Seyyah-34 İle Tarihe Yolculuk Başlıyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyyah-34 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,886
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 170,382

..

• KONU SÝLÝNSÝN

Kullanılan: 0 0.0%
  • SADECE SIKINTILI YAZILAR SÝLÝNSÝN

• KALDIÐI YERDEN DEVAM ETSÝN

• BU ÞEKÝLDE KALSIN

• Kullanılan toplam oy
    0
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Seyyah-34 İle Tarihe Yolculuk Başlıyor

O geceyi Kalkanda sesiz ve sakince geçirdik havada çok güzeldi.Kalkanında alan konumu dar ama güzel bir yer.

[attachment=1]

Ertesi gün yine sabah kahvaltısı için güzel bir köşe seçtiğimizde bu sakin köşenin sabaha kadar boş kalmadığınıa şahit oluyoruz ve yerdeki görmüş olduğunuz hayatları karartan yolları kana bulayan haberleri her gece Tvlerde izlediğimiz şeyleri ellemeden aynen sizler ile paylaşıyorum.

[attachment=2]

Kalkanda dalgakıranın en ucunda sabahın ilk ışıkları ile gelen bereket : Pantalon kayışı gibi Kayış balıkları ,2. si siyah bezin içinde ve Kalkanlı bir vatandaşımız.

[attachment=3][attachment=4]

060120103200.jpg

060120103197.jpg

060120103196.jpg

060120103195.jpg

Etiketler

İyi akşamlar Faruk abi evet güzel ülkemiz TÜRKİYE mizde çok güzel sahillerimiz var bende ERDEK LİYİM yanlış hatırlamıyorsam denize girilebilen en uzun sahil ERDEK İMİZDE :eek: :eek: :eek:

THE FARUK' Alıntı:
Kemal abicim izninizle bir bilgi vermek isterim..
Patara sahili en uzun kumsal diye biliyorum 17 km idi yanılmıyorsam karetta ile ünlü sahil..
Birde patara kalkan arasında kaputaş diye bir yer var merdivenle sahile iniyosun oradaki tek kumsaldır..Pataradan kekovaya kadar deniz kenarı hep kayalıktır..
Paylaşayım istedim kemal abi..
Faruk abimiz izinmi. Rica ederim ne demek biliyorum bunu tevazu ile söylüyorsunuz teşekkür ediyorum.
Patara sahili ise Googlede ağırlık hep 18 km üzerine idi bende ağırlıklı bilgiyi paylaştım.Evet ilerilerde dediğiniz o kaputaş plajına geleceğim bunu birlikte izleyeceğiz.
Buyurduğunuz gibi buradan sonra Kekovaya kadar kayalıklar hakim her ne kadar parçalı bulutlu kumsallarda olsa dediğiniz gibi hatta Demreye kadar kıyılar hep kayalıktır.
Bu arada Avatar resminiz çok mükemmel görünüyor çok muhteşem olmuş yakışır Faruk abimize.
saygılarımla

kemal bey merhaba
daha öncede belirtmiştim.
gezinizi ve anlatımınızı vede izlenimlerinizde acık yüreklilikle belirttiğiniz iyi insan nasıl olunmalı dersini kötü örnekleri bizlere anlatmak ile ifade ettiğinizden sizleri takdir etmek bana düşmez ama miüsadenizle icten gelen samimi duygularla sizlere şükranlarımı arz ediyorum
gaziosmanpaşada oturuyorum
bunu yazmamın nedeni uygun ve müsait olduğunuz vede kabul etmeniz halinde ayrıca rahatsızlık vermemek şartıyla bir karaburun yolculuğumda sizlerle ailece tanışmak istiyorum
fotograflarda sizleri görmeyi arzu ederdik seyyah 34 kadar .belkide varsınız ama tanışmadıgımız için bizler fark edemedik
her isteğinizin yerine gelmesi dilegiyle hoşca kalın

