Seyyah-34 İle Tarihe Yolculuk Başlıyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyyah-34 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,886
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 170,446

..

• KONU SÝLÝNSÝN

Kullanılan: 0 0.0%
  • SADECE SIKINTILI YAZILAR SÝLÝNSÝN

• KALDIÐI YERDEN DEVAM ETSÝN

• BU ÞEKÝLDE KALSIN

• Kullanılan toplam oy
    0
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Seyyah-34 İle Tarihe Yolculuk Başlıyor

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

23122009943.jpg

23122009945.jpg

23122009946.jpg

23122009948.jpg

23122009950.jpg

Etiketler

Şimdi buarada biraz görüşlerimi ifade etmek istiyorum.
H.z Meryem validemizin burada yaşadığı rivayet edilen böyle bir kutsal mekanın çok özel bir güvenlikle,asker ve jandarmalarımız ile korunduğunu ve çok temiz bir mekan olduğunu belirtiyorum.Gerçektende manevi bir atmosfer olduğunu gözlemlemek zorda değil. Buna en güzel örnekte şudur; Fakat bu anlatmaya çalıştığım konuyu çok ama çok iyi anlayın DİKKAT'lice okuyun. Burada kesinlikle haç yani ıstavroz göremiyorsunuz. Bunu merak edip sorduğumda ise bu kutsal yerin
cihanşümül yani H.z Meryem validemizin yeri hrıstıyan ve müslümanların gönlündeki yeri eş değerdir,her ne kadar görüş farklılıkları olsada diye ifade edildi. Buda burada çok yerinde verilmiş ve düşünülmüş çok çok önemli bir karar olduğu müşahede ettim. Heleki H.z Meryem validemiz ile ilgili kur'an ayetlerinin oraya asmaları ise çok manidar,çok asil,çok özgür bir ifade tarzı olmuş. Şimdi yine bunları dikkatlice iyi analiz edip iyi anlamaya çalışalım.

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5] Şimdiye kadar bu kutsal mekanı 3 Papanın ziyaret ettiğini öğrendiğim H.z Meryemana evinin hemen yanında bulunan korumalı çerçeve içerisindeki Kur'an-ı kerimden bazı sürelerin resimlerini hayatımda ilk kez görerek sizlerle paylaşıyorum.

23122009952.jpg

23122009961.jpg

23122009956.jpg

23122009957.jpg

23122009958.jpg

Kur’ân’da ismiyle zikredilen tek kadın Hz. Meryem’dir. Hz. İsa’nın annesi Hz. Meryem, Kur’ân’ın on iki sûresinde biri zamirle olmak üzere toplam otuz dört defa geçmektedir. Ancak, kaç defa geçtiğinden daha önemlisi; kronolojik olarak birbirinden farklı dönemlerde inen pek çok âyette Hz. Meryem’den bahsedilmesidir. Yeni Ahit’te ise, Hz. İsa’nın annesine ismen on dokuz defa yer verildiği görülür.

Ona “Meryem” ismini veren, annesidir. Bu ismin “istemeyen, bir yerden ayrılan” “hizmet eden” anlamlarında kullanıldığı söylenmişse de o dönemde Âramca “ibadet eden” anlamına geldiği görüşü daha uygun görünmektedir.

A)Hz. Zekeriyya’nın Himayesine Verilişi
Hz. Meryem’in seçkin bir aileden gelişi, kendi seçilmişliği ve diğer şahsî faziletleri âyet ve hadislerde sıklıkla vurgulanmaktadır. Sadece Kur’ân âyetleri, onun ne derece üstün bir kadın olduğunu ifade etmek için yeterlidir. Öncelikle babası İmran tarafından seçkin bir aileden geldiği gibi, annesi de duası kabul edilen âbide ve zâhide bir kadındır. İşte Hz. Meryem, annesinin kabul olan bir duasının semeresidir ve bu duadaki adak gereğince, hizmet etmek üzere daha çocuk iken mabede bırakılmıştır.

Babası İmran’ın o daha küçükken vefat etmesi üzerine, şerefli bir vazife diyerek çokları Hz. Meryem’in himayesine talip olmuş, neticede bu vazife Hz. Zekeriyya’da kalmıştır. Kur’ân bu hadiseye “Meryem’i kimin himaye edeceğine dair kura çekerlerken ve birbirleriyle tartışırlarken sen yanlarında bulunmuyordun.” (Âl-i İmran Sûresi, 3/44) şeklinde işarette bulunmaktadır.

