Tek Başıma Otomobil ile İran - Azerbaycan - Gürcistan - Ermenistan; 15.500 km Overland

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyr-ü zafer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 605
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 169,966
Ynt: Tek Başıma Otomobil ile İran - Azerbaycan - Gürcistan - Ermenistan; 15.500 km Overland

bilarman' Alıntı:
Sigorta bedeli sorun değil etkilemez beni ama teminat alırlarsa adamın belini büküyorlar. Bunu kesin olarak nerden ve nasıl öğrenebileceğimiz hakkında bir bilginiz varmı zafer bey. Sizden çok şey öğreneceğimi umuyorum. Zira şubat ayında azerbaycan yolcusuyum ailece. Eğer herşey dediğiniz gibi çıkarsa kendi aracımla gitmek istiyorum...

Benim vermiş olduğum bilgiler, geziyi gerçekleştirdiğim tarihlerdeki duruma dayanıyor. Koşullar zamanla değişiyor, Örneğin Ürdün ve İtalya'ya girmek için 'Gümrüklerden Geçiş Karnesi' gerekiyormuş eskiden, ben gittiğimde istemediler. Benzer şekilde, Azerbaycan'ın gümrük kapılarında Türklere vize verdiğini öğrenmiştim, ama bunun Gürcistan-Azerbaycan arasındaki kapıda geçerli olmadığı ortaya çıktı ve Kars'a dönüp vize almak zorunda kaldım. Gitmeden önce Azerbaycan diplomatik temsilciliklerinden birine telefon açarsanız son durumu söylerler, vizeyi mutlaka önceden alın..

Etiketler
Ynt: Tek Başıma Otomobil ile İran - Azerbaycan - Gürcistan - Ermenistan; 15.500 km Overland

seyr-ü zafer' Alıntı:
Benim vermiş olduğum bilgiler, geziyi gerçekleştirdiğim tarihlerdeki duruma dayanıyor. Koşullar zamanla değişiyor, Örneğin Ürdün ve İtalya'ya girmek için 'Gümrüklerden Geçiş Karnesi' gerekiyormuş eskiden, ben gittiğimde istemediler. Benzer şekilde, Azerbaycan'ın gümrük kapılarında Türklere vize verdiğini öğrenmiştim, ama bunun Gürcistan-Azerbaycan arasındaki kapıda geçerli olmadığı ortaya çıktı ve Kars'a dönüp vize almak zorunda kaldım. Gitmeden önce Azerbaycan diplomatik temsilciliklerinden birine telefon açarsanız son durumu söylerler, vizeyi mutlaka önceden alın..
Vize olayında sorun yok. Ondan haberdarım. Yarın Azerbaycan Konsolosluğunu arayacağım. Ancak bu konuda bilgi verirlermi yoksa sallama bilgimi verirler onuda bilemiyorum. Zira azeriler ilgisizlik ve yardım etmeme konusunda herkesi geçmiş durumdalar. Bu konuda bir kaç tecrübem olmuştur. Yinede yarın konsolosluğu arayıp konu hakkında bilgi isteyeceğim. Sonucu burdan bildiririm. Zafer bey ilgi ve alakanız için teşekkür ederim...

Bugün Azerbaycan'nın ANKARA Konsolosluğunu aradım ve kapılarda araçlar hakkında herhangi bir teminatın alınmadığını söylediler. Fakat bugün bir haber daha aldım. Kırmızı köprüden girerken 4000 dolar gibi fahiş bir rakamlardan bahsediyorlar. Çıkarken geri veriliyormuş. Ama bu durum kapıdan kapıya değişiyormuş. Yani başka kapılarda yani azeri gümrüklerinde alınmayadabiliyormuş. Bir tarafta konsolosluğun verdiği bilgi bir tarafta gümrükten gelen canlı bilgi. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?

bilarman' Alıntı:
Bugün Azerbaycan'nın ANKARA Konsolosluğunu aradım ve kapılarda araçlar hakkında herhangi bir teminatın alınmadığını söylediler. Fakat bugün bir haber daha aldım. Kırmızı köprüden girerken 4000 dolar gibi fahiş bir rakamlardan bahsediyorlar. Çıkarken geri veriliyormuş. Ama bu durum kapıdan kapıya değişiyormuş. Yani başka kapılarda yani azeri gümrüklerinde alınmayadabiliyormuş. Bir tarafta konsolosluğun verdiği bilgi bir tarafta gümrükten gelen canlı bilgi. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?