sukret' Alıntı:
kemal bey merhaba
daha öncede belirtmiştim.
gezinizi ve anlatımınızı vede izlenimlerinizde acık yüreklilikle belirttiğiniz iyi insan nasıl olunmalı dersini kötü örnekleri bizlere anlatmak ile ifade ettiğinizden sizleri takdir etmek bana düşmez ama miüsadenizle icten gelen samimi duygularla sizlere şükranlarımı arz ediyorum
gaziosmanpaşada oturuyorum
bunu yazmamın nedeni uygun ve müsait olduğunuz vede kabul etmeniz halinde ayrıca rahatsızlık vermemek şartıyla bir karaburun yolculuğumda sizlerle ailece tanışmak istiyorum
fotograflarda sizleri görmeyi arzu ederdik seyyah 34 kadar .belkide varsınız ama tanışmadıgımız için bizler fark edemedik
her isteğinizin yerine gelmesi dilegiyle hoşca kalın
Sayın şükret ilgi ,alaka ve övgü dolu sözleriniz için çok teşekkür ediyorum. Ben gezime başlarken böyle takdir ve övgüler ile derindeniz1 Sami beyin sorusuna binaen gezimizin sonunda ona bu konu ile ilgili zaten bir cevap yazacağım umarım unutmam.
yanlış anlamadım isem Karaburuna giderken bizim bahçeli evimize uğramak istiyorsunuz.Hay hay olabilir tabiiki ne demek.Fakat ben bununla ilgili bilgiyi size özelden yazmak istiyorum konunun aramızda olması sebebi ile.
saygılarımla

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

Kalkan'da duble yol çalışmaları son hızla devam ediyor. Aşılmaz dağlar aşılıyor,kırılmaz çelik gibi kayalar sadece insanlar rahat bir yolculuk yapsınlar diye kırılmaya çalışılıyor ,yollarda sevdiklerini kaybetmesinler diye kaya delicilerin sesleri Kalkan koyunda Tak Tak Tak diye yankılanırken bir ömür boyu rahat etmek adına geçici olan bu rahatsızlığa ve gürültüye katlanamıyanlar bile var içimizde.
Vee Kalkan'dan ayrılırken yine yükseklerden son bakışımzı yapıyor son pozlarımızı alıyoruz. Sonrasında çok fazla kalmadığımız Kaş var sırada.

060120103198.jpg

060120103199.jpg

060120103201.jpg

060120103202.jpg

060120103203.jpg

Kemak Usta,izninizle Fethiye ile ilgili küçücük ama ilginç oldığunu düşündüğüm,dahası heryerde olmayan bir şeyi sizinle ve değerli arkadaşlarla paylaşmak isterim. Sahilden aldığınız birkaç poz fotoğrafta şans bu ya o gün hava yağmurluydu,ve turuncu branda ile örtülü bir tekne bağlıydı. İşte o teknenin yanında ,çevresinde dolanan,gelen geçenin etrafında dolanan,yani orada yaşayan,ya da çevreden gelenlerin sürekli fotoğrafını çekmeye çalıştığı bir çift p e l i k a n kuşumuz var.Halk onları seviyor, o kadar ki karınlarını doyurmaları için sahilde içine para atılan bir kutuları var,gelen geçen para atıyor,toplanan para da onların karınlarının doyurulmasına harcanıyor.Hatta balıkları elinizden bile yiyorlar. İzninizle başka yerde hiç görmediğim bir önemli değerden daha sözetmek isterim;o da, '' e k m e k askıda''diye bir uygulama.Fırına iki ekmek almaya gidiyorsunuz,fırıncıya dört ekmek parası veriyorsunuz. Fırıncı diğer iki ekmeği alıp ayrı bir rafa koyuyor, ihtiyacı olan kişi de gelip parasız o iki ekmeği alıp gidiyor. Belki gören olmuştur,ama bu harika uygulamayı ben ilk kez Fethiyede gördüm. Paylaşımlarınız için de teşekkürler tekrar, selamlar.

derindeniz1' Alıntı:
Kemak Usta,izninizle Fethiye ile ilgili küçücük ama ilginç oldığunu düşündüğüm,dahası heryerde olmayan bir şeyi sizinle ve değerli arkadaşlarla paylaşmak isterim. Sahilden aldığınız birkaç poz fotoğrafta şans bu ya o gün hava yağmurluydu,ve turuncu branda ile örtülü bir tekne bağlıydı. İşte o teknenin yanında ,çevresinde dolanan,gelen geçenin etrafında dolanan,yani orada yaşayan,ya da çevreden gelenlerin sürekli fotoğrafını çekmeye çalıştığı bir çift p e l i k a n kuşumuz var.Halk onları seviyor, o kadar ki karınlarını doyurmaları için sahilde içine para atılan bir kutuları var,gelen geçen para atıyor,toplanan para da onların karınlarının doyurulmasına harcanıyor.Hatta balıkları elinizden bile yiyorlar. İzninizle başka yerde hiç görmediğim bir önemli değerden daha sözetmek isterim;o da, '' e k m e k askıda''diye bir uygulama.Fırına iki ekmek almaya gidiyorsunuz,fırıncıya dört ekmek parası veriyorsunuz. Fırıncı diğer iki ekmeği alıp ayrı bir rafa koyuyor, ihtiyacı olan kişi de gelip parasız o iki ekmeği alıp gidiyor. Belki gören olmuştur,ama bu harika uygulamayı ben ilk kez Fethiyede gördüm. Paylaşımlarınız için de teşekkürler tekrar, selamlar.
Her iki hatıranızda çok manidar çok lüzümlü bilgiler. Keşke o fırından Fethiyede olduğundan haberim olsaydı. Aslında vardıda ama ben sadece Tvde haberlerde çok önceleri izlemiştim ama böyle bir turizim beldesinde olabileceğini hiç düşünmemiştim, ayrıca söz konusu mavi brandalı teknenin olduğu yere tekrar o resmi açıp baktım.
Artık böyle şeyleri kitaplarda yaşanmış hikayeler olarak okunuyor veya okunacak.Fakat ben her ne kadar böyle yazıyorsamda çoğunluk böyle düşündüğünden yoksa ben bunun aksinin olacağını o güzelliklerin tekrar geri geleceğini ve her yerde yaşanacağını düşünüyor ve inanıyorum.
Ama öyle ama böyle bu gidişatın sonu iyiliktir ,güzelliktir. Değişmeyen kaidelerden en önemlisi : "Zülmü ile abad olanların akibeti berbat olur,olacaktır"
Sayın Sami bey paylaşımlarınız için çok teşekkür ediyor ve devamını diliyorum.

Ve Gezenbilir araştırmacı ruhu ile hemen Sami beyin bu vermiş olduğu iki manidar haberi hemen teknolojinin nimetlerini kullanarak Tarihe gidelim ve ekranlarımıza taşıyalımki Sami bey ne anlatmak istemiş bakalım.
--------------------------------------------------------------------------

"Fethiyede'ki Pelikanlar"

Bulundukları bölgede esnafın yüzünü güldüren pelikanlar, neredeyse 1 aydır ortada gözükmeyince yakındaki işletme sahipleri üzüldüler. Nereden geldikleri henüz belirlenemeyen iki pelikan, yaklaşık 1 yıllık Fethiye Macerasına son noktayı koydular ve 1 aydır Fethiye’de yoklar. Esnaflar ise turistlerin yoğun ilgi gösterdiği ve Fethiye’nin maskotu olarak gördükleri pelikanları bekliyorlar.
Sempatik tavırları ile insanların dikkatini çeken pelikanlar, Fethiye’nin maskotu olarak görülmekteydiler.
Pelikanların karınlarını her gün balıkla doyuran işletme yetkililerinden Aydın Aydın, Vatandaşların attığı balıkların yanı sıra kendileri tarafından pelikanlara günde 2 kilo balık verdiklerini belirterek yaklaşık 1 aydır pelikanların görülmediğini belirtti. Aydın, "Onlar burada kaldığı müddetçe müşterilerimiz artıyor. Onlara 2 değil 10 kilo balık feda olsun. Umarım geri gelir." dedi.

Fethiye’de bütün medyanın ilgi gösterdiği pelikanların nerede olduğu konusunda ise çeşitli söylentiler dolaşıyor. Bazıları Şövalye Adası’nda olduğu ve yavrularının olduğunu iddia ederken bazıları da Kaş’ta olduğunu belirtiyorlar. İşletme yetkilisi Aydın, Kaş’taki pelikanları incelediklerini ve Fethiye’de olan pelikanlar olmadıklarını gördüklerini belirtirken, şövalye adasında olduklarına dair kendilerinin de duyum aldıklarını belirtiyor.

[attachment=1][attachment=2]

-----------------------------------------------------------------------------

Askıda Ekmek Kampanyası Fethiye'de de Uygulanıyor

Yurt genelinde bir çok ilde uygulamaya konulan 'Askıda ekmek' kampanyası Fethiye'de de hayata geçti. İlçede Mavi Kuş Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin başlattığı projeye Kaymakam Hasan Karakaş da destek verdi.

01 Nisan 2006 Cumartesi
Zaman internet haber.

FETH?YEDE B?R Ç?FT PEL?KAN..jpg

FETH?YEDE B?R Ç?FT PEL?KAN. (1).jpg

Kaş Hakkında
Kaş, Dünya turizminin önemli kentlerinden birisi olan Antalya'nın bir ilçesidir. Merkez nüfüsu 8.000 dir. Köyleri ile birlikte toplam nüfusu 50.000 dir.

Antalya'ya 200 km. uzaklıktadır. Deniz kıyısında küçük bir sayfiye yeridir.. Hemen 3 mil uzaklıkta Yunanistan'ın Meis adası ile komşudur. Etrafı tamamen yeşil maki topluluğu ile örtülüdür.. Isı derecesi hiç bir zaman sıfırın altına düşmez. Yıllık nem ortalaması % 54 tür. Batısında Dalaman Havaalanına 160 km dir. Doğuda Antalya havaalanına 200 km. dir.

Karayoluyla ulaşım kuzeyden Antalya-Korkuteli-Elmalı-Kaş 200 km.dir. Yolları asfalttır. Eşsiz sedir ormanları rahatlıkla bu yol güzergahında görülebilir. Sahil şeridinden Antalya-Kemer-Finike-Kaş 200 km.dir...
Akdenizin maviliğini, doğanın yeşilliğinin en güzel örneklerini bu yolculuk esnasında görebilirsiniz. Denizde yat turizmi önem arzetmektedir. Her türlü yatların gelebildiği ve ulaşımın sağlanabildiği bir konumu vardır.

Köyceğiz ile Antalya arasında kalan , Teke Yarımadasını içine alan, kuzey sınırını, Köyceğiz ile Antalya arasına çekilen bir hattın oluşturduturduğu bölgenin adı eski çağda Likya idi. Batısındaki en yüksek dağ AKDAĞ (Massikytos), doğusunda en yüksek dağ BEY DAĞI (Solyma) dır.

[attachment=2]

3 BOYUTLU KAŞ ve ÇEVRESİ.jpg

3 BOYUTLU KAŞ ve ÇEVRESİ.jpg

Kalkandan Kaş'a doğru yol alıyoruz resimlerle Kalkan - Kaş arası.Genelde sahil şeridi bütünüyle kayalık olsada ara ara inilmesi,çıkılması artı araçları park edilmesi zor olan kumsallar ve koylarda bulunmaktadır.

060120103206.jpg

060120103207.jpg

060120103208.jpg

060120103209.jpg

060120103210.jpg

060120103212.jpg

060120103215.jpg

060120103216.jpg

060120103217.jpg

060120103214.jpg

060120103219.jpg

060120103218.jpg

060120103220.jpg

060120103221.jpg

060120103222.jpg

060120103223.jpg

060120103224.jpg

060120103225.jpg

060120103226.jpg

060120103230.jpg

[attachment=1]

Ceptel Dürbün dayanışmasından bir örnek.

[attachment=2][attachment=3]

060120103233.jpg

060120103236.jpg

060120103237.jpg

060120103238.jpg

060120103239.jpg

060120103240.jpg

060120103241.jpg

060120103242.jpg

Nihayet Kaş'ı kıyıcığından da olsa Kaş ile göz arasında görebiliyoruz. ;) :D

060120103243.jpg

060120103244.jpg

060120103246.jpg

060120103248.jpg

060120103249.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR