Ynt: Seyyah-34 İle Tarihe Yolculuk Başlıyor
derindeniz1' Alıntı:
Kemak Usta,izninizle Fethiye ile ilgili küçücük ama ilginç oldığunu düşündüğüm,dahası heryerde olmayan bir şeyi sizinle ve değerli arkadaşlarla paylaşmak isterim. Sahilden aldığınız birkaç poz fotoğrafta şans bu ya o gün hava yağmurluydu,ve turuncu branda ile örtülü bir tekne bağlıydı. İşte o teknenin yanında ,çevresinde dolanan,gelen geçenin etrafında dolanan,yani orada yaşayan,ya da çevreden gelenlerin sürekli fotoğrafını çekmeye çalıştığı bir çift p e l i k a n kuşumuz var.Halk onları seviyor, o kadar ki karınlarını doyurmaları için sahilde içine para atılan bir kutuları var,gelen geçen para atıyor,toplanan para da onların karınlarının doyurulmasına harcanıyor.Hatta balıkları elinizden bile yiyorlar. İzninizle başka yerde hiç görmediğim bir önemli değerden daha sözetmek isterim;o da, '' e k m e k askıda''diye bir uygulama.Fırına iki ekmek almaya gidiyorsunuz,fırıncıya dört ekmek parası veriyorsunuz. Fırıncı diğer iki ekmeği alıp ayrı bir rafa koyuyor, ihtiyacı olan kişi de gelip parasız o iki ekmeği alıp gidiyor. Belki gören olmuştur,ama bu harika uygulamayı ben ilk kez Fethiyede gördüm. Paylaşımlarınız için de teşekkürler tekrar, selamlar.
Her iki hatıranızda çok manidar çok lüzümlü bilgiler. Keşke o fırından Fethiyede olduğundan haberim olsaydı. Aslında vardıda ama ben sadece Tvde haberlerde çok önceleri izlemiştim ama böyle bir turizim beldesinde olabileceğini hiç düşünmemiştim, ayrıca söz konusu mavi brandalı teknenin olduğu yere tekrar o resmi açıp baktım.
Artık böyle şeyleri kitaplarda yaşanmış hikayeler olarak okunuyor veya okunacak.Fakat ben her ne kadar böyle yazıyorsamda çoğunluk böyle düşündüğünden yoksa ben bunun aksinin olacağını o güzelliklerin tekrar geri geleceğini ve her yerde yaşanacağını düşünüyor ve inanıyorum.
Ama öyle ama böyle bu gidişatın sonu iyiliktir ,güzelliktir. Değişmeyen kaidelerden en önemlisi : "Zülmü ile abad olanların akibeti berbat olur,olacaktır"
Sayın Sami bey paylaşımlarınız için çok teşekkür ediyor ve devamını diliyorum.
Ve Gezenbilir araştırmacı ruhu ile hemen Sami beyin bu vermiş olduğu iki manidar haberi hemen teknolojinin nimetlerini kullanarak Tarihe gidelim ve ekranlarımıza taşıyalımki Sami bey ne anlatmak istemiş bakalım.
--------------------------------------------------------------------------
"Fethiyede'ki Pelikanlar"
Bulundukları bölgede esnafın yüzünü güldüren pelikanlar, neredeyse 1 aydır ortada gözükmeyince yakındaki işletme sahipleri üzüldüler. Nereden geldikleri henüz belirlenemeyen iki pelikan, yaklaşık 1 yıllık Fethiye Macerasına son noktayı koydular ve 1 aydır Fethiye’de yoklar. Esnaflar ise turistlerin yoğun ilgi gösterdiği ve Fethiye’nin maskotu olarak gördükleri pelikanları bekliyorlar.
Sempatik tavırları ile insanların dikkatini çeken pelikanlar, Fethiye’nin maskotu olarak görülmekteydiler.
Pelikanların karınlarını her gün balıkla doyuran işletme yetkililerinden Aydın Aydın, Vatandaşların attığı balıkların yanı sıra kendileri tarafından pelikanlara günde 2 kilo balık verdiklerini belirterek yaklaşık 1 aydır pelikanların görülmediğini belirtti. Aydın, "Onlar burada kaldığı müddetçe müşterilerimiz artıyor. Onlara 2 değil 10 kilo balık feda olsun. Umarım geri gelir." dedi.
Fethiye’de bütün medyanın ilgi gösterdiği pelikanların nerede olduğu konusunda ise çeşitli söylentiler dolaşıyor. Bazıları Şövalye Adası’nda olduğu ve yavrularının olduğunu iddia ederken bazıları da Kaş’ta olduğunu belirtiyorlar. İşletme yetkilisi Aydın, Kaş’taki pelikanları incelediklerini ve Fethiye’de olan pelikanlar olmadıklarını gördüklerini belirtirken, şövalye adasında olduklarına dair kendilerinin de duyum aldıklarını belirtiyor.
[attachment=1][attachment=2]
-----------------------------------------------------------------------------
Askıda Ekmek Kampanyası Fethiye'de de Uygulanıyor
Yurt genelinde bir çok ilde uygulamaya konulan 'Askıda ekmek' kampanyası Fethiye'de de hayata geçti. İlçede Mavi Kuş Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin başlattığı projeye Kaymakam Hasan Karakaş da destek verdi.
01 Nisan 2006 Cumartesi
Zaman internet haber.