Ben İran tarafından, Hazar Denizi kıyısındaki Astara'dan giriş yaptım, ve Kırmızı Köprü'den Gürcistan'a geçtim. İki kapı da kalabalık ve tatsızdı. Memurlar arabayı kontrol edecekti, aralarından birisi, amirlerinin ofisine yönlendirdi, ofiste harçtı puldu diye geveleyip 25 lira kadar para talep etti sayın yetkili, verdim. Karşılığında makbuz, belge yok tabii. Sonra gidebileceğimi söyledi. Çıktığımda dışarıdakiler "İŞLEM" in tamamlandığını anladılar ve arabaya bakmadan paslı köhne kapıyı açtılar. 4000 Dolar neye istinaden talep edilmiş bilmiyorum, benden istenmedi. Diğer yandan haraç(ya da rüşvet, adını herkes kendisi koysun) isteniyor, bunu baştan kabullenmek lazım.

Neyse ben bu seferlik otobüsle gideyim. Kırmızı köprüde kendim bi sorup öğreneyim. Böyle daha sağlıklı olur. Bir dahakine belki arabayla giderim. Zafer bey ilgi ve alakanız için teşekkür ederim...

ZAFER ABİ DAHA ÖNCE MISIR GEZİNİZİ OKUMUŞTUM UZUN SÜREDİR SİTEYE GİRMİYORDUM BU GEZİNİZİDE 24:30 SULARINDA OKUMAYA BAŞLADIM VE ÇEKTİĞİNİZ FOĞRAFLARIN ETKİSİYLE 04:00 GİBİ BİTİRDİM DENEYİMLERİNİZİ BİZİM GİBİ PEK YURT DİŞİNA ÇIKMAYA VAKTİ VE NAKTİ OLMAYANLARLA PAYLAŞTIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER NASİPSE BENDE ANNEMLE ARABAYLA GEZE GEZE UMREYE GİTMEYİ PLANLIYORUM ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA
AMA SUDİ ARABİSTAN İÇİN TRANSİT GEÇİŞ VİZESİ VERİYORLARMIŞ VE ONUNDA SURİYE ÜZERİNDEN GİDİLDİĞİNİ OKUMUŞTUM BAŞKA Bİ YERDE
İRANDAN DOĞRU SİZİNGİBİ GEZEREK GİTSEM MEKKEDEN DÖNÜŞTE MISIRA DOĞRU UZANSAM DİYORUM TECRÜBELERİNİZE GÖRE OLANAK VARMI BÖYLEBİ GEZİYE YOKSA GEZİYİ AYRI UMREYİ AYRIMI TUTMALIYIM TEŞEKKÜRLER

yaman06' Alıntı:
ZAFER ABİ DAHA ÖNCE MISIR GEZİNİZİ OKUMUŞTUM UZUN SÜREDİR SİTEYE GİRMİYORDUM BU GEZİNİZİDE 24:30 SULARINDA OKUMAYA BAŞLADIM VE ÇEKTİĞİNİZ FOĞRAFLARIN ETKİSİYLE 04:00 GİBİ BİTİRDİM DENEYİMLERİNİZİ BİZİM GİBİ PEK YURT DİŞİNA ÇIKMAYA VAKTİ VE NAKTİ OLMAYANLARLA PAYLAŞTIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER NASİPSE BENDE ANNEMLE ARABAYLA GEZE GEZE UMREYE GİTMEYİ PLANLIYORUM ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA
AMA SUDİ ARABİSTAN İÇİN TRANSİT GEÇİŞ VİZESİ VERİYORLARMIŞ VE ONUNDA SURİYE ÜZERİNDEN GİDİLDİĞİNİ OKUMUŞTUM BAŞKA Bİ YERDE
İRANDAN DOĞRU SİZİNGİBİ GEZEREK GİTSEM MEKKEDEN DÖNÜŞTE MISIRA DOĞRU UZANSAM DİYORUM TECRÜBELERİNİZE GÖRE OLANAK VARMI BÖYLEBİ GEZİYE YOKSA GEZİYİ AYRI UMREYİ AYRIMI TUTMALIYIM TEŞEKKÜRLER

