seyr-ü zafer
Zirve
Ynt: Tek Başıma Otomobil ile İran - Azerbaycan - Gürcistan - Ermenistan; 15.500 km Overland
.
.
oort cloud' Alıntı:İsfahan yolu üzerindeki ( fotokod1961p ) tornado iyi çok iyi yakalanmış.
İnsan manzaralarınızdan da, bir kaç tane kopya etmek zorunda kaldım zaten ...
Böyle gider ise, sizin yüzünüzden bir harddisk almak zorunda kalacağım ... ;D
Elinize, gözünüze, emeğinize sağlık teşekkürler ...
akhan3461' Alıntı:zafer bey merhaba
azerbeycan ve ermanistan fotoraflarını yükledinizmi ben göremedim
shary' Alıntı:Zafer bey oncelikle elinize saglik. Ilgim`den dolayi Iran hakkinda yazilan (ozellikle Turkce) gezi yazilarinin tumunu okudugum icin, Rahatlikla en iyi gezi yazilarindan biri oldogunu soyleyebilirim. Tabiki bunun en onemli nedeni Bakis aciniz ve Cekdiginiz cok guzel resimler, ozellikle hayatin icinden olanlar.
Anlatimlar da cok iyi ve yeterli (bazen uzun yazilar okuyucuyu cok sikar), Tabi resimlerin anlatim kismi biraz fazla olabilirdi mesela resimlerle ilgili kac cumle.
Yinede elinize, gozunuze saglik
Shahram
Evet Tebriz`de oturiyorum, Benim de hep cabam simdiye kadar Turkiye halkina Irani daha fazla tanitmak oldu. Insallah bri dahaki seferiniz`de Tebrize gelirseniz ben`de size eslik ederim.seyr-ü zafer' Alıntı:Shahram,
İran şimdiye kadar gezdiğim ülkeler arasında, en sıcakkanlı, misafirperver halka sahip olanı, kalbimin bir parçası orada kaldı. Sanırım Tebriz'de oturuyorsun. Ülken ve insanları mevcuttan çok daha iyi hayatı hakediyorlar bence. Genç kuşağın bunu er geç başaracağınıı ümit ediyorum.
Türkiye'deki gezginlerin de İran'a daha fazla ilgi gistermesini diliyorum. İran'daki insanlar Türkiye'yi, bizim İran'ı tanıdığımızdan daha fazla biliyorlar.
Fotoğraflara daha fazla açıklama eklemeyi dikkate alacağım. Yazı kısmında fotoğraflarla ilgili hikayeyi de anlattığımı düşünüyordum, söylediğin gibi fotoğraf notlarını arttırsam iyi olacak. İlgi ve beğenin için teşekkürler.
Azerbaycana kendi özel aracınızla gitmenizi tavsiye etmem. Nedeni ise kapıda aracınız için nedenine anlam veremediğim bir meblağ ödemeniz gerektiğidir. Aracınızın değerinin yanılmıyorsam % 10 + sigorta bedeli (100 dolar civarı) yatırıyorsunuz. Çıkışta sigorta bedeli değil ama diğer yatırdığınızı alıyormuşsunuz. Tabiki bu tür işlemler sırasında size sorun çıkartabilirler. Ben kendi aracımla azerbaycana gidecektim fakat bu durumu öğrenince vazgeçtim. Şunuda belirtmek istiyorum bu konu hakkında kesin böyledir diye bir bilgim yok. Sadece sordurmak suretiyle öğrendim. Sonuç olarak size tavsiyem bu konuda da araştırmanızı yapıp ondan sonra yola çıkmanızdır. Birde konu hakkında net bir bilgi veya yaşadığınız bir tecrübe varsa burdan paylaşın. Bende ilgiyle takip ediyorum.altay41' Alıntı:Zafer bey iyi geceler,
bir musterimi ziyaret icin azerbaycan a gitmem gerekiyor,vesileyle ben de aracla gideyim istiyorum,sizce degermi? ,degerse nelere dikkat etmek gerekiyor
selamlar
bilarman' Alıntı:Azerbaycana kendi özel aracınızla gitmenizi tavsiye etmem. Nedeni ise kapıda aracınız için nedenine anlam veremediğim bir meblağ ödemeniz gerektiğidir. Aracınızın değerinin yanılmıyorsam % 10 + sigorta bedeli (100 dolar civarı) yatırıyorsunuz. Çıkışta sigorta bedeli değil ama diğer yatırdığınızı alıyormuşsunuz. Tabiki bu tür işlemler sırasında size sorun çıkartabilirler. Ben kendi aracımla azerbaycana gidecektim fakat bu durumu öğrenince vazgeçtim. Şunuda belirtmek istiyorum bu konu hakkında kesin böyledir diye bir bilgim yok. Sadece sordurmak suretiyle öğrendim. Sonuç olarak size tavsiyem bu konuda da araştırmanızı yapıp ondan sonra yola çıkmanızdır. Birde konu hakkında net bir bilgi veya yaşadığınız bir tecrübe varsa burdan paylaşın. Bende ilgiyle takip ediyorum.
Sigorta bedeli sorun değil etkilemez beni ama teminat alırlarsa adamın belini büküyorlar. Bunu kesin olarak nerden ve nasıl öğrenebileceğimiz hakkında bir bilginiz varmı zafer bey. Sizden çok şey öğreneceğimi umuyorum. Zira şubat ayında azerbaycan yolcusuyum ailece. Eğer herşey dediğiniz gibi çıkarsa kendi aracımla gitmek istiyorum...seyr-ü zafer' Alıntı:Ben bu geziyi geçen yaz Temmuz-Ağustos arası gerçekleştirdim. İran'dan giriş, Gürcistan'a çıkış yaptım. Araç bedeline bağlı bir teminat yatırmadım. Sigorta ise mecburi ama hatırladığım kadarıyla(belgesini atmadım, bulduğumda yazarım), 50-60 lira civarıydı. Araç sigortası birkaç istisna dışında tüm ülkelerde mecburi ve sınır kapılarındaki acentalarda yapılıyor. Poliçeyi görmeden giriş yaptırtmıyorlar. Mecburi araç sigortası yaptırdığım ülkeler:
Tüm Avrupa ülkeleri için tek sigorta(Green Card). Bunu Türkiye'de Schengen Vizesi alırken yaptırmıştım.
Diğer tüm sigortaları sınır kapılarında yaptırdım:
İran, Azerbaycan, Ermenistan, Ürdün, Suriye, Mısır, Libya.