Unimog 421 Aldım Nasıl Yaptırayım?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan deveci Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 261
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 59,329

hangi unimog offroad için daha uygun

• 404

Kullanılan: 17 29.3%
  • 406

Kullanılan: 10 17.2%
  • 416

Kullanılan: 11 19.0%
  • 421

Kullanılan: 20 34.5%

• Kullanılan toplam oy
    58
Ynt: Unimog 421 Aldım Nasıl Yaptırayım?

takomistik' Alıntı:
hıyırlı ugurlu olsun kazasız belasız bol çamurlu günlerde kullan engin bey
saol mustafa bey
inşallah birlikte güzel offroadlara gideriz
sen bizi offroadlara çok götürdün gezdirdin sıra bende

Etiketler

öncelikle arabayı istanbuldan kayseriye getirmem gerekiyordu
aracı sürerek getirmek çok eziyetli olacağından (unimog max hız 60km) ve arabanın yolda bozulma ihtimalinden dolayı kamyona yükleyerek getirmeye karar verdim.
650 TL lik bir ücret ile araç sorunsuz şekilde kayseriye indi.
ilk iş olarak arabanın içi,dışı ve motoru başınçlı su ile iyice yıkandı.akan çamurları bir görseydiniz.
koltuklar sökülerek arabanın içide yıkandı.koltuklara hava tutarak temizlendi.
daha önce ki offroadlarda eğilmiş olan çamuluklar çıkarıldı ve düzeltildi.yerine daha sonra takılacak.

07062010226.jpg

07062010227.jpg

07062010229.jpg

07062010231.jpg

07062010234.jpg

aracın farları sökülerek içleri temizlendi
gerekli yerlere gres basıldı,kapılar yağlandı
araca motor yağı ilave edildi
aracın çalışmayan kornası sökülerek yerine çift korna takıldı
aracın arkasına geri görüş için 75wattlık 2 adet projektör alındı

hiç kaşinmiyim böyle biniyim niyetindesiniz anlaşilan
mantikli aslinda dikine pancinos
sonra işin şeklide ortaya çikar kasaya ne yapacaginizi karar verirsiniz.

RedlinE' Alıntı:
hiç kaşinmiyim böyle biniyim niyetindesiniz anlaşilan
mantikli aslinda dikine pancinos
sonra işin şeklide ortaya çikar kasaya ne yapacaginizi karar verirsiniz.
yok yavaş yavaş tadilat yapacam yaptıracam ama bu iş hem vakit hem nakit meselesi
insanın gönlünden neler geçmiyorki
ama mantıklı olan tadilatları ihtiyaç sırasına koyarak yapmak
gönlümden geçen üzerindeki kapalı kasayı çıkarıp yeni fonksiyonel bir kapalı kasa yaptırmak ama çok masraflı olur

yakından takip ediyoruz sana tavsiyem ecele etme önce aracı kullana bildigin kadar böyle kullan sonra aradıgını buluyorsan modifikasyona gir derim.

Hayırlı olsun Engin bey.
Güzel makine, işyerinde duruyor sanırım bakarız gelip geçerken gelişmelere...

Engin ..
Artık Defender veya Lada Niva önündeki resimlerini unut bence .. hemen şu senin iş makinasının önündemi olur.. direksiyonundamı olur sitedeki AVATARına koymak için bir resim çektir lütfen .. :D

koloay gelsin benim aklıma arkadaki kasa için başka fikir geldi.
portatif güzel bişey yapabilirsiniz kenarlarında hidrolik ayakları olur kap yerine geldiğiniz zaman ayakların üstüne kaldırıp altından çıkarsınız daha sonrada arazide daha hafif ve esnek olarak rahat rahat gezersiniz
resimdeki karavan tarzı bişey ama onun gibi bişey hem ekonomik olur .
sadece yapmanız gereken düz bir kasa ve bağlantı noktaları ve 4 adet hidrolik yada mekanik lift [attachment=1]

0001413pm1.jpg

Soyle cok egimli cikilmasi imkansiz gibi gorunen bi tepeye tirmanirken olabilir mesela

wanted' Alıntı:
koloay gelsin benim aklıma arkadaki kasa için başka fikir geldi.
portatif güzel bişey yapabilirsiniz kenarlarında hidrolik ayakları olur kap yerine geldiğiniz zaman ayakların üstüne kaldırıp altından çıkarsınız daha sonrada arazide daha hafif ve esnek olarak rahat rahat gezersiniz
resimdeki karavan tarzı bişey ama onun gibi bişey hem ekonomik olur .
sadece yapmanız gereken düz bir kasa ve bağlantı noktaları ve 4 adet hidrolik yada mekanik lift [attachment=1]
Güzel fikir tabii ama uygulamada hem maliyet hemde birçok zorluk getirebilir diye düşünüyorum... hem karavancı hemde extrem off road u birararada yapan kişi göremedim henüz ... ;D
ayrıca Hummer H1 in bu modifikasyonunu hiç görmemiştim ... paylaşım için teşekkürler ... :smiley:

Off_Road' Alıntı:
Güzel fikir tabii ama uygulamada hem maliyet hemde birçok zorluk getirebilir diye düşünüyorum... hem karavancı hemde extrem off road u birararada yapan kişi göremedim henüz ... ;D
ayrıca Hummer H1 in bu modifikasyonunu hiç görmemiştim ... paylaşım için teşekkürler ... :smiley:
çok maliyetli olacagını düşünmüyoum üstteki kabin mevcut zaten sadece kabibi kaldırılıcak üstüne 2 tane cam açılacak
kasaya düz saç monte edilecek 4 köşesinden bağlantı ayarlanacak 4 tanede ayak sonra istediğin yerde sırtından idndir kabini ister yük taşı ister gez.

Off_Road' Alıntı:
Engin ..
Artık Defender veya Lada Niva önündeki resimlerini unut bence .. hemen şu senin iş makinasının önündemi olur.. direksiyonundamı olur sitedeki AVATARına koymak için bir resim çektir lütfen .. :D
haklısın ertuğrul abi
resim işi hiç aklıma gelmemişti :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,610
Kaydolan Son Üyemiz
Condishnali

Çevrimiçi üyeler

Geri