Şükrü,
Yazıları okuyup beğendiğin için teşekkürler. Suudi Arabistan'a karayoluyla rahatlıkla gidebilirsin. İran üzerinden gitmek istersen Irak'ın güneyinden veya Kuveyt'den geçmen gerekir. Kuveyt'deki durumu bilmiyorum, ama Irak'ı araştırmıştım. Kuzey Irak'da yaşayanlara sordum, yabancı araçla ülkede seyahat etmenin kesinlikle sorun çıkartacağını söylemişlerdi. Bence en iyi yol, Suriye ve Ürdün üzeri gitmek. Bu ülkelerden geçiş kolay ve güvenli, yol üzerinde görülecek çok yer var. Ürdün'den Suudi Arabistan'a giriş-çıkış yapacağın kapıyla Ürdün-Akabe'den Mısır'a kalkan feribot arasındaki mesafe 50 kilometreden az. Dönüşte zahmetsizce Mısır'a gidebilirsin, ya da daha güneydeki Yemen ve Umman'a gidebilirsin, iki ülke daha gezmiş olursun.
Suudi Arabistan özel araçla girişe izin veriyor. Hac-Umre için bir aya kadar ve transit için 10 güne kadar vize veriyormuş, yalnız bildiğim kadarıyla bir aylık vize kişisel başvuruyla değil hac-umre turları çerçevesinde tur şirketi aracılığıyla ve gruplar için alınabiliyor.

İran ve Mısır büyük, gezmesi zaman isteyen ülkeler. Ben olsam Arabistan'a giderken yol üzeri Suriye, Lübnan ve Ürdün'ü görürdüm. Suudi Arabistan'ın güneyindeki Umman ve Yemen'i de gezip Türkiye'ye dönerdim. Mısır'ı gezmek için ise fazladan yirmi gün lazım, göze alırsan mutlaka gitmelisin. İran'a her zaman kolayca gidilebilir, Türkiye'nin doğu ve güneydoğusuna yapılacak bir seyahatla İran turu birleştirilebilir. Dilerim planını gerçekleştirirsin...

zafer abi verdiğin bilgiler için teşekkür ederim dediğin gibi mısır ve irana ayrı ayrı ve arkadaşlarla yada tek başıma gitmeliyim diye düşünüyorum
umreye annamle 7 gün gidiş Suriye, Lübnan ve Ürdün'ü görülmeye değer yerlerini gezerek geçer 15 gün mekke ve medine de umre 8 gün kadarda umman ve yemen ide gördükten sonra eve döneriz hem annemede umreyi ve geziyi eziyete çevirmeden tadında bi gezi olur
çok teşekkürler yola çıkmadan önce gene sizin deneyimlerinizden yararlanmak amaçlı siteden ulaşırım tekrar teşekkürler

seyr-ü zafer' Alıntı:
zafer bey gezinizle ilgili detayları inceliyorum verdiğiniz bilgiler için teşekkürler bir anda hatıralarımı tazelediniz iranın insanı yardımsever cana yakın uzun yıllar irana taşımacılık yapmış ağır vasıta şoförüyüm insanlarla birebir muhatap oluyorduk yol kenarındaki koyun çobanları el işi kazak,çorap,bere dokurlar ALLAH korusun trafik kazası yapsanız ölüm yoksa sorun yoktur trafik polisine kaza ihbarı yapıldığında olay yerine önce üzeri kesici şalama takımı yüklü pikap gelir yol lokantalarında mescit vardır çok sıkı ağır vasıta tonaj kontrolü yapılır şehir giriş veya çıkışlarında ağırlık kontrolü için kantar mutlaka vardır sürücüler hiç bir uyarı olmaksızın kantara girmek zorundadır iki kişiden biri ile türkçe anlaşabilirsiniz yol kenarında duruyorsanız geçen araçların çoğu size yardıma ihtiyacınız varmı diye sorar biraz iran ermenileri hoş davranmayabilir adana kebap söylerseniz küçük tepside pirinç pilavı ile gelir pilav yağsızdır yağ pilavın orta tepesindedir gürbülaktan tahrana giderken yabancılık çekmeyeceğiniz bir coğrafya size iç anadoluyu hatırlatır gürbulak,bazergan,maku,hoy,marand,tebriz,bostanabat,gazvin,hamedan kavşağından sonra karaj ve tahrana varırsınız şehir içi trafiğinde giderken asla arkana bakma gözün sürekli öndeki araçta olsun hertürlü yemekleri yenir yumurta kilo ile satılırdı yenilerde nasıl bilmiyorum ortadoğunun tamamını defalarca yük taşımak amacıyla dolaşmış biri olarak iranın insanları hakikaten insan bizler gibi çok kaderciler bundan dolayı bizler kadar batıl inançlarıda var bizim otosan ford kamyonlardan biri kaza yapmıştı kupa bakalit patlamış paramparça olmuş şoförde çizik bile yok arkadaş ermiş muamelesi görmüştü hernekadar şeriatla yönetilsede ramazan ayında yol lokantalarında yemek yiyebilirsiniz türkçe uyarı levhaları koyarlar açıkta yemek yenmemesi ile ilgili buda y anlış değil

küçük ağa' Alıntı:
zafer bey gezinizle ilgili detayları inceliyorum verdiğiniz bilgiler için teşekkürler bir anda hatıralarımı tazelediniz iranın insanı yardımsever cana yakın uzun yıllar irana taşımacılık yapmış ağır vasıta şoförüyüm insanlarla birebir muhatap oluyorduk yol kenarındaki koyun çobanları el işi kazak,çorap,bere dokurlar ALLAH korusun trafik kazası yapsanız ölüm yoksa sorun yoktur trafik polisine kaza ihbarı yapıldığında olay yerine önce üzeri kesici şalama takımı yüklü pikap gelir yol lokantalarında mescit vardır çok sıkı ağır vasıta tonaj kontrolü yapılır şehir giriş veya çıkışlarında ağırlık kontrolü için kantar mutlaka vardır sürücüler hiç bir uyarı olmaksızın kantara girmek zorundadır iki kişiden biri ile türkçe anlaşabilirsiniz yol kenarında duruyorsanız geçen araçların çoğu size yardıma ihtiyacınız varmı diye sorar biraz iran ermenileri hoş davranmayabilir adana kebap söylerseniz küçük tepside pirinç pilavı ile gelir pilav yağsızdır yağ pilavın orta tepesindedir gürbülaktan tahrana giderken yabancılık çekmeyeceğiniz bir coğrafya size iç anadoluyu hatırlatır gürbulak,bazergan,maku,hoy,marand,tebriz,bostanabat,gazvin,hamedan kavşağından sonra karaj ve tahrana varırsınız şehir içi trafiğinde giderken asla arkana bakma gözün sürekli öndeki araçta olsun hertürlü yemekleri yenir yumurta kilo ile satılırdı yenilerde nasıl bilmiyorum ortadoğunun tamamını defalarca yük taşımak amacıyla dolaşmış biri olarak iranın insanları hakikaten insan bizler gibi çok kaderciler bundan dolayı bizler kadar batıl inançlarıda var bizim otosan ford kamyonlardan biri kaza yapmıştı kupa bakalit patlamış paramparça olmuş şoförde çizik bile yok arkadaş ermiş muamelesi görmüştü hernekadar şeriatla yönetilsede ramazan ayında yol lokantalarında yemek yiyebilirsiniz türkçe uyarı levhaları koyarlar açıkta yemek yenmemesi ile ilgili buda y anlış değil

