Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Şimdi artık Olympos Antik kentinden geriye doğru yani gişelere geri geliyoruz biliyorsunuz ceptelefonların şarjlarının nasıl dayanmadığını ve benim bu hususta nasıl bir batarya misali perfonmans gösterdiğimi. Bu 15 bin resim çekimi sadece tuşa bas ile olmuyor birde dağda taşta şarjının yetmesi söz konusu ,evet bunun için çok ama çok çaba sarf etmeme rağmen derenin karşı tarafında bulunan ve acaip bir sık orman içinde kalan Hamamlar ve tiyatro bölümüne geçtik ama sadece 4-5 pozdan sonra şarj bu işe artık son dedi ve bizde aracımıza döndük zaten Olympos deniz sahilini antik şehri gezerken görüntülemiştik birazdan sıra Olympos sahilini tanıtmaya gelecek.
Teknolojiye bakarmısınız fazla bir bilgim yok ama gözümün gördüğü bu hamam kısmında sauna gibi yapılmış odanın kapakları sürgülü, bu kapaklar alta ve üstteki yerlere kanala açılmak süreti ile taştan kapak itilerek,çekilerek kapıtılıyormuş hani ecza dolabımızın kapakları gibi. İkibin ,üç bin yıl önceki işleri,işçilikleri görmek onlara yakından bakmak hatta dokunmak çok heyecan verici.Hele onlar ve tüm insanlık ile diğer Dünyada görüşecek olmamız herşeyin üstünde bir heyecan olsa gerek. :
Olympos'un cennet misali sahilini Seyyah-34 farkı ile birde kış havasında izleme imkanı bulacaksınız üstelik büyük bir sel felaketinin ardından kalan görüntüler ile,belkide buraların kıymetini dahada iyi bilmemizi ,anlamamızı sağlayacak kareler ile....
Şimdi şu görmüş olduğunuz sahilin hemen ilk 30 - 40 metre açıklarında 25 - 35 arasında normal ve lüks araçlar halen duruyor ve yazın deniz gözlükleri ile kendilerini izleyecekleri bekliyor.
[attachment=5]
Çıralı tarafı görülüyor ve sıralamayı terk ediyor sürat ile yüklemeye devam ediyorum. Çünkü zamanım iyi daralıyor günler su gibi geçiyor daha binlerce resim yüklenmeyi bekliyor.
Ağaç kütüğünün arasına giren bu koca çakıl taşı kütüğün ne şiddetle sürüklendiğini anlatıyordu.
Denize sürüklenen araçlardan birisinin ön tampondaki sis lambası görülüyor.
Tas,tabak,ocak tüpü,jant kapağı,sis lambası , artık insanoğlu denize ne vermiş ise oda aynen iadeli tahahütlü banada bu resimleri çektirerek geriye insanlara görsünler diye yolluyor.
İşte burada onlarca normal ve lüks araçlar yazın denizin altını gözlükle izleyicilerini bekliyor olacak.Umarım tecrübe ve dersler almak adına izlenir. :
[attachment=1][attachment=2]
Buda bir ceptel ile çekilebilen en net görüntü.Çekilen bu karede Olympos'taki kayalıkların arasından denize sızan kaynak suları görülüyor.