Tek Başıma Otomobil ile İran - Azerbaycan - Gürcistan - Ermenistan; 15.500 km Overland

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyr-ü zafer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 605
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 169,970
Ynt: Tek Başıma Otomobil ile İran - Azerbaycan - Gürcistan - Ermenistan; 15.500 km Overland

.

IMG_1908p.jpg

IMG_1909p.jpg

IMG_1910p.jpg

IMG_1912p.jpg

IMG_1913p.jpg

Etiketler

Ynt: Tek Başıma Otomobil ile İran - Azerbaycan - Gürcistan - Ermenistan; 15.500 km Overland

herzamanki gibi çok güzel kareler sanki ordaymışız hissine kapılyoruz emeğinize yüreğinize sağlık

Elineze sağlık . takıp

zafer hoca eline sağlık .Bu arada teyzelerde hepsi vitrinden fırlama yavukluları da ha keza iyi olmuş.ve de iyi gezmeler.

Evet,benim açımdan geç keşfedilmiş bir sayfa,uyarmasanız hiç farketmeyecektim.
Oldukça hareketli geçen bölümümüz olduğundan diğer bölümleri pek inceleme fırsatım olmuyor, baya zamanımı alacak bir gezi, bu sayfaları 1. sayfasından itibaren aracımla haftasonu yapacağım geziye saklamaya karar verdim,geziyi gezide okumak,çok güzel olacak.

ÖNCELİKLE MERHABA
yapmış oldugunz 2 geziyi soluksuz okudum gercekten müthiş birşey tebrik etmek az olur sadece şapka cıkarıyorum
birazda hayallerimin calınmış oldugu duygusuna kapılıyorum
benim yapmak istedigim seyahatin bir kısmını sizin yorumlarınız ve resimlerinizden seyretim yapmayı düşündügüm yol istanbul dan yola cıkıp karadeniz sahili batum kutaisi tiflis ve özellikle gürcü askeri yolundan ananuri pasanuri gudairi kazbegi buraları özellikle kar altında gecmek istiyorum sonrası daryal gecitinden rusyaya gecmek cecenistan kabardey balkarı görmek elbrus dagına cıkmak dönüş icinde sociden feribotla dönmek kısmet olursa şubatda yapmayı planlıyorum
tavsiye edeceginiz konulara özellikle dikkat edecegim

georoad' Alıntı:
herzamanki gibi çok güzel kareler sanki ordaymışız hissine kapılyoruz emeğinize yüreğinize sağlık

Teşekkürler Yılmaz.

freegraf' Alıntı:
zafer hoca eline sağlık .Bu arada teyzelerde hepsi vitrinden fırlama yavukluları da ha keza iyi olmuş.ve de iyi gezmeler.

Sağol Freegraf.

mayıstosböce' Alıntı:
Evet,benim açımdan geç keşfedilmiş bir sayfa,uyarmasanız hiç farketmeyecektim.
Oldukça hareketli geçen bölümümüz olduğundan diğer bölümleri pek inceleme fırsatım olmuyor, baya zamanımı alacak bir gezi, bu sayfaları 1. sayfasından itibaren aracımla haftasonu yapacağım geziye saklamaya karar verdim,geziyi gezide okumak,çok güzel olacak.

Sağolun Bülent Bey. Ben de uzun süredir ekleme yapamadım buraya. Yakında İsfahan ve Yazd'i ekleyeceğim.

Zafer bey iyi geceler,
bir musterimi ziyaret icin azerbaycan a gitmem gerekiyor,vesileyle ben de aracla gideyim istiyorum,sizce degermi? ,degerse nelere dikkat etmek gerekiyor
selamlar

akhan3461' Alıntı:
ÖNCELİKLE MERHABA
yapmış oldugunz 2 geziyi soluksuz okudum gercekten müthiş birşey tebrik etmek az olur sadece şapka cıkarıyorum
birazda hayallerimin calınmış oldugu duygusuna kapılıyorum
benim yapmak istedigim seyahatin bir kısmını sizin yorumlarınız ve resimlerinizden seyretim yapmayı düşündügüm yol istanbul dan yola cıkıp karadeniz sahili batum kutaisi tiflis ve özellikle gürcü askeri yolundan ananuri pasanuri gudairi kazbegi buraları özellikle kar altında gecmek istiyorum sonrası daryal gecitinden rusyaya gecmek cecenistan kabardey balkarı görmek elbrus dagına cıkmak dönüş icinde sociden feribotla dönmek kısmet olursa şubatda yapmayı planlıyorum
tavsiye edeceginiz konulara özellikle dikkat edecegim

Beğendiğiniz için teşekkürler.
Sözkonusu rota, özellikle de Gürcü Askeri Yolu gerçekten görülmeye değer. Ana güzergah üzerinde kasabalar bulunduğundan yol mutlaka açık tutuluyordur en yüksek nokta 2500m civarıydı. Kazbegi'ye yakın yer yer 4000 metrelere çıkan dağ yolları varmış. Eğer off-road merakınız yoksa birşey kaybetmezsiniz. Dağ yollarını sapma planınız varsa Subat ayında muhtemelen oraları kapalı olur. Söylediğiniz sınır kapısının son durumunu yola çıkmadan önce mutlaka Gürcistan Büyükelçiliği'ne sormak lazım. Benim Kazbegi'de sorduğum insanlar sınırdan turistik geçişlere izin verilmediğini söylemişlerdi, diğer hikayeyi de zaten okumuşsunuzdur. Abazya tarafı tamamen Rus kontrolünde, o bölgeden geçip Rusya'ya(Soçi) gitmek için bir Abazya temsilciliğinden özel belge almak gerekiyor, ben Rus kontrol noktasından dönmüştüm. Ola ki Abazya'ya geçtiniz, Gürcistan'a dönmek zorunda kalırsanız pasaporttaki damga ciddi sorun çıkartabilir. Zaman sorununuz yoksa Ermenistan ve Azerbaycan'a da gitmenizi tavsiye ederim, mesafeler fazla değil. Tüm bu ülkeler güvenli sayılır, hep dağlarda, yol kenarlarında yattım. Sınır giriş çıkışları fazla acı çektirtmiyor. Gürcistan kapıları düzenli, diğerlerinde bahşiş isteyen görevliler çıkacaktır. Rusya'ya gitmedim, ama araştırdım. On kilometrede bir haraç kesen veya buna teşebbüs eden polisler çıkabiliyormuş. Cebinizde 5-10 dolarlık banknotlar bulundurmanızı tavsiye ederim. Bir de Rusya'ya girince üç gün içinde polise kayıt yaptırmanız gerekiyor(registration), bunu önemsiyorlarmış. Ülkeye giren yabancıların gece nerede yattığını bilmek istiyorlar. Spesifik sorularınız varsa elden geldiğince cevaplarım.

altay41' Alıntı:
Zafer bey iyi geceler,
bir musterimi ziyaret icin azerbaycan a gitmem gerekiyor,vesileyle ben de aracla gideyim istiyorum,sizce degermi? ,degerse nelere dikkat etmek gerekiyor
selamlar

Altan Bey,

Azerbaycan'da şehir diyebileceğimiz sadece Bakü var, orayı da Ermenistan-Erivan ve Gürcistan-Tiflis ile karşılaştırdığımda güzellik açısından üçüncü sıraya koyarım. Kuzey tarafları tıpkı Gürcistan'daki gibi güzel bir doğaya sahip. Karasal iklimin etkisinde olduğundan Bakü de dahil her tarafın soğuk ve karlı olacağını tahmin ediyorum. Zamanınız müsaitse Gürcistan ve Ermenistan'a da gidebilecekseniz arabayla çıkmaya değer bence. Sadece Azerbaycan için(Gürcistan'ı transit geçerek) otomobille gitmeye değmez.
Araçla gitmeye niyetlenirseniz vizeyi önceden alın, kara sınır kapılarında vize verilmiyor. Bu yüzden başıma gelenleri konunun önceki sayfalarında anlatmıştım.

zafer bey cevabınız icin teşekkürler
rusyaya daha önce ucakla gidmiştim hatta orada arabayla 2500 km yol yaptım türkiye icin 2500 km uzun bir yol gibi görünsede rusya icin benzin fiyatınında ucuz olması sebebiyle
önemli bir km degildir dikkat edilmesi gereken trafik kurallarına uyulmasıdır beni bir kere bile polis cevirmedi seyahat yapacagım aracım honda crv normalde önden cekiş gerektiginde 4 ceker geciyor arazisi cok iyi olmasada kış lastikleri ve zincirle bir sıkıntı yaşatmayacagını umuyorum baküye daha önce ucakla gitmiştim dönüş icin 2 rota var aklımda öncelikle soci yi görmek istiyorum ama cecenistan dagıstan mohackale üzeri hazar denizi kenarından azerbeycan bakü gürcistan ahıska türközü kapısından dönebilirim
kesin kararımı veremedim kışı özellikle istiyorum beyazın dayanılmaz bir cekiciligi var bende ruhumu dinlendiriyor

akhan3461' Alıntı:
zafer bey cevabınız icin teşekkürler
rusyaya daha önce ucakla gidmiştim hatta orada arabayla 2500 km yol yaptım türkiye icin 2500 km uzun bir yol gibi görünsede rusya icin benzin fiyatınında ucuz olması sebebiyle
önemli bir km degildir dikkat edilmesi gereken trafik kurallarına uyulmasıdır beni bir kere bile polis cevirmedi seyahat yapacagım aracım honda crv normalde önden cekiş gerektiginde 4 ceker geciyor arazisi cok iyi olmasada kış lastikleri ve zincirle bir sıkıntı yaşatmayacagını umuyorum baküye daha önce ucakla gitmiştim dönüş icin 2 rota var aklımda öncelikle soci yi görmek istiyorum ama cecenistan dagıstan mohackale üzeri hazar denizi kenarından azerbeycan bakü gürcistan ahıska türközü kapısından dönebilirim
kesin kararımı veremedim kışı özellikle istiyorum beyazın dayanılmaz bir cekiciligi var bende ruhumu dinlendiriyor

Aynı bölgelerde de seyahat edilse farklı tecrübeler yaşanabiliyor. Polis meselesini internette Fransız ve Alman gezginlerin gezi notlarında, ayrıca Lonely Planet Rusya kitabında okumuştum, biraz abartmışlar sanırım, ya da belki de yabancı plakalı araçlara yükleniyorlardır.

Bilgiyi veren insanın dünyayı nasıl algıladığı çok önemli. Benzer biçimde Ortadoğu'da veya Mısır, Libya gibi ülkelerde araba sürmenin delilik olduğuna dair gezi forumlarında ve kitaplarında çok sayıda uyarı vardır. İşte gittik gördük. Türkiye'den yola çıkınca her şeye az çok hazırlıklı bulunuluyor.

Honda crv'de uygun lastik takılıysa yolda sorun yaşayacağınızı hiç sanmam. Rotanızı anladım güzelmiş, ben de bir gün mutlaka oraları görmek istiyorum, karayoluyla Trans-Sibirya(Vladivostack'a kadar), Orta Asya Türki Cumhuriyetleri üzeri dönüş rotası dahilinde..

Türkgözü Kapsı'ndan(Vale-Posof) iki kez geçtim. Dağın başında ilginç bir yer, Gürcistan tarafı da Türkiye yakası da manzaralı..

merhaba
kafkas daglarını kesinlikle tavsiye ederim cektiginiz gezi resimlerinden anladıgım kadarıyla tam size göre olur soci tuapse sahil kesimi ve daglara dogru sortiler
cok görülecek yer var tuapseden iceri girip cerkezyanın başkenti maykopdan kafkas dagların küzey yamacları muhteşem olur görülecek yerlerin başında dombay elbrus cegem mavi göl bocka bub sosruka ve kislavoski milli parkı (OLDUKCA BÜYÜK VE MEHŞURDUR) ve essentakü bölgesi senatoryumlarıyla ünlüdür
sosruka ve bocka ve bir senatoryum resimlerini yüklemeye calışacagım
rusyanın ici ise oldukca sıkıcıdır heryer birbirinin aynı ve sıradan[attachment=1][attachment=1][attachment=1]

Изображение 140.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,691
Kayıtlı Üye Sayımız
166,536
Kaydolan Son Üyemiz
süvariemin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR