Seyyah-34 İle Tarihe Yolculuk Başlıyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyyah-34 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,886
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 170,441

..

• KONU SÝLÝNSÝN

Kullanılan: 0 0.0%
  • SADECE SIKINTILI YAZILAR SÝLÝNSÝN

• KALDIÐI YERDEN DEVAM ETSÝN

• BU ÞEKÝLDE KALSIN

• Kullanılan toplam oy
    0
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Seyyah-34 İle Tarihe Yolculuk Başlıyor

olta burada fakat icraatı göremedik kemal abiii:smiley: yok mu bişeyyyyyy

Etiketler

Henüz Kuşadasında iken sizle bir son dakika haberini paylaşmak istedim. hemen şimdi yani şuan itibarı ile karşımda bulunan ve sürekli haber kanalları açık olan tv den izlediğim kadar ile Kuşadası kadınlar denizi mevkiinde (kadınlar denizi bir semtin adıdır) karadan denize doğru büyük bir kayma meydana geldiğini söylüyordu yani ben bu resmi yükledikten kısa bir süre sonra işte kayan yerin resmi.

[attachment=1]
Çevredeki hotellerde hasar var ve yollara ayak girecek kadar büyük çatlaklar meydana geldi.

241220091263.jpg

adrenalim' Alıntı:
olta burada fakat icraatı göremedik kemal abiii:smiley: yok mu bişeyyyyyy
Ah be müreselim kardeşim birini bir tek balık tutarken görebilsem hemen yanımda tuzlayarak bulundurduğum taze yemleri takıp atacağım ama şimdi sana bir şey diyeceğim bakalım inanacakmısın. Değil kıyılardan olta atarak beklemek adam fethiye gibi bir yerde süperlüx bir yatın arkasına tam 3 adet kamış takmış koy koy gezdiriyordu ve yinede balık tutan yokmuuuuuu diye kıyıdaki oltacılara avazı çıkıtığı kadar bağırıyorlardı .Şimdi konu biraz değişecek ama senin gibi merak edenlerinde merakı gitsin diye hemen o süper yatın olta çekerek nasıl fethiyenin cennet misali koylarını gezdiğini ve balık tutamadığının resmini sizlerle paylaşıyorum.

[attachment=1][attachment=3]
İşte böyle bir yerde bile balık neredeyse yok denecek kadar azaldı. Bu resimden sonra denizden çıkmalarını 1 saatten fazla beklediğim dalgıçlar bile minik balılklar ile çıkmışlardı.Şayet ipleri biraz iri bir kaç balıkla çıksalar denizden hemen dalgıç elbiselerimi giyip dalacağım ama malesef mürselim kardeşim sanki her yer kurudu öyle bir şey işte umarım yeterince bilgi verebilmişimdir. Fakat buarada en iyi balık yine GÖKÇEADA dır diyeblirim.

030120102425.jpg

030120102438.jpg

Neyse yahu mürselim kardeşim hem gaza bas diyorsun hemde beni meşgul ediyorsun ya hella olsun sana. ;)
Evet biraz gaza dokanalım ve Güzelçamlıyı bitirelim bari bu gece.
Nihayet Güzelçamlıdan çıkıp şöyle yükseklerden Güzelçamlı ve Davutlara tekrar genel bir bakış yapıp Sökeye doğru yol alıyoruz.

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

241220091332.jpg

241220091340.jpg

241220091341.jpg

241220091344.jpg

241220091347.jpg

Manzara sever bir vatandaşımızın Güzelçamlı'yı, Davutlar beldesini ve uzunmu uzun sahilini izleyebilmek için tepeye yaptığı bir köşkü.
[attachment=1]

Önümüzde Aydına bağlı Söke var fakat Sökeden sadece geçiyoruz geçerkende araç içinden bir kaç kare pozlar alıyorum. Hedefte Didim var.

241220091348.jpg

Bölmemek,hızınızı kesmemek için araya pek girmek istemedim ama gördüklerim ve yazdıklarınız 25-30 sene önceye götürdü sağolun.Teknoloji dediniz,kalabalık dediniz,balık dediniz.Herşey gözümün önünden geçti.Analog kamera ve klasik fotoğraf makineleriyle çektiğim görüntüler maalesef sizlerle paylaşamıyorum.Kuşadasının bir avuç şirin tatil beldesi hallerinin şimdi ne kadar geniş alana yayılıp kalabalık hali ister istemez bugünkü sessizliği ön plana çıkarıyor.Sabır ve zevkle sunumlarınız için çook teşekkürler.

Yurdumun sahillerinde bir Amasra-Samsun arası kaldı inşaalah oralarıda ziyaret etme fırsatımız olur.Dİğer gezmiş olduğunuz yerleri tekrar görmek hatırlamak için sabırsızlanıyorum.

