Unimog 421 Aldım Nasıl Yaptırayım?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan deveci Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 261
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 59,328

hangi unimog offroad için daha uygun

• 404

Kullanılan: 17 29.3%
  • 406

Kullanılan: 10 17.2%
  • 416

Kullanılan: 11 19.0%
  • 421

Kullanılan: 20 34.5%

• Kullanılan toplam oy
    58

Etiketler
Ynt: Unimog 421 Aldım Nasıl Yaptırayım?

koloay gelsin benim aklıma arkadaki kasa için başka fikir geldi.
portatif güzel bişey yapabilirsiniz kenarlarında hidrolik ayakları olur kap yerine geldiğiniz zaman ayakların üstüne kaldırıp altından çıkarsınız daha sonrada arazide daha hafif ve esnek olarak rahat rahat gezersiniz
resimdeki karavan tarzı bişey ama onun gibi bişey hem ekonomik olur .
sadece yapmanız gereken düz bir kasa ve bağlantı noktaları ve 4 adet hidrolik yada mekanik lift
[/quote]
mrb
evet arka kasa için yapılabilecek çok şey var ama hem ağırlık artışı olur hemde maliyetli olur
unimog arkasında kasa varken bile offroad araçlarının %90 ından daha başarılıdır
benim düşüncem eğer ağır offroad parkurlarına gidecek olursam kasayı dükkana bırakacağım(lpg servisimde lift var)
normal parkurlarda kasa duracak

sahar' Alıntı:
Hayırlı olsun Engin bey.
Güzel makine, işyerinde duruyor sanırım bakarız gelip geçerken gelişmelere...
tşkler mehmet ali bey
evet yeni sanayideki lpg dönüşüm servisimin önünde duruyor
her zaman bekleriz gelin bir çayımızı için sohbet ederiz

bugün engin beyin unumoguyla kısa bir offroad turu yapmak için yagmurunda ıslattıgı arazi şartlarının zorlaştıgı kulvarlara dogru harekete geçtik. kısa bir asvalt parkurdan geçerek araziye çıktık. bu arada yagmurun topragı oyarak açtıgı kanal bizim unumogun geçişinin nasıl olacagı konuşunda heyecanlandırdı. hemen Allah ne verdi şu kanaldan geçelim dedik. tüm heybetiyle unumogunu çukurun üzerine süren engin bey dalar geçeriz diye hesap ederken, çukur çetin cevizmiş bizim geçmemize izin vemesine verdi ama aracın içinde bir ara koltugun altımdan kaydıgını ve başımı yukarı çarptıktan sonrada kendimi viteslerin üzerinde buldugumu hatırlıyorum. bacagımda öylesine bir acı hissettimki bu arada enginbeyde aracın bukadar sarsılacagını aklına getirmedi heralde ve aracı durdurdu bende viteslerin üzerinden kalkıp feryat figan kendimi araçtan dışarı attım. viteslerden biri pantolonumu yırtmış ve bacagımı yaralamıştı. biraz sızlandıktan sonra kendime geldim ve çok şükür bacagıma geldi Allah esirgesin mazallah başka bişi olsa ne etmeliydi ;D

Geçmiş olsun hepinize Mustafa ... dedğin gibi unimogda 1-2 de degil 4 tane vites kolu var.. şanslıymışsın geldiği yer konusunda ;D

takomistik' Alıntı:
bugün engin beyin unumoguyla kısa bir offroad turu yapmak için yagmurunda ıslattıgı arazi şartlarının zorlaştıgı kulvarlara dogru harekete geçtik. kısa bir asvalt parkurdan geçerek araziye çıktık. bu arada yagmurun topragı oyarak açtıgı kanal bizim unumogun geçişinin nasıl olacagı konuşunda heyecanlandırdı. hemen Allah ne verdi şu kanaldan geçelim dedik. tüm heybetiyle unumogunu çukurun üzerine süren engin bey dalar geçeriz diye hesap ederken, çukur çetin cevizmiş bizim geçmemize izin vemesine verdi ama aracın içinde bir ara koltugun altımdan kaydıgını ve başımı yukarı çarptıktan sonrada kendimi viteslerin üzerinde buldugumu hatırlıyorum. bacagımda öylesine bir acı hissettimki bu arada enginbeyde aracın bukadar sarsılacagını aklına getirmedi heralde ve aracı durdurdu bende viteslerin üzerinden kalkıp feryat figan kendimi araçtan dışarı attım. viteslerden biri pantolonumu yırtmış ve bacagımı yaralamıştı. biraz sızlandıktan sonra kendime geldim ve çok şükür bacagıma geldi Allah esirgesin mazallah başka bişi olsa ne etmeliydi ;D
:smiley:DUYDUM VE ÜZÜLDÜM GEÇMİŞ OLSUN MUSTAFA

Allah korumuş mustafa bey,verilmiş sadakanız varmış:smiley:
Demekki neymiş emniyet kemeri bağlanacakmış.!!!

Mustafa çok geçmiş olsun, Mehmet Ali çok haklı araç ne olursa olsun emniyet kemeri mutlaka takılmalı..

Engin bey öncelikle hayırlıolsun kazasız belasız kullanman dileğiyle
Nasıl yaptıracağına gelince banakalsa münibüstipi yapderim fakat eskisi gibi proje çizdirip istediğini yaptırmak artık mümkündeğil malesef
fakat acizane fikrimi sorarsan nasılyaparsan yakışır fakat arkadaki kasayı yok etmeyebak aracın bütün cazibesini alıp götürüyor
saygılar tekrar hayırlı olsun

evet arkadaşlar herkese tşk ediyorum. neymiş bundan sonra emniyet kemeri baglanacakmış. ve hatta emniyet kemeriniz yoksa urganla sicimle olmadı kalın kablo telli ile kendinizi mutlaka baglayın. yosa mazallah bakın bacagınız yaralanır.

h.rahmi' Alıntı:
Engin bey öncelikle hayırlıolsun kazasız belasız kullanman dileğiyle
Nasıl yaptıracağına gelince banakalsa münibüstipi yapderim fakat eskisi gibi proje çizdirip istediğini yaptırmak artık mümkündeğil malesef
fakat acizane fikrimi sorarsan nasılyaparsan yakışır fakat arkadaki kasayı yok etmeyebak aracın bütün cazibesini alıp götürüyor
saygılar tekrar hayırlı olsun
tşkler
bende arka kasayı kaldırmayı istiyorum aslında
haklısın münibüs tipi yapmak güzel olur ama hem vakit hem nakit açısından biraz zor
ayrıca araç tadilat projesini kabul ettirip ruhsata işlettirmekte baya sıkıntılı
gönlümden geçen yurt dışındaki örneklerinde olduğu gibi aracın her tarafını rollbar ile çevreleyerek tam bi offroad aracı yapmak

mustafa offroad da yaşadığımız küçük aksilik için tekrardan özür dilerim
benim hatamdan oldu.çukurun altının su tarafından oyulmuş olabileceğini düşünemedim,birazda hızlı gidince böyle oldu.

ayıp ettin abicim ne özürü asıl hata bande saglam durmadım.

deveci' Alıntı:
mustafa offroad da yaşadığımız küçük aksilik için tekrardan özür dilerim
benim hatamdan oldu.çukurun altının su tarafından oyulmuş olabileceğini düşünemedim,birazda hızlı gidince böyle oldu.
Mustafa zaten Off road uzmani ..hatta pist yariscisi .ona birde co-pilot koltugunda nasil oturacaginimi soyluyecektin yani .. welahawleee .... ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,610
Kaydolan Son Üyemiz
Condishnali

Çevrimiçi üyeler

Geri