Kur’ân, Hz. Meryem’e rızkın gelişini bildiren kısmın hemen ardından Hz. Zekeriyya’nın duâsına yer vermektedir. Bu duâda Hz. Zekeriyya’nın sözünden, onun yaşlanmış olduğu anlaşılmaktadır. Bunun tabiî bir sonucu şudur: Artık Hz. Meryem’le yeterince ilgilenemeyecektir. Belki de buradan hareketle kurayı kazanan şahsın Hz. Zekeriyya değil de Cüreyc veya Yusuf isminde bir rahip, yahut Yusuf adlı bir akrabası olduğuna dair bazı zayıf rivayetler nakledilmiştir. Ancak bunların hiçbir hükmü yoktur. Zira Allah Teâlâ, Hz. Meryem’i Hz. Zekeriyya’nın eğitim ve himayesine verdiğini zikretmektedir.

Fevkalâde Bir Şekilde Rızıklandırılması
Hz. Meryem’in ibadetiyle meşgul olabilmesi için Hz. Zekeriyya ona bir mihrap yapmıştı. Orada kaldığı süre zarfında Hz. Meryem’e Allah tarafından fevkalâde bir şekilde rızık gelmekteydi. Nitekim Hz. İsa’yı dünyaya getirdiğinde de yine fevkalâdeden olarak taze hurma ve su ile lütuflandıkları bilinmektedir. Kur’ân, Hz. Zekeriyya’nın oraya her girişinde Hz. Meryem’in beraberinde güzel yiyecekler bulunduğunu şöyle anlatmaktadır: “Zekeriyya onun yanına mâbede ne zaman girse beraberinde yiyecekler bulurdu. ‘Meryem! Bu yiyecekleri nereden buluyorsun!?’ deyince de o ‘Bunlar Allah tarafından gönderiliyor. Muhakkak ki Allah dilediğine sayısız rızıklar verir.’ derdi.” Benzer bir hâdisenin Peygamberimiz’in kızı Hz. Fâtıma’nın başından geçtiği de rivayet edilmektedir.

Hz. Meryem’e rızkın gelişine dair Hıristiyan kaynaklarında da bilgi olduğu belirtilmektedir. Ancak sözü edilen bu bilgi, apokrif (Kilisenin reddettiği) İncillerde zikredilen bilgiler olmalıdır. Zira Yeni Ahit’te, meleğin gelip de Hz. İsa’yı müjdelemesine kadar Hz. Meryem’in hayatına dair bir bahse rastlanmamaktadır. Buna mukabil apokrif İncillerde Hz. Meryem’in hayatının ilk devresi hakkında bazı bilgiler yer almaktadır. Meselâ doğduğu yerle ilgili farklı bilgilere rastlandığı gibi, doğum tarihiyle ilgili yaklaşık tahminler de mevcuttur. Apokrif bir İncil olan Protevangelium’da bazı ilâve bilgiler de yer almaktadır ki, kanonik (Kilisenin kabul ettiği) İncillerde bunları bulmak mümkün değildir.

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5] Fotoğrafa çekilmesine izin verilmediğinden sadece kapı önünden içeriye kısa bir zoom ile bir poz alabiliyorum.

Mabed Günleri ve Kulluk Şuuru
Hz. Zekeriyya’nın himaye sürecinde Hz. Meryem, sürekli Cenâb-ı Hakk’ın yardımı ve koruması altında yetişmiş ve her geçen gün ibadetlerini artırarak devam ettirmiştir. Onun bu hususi durumu, yine Âl-i İmrân Sûresi’nde şöyle ifade edilmektedir: “Hani melekler demişlerdi ki: Meryem! Muhakkak ki Allah seni seçti. Seni tertemiz kıldı, hatta seni dünyadaki bütün kadınlara üstün kıldı. Meryem! Saygı dolu bir gönülle huzurunda durup Rabbine ibadet et, secdeye kapan ve rükû edenlerle beraber rükû et.”

Âyette geçen “Allah’ın temizlemesi”nin, “küfürden ve günahtan arındırma”, “âdet ve doğum kanından, fizikî bir kusurdan uzak kılma” ve “erkeğin temasından arındırma” gibi mânevî, ahlâkî, bedenî temizleme olduğuna dair farklı yorumlar yapılmıştır. “Dünyadaki bütün kadınlara...” ifadesini ise hemen bütün tefsirciler, “kendi dönemi itibariyle bütün kadınlara” şeklinde anlamışlardır