Kemal abi yok yok bu sene Gökçeada'da bizde balık yerine sinek avladık hatta benim o balık pişirdiğim fotoğraflarda önceki senelerden kalma çaktırmıyorduk :D aynen dediğin gibi balıklar küsdü bize usulsüzce avlanma ki olta balıkcılığından bahsetmiyorum trolcüler onlar :(

Günaydın arkadaşlar,
Kemal bey herşey için teşekkürler.Bizde tatil kültürü gelişmedi gelişen sadece bak şunun şukadar evi arabası bilmem nerede yazlığı var.Yalanmı bakın o yazlık denilen devasa çirkinlik abidelerine senede 15 bilemediniz 20 gün için.Ha bu arada 5-6 ay yazlık kullananlar bu olayın dışında onları ayırıyorum.Eğer yılın 5-6 ayını o bölgede geçirmiyeceksen gereksiz.
Yaybek kardeş evet balığımızı bitirdiler.Hani nasıl imar rantcıları şehirlerimizdeki açık alanlarımızı talan edip betona çevirdiler işte o YÜZSÜZLERİN diğer versiyonu da denizlerimizdeki balıklarımızı bitirdi.
Benim doğduğum yer köyüm deniz kenarı ıdi birilerinin başka birilerine çok para kazandırıp ortak olarak nemalanmaları için DÜNYANIN EN UZUN DENİZ MANZARALI BÖLÜNMÜŞ YOLU DENİZ DOLGUSU YAPILARAK işte benim bölgeme yapıldı.Ben ve yaştaşlarım çocuk ken balıktan gelen sandallara balık almaya giderdik ellerimizde tepsiler olurdu inanın 4-5 kg balk alırdık ve bir çeşitten iki tane zor olurdu.
Ya adalarımız Bozcaada ya ilk gittiğim gün eniştemle balığa çıktık ve adanın çevresini dolaştırdı (eniştem 45 yıldır orada yaşar emeklidir ve çok iyi balıkcıdır hangi balı hangi taşın altında dır bilir tüpsüz dalıp yiyeceğikadar alır) inanın Karadenizdeki balıkların haricinde 10 farklı balık yedik.Ya şimdi?trol denilen nesne ve onlara ruhsat veren yetkili makam ortak olarak balığı bitirdi.
İşte Kemal beyde boş olta atanları seyretti.Dileğim adamgibi biri çıkarda oy kaygısı olmadan trolu yasaklar gırgır onlar gibi değil gerçi radar sonar var ama yuva ve yumurtaya fazla zarar vermiyor.Sahi arkadaşlar bu konuda bir başlık varmı yoksa bir arkadaşımız açabilirmi acaba,ben şimdilik sadece yazıp okuyabiliyorum.
Kalın sağlıcakla.

Doğamızın nimetlerinin korunması yönündeki yorumları ve görüşlerini paylaşan yusuf ve niyazi beye teşekkürler ediyorum.Gerçektende tv de bazı belgesellerde de izliyorum norveçmiydi hollandamı hatırlamıyorum ama elindeki mikrofunu bir olta balıkçısına tutan bir tv muhabirinin aldığı yanıt aynen benim binlerce kmlik gezimde aldığım yanıttan pek farkı yoktu.Yani hiç bir yerde balık malesef yoktu hikmeti çok tartışılır ama netice itibarı ile olta ve zıpkın balıkçılığı malesef akşama eve eli boş dönüşü ile sona eriyor.

Bana gelince bazı işlerim sebebi ile bazen gezimize zorunlu ara vermek durumunda kalıyorum ve şimdi kaldığımız yerden devam ediyorum.

Evet Sökeden aralardan geçerek Didimin yoluna çıkıyoruz.

Şehre girişte bir park

241220091350.jpg

241220091352.jpg

241220091353.jpg

241220091354.jpg

241220091355.jpg

241220091356.jpg

241220091357.jpg

241220091359.jpg

241220091360.jpg

241220091362.jpg

özenıyorum sanaa kemal abii :-\

[attachment=1][attachment=2]

Mutlaka Sökenin güzel yerleri vardır fakat beni Didime doğru trafik levhaların yönlendirmesi ile aynı güzergahın resimlerini çekerekten sonunda Didim yoluna çıkıyoruz.

241220091364.jpg

241220091365.jpg

Dikkatle takip ediyorum ..Teşekkürler kemal abi.

THE FARUK' Alıntı:
Dikkatle takip ediyorum ..Teşekkürler kemal abi.
Aynen bende sizi takip<<<< ediyorum gözümden hiç kaçmıyorsunuz ;) :D :D :D sizi hep terasta görüyorum. ;)
Sevgili Faruk bey bende sizlere teşekküler ediyorum beni burada yanlız bırakmadığınız için,eksik olmayın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

SON KONULAR

Geri