Sedat Bey,
Çok iyi özetlemişsiniz İran yollarını. Gerçi siz ağır vasıta kullanmışsınız pek etkilenmemişsinizdir, ben trafiğin sertliğini fazlasıyla hissettim. Şehiriçi zaten dikkatli ve aktif sürüş istiyor, ama şehir dışında koskoca ve bomboş otobanda giderken diğer binek araçların aynama değecek kadar yakından sollayıp, fren yapmamı gerektirecek kadar erken önüme geçmesi gerçekten ilginçti, bir değil iki değil defalarca yaşadım bunu. Tebriz'den Tahran'a giderken yanımdan hışımla geçen bir otobüsü, on dakika sonra şarampole uçmuş paramparça halde görmüştüm.
Ben de en az onlar kadar kaderci olmasaydım, İran'da ve Arap ülkelerindeki yolculuklarım erken sona ererdi, neyse ki hasbel kader uyum sağlayabildim.
Söylediğiniz gibi oradaki insanların inanç ve geleneklerine saygı gösterince, ne kadar farklı da olsanız onlar da sizi dışlamıyor..

seyr-ü zafer' Alıntı:
Sedat Bey,
Çok iyi özetlemişsiniz İran yollarını. Gerçi siz ağır vasıta kullanmışsınız pek etkilenmemişsinizdir, ben trafiğin sertliğini fazlasıyla hissettim. Şehiriçi zaten dikkatli ve aktif sürüş istiyor, ama şehir dışında koskoca ve bomboş otobanda giderken diğer binek araçların aynama değecek kadar yakından sollayıp, fren yapmamı gerektirecek kadar erken önüme geçmesi gerçekten ilginçti, bir değil iki değil defalarca yaşadım bunu. Tebriz'den Tahran'a giderken yanımdan hışımla geçen bir otobüsü, on dakika sonra şarampole uçmuş paramparça halde görmüştüm.
Ben de en az onlar kadar kaderci olmasaydım, İran'da ve Arap ülkelerindeki yolculuklarım erken sona ererdi, neyse ki hasbel kader uyum sağlayabildim.
Söylediğiniz gibi oradaki insanların inanç ve geleneklerine saygı gösterince, ne kadar farklı da olsanız onlar da sizi dışlamıyor..
sayın zafer bey tebrizden sonra miyana deresinde giderken kendimi ulukışla pozantı arasında gibi hissederdim o kavruk yüzlü iranlı çobanlardan dokudukları giyim eşyalarından satın alırken bizim içanadolu insanı gibiler iranda sizi bir araç sollamaya karar verip arkanızdan aracın burnunu çıkardığı an ya iyice sağa çekilip yavaşlayacaksınız yada aracınız güçlüyse daha çok gaza basıp siz ileriye doğru kararlı bir şekilde ileri hamle yapacaksınız bunu gördülermi tırsarlar çekingen araç sürmek iranda tehlikedir sakınmayacaksınız sakınan göze çöp batar dikkatinizi çektimi bilmem şehir içinde taşımacılık yapan otobüs ve buna benzer araçların araç burun yüksekliğinin eriştiği yerler hep çarpık,hasarlıdır ama iyi insanlar ermenileri hariç iran ermenileri türklere karşı ermenistan ermenilerinden daha çok kinli ve hoşgörüsüzler tecrübemile sabit genelde tebriz tahran arası çalışan otobüs şoförleri ermeni asıllıdır sizin aracı tanıdıkları için de sıkıştırma hareketlerine maruz kalmışsınızdır

küçük ağa' Alıntı:
sayın zafer bey tebrizden sonra miyana deresinde giderken kendimi ulukışla pozantı arasında gibi hissederdim o kavruk yüzlü iranlı çobanlardan dokudukları giyim eşyalarından satın alırken bizim içanadolu insanı gibiler iranda sizi bir araç sollamaya karar verip arkanızdan aracın burnunu çıkardığı an ya iyice sağa çekilip yavaşlayacaksınız yada aracınız güçlüyse daha çok gaza basıp siz ileriye doğru kararlı bir şekilde ileri hamle yapacaksınız bunu gördülermi tırsarlar çekingen araç sürmek iranda tehlikedir sakınmayacaksınız sakınan göze çöp batar dikkatinizi çektimi bilmem şehir içinde taşımacılık yapan otobüs ve buna benzer araçların araç burun yüksekliğinin eriştiği yerler hep çarpık,hasarlıdır ama iyi insanlar ermenileri hariç iran ermenileri türklere karşı ermenistan ermenilerinden daha çok kinli ve hoşgörüsüzler tecrübemile sabit genelde tebriz tahran arası çalışan otobüs şoförleri ermeni asıllıdır sizin aracı tanıdıkları için de sıkıştırma hareketlerine maruz kalmışsınızdır

Bazı ülkelerde genel trafik kuralları pek işlemiyor, tabelalara, ışıklara uyulmuyor. Gittiğim ülkenin raconuna ayak uyduruyorum artık. "Ben kendi şeridimden kendi hızımla gideyim, isteyen gelsin geçsin." düşüncesi adama kaza yaptırır. Mısır'da araba sürdükten sonra hiçbir trafik korkutucu gelmedi. Ortadoğu'da, İran, Mısır, Gürcistan gibi ülkelerde burun farkıyla öne geçen kuralı belirliyor. Ben de genelde çarpışma sınırına kadar kafa tuttum araçlara, döndükten sonra kaporta tamiratıyla uğraşmamak için çarpmak istemedim. Şimdi bu yazıyı okuyan arkadaşlarımız garipseyebilir, ama oralarda durum böyle, herkes herkese hafiften temas ediyor, hasarsız araç görmek mümkün değil. Sinirleri zayıf insanlara, söylediğim ülkelerde araç sürmelerini tavsiye etmem..

seyr-ü zafer' Alıntı:
Bazı ülkelerde genel trafik kuralları pek işlemiyor, tabelalara, ışıklara uyulmuyor. Giittiğim ülkenin raconuna ayak uyduruyorum artık. "Ben kendi şeridimden kendi hızımla gideyim, isteyen gelsin geçsin." düşüncesi adama kaza yaptırır. Mısır'da araba sürdükten sonra hiçbir trafik korkutucu gelmedi. Ortadoğu'da, İran, Mısır, Gürcistan gibi ülkelerde burun farkıyla öne geçen kuralı belirliyor. Ben de genelde çarpışma sınırına kadar kafa tuttum araçlara, döndükten sonra kaporta tamiratıyla uğraşmamak için çarpmak istemedim. Şimdi bu yazıyı okuyan arkadaşlarımız garipseyebilir, ama oralarda durum böyle, herkes herkese hafiften temas ediyor, hasarsız araç görmek mümkün değil. Sinirleri zayıf insanlara, söylediğim ülkelerde araç sürmelerini tavsiye etmem..

Halepte görünce şaşırmıştım kafasını uzatan geçiyor herkesin kaportası yamuk :smiley:

