracın görünüşünün gayet iyi oduğunu düşünüyorum, Zamanla biraz daha da iyileştirme yapılabilir. İlk yapılacak İç mekanda koltukları ve emniyet kemer leri baştan planlama yapabilirsiniz. Belki Ucuz arış koltukları olabilir 4 noktalı emniyet kemerleri olabilir. Yada bir kaç noktaya kayış yerleri monte edip orjinal görüntüyü bozmadan emniyetinizi arttırısınız.

Ayrıca aracı hard off road için mi kullanmayı düşünüyorsunuz. Eğer ana amaç Off-road üzerine ise arka kasayı çıkarttırın ve profil + saçtan açık kupa yaptırmak çok büyük maliyet çıkartmayacaktır

Unimog-FireWood.jpg

hatta üstten rollbar yaparsanız ileride çadır kumaşlarıyla gölgelik olarak üstünü kapatabilir. kısa süreli kamp için yanlarını kapatıp kullanabilirsiniz.

minindovustuck.jpg

Aynı zamanda kasada sağ tarafta geniş bir pencere açtırıp uzun dönemli kamlarda çok faydalı olur.

Güle güle kullanın tekrar

Bu arada ilk işiniz nazar boncuğu takmak olsun
post-28213-1261727264.jpg

deveci' Alıntı:
2 adet sis farı montajı
mekanik vinç alınınca sis farları sökülerek yanlara takılacak
tamam sis Farlarinda hayirli olsun yakismis ... kaporta kısmını bıraz erteledın onuda anladım.. ama şu ön görünümdeki çürükleri hemen yok et bence ... oksıjenci kendi elemanında vardır zaten .. senin için yarım saatlık iş .. sac,kaynak ..boya ..
böyle biraz ayıp olmuyormu ... ::smiley:
bırde arkadasın resmını koydugu NAZAR lıktan hemen bir tane as bari içeriye ... Nolurr.. Noolurrrr ;D

Off_Road' Alıntı:
tamam sis Farlarinda hayirli olsun yakismis ... kaporta kısmını bıraz erteledın onuda anladım.. ama şu ön görünümdeki çürükleri hemen yok et bence ... oksıjenci kendi elemanında vardır zaten .. senin için yarım saatlık iş .. sac,kaynak ..boya ..
böyle biraz ayıp olmuyormu ... ::smiley:
bırde arkadasın resmını koydugu NAZAR lıktan hemen bir tane as bari içeriye ... Nolurr.. Noolurrrr ;D
arabanın boyasına başladık bile
kabortadaki çürükleride yapıyoruz
kendi dükkanımda bir boyacı ustası ve biz

20062010355.jpg

20062010356.jpg

20062010357.jpg

20062010358.jpg

Thracian' Alıntı:
Aracınız hayırlı olsun, Çok güzel. allah kaza bela arıza vermesin. Güle Güle kullanın.

Aracın görünüşünün gayet iyi oduğunu düşünüyorum, Zamanla biraz daha da iyileştirme yapılabilir. İlk yapılacak İç mekanda koltukları ve emniyet kemer leri baştan planlama yapabilirsiniz. Belki Ucuz arış koltukları olabilir 4 noktalı emniyet kemerleri olabilir. Yada bir kaç noktaya kayış yerleri monte edip orjinal görüntüyü bozmadan emniyetinizi arttırısınız.

Ayrıca aracı hard off road için mi kullanmayı düşünüyorsunuz. Eğer ana amaç Off-road üzerine ise arka kasayı çıkarttırın ve profil + saçtan açık kupa yaptırmak çok büyük maliyet çıkartmayacaktır

hatta üstten rollbar yaparsanız ileride çadır kumaşlarıyla gölgelik olarak üstünü kapatabilir. kısa süreli kamp için yanlarını kapatıp kullanabilirsiniz.

Aynı zamanda kasada sağ tarafta geniş bir pencere açtırıp uzun dönemli kamlarda çok faydalı olur.

Güle güle kullanın tekrar

Bu arada ilk işiniz nazar boncuğu takmak olsun
tşkler
Allah herkese gönlüne göre araç almayı nasip etsin
aracı offroad için kullanacağım
kamplı offroad gezileri ve malzeme koymak için kasanın durmasını istiyorum.
şu anda araç nazar değecek durumda değil ama yapılınca mutlaka bir nazar boncuğu ve nazar ayeti asmak gerekecek :smiley:

Gorunum cok onemli degil. Muhim olan insanlik :smiley:
Muhim olan yururu . Yolda kalmadan arazide takilmadan yuruyebilmesi sahibine guven vermesi lazim. Isin bu kismi %90-100 cozuldukten sonra gorunum doseme gostergeler kismina gecilebilir ama o zaman da SIKI bir nazar boncugu lazim olur.

bberksan' Alıntı:
Gorunum cok onemli degil. Muhim olan insanlik :smiley:
Muhim olan yururu . Yolda kalmadan arazide takilmadan yuruyebilmesi sahibine guven vermesi lazim. Isin bu kismi %90-100 cozuldukten sonra gorunum doseme gostergeler kismina gecilebilir ama o zaman da SIKI bir nazar boncugu lazim olur.
haklısınız berksan bey
araba şu haliyle bile denediğimiz kadarıyla harika.mekanik kısmında ufak tefek sorunlar var onlarda önemli değil ve yavaş yavaş yaptırıyoruz.
zaten boya kabortayı sıfırdan yaptırmıyorum.sıfırdan yaptırmak hem uzun ve zahmetli bir iş hemde maliyeti yüksek.
bir offroad aracı içinde boya ve kaborta sizinde söylediğiniz gibi çok önemli değil.
aracı gereksiz aksesuardan çok arazide lazım olacak ekipmanlarla donatacağım.

arkadaşlar unimog 421 in tadilatında sizlerden öneri ve fikir beklediğim konular

-vinç
-rollbar
-kapalı kasa iç döşemesi
-kapalı kasa iç ekipman
-kapalı kasaya ekstra cam açtırayım mı
-alt koruma sacı (bu araç için sizce gerekli mi nasıl olmalı)
-koltuklar (orjinali mi kalsın yoksa aris koltuk mu alayım)

engin abi aracın içini karavan tarzı bişeyemi çevirmeyi düşünüyosun yoksa erzak koymak içinmi düzmü olcak ?

arka kocaman ali abi oraya yatak atıp yatmayı düşünüyoruz.

o zaman güzel projeler çıkar ta duvara sıfır katlanır güzel bi yata askılı tam karşısına gün ışıgını alacak hem sürgülü hem kelebek cam fantazi olsun dersende bi 6000 lik klima atarsın ooo süper olur inan:D yemede içinde yat :smiley:

deveci' Alıntı:
arkadaşlar unimog 421 in tadilatında sizlerden öneri ve fikir beklediğim konular

-vinç
-rollbar
-kapalı kasa iç döşemesi
-kapalı kasa iç ekipman
-kapalı kasaya ekstra cam açtırayım mı
-alt koruma sacı (bu araç için sizce gerekli mi nasıl olmalı)
-koltuklar (orjinali mi kalsın yoksa aris koltuk mu alayım)

1- Vinç: Açıkçası bu araç için çok gerekli olacağını düşünmüyorum fakat Vinç genelde lazım olmayan fakat gereksinim duyulduğunda da hayati önem dahi arz eden bir şey. Yani şimdi olmasada ileride muhakkak.
2- RollBar. Yorumsuz
3- Kapalı kasa iç döşemesi:
4- Kamp ada karavan düşünmediğiniz için bir şey diyemeyeceğim
5- Ekipman derken ???
6- BEnce imkanınız varsa yaptırın, olması olmamasından çok çok daha iyi
7- Koltuklar: Aris Koltuk nasıl bilmiyorum fakat Orjinal koltukların tarzında güvenlik daha üst seviyede tutulmuş iç mekan daha hoş olacaktır.

alii38' Alıntı:
engin abi aracın içini karavan tarzı bişeyemi çevirmeyi düşünüyosun yoksa erzak koymak içinmi düzmü olcak ?
mrb ali bey
aracın kasasının iç ölçüleri net 160X190x120 (en boy yükseklik)
aracın içinde hem gerekli offroad ve kamp malzemeleri olacak hemde kamplı gezilerde 2 kişinin rahat yatabileceği şekilde olacak
aracın kasasına karavan tarzı malzemeler düşünmüyorum.kasanın yüksekliği düşürülmüş olduğundan zaten ancak içinde çömelerek durulabiliyor.
yan taraflara 2 adet açılır kapanır brandadan yatak veya seyyar hamak arasında kararsız kaldım.
araç zaten kasa ile beraber 3 ton. ağırlığı çok fazla daha artırmak istemiyorum.birde ekleyeceğim her ağırlık aracın ağırlık merkezini yukarıya taşıyacak ki bunuda istemiyorum.

alii38' Alıntı:
o zaman güzel projeler çıkar ta duvara sıfır katlanır güzel bi yata askılı tam karşısına gün ışıgını alacak hem sürgülü hem kelebek cam fantazi olsun dersende bi 6000 lik klima atarsın ooo süper olur inan:D yemede içinde yat :smiley:
yanlara cam açtıma olayını bende düşünüyorum.
klima çok fantazi olur ama bir fan konulabilir

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,610
Kaydolan Son Üyemiz
Condishnali

Çevrimiçi üyeler

Geri