Unimog 421 Aldım Nasıl Yaptırayım?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan deveci Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 261
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 59,326

hangi unimog offroad için daha uygun

• 404

Kullanılan: 17 29.3%
  • 406

Kullanılan: 10 17.2%
  • 416

Kullanılan: 11 19.0%
  • 421

Kullanılan: 20 34.5%

• Kullanılan toplam oy
    58

Etiketler
Ynt: Unimog 421 Aldım Nasıl Yaptırayım?

mustafa aslında copilot koltuğuna oturmaya alışkın olmadığından oldu
ben daha önce başka bir arabanın arka koltuğunda otururken araba büyük bir çukura girip çıkarken acayip şekilde zıplamış önce yukarıya kafamı vurmuş,sonra düşerkende belimi incitmiştim.o yüzden yan koltukta hep biryerlere sıkıca tutunarak gidiyorum :smiley:

engin bey hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız bol çamurlu günlerde kullanın inşallah
mustafa beyede büyük geçmiş olsun allah esirgemiş

burila' Alıntı:
engin bey hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız bol çamurlu günlerde kullanın inşallah
mustafa beyede büyük geçmiş olsun allah esirgemiş
saolun fehmi bey

aracımın şnorkeli daha önceki sahibinin yapmış olduğu bir offroad dan dolayı eğikti
düzeltmek için şonerkeli parçalarına ayırarak hassas şekilde çekiçledik.
sökerek içini temizledik.tel fırça ile fırçaladık.
şnorkel üst kapağını krom bir parça ile değiştirerek kaynattık
krom üst kapak polisac da parlatıldı
diğer parçaları çelik macun ile sıvandı,zımparalandı ve boyandı
yerine takılmış halde yeni hali

12062010294.jpg

aracın kasasının arka üstüne taktığımız 2 adet 75W lık su geçirmez tip geri görüş lambası

12062010293.jpg

aracın orginal tamponu yıpranmış haldeydi defalarca kaynak olmuş ve eğilmiş.
orjinal tampon çıkarılarak yerine 3'' çapında kalın doğalgaz borusundan ve dirseğinden yeni bir tampon yaptık.
yapılan tampon yine eski tampon gibi şaseye sökülebilir takılabilir halde imal edildi.
estetik olarak çok güzel olmasada daha sonra araç kupasına yapacağım rollbar için bir başlangıç montajı oldu
tamponun yuvarlak olması hem darbeyi emme özelliği kazandırmakta,hem U kesitli tamponlara göre daha mukavemetli olmakta hemde aracın dik inişler veya keskin yaklaşmalar yaptığında tamponun taş veya toprak yüzeyden daha kolay kayarak kurtulmasını sağlamaktadır
tampon yan yatmalarda kasa ile birlikte kupayı koruması için yanlardan 5cm çıkacak şekilde imal edildi

12062010295.jpg

12062010296.jpg

12062010298.jpg

12062010299.jpg

deveci' Alıntı:
aracın orginal tamponu yıpranmış haldeydi defalarca kaynak olmuş ve eğilmiş.
orjinal tampon çıkarılarak yerine 3'' çapında kalın doğalgaz borusundan ve dirseğinden yeni bir tampon yaptık.
yapılan tampon yine eski tampon gibi şaseye sökülebilir takılabilir halde imal edildi.
estetik olarak çok güzel olmasada daha sonra araç kupasına yapacağım rollbar için bir başlangıç montajı oldu
tamponun yuvarlak olması hem darbeyi emme özelliği kazandırmakta,hem U kesitli tamponlara göre daha mukavemetli olmakta hemde aracın dik inişler veya keskin yaklaşmalar yaptığında tamponun taş veya toprak yüzeyden daha kolay kayarak kurtulmasını sağlamaktadır
tampon yan yatmalarda kasa ile birlikte kupayı koruması için yanlardan 5cm çıkacak şekilde imal edildi
Tanponu A bar şeklinde ve biraz daha geride yapsaydın daha kullanışlı olabilirdi.. böylece hem aracın ön kısmını korurdun hemde yaklaşma açısı daha yüksek olurdu.. Vinç konulacağı zaman tabii yeniden ayarlamak gerekir..
kolay gelsin ..

sinaa' Alıntı:
turk telekom'un araciydi degil mi bu? bir ara ben de cok dusunmustum ama sonra cesaret edemeyip vazgectim bu sevdadan :smiley:
evet telekomun ihale ile sattığı araçlardan

Off_Road' Alıntı:
Tanponu A bar şeklinde ve biraz daha geride yapsaydın daha kullanışlı olabilirdi.. böylece hem aracın ön kısmını korurdun hemde yaklaşma açısı daha yüksek olurdu.. Vinç konulacağı zaman tabii yeniden ayarlamak gerekir..
kolay gelsin ..
yeni tampon eski tampon ile aynı hizada yani daha ileride değil o yüzden yaklaşma açısını etkilemeyeceğini tahmin ediyorum
yeni tampon bağlandığı şaseden daha aşağıda kalıyor ve istendiği zaman ileri geri hareket edebiliyor.vinç montajını da etkilemez büyük ihtimalle.
tşkler

allah kolaylık versin bi üçdan başlamışız bile maşallah

alii38' Alıntı:
allah kolaylık versin bi üçdan başlamışız bile maşallah
tşkler ali bey
aracı yavaş yavaş yaptırmaya başladım
araç esas kaborta ve boyaya girince harika olacak
sanayideki lpg dönüşüm servisimde motorcu ve elektrikçi ustam ayrıca her türlü takım ve alet var bu sayede aracın bir çok kısmını kendimiz yapabiliyoruz.boş zamanlarımızda aracın bir parçasını söküp temizleyip bakımını yapıp takıyoruz.
bugünkü tamirat rot mili burçlarının değiştirilmesi.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,610
Kaydolan Son Üyemiz
Condishnali

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.