seyr-ü zafer' Alıntı:
Bazı ülkelerde genel trafik kuralları pek işlemiyor, tabelalara, ışıklara uyulmuyor. Gittiğim ülkenin raconuna ayak uyduruyorum artık. "Ben kendi şeridimden kendi hızımla gideyim, isteyen gelsin geçsin." düşüncesi adama kaza yaptırır. Mısır'da araba sürdükten sonra hiçbir trafik korkutucu gelmedi. Ortadoğu'da, İran, Mısır, Gürcistan gibi ülkelerde burun farkıyla öne geçen kuralı belirliyor. Ben de genelde çarpışma sınırına kadar kafa tuttum araçlara, döndükten sonra kaporta tamiratıyla uğraşmamak için çarpmak istemedim. Şimdi bu yazıyı okuyan arkadaşlarımız garipseyebilir, ama oralarda durum böyle, herkes herkese hafiften temas ediyor, hasarsız araç görmek mümkün değil. Sinirleri zayıf insanlara, söylediğim ülkelerde araç sürmelerini tavsiye etmem..
Miyana deresinde tünellerden çıktıktan sonra, Zencan'a yakın bir yerde, GAZİANTEP'li araca otobüsten muavin su şişesi atar. Kamyonun sol camı açık olduğu için cam şişe, şoförün suratında patlar. Kamyon sağa çekmiş, şoför el sallıyor, yüzü gözü kan revan içinde, yardımcı olduk. Zencan'a kadar arkadaşı aracıyla götürdük. Zencan' da sağda petrole girdik. Şişeyi atan otobüste mazot alıyormuş. Yakaladık. Arabalarla etrafını çevirdik. Polis geldi. Şişe kırıkları arabanın içindeydi. Anlattık, anında görüntü, gözünü sevdiğimin kadı hukuku, o kadar çabuk işledi ki, içi yolcu dolu ıotobüsün şöförüde muavini de mahkemeye çıktı, cezası verildi. Gaziantepli şoförden kadı özür diledi, tedavisinide yaptılar tahrana doğru yolumuza devam ettik. Yolcu otobüsünün şoförü ve muavini ermeni çıktı. Kadı yüzlerine söyledi " Siz ermenisiniz", onlarda "evet" deyip tasdik ettiler. Arabaya "maşın" derler, arabanın önü "dalı'dır" , arkası "kabağı'dır". Fabrikaya kerhane veya "Kârhane" derler, bizim bildiğimiz manada hayat kadınlarının gizli gizli hizmet verdiği yerlere de "cıncıkhane" derler.

her iki yolculuğu da severek ve büyük bir heyecanla takip ettim. Geç fark etmeme de ayrıca hayıflandım. En son mesaj yazılalı 15 gün olmuş. Benim de merak ettiğim hususlar vardı. gidişatın içinde cevap aramak güzel olacaktı.
Sağlık olsun diyorum ve bunları Zafer Beyin yeni maceralarına bırakıyorum.

kayzer' Alıntı:
her iki yolculuğu da severek ve büyük bir heyecanla takip ettim. Geç fark etmeme de ayrıca hayıflandım. En son mesaj yazılalı 15 gün olmuş. Benim de merak ettiğim hususlar vardı. gidişatın içinde cevap aramak güzel olacaktı.
Sağlık olsun diyorum ve bunları Zafer Beyin yeni maceralarına bırakıyorum.

Takip etiiğiniz için teşekkürler. Bahsettiğiniz geziler çok uzun sürdü ve gezi sırasında herşeyi kendim organize etmek zorunda olduğumdan, günlük detaylı gezi yaziları yazmadım, bilgileri, duygu ve düşüncelerimi sadece kendi anlayabileceğim biçimde not almıştım. Yazıları burası için oluşturuyorum, fotoğrafları da biraz işleyip yüklüyorum.
Bu ve diğer konuya uzun süredir ekleme yapamamamın sebebi bilgisayarımın bozulması ve veri kaybı yaşamamdı, neyse şimdi tamir edildi.
Yakın zamanda, hiç gitmediğim bir coğrafyaya seyahat etmeyi planlıyorum, bu kez bazı teknik imkansızlıklardan arabamla gidemeyeceğim, dolayısıyla, bazı ulaşım ve kalış bilgilerini tedbiren araştırmakla meşgulüm şu aralar, mevcut gezilerin yeni notlarını yazma fırsatı bulamadım o sebeple. Takip edildiğini bildiğim bu konuları yarım bırakmaya hiç niyetim yok, er geç tamamlanır. Hep söylediğim gibi, her türlü soruya açığım, elden geldiğince cevaplarım..Zafer.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,688
Kayıtlı Üye Sayımız
166,533
Kaydolan Son Üyemiz
Beratin

SON KONULAR

Geri