Tek Başıma Otomobil ile İran - Azerbaycan - Gürcistan - Ermenistan; 15.500 km Overland

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyr-ü zafer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 605
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 169,925
Ynt: Tek Başıma Otomobil ile İran - Azerbaycan - Gürcistan - Ermenistan; 15.500 km Overland

Yeni bir düşman yaratılması gerekiyordu o yaratıldı,bunu halka daha derinden hissettirmek gerekiyordu,bunun için de medya çok iyi kullanıldı,en son geldiğimiz nokta , Norveç te ki katliam ortada.
 

Etiketler
Ynt: Tek Başıma Otomobil ile İran - Azerbaycan - Gürcistan - Ermenistan; 15.500 km Overland

Emwayyes' Alıntı:
tek başınıza sıkıcı olmuştur diye düşünüyorum resimler için tşkler objectifden güzel yerler yakalamışsınız

Yol arkadaşı iyidir, ama yol üzerinde de insanlar var. Tek geziyorsanız diyaloğa girmeye, gittiğiniz yerlerdeki insanlarla iletişim kurmaya daha yatkın oluyorsunuz, sanıldığının aksine daha eğlenceli ve özgür. Ben şimdiye dek yalnız yaptığım gezilerde hiç sıkılmadım. Özellikle Uzakdoğu'ya gittiğimde insanların yarısından fazlasının tek başlarına yola çıktığını gördüm.
Uygun arkadaş bulamayanlara yola çıkmayı ertelememelerini öneririm. En azından bir kere yalnız yolculuğu denesinler.


mountaineer16' Alıntı:
muhabbete bak yaa gelde sinir olma okudum haberleri türküz müslümanız diye hepimiz teröristmi olucaz....
tövbe tövbe.... adamlar artık sivri sinek vızırtısından dahi korkar hale gelmişler.....

Batı toplumlarınında bir önyargı yerleşmiş, polislerin paranoyası da bundan kaynaklanıyor. Suçların önüne geçebilmek için gerekli istihbarat toplama yeteneğine sahip değiller, böyle akıl fakiri işlerle uğraşıyorlar. Benim gözümde ne seviyede bulunduklarını en ağır dille kendilerine anlattım saatlerce. Ağızlarını açıp tek cevap veremediler. Yaptığım konuşmayı buraya yumuşatmadan aktarmam mümkün değil, o kadarını söyleyeyim, gerisini siz anlayın.
 


Ynt: Tek Başıma Otomobil ile İran - Azerbaycan - Gürcistan - Ermenistan; 15.500 km Overland

Mardin’den Kahta’ya


Mardin’den ayrıldıktan sonra önce kuzeye yönelip Diyarbakır’a vardım. Diyarbakır’a yıllar önce de gelmiştim. Urfa, Mardin, Kars gibi karaktere sahip kentlerden sonra Gaziantep havasında modern görünümlü, ancak pek ilgi uyandırmayan bir merkezi vardı. Birkaç saat geçirip özel birşey bulamadıktan sonra batıya, Nemrut Dağı’na yöneldim. Siverek’den sonra Atatürk Baraj Gölü üzerindeki ulaşımı sağlayan eski çıkartma gemisinden devşirme feribotla suyun karşı kıyısına geçtim. Güneydoğu Anadolu bölgesi Türkiye’nin kurak kesimlerinden ve baraj gölü sadece çevresindeki topraklara hayat vermekle kalmıyor, aynı zamanda buradaki insanların nefes alabilecekleri, kenarında vakit geçirebilecekleri ortam sağlıyor.

Yirmi dakika kadar süren yolculuktan sonra diğer iskeleden devam edip virajlı dağ yolunu tırmanarak milli park bölgesine girdim. 2150 metre rakımlı dağın zirvesindeki tümülüse ve doğu-batı teraslarına ulaşmak için yaklaşık yarım kilometrelik yer yer dikleşen patikayı tırmanmak lazım. Nemrut Dağı öyle kendine özgü ışığa ve manzaraya sahip bir yer ki insanda tekrar oraya gitme, saatler hatta günler geçirme isteği uyandırıyor. Ben bu duyguyu çoğu meşhur yerde yaşayamıyorum, gezdiğim diyarların büyük kısmını genelde tek sefer görmek yeterli geliyor, ancak Nemrut diğer kategoride yerini aldı, her ziyaretimde daha fazla sevdiğim, bağlandığım yerler arasına yerleşti.

Burası yeryüzündeki kendi şahsına münhasır nadir arkeolojik alanlardan biri. Sert iklim koşullarına sahip bir coğrafyada ikibin metre yüksekliğindeki dağın tepesine başka bir bölgeden getirilen taşlarla Kral Antiochos için 50 metre yüksekliğinde tümülüs inşa ediliyor, doğu-batı teraslarına yıkılmamış haliyle yüksekliği 2 metreyi geçen taş bloklar taşınıp tanrı kafası heykelleri yapılıyor, ikibin yıl öncesinin imkanlarıyla. Güneş doğduğunda ve battığında sırlarının çok azına vakıf olabildiğimiz Kommagene topraklarını sarının, kızılın tonlarına boyarken hangi tarafa bakacağımı şaşırıyorum. Nemrut’u karşıdan seyretmek mi, Nemrut’dan karşıyı seyretmek mi daha güzel diye düşünürken cevap bulamayacağımı anlayıp, o an her nerede isem oranın kıymetini bilmeye çalışıyorum…

Tanrıların dağından ayrıldıktan sonra bol virajlı ve dik yolu takip ederek batıya doğru devam ettim ve kurak sezonun etkisiyle iyice cılızlaşmış nehrin üzerindeki Cendere Köprüsü’ne vardım. Bu köprü milattan sonra ikinci yüzyılda Romalılar tarafından yapılmış. Boyut ve şeklinden çok konumuyla etkileyici bir yapı. Kurumuş nehir yatağından kemerin altına doğru arabayla ilerlerken suyun geldiği kayalık dar kanyon dirsek yaptığından, ötede ne var görülmüyor, sanki o kemerin altından kanyona girilince başka boyuta geçilip asla geri dönemeyecekmiş gibi hissediyor insan.

Cendere Köprüsü’nden güneye yönelip Kommagene Kralı 2. Mithridates’in annesi ve kızkardeşi için yaptırdığı Karakuş Tümülüsü diye bilinen yere uğrayıp Urfa yoluna girdim…
 

Ynt: Tek Başıma Otomobil ile İran - Azerbaycan - Gürcistan - Ermenistan; 15.500 km Overland

Baraj gölü geçişi

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

IMG_2988p.jpg


IMG_2991p.jpg


IMG_2995p.jpg


IMG_2997p.jpg


IMG_2999p.jpg
 










Ynt: Tek Başıma Otomobil ile İran - Azerbaycan - Gürcistan - Ermenistan; 15.500 km Overland

Cendere Köprüsü

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

IMG_3045p.jpg


IMG_3046p.jpg


IMG_3048p.jpg


IMG_3050p.jpg


IMG_3052p.jpg
 


Ynt: Tek Başıma Otomobil ile İran - Azerbaycan - Gürcistan - Ermenistan; 15.500 km Overland

İlk göze çarpan, heykellerimiz elden gidiyor,tabiat şartlarının ne kadar yıprattığı ortada,orjinallarine sağdık kalınarak yenilerinin yapılması,orjinallerinin de müze ortamına taşınması gerekir bence,yoksa ilerde sergilenecek bir şey kalmayacak.
O coğrafyada büyük bir su kütlesinin bulunması tartışılmaz derecede insanların sosyal yönünüde etkileyecek bir durum.
 

Ynt: Tek Başıma Otomobil ile İran - Azerbaycan - Gürcistan - Ermenistan; 15.500 km Overland

Zafer Bey,
Yazılara tekrar devam etmenize çok sevindim. Merakla devamını bekliyorum.
Saygılar...
 




Ynt: Tek Başıma Otomobil ile İran - Azerbaycan - Gürcistan - Ermenistan; 15.500 km Overland

Seyr ü Zafer bey merhaba,

Sizi cesaretiniz,güzel fotoğraflarınız ve akıcı anlatımınız için tebrik ediyorum. Birçok insanın isteyipte yapamadığı şeyi yaptığınız için birçok kişi gibi bende sizi ilgi ve biraz da kıskançlıkla takip ediyorum.
14. sayfa ya kadar bir solukta okudum gerisinide gece tamamlayacağım inşallah.

selamlarımla
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,678
Mesajlar
1,522,021
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR



Geri
Üst