Tek Başıma Otomobil ile İran - Azerbaycan - Gürcistan - Ermenistan; 15.500 km Overland

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyr-ü zafer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 605
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 170,385
Ynt: Tek Başıma Otomobil ile İran - Azerbaycan - Gürcistan - Ermenistan; 15.500 km Overland

Kazbegi yolu

IMG_1452p_001.jpg

IMG_1453p_001.jpg

IMG_1454p_001.jpg

IMG_1456p_001.jpg

IMG_1457p_001.jpg

Etiketler
Ynt: Tek Başıma Otomobil ile İran - Azerbaycan - Gürcistan - Ermenistan; 15.500 km Overland

Fotoğraftaki yapının kullanım amacını anlayamadım, seyir tepesi gibi bir yerdeydi. Sovyet zamanından kalma.

IMG_1458p_001.jpg

IMG_1459p_001.jpg

IMG_1460p_001.jpg

IMG_1467p_001.jpg

IMG_1469p_001.jpg

yeni paylaşımlar için teşkler

Güzel paylaşım olmuş..

tebrikler...ellerinize saglık..zevkle takip ediyorum..

mdr' Alıntı:
Güzel paylaşım olmuş..

tebrikler...ellerinize saglık..zevkle takip ediyorum..

freegraf' Alıntı:
yeni paylaşımlar için teşkler

Gösterdiğiniz ilgiye teşekkürler. Tiflis'den sonra İran ile devam edeceğim..

Zafer Bey,hayranlıkla takip ediyor,ve ısrarla devamını bekliyorum.
saygılarımla,
Özcan AĞ

seyr-ü zafer' Alıntı:
Fotoğraftaki yapının kullanım amacını anlayamadım, seyir tepesi gibi bir yerdeydi. Sovyet zamanından kalma.

Zafer Hocam, duvarlarda yer alan figürler, ulusal-dinsel şekiller içeriyor gibi geldi bana; siz ne dersiniz? Halkın moral motivasyonunu yükseltme amaçlı anıt benzeri... bir düzenleme olduğunu sanıyorum...

Cavid Sezen

gezmen' Alıntı:
Zafer Hocam, duvarlarda yer alan figürler, ulusal-dinsel şekiller içeriyor gibi geldi bana; siz ne dersiniz? Halkın moral motivasyonunu yükseltme amaçlı anıt benzeri... bir düzenleme olduğunu sanıyorum...

Cavid Sezen

Cavid Hocam,
Ablamın eşinin doktorası Sovyetler Birliği sonrası dönemle ilgiliydi, dolayısıyla Rusça biliyor, fotoğraftaki yazıları okunaklı şekilde büyütüp ona göstereceğim, tercümeyi eklerim. Şimdiye dek üç tane Sovyetler'den kopma ülke gördüm, genelde o dönemin anıt, heykel gibi izlerini kaldırmışlar, varolanlar da gördüğüm kadarıyla sosyalist rejimi ve dönemin parti liderlerini yücelten ikon ve yazılardı. Doksanlı yıllarda seyrettiğim "Ulis'in Bakışı" isimli bir film vardı, dev Lenin heykelini yerinden söküp mavnaya yüklemiş Tuna Nehiri üzerinde götürüyorlardı, o sahne beni çok etkilemişti, çünkü olaylar tazeydi.
Gürcistan'daki bu mozaikleri niye sökmemişler, yakında anlarız, belki dağın başında diye üşenmişlerdir, belki de doğrudan ideolojik mesaj vermiyordur.

Ulis'in Bakışı filminden o sahne.
[attachment=1]

ulysses gaze - lenin.jpg

Tiflis

Kazbegi’den sonra tekrar güneye yönelip başkent Tiflis’e vardım. Burası tıpkı Azerbaycan’daki Bakü, Ermenistan’daki Erivan gibi ülkenin tek eli yüzü düzgün şehiri. Sovyetler Birliği kurulduktan sonra bağlı cumhuriyetlerdeki başkentlerin imarına önem verilmiş, masraf edilmiş, düzgün, geniş caddelerle ve mimari açıdan özenilmiş taş binalarla donatılmışlar. Tiflis Gürcistan’ın dünyaya açılan kapısı, ülke şartlarına göre iyi bakılıp korunuyor, merkezi tarihi kısmı görülmeye değer, tarihi İtalyan ve Balkan Ülkeleri’ndeki şehirler gibi albenisi var, tabii merkezden uzaklaştıkça diğer tüm kentlerdeki gibi görüntüler sıradanlaşıyor.
Tiflis, Mtkvari Nehiri’nin iki yakasındaki tepelere yayılmış, tarihi bölge batı yakasında Rustaveli-Sololaki arasında uzanıyor. Batılı markaları satan mağazalar yer yer görünse de, ülke insanının alım güçü pek yüksek değil, dolayısıyla piyasa batının ekonomik yayılmacılığı tarafından henüz hakkıyla ele geçirilmemiş. Kentin kayda değer yerlerini adımlamak için iki gün fazlasıyla yeterli. Mtatsminda Dağı’na teleferikle çıkılıp manzara daha iyi seyredilebilir. Tavisuplebis Meydanı ve çevresi, Narikala Kalesi, Tiflis Tarih Müzesi ziyaret edilebilecek belli başlı yerler. Sokak ressamlarının sergilerindeki tabloların önünden geçip gitmeyin, şaşılası fiyatlara, küçük güzel tablolar alabilirsiniz, bence koyun yünü kalpakla birlikte alınabilecek en karakteristik hatıra eşyası ülkeyi tasvir eden bu resimler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,769
Kayıtlı Üye Sayımız
166,590
Kaydolan Son Üyemiz
kadirizmle

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR