Unimog 421 Aldım Nasıl Yaptırayım?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan deveci Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 261
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 59,315

hangi unimog offroad için daha uygun

• 404

Kullanılan: 17 29.3%
  • 406

Kullanılan: 10 17.2%
  • 416

Kullanılan: 11 19.0%
  • 421

Kullanılan: 20 34.5%

• Kullanılan toplam oy
    58
Ynt: Unimog 421 Aldım Nasıl Yaptırayım?

mercedes 4x4 traktör

Mercedes_MB_Traktr.jpg

493376700_5d47be1a67.jpg

mercedes_mb_traktor_arabalarmax.com.jpg

Etiketler

deveci' Alıntı:
1-birkere offroad aracı 4x4 olmalı.
2-offroad aracının denge açısından 4 tekeride aynı boyda olmalı ve aynı güçte çekiş gücü verebilmeli
3-offroad aracının ağırlık merkezi yere mümkün olduğunca yakın olmalı
4-offroad aracının sağlam bir şasesi olmalı
5-offroad aracının araziye uygun iyi bir süspansiyon sistemi olmalı
6-offroad aracının arazi vitesi ve diferansiyel kilidi olmalı (on ve arka akslari birlestiren cogu aracta olan standart kilit disinda akslardan en az birisindede % 100 ve tercihen manuel kumandali kilit olmali )
7-offroad aracının aks aralığı yakın olmalı
8-offroad aracının yaklaşma ve uzaklaşma açısı büyük olmalı
9-offroad aracının altı yere yakın olmamalı ve arazide altını sürtmemeli.zayıf noktalar varsa koruma sacı olmalı
10-offroad aracı en az 2 kişilik olmalı
11-offroad aracı şehir içinde de herhangi bir trafik kısıtlaması olmadan ve rahatsızlık vermeden kullanılabilmeli
12-offroad aracının kapalı kabini bulunmalı,içindekileri yağmur soğuk ve tozdan koruyabilmeli ve olası devrilmelerde içindekileri koruyabilmeli

13-Aracin kendi agirliginin en az 2 kati gucte mekanik veya elektrikli vinci olmali ( ve aracta makara bulundurulmali)

Engin maddeleri guzel tanimlamissin tesekkurler .. ekleyecek pek birsey kalmamis .. yinede senin maddelerin birisine aciklama ve altada bir madde ilave ettim. :smiley:
En az kendisini cekebilecek mekanik yada elektrikli vinci olmali ( ayrica aracta makara bulundurulmali )

vinçin traktörede takılabileceği için ben yazmamıştım.
diferansiyel kilit konusunda açıklamaların çok doğru.tşkler.

Off_Road' Alıntı:
koltuklar guzel gorunuyor hayirli olsun .. artik buna birde 4 noktali emiyet kemeri lazim ... malum hoplama ziplama cok oluyor senin aracta .. :smiley:
tşkler ertuğrul abi.
koltuklar gerçektende güzel oldu.boya işi bitince tam montajını yapacağız.
4 noktakı emniyet kemeri hazır bulabilirsem alacağım yoksa yaptıracağım.
benim aracın orjinal koltuklarını gördün.baş yaslama kısmı bile yoktu.bu da tabiki çok tehlikeli,her an insan başını biryere vurabilir.
bu koltukların offroad sırasında daha iyi bir koruma yapacağına inanıyorum.

dogrudur ... bencede koltuk tipi icin iyi karar vermissin ... once guvenlik tabiiki .. birde roll bar larin bir cemberiide olsa bir an once yaparsan icin daha rahat edecektir arazide ..

Off_Road' Alıntı:
dogrudur ... bencede koltuk tipi icin iyi karar vermissin ... once guvenlik tabiiki .. birde roll bar larin bir cemberiide olsa bir an once yaparsan icin daha rahat edecektir arazide ..
sürekli lpg servisinde durabilsem işler daha hızlı ilerleyecek ama ancak öğleden sonra sanayiye geçebiliyorum.
bu işler işin çok vakit ve nakit gerekiyor.
pazargünü kayseri offroad kulubünün bir gezisi varmış.aracın boya işi bitmemiş olsa bile macunlu şekilde gideceğiz herhalde :smiley:

deveci' Alıntı:
sürekli lpg servisinde durabilsem işler daha hızlı ilerleyecek ama ancak öğleden sonra sanayiye geçebiliyorum.
bu işler işin çok vakit ve nakit gerekiyor.
pazargünü kayseri offroad kulubünün bir gezisi varmış.aracın boya işi bitmemiş olsa bile macunlu şekilde gideceğiz herhalde :smiley:
anliyorum .. size hayirli geziler diliyorum ..
aman dikkat et .. KAYOFF taki arkadaslarin guzergahlarini ve nasil bir derecede off road yaptiklarini biliyorsun.. yinede grup halinde limitleri test etmek hem daha kolay hemde daha zevkli oluyor orasi kesin .. :smiley:

unimog için almış olduğum 4 nokta bağlantılı emniyet kemeri

01072010388.jpg

unimog a 4 adet amortisör montajı
amortisörler 3000kg dayanımlı ve orjinalinden 2 cm uzundur

01072010385.jpg

01072010386.jpg

Off_Road' Alıntı:
ilerliyor kolay gelsin ...
tşkler
tabiki yapılan her tadilat vakit ve nakit istiyor
önce üstten serpme boya yapalım diye düşündük ama şimdi 1. sınıf mercedes e layık bir boya olacak

deveci' Alıntı:
tşkler
tabiki yapılan her tadilat vakit ve nakit istiyor
önce üstten serpme boya yapalım diye düşündük ama şimdi 1. sınıf mercedes e layık bir boya olacak
o kadarda şık görünüşlü olmasın mercedesti .. 1.sınıftı filan sen şimdi çizilir diye işlemler bittiğinde araziyede çıkmassın ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,800
Kayıtlı Üye Sayımız
166,608
Kaydolan Son Üyemiz
haiderkoco

Geri