Seyyah-34 İle Tarihe Yolculuk Başlıyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyyah-34 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,886
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 170,630

..

• KONU SÝLÝNSÝN

Kullanılan: 0 0.0%
  • SADECE SIKINTILI YAZILAR SÝLÝNSÝN

• KALDIÐI YERDEN DEVAM ETSÝN

• BU ÞEKÝLDE KALSIN

• Kullanılan toplam oy
    0
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Seyyah-34 İle Tarihe Yolculuk Başlıyor

Kemal Usta,paylaşım için çok teşekkürler.Elbet bizim de her mevsim gezip tozabileceğimiz bir aracımızın olacağı gün gelecek,işte o zaman bu anlatılanları rehber edinerek gezip göreceğiz güzel ülkemizi dağ bayır,dere tepe.

Etiketler

58ayhan' Alıntı:
kemal kardeşim vallahi ne yazacaığımı bılemedım.bu mevsimde çok güzel bir gezi düzenlemişsin.helede transporter harika benim önceki karavanım olan bır arac..süper yapmısınız geçicide olsa rahat etmiş olmanız çok çok güzel.. helede müzeler harikaydı..çok teşekür ederız bızle paylaştınız için.inş allah erdek.tede karşılasırız buralar yolunuz düşerse muakkak bekleriz saygılar
S.n 58ayhan bey kışa yakalanmamak için güneye inmekte elimi çabuk tuttum. memleketim ama erdeği hiç görmedim,hatta bursada kışa azda olsa biraz kıyısından yakalandık bile. fakat çok çabuk balıkesire memleketime geçince hava yumuşadı ama bu seferde yağmura yakalandık.yoksa yaz gezisi olsa kıyı köşe bırakmazdım hatta bu gezimizde kıyı,köşe nerede önem arz eden yer varsa en çok 25-30 km ye kadar çekinmeden girmeye,oraya ulaşmaya çalıştım. yinede dediğim gibi bizim niyetimiz böyle bir kış gezisini ege ve akdenizde geçirmekti ve bunu kısa sürede geçiş yaparak elde ettik ve yazdan kalma güzel günler geçirdik ölü denizde denize bile girme imkanı buldum. herkese sağlık,sıhhat ve imkan temennisi ile hepinize böyle uzun soluklu geziler dilerim. japonyadan,taylanddan gelenleri görünce kendi kendime hayıflandım. 50 yaşımda ancak ülkemi gezebiliyordum...
Daha ilerideki resim ve bilgileri okuyup gördükçe çok daha şaşıracaksınız.
saygılarımla

derindeniz1' Alıntı:
Kemal Usta,paylaşım için çok teşekkürler.Elbet bizim de her mevsim gezip tozabileceğimiz bir aracımızın olacağı gün gelecek,işte o zaman bu anlatılanları rehber edinerek gezip göreceğiz güzel ülkemizi dağ bayır,dere tepe.
İnşaallah inşaallah tabiiki neden olmasın herkese tavsiye ederim. bütün iyi ve güzel şeyler iyi insanlara layıktır,güzel yurdumun güzel insanları bunu çoktan hakediyor. birazda bazı şeyler bizlerin elinde. gençken haylazlık yapmadık ve çok ama çok çalıştık,tasarruflu davrandık,vaktinde evlendik,vaktinde çocukaları büyüttük,çocukları zamanında evlendirdik,şimdi artık bunu hakettiğimizi zannediyoruz. amacım sizlerede nasip olması için iyi dileklerde bulunmak.bazen arkadaşlara şakalar yapsakta yoksa asla nispet,riya gibi niyetim olamaz zaten gerçek manada bu banada uymaz.
saygılar.

Kemal bey iyi akşamlar. bir çoğumuzun hayal edipte gerçekleştiremediği ( maddi ve zaman imkansızlığı) bir geziyi gerçekleştirmiş olduğunuz için sizi kutlarım. Bu güzel görüntüleri armağan ettiğiniz için çok teşekkürler. sağolun varolun. Saygılar ve selamlar.

BURSA
Bursada malesef aşırı soğuklardan dolayı fazla kalamıyoruz zira kar kapıdaydı.bu yüzden hedefimiz sıcak bölgelerdi. fakat gezenbilirden skydiver26 (murat aksu) ile tanışmak ve bu sebeblede kısa bir tarihi geziye zaman bulabildik.
buradan sevgili Murat Aksu bey kardeşimize kendisi gibi sıcak çayları için çok teşekkür ediyorum.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bu şehre târih, damgasını o kadar derin ve kuvvetle basmıştır ki, o her yerde önümüze çıkar. İstanbul’dan sonra en çok târihî şahsiyetler ve eserleri bağrında taşıyan Bursa’nın Türk târihinde çok müstesnâ bir yeri vardır.

Bu şehre târih, damgasını o kadar derin ve kuvvetle basmıştır ki, o her yerde önümüze çıkar. İstanbul’dan sonra en çok târihî şahsiyetler ve eserleri bağrında taşıyan Bursa’nın Türk târihinde çok müstesnâ bir yeri vardır.

Mîlâttan iki bin yıl önce Trakya’dan gelen "Bitiniler" Bursa ve civârına yerleşmiş ve Bitinya Krallığını kurmuşlardır. Bitinya kralı Prosyas, M.Ö. 1500 senelerinde Bursa’yı kurmuş, şehre Prosa denmiştir. Kartaca komutanı Anibal, bu krallığa sığınmış ve verdiği plâna göre bu şehir kurulmuştur. Bitinya’nın merkezi İzmit idi. Lidya kralı Krezüs, Bitinya topraklarını ele geçirmiş, Persler Lidya’yı yenerek 200 sene vâlilik (satraplık)olarak idâre etmiştir. Persleri Makedonya Kralı İskender yenerek bu bölgeye hâkim olmuştur. İskender’in ölümü üzerine imparatorluk kumandanlar arasında taksim edilince, bu bölge "Antiyon"un hissesine düşmüştür. Bilâhare bu bölge, Roma İmparatorluğu’na dâhil edilmiş ve Roma’nın M.S. 395’te Doğu ve Batı olarak bölünmesinde Bursa ve civârı Doğu Roma’nın (Bizans’ın) hissesine kalmıştır. Bizans devrindeyken İran Sâsânî hükümdârı Hüsrev Perviz, Bizans imparatoru Herakliyüs’ü yenerek Bursa’yı ele geçirmiş, Trakya’dan gelen Türkler Bizanslılara yardım ederek geri almıştır.

Abbâsi halîfesi Hârun Reşîd zamânında İslâm ordusu Söğütçük kasabasına kadar gelmiş anlaşma yapıp geri dönmüşlerdir. Hamdanoğlu Sülâlesinden Seyfüddevle 924’te Bursa’yı kuşatmış ise de alamamıştır. 1071 Malazgirt Zaferinden sonra Bursa civârı Türkler’in eline geçmiştir. 1097’de Türkler Bursa’yı fethetti fakat bu kısa sürdü. Selçuklu Sultanı Melikşâh, Kutalmışoğlu Süleyman Şâhı Bursa fethine gönderdi. İznik alındı. Kılıçarslan, ilk Haçlı seferini İznik önünde geri çevirdi. Oğuz Türklerinin Kayıhan boyundan Karakeçeli aşîretinin lideri Ertuğrul Gâzi, Selçuklu Sultânı Alâeddîn Keykubat zamânında (1210-1236) Söğüt ve Domaniç civârında yerleşti. Oğlu Osman Bey, Osmanlı Devletini kurdu. Osmanlı Devletinin ilk fethettiği yer Kulacahisar’dır. (İnegöl’e 5 km uzaklıkta bir köy.) Bilâhare Karacahisar’ın fethinden sonra sırayla İnegöl, Kestel, Uluabat, Yalova, Karamürsel fethedildi. Osman Gâzi, oğlu Orhan Gâziye Bursa’nın güneşte parlayan Sent Eli Manastırının kubbesini (Tophâne) göstererek beni buraya gömün diyerek vasiyet etti. Orhan Gâzi Mudanya, Gemlik ve Atronos (Orhâniye)u fethettikten sonra, Bursa güneyinde Pınarbaşı’nda karargâhını kurdu. Bursa’yı kuşattı. Bursa tekfuru, Köse Mihâl vâsıtasıyla teslim olmak istediğini bildirdi. 30 bin flori altın verdi ve Osmanlı askerleri nezâretinde İstanbul’a gitti.

Bursa 6 Nisan 1326 Cumartesi günü Türkler tarafından fethedildi. Orhan Gâzi, Bursa’yı Osmanlı Devletinin başkenti yaptı. Birinci Murad (Hüdâvendigar) 1365’te Osmanlı başkentini Edirne’ye nakletti. Fakat tahta çıkmalar, cenâze törenleri ve gömülmeler Bursa’da olmuştur. İstanbul’un fethine kadar Bursa sembolik başkent olarak devâm etti. 1841’den sonra Anadolu Beylerbeyi Bursa’da oturmuştur.

Yıldırım Bâyezîd ile Timur Han arasında 28 Temmuz 1402’de yapılan Ankara Savaşından sonra Bursa ve Osmanlı Devleti sıkıntılı günler geçirdi. Kısa zamanda burada Osmanlı hâkimiyeti sağlandı. Birinci Dünyâ Harbine kadar her hususta gelişen Bursa, bu savaşı müteâkip İngilizlerin yardımı ile Yunan ordusu tarafından işgâl edildi. 26 Ağustos 1922’de büyük taarruzla kesin olarak hezîmete uğrayan Yunan ordusu kaçmaya başladı ve 11 Eylül 1922’de Bursa düşman işgâlinden kurtuldu. Yunanlılar kaçarken Bursa’yı yakıp yıkmaya çalıştılar. Bursa 1801’de büyük bir yangın, 1854’te deprem, 1429’da vebâ salgınlarında çok zarar görmüştü. Sultan Birinci Ahmed Celâlî isyanlarını bastırma işini Bursa’dan tâkip etmiştir. Dördüncü Murad ve 1860’ta Sultan Abdülazîz ile Sultan Abdülmecîd Bursa’yı ziyâret etmişlerdi.

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

1412200910814.jpg

1412200910775.jpg

1412200910777.jpg

1412200910779.jpg

1412200910780.jpg

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

Kopyası 1412200910772.jpg

1412200910806.jpg

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

1312200910691.jpg

1312200910692.jpg

1312200910705.jpg

1312200910672.jpg

1312200910678.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,625
Kaydolan Son Üyemiz
cumhur kaya

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri