Tek Başıma Otomobil ile İran - Azerbaycan - Gürcistan - Ermenistan; 15.500 km Overland

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyr-ü zafer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 605
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 170,423
Ynt: Tek Başıma Otomobil ile İran - Azerbaycan - Gürcistan - Ermenistan; 15.500 km Overland

Ayder Yaylası ve Zilkale Yolu

IMG_1051_001.jpg

IMG_1054_001.jpg

IMG_1055_001.jpg

IMG_1056_001.jpg

IMG_1057_001.jpg

Etiketler

Ynt: Tek Başıma Otomobil ile İran - Azerbaycan - Gürcistan - Ermenistan; 15.500 km Overland

seyr-ü zafer' Alıntı:
Çocukluğum Antalya'da geçti, doğusunu batısını defalarca dolaştım, biliyor musun ben ilk kez Toroslar'da görmüştüm yabani hayvanı doğal ortamında, bir karaca, gözgöze gelecek kadar yakındık. Daha sonra domuz, çakal, tilki ve envai çeşidini hep oralarda izledim, tabii podyumdaki mankenler gibi poz vermiyorlar, görmesi sabır istiyor. Antalya o zamanlar küçüktü, Konyaaltı, Kemer tarafları bomboştu, tüm sahiller bizimdi. Yüzmeyi Akdeniz öğretti bana, acımasızdı, "Çabuk öğren, bakayım!" dercesine alabora etmişti, az kalsın boğuluyordum.

İlkbahar, sonbahar ideal benim için, doğa, börtü böcek canlıyken tadını çıkarayım, limon yediveren olsun, gittiğimde kopartıp limonata yaparım, içine taze nane de atarım. Müstakbel manzaramın tarafından yayınlanmasını bekliyorum. Güzel çocukluk günlerimi hatırlamama vesile oldun, teşekkürler.

Merak ettiğiniz manzaraları köyden başlayarak yüklüyorum.Bu köyde fotoğraflardan anlıyacağınız üzere iğne atsanız toprağa düşmez çünkü her yer cam sera dolu.Üstelik Kıbrıs'ı suyuyla kandıran doyuran besleyen de bu köy oluyor.Denizden balonla şu taşıması yapılıyor Kıbrıs'a uzun yıllardır.Bu sayede Kıbrıs'a gittiğimde de yabancılık çekmemiştim,ne de olsa memleketimin suyunu kullandım :smiley:

İkindi üzeri yola koyulduk.Yamaç üzerine kurulu bu köye defalarca gelmiştim ama yamacın yukarılarına hiç çıkmamıştım.Görüldüğü üzere buradan deniz harika görünüyor.

DSC_0791.jpg

DSC_0794.jpg

DSC_0796.jpg

DSC_0798.jpg

Köy evleri hemen hemen burda bitiyor ve sonrası toprak yol.Aslında manzara buralarda daha süper,denizin maviliği bakımından.Ama burası doğa içinde kafa dinlemek için müsait değil.1 km. kadar ilerde bir taş evin çok yakışacağına emin olduğum arazi bulunmakta...

Alttaki fotoğrafta görünen büyük ağaçlar keçiboynuzu(harnup),küçük olanlar ise zeytin ağaçları :smiley:

Daha alttakinde yaslandığım bir zeytin ağacı :smiley: Arkada uzaklarda deniz görünüyor fotoğraflarda eğer dikkat ederseniz...

Eski yıkılmış bir evin duvarları kalmış geride...

DSC_0806.jpg

DSC_0808.jpg

DSC_0809.jpg

DSC_0810.jpg

DSC_0811.jpg

Lizz,

Ben manzarayı beğendim, yaşanası, kök salınası bir yere benziyor, ama gidip görmek lazım yine de. Hiçbir fotoğraf doğrudan gözle bakmanın yerini tutmuyor ne de olsa. Diğer yandan İzmir tarafına gelirsen Karaburun'a gitmelisin, gerekirse beraber gideriz, ben de bizim oralarla ilgili ne düşünürsün merak ettim şimdi. Ayrıca bir tespit yapmak istiyorum müsadenle:

Mutlaka sebepleri vardır Ankara'ya tayin istemenin ama sen sıcak iklim insanısın bence, ya Akdeniz'de ya da Ege'de yaşamalısın. Memleketine uzak düşmeseydi, İzmir'e gelir ve emekli olana kadar kalırdın herhalde. Bırak Ankarayı:smiley:

İkinci grup fotoğraflardaki yer güzelmiş, ben de bu kız yüksek gerilim hattının altına ev mi yapacak, diye endişelenmiştim. Bir de balonla nasıl su taşınıyor gözümde canlandıramadım, internette de bulamadım.

Ve yıkılmaya yüz tutmuş bir yörük evi karşıma çıkıyor burada....

DSC_0815.jpg

DSC_0816.jpg

DSC_0817.jpg

DSC_0818.jpg

DSC_0822.jpg

O ev satılık mı? Duvarları iyi durumda sanki. Çatı, doğrama adam edilebilir, bahçe zaten en kolayı. Su çıkıyor mu oralara kadar?

Ankara'da olmamın uzun ve hoş olmayan bir hikayesi var.Ve kesinlikle yanılmıyorsun ben deniz insanıyım ve bu deniz Akdeniz :smiley: Ege de Akdeniz'den çok farklı gelmiyor bana,Ege'yi de Akdeniz olarak düşünüyorum ben hep zaten :smiley: Benim yazılarımı takip ettin mi bilmiyorum ama geçtiğimiz yaz ya İzmir civarını keşfetmeye çıkacaktım ya da Çanakkale-Balıkesir tarafını..Sonra kararımı verdim ve İzmir tarafını gelecek yaza bıraktım.İnşallah önümüzdeki yaz o taraftayım.İzmir'i önceden biliyorum ama Kuşadası,Çeşme,Foça'yı ve de meşhur Karaburun'u görmedim.Geçen yaz vaktim hepsine birden yetmez diye sonraya bıraktım.Biz öğretmenler için Karaburun'da yeni bir otel açmış bir öğretmenden, öğretmenlere indirimli dönemlik tatil paketleri gelmişti ve çok da arada kalmıştım gidip gitmemek konusunda.Ama sabit kalmayı tercih etmedim,gezip görmek istedim.Sanırım gelecek yaz önce Kuşadası'nı görüp sonra Karaburun'da kalır ve yarımadayı keşfederim.Daha sonra da Foça'da kalırım bir iki gün. :smiley:

Evet, hatırladım, yolculuk için kız yol arkadaşı arıyordun. Kuşadası çok vakit harcanacak yer değil artık, belki Dilek Yarımadası'ndaki milli park bölgesi ilgini çekebilir, piknik alanlarına yaban domuzları iniyor, millet korkmadan elleriyle besliyor. Ailecek İzmir'e taşındıktan sonra(1980), bütün yazlarım Kuşadası'nda geçmişti. Şimdilerde Kuşadası, kıyıları arkaya doğru iki- üç sıra sitelerle ve otellerle dolu ucube bir turizm yöresine dönüşti, artık hiç gitmiyorum.

Evin duvarları iyiydi ama dam toprak ve kapı önündeki geniş bölümün altı ahır oluyor tahmin ettiğim kadarıyla.Bu bölümde çökme başlamıştı.Satılık olacağını sanmıyorum.Buralar yıllardır öylece duruyor olmalı,sanırım en az 30 senedir...Satılık olduğunu sanmıyorum ama müşteri çıksa belki satıladabilir.Burada boş arsa geçen kış 300 metrekare 500 Tl den gitti bildiğim kadarıyla.Benim kaçırıp pişman olduğum satış olayı :smiley: Ama şimdi daha bir kıymetlendi arsalar.Keçiboynuzu ağaçlarını tanesi bile 500-1000 Tl arasında idi hatırladığım kadarıyla. :smiley: Su olayına gelince,bir kuyu vardı pek derin olmayan.Ağaçları o kuyudan sulanıyormuş bildiğim kadarıyla.Dediğin gibi su olduktan sonra bahçe işi kolay.Küçük olanlar zeytin demiştim hatırlarsan,babam en başta zeytin olmak üzere çeşitli ağaçlar ekmiş ve çoktan büyümeye başlamışlar bile :smiley:

Üsttekiler yörük evinden kareler...

Altta Annem,kızkardeşim ve ailesi...Dalından armut koparırken :smiley:

Ve dönüşe geçtik..Az ilerde manzaraya bir kez daha bakmak için araçtan indim.Mersin-Antalya karayolu aşağıda görünmekte.Güneş tepenin arkasına saklanmaya başlamıştı bile....

DSC_0825.jpg

DSC_0826.jpg

DSC_0829.jpg

DSC_0831.jpg

....

DSC_0841.jpg

DSC_0844.jpg

DSC_0846.jpg

DSC_0849.jpg

DSC_0850.jpg

Elektrik konusu var. Pilli radyoyla idare edilir, televizyon, bilgisayar şart değil, ama buzdolapsız yiyecekler bozulur. Şimdi sen, "Dalından koparmak varken, ne gerek var buzdolabına?" diyebilirsin:smiley:

Zeytinli taraflara toprak yol var mı? Köyün adı neydi?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,769
Kayıtlı Üye Sayımız
166,591
Kaydolan Son Üyemiz
dırzo

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.