lizz' Alıntı:Ankara'da olmamın uzun ve hoş olmayan bir hikayesi var.Ve kesinlikle yanılmıyorsun ben deniz insanıyım ve bu deniz Akdeniz Ege de Akdeniz'den çok farklı gelmiyor bana,Ege'yi de Akdeniz olarak düşünüyorum ben hep zaten Benim yazılarımı takip ettin mi bilmiyorum ama geçtiğimiz yaz ya İzmir civarını keşfetmeye çıkacaktım ya da Çanakkale-Balıkesir tarafını..Sonra kararımı verdim ve İzmir tarafını gelecek yaza bıraktım.İnşallah önümüzdeki yaz o taraftayım.İzmir'i önceden biliyorum ama Kuşadası,Çeşme,Foça'yı ve de meşhur Karaburun'u görmedim.Geçen yaz vaktim hepsine birden yetmez diye sonraya bıraktım.Biz öğretmenler için Karaburun'da yeni bir otel açmış bir öğretmenden, öğretmenlere indirimli dönemlik tatil paketleri gelmişti ve çok da arada kalmıştım gidip gitmemek konusunda.Ama sabit kalmayı tercih etmedim,gezip görmek istedim.Sanırım gelecek yaz önce Kuşadası'nı görüp sonra Karaburun'da kalır ve yarımadayı keşfederim.Daha sonra da Foça'da kalırım bir iki gün.
unal' Alıntı:bu yazıyı okuyunca yazmadan edemedim kusura bakmayın bu yazın ramazandan önce foca kuşadası ceşme dolandım 10 gün kadar ve malesef hiç beğenmedim sahilden cıkıp içleri gezmek daha cazip geldi bana acıkcası heryere 1 gün ayırmanız bence yeterli olur
lizz' Alıntı:Bizim oralarda daha farklı şeyler meşhur,siz söyleyince aklıma takıldı.Sabun için başka bir bitki kullanıyorlardı.Tam hatırlayamadım ama bunu not ediyorum öğreneceğim.Çocukluğumda o bitkinin top şeklindeki meyvelerini ezerek elimi köpürtürdüm.Unutmuştum,siz söyleyince hatırladım.
Bizim oralarda tatlıda sarıburma ya da kıvrım meşhur.Bunlar yufka ile yapılır.Hibeş de uzak bize.Çökelekli şeyler var kültürümüzde.Yufkalı ve pekmezli şeyler hatırlıyorum kültürümüze ait çocukluğumuzdan.Mesela tereyağlı yufka telvesi,pekmez helvası... Ben de kadayıf severim ama en çok ekmek kadayıfı üzeri sarı kaymaklı,bir de Erzurumluların kadayıf dolması....Süperdir denediniz mi bilmem Bir de benim yaptığım kadayıflı muhalllebi var hafif bir tatlı ;D ;D ;D Ben çok seviyorum bunu..
seyr-ü zafer' Alıntı:O kadayıflı muhallebi kargoyla İzmir'e gelene kadar bozulur mu ki?? Hiç insafın yok mu lizz, gecenin bi vakti böyle cümleler kurulur mu? Tatlıcılar eczaneler gibi nöbetçi bırakmıyor. Artık kesmeşeker kemiririm ben de. Belki mutfak dolabının kenarında köşesinde poşet puding bulup yaparım birazdan. Ühü ühüü..
Ayrıca senin çok kontrollü yediğini düşünüyorum, zira iştahlı olsaydın böyle Zeyna gibi, Tomb Raider gibi kalamazdın
seyr-ü zafer' Alıntı:Dilerim midendeki durum dönemseldir ve ileride geçer, zaten gerekli tetkikleri yaptırmışsındır, öneride bulunmaya gerek yok.
Benim favori tatlım kazandibi. Haşlanıp zeytinyağı,limon, sarmısak kutsal üçlüsüyle soslanmış ot çeşitlerini, tahıllı kızarmış ekmek eşliğinde yemek, yemek eylemini zulümden zevke dönüştürebildiğim sayılı anlardandır.
unal' Alıntı:bu yazıyı okuyunca yazmadan edemedim kusura bakmayın bu yazın ramazandan önce foca kuşadası ceşme dolandım 10 gün kadar ve malesef hiç beğenmedim sahilden cıkıp içleri gezmek daha cazip geldi bana acıkcası heryere 1 gün ayırmanız bence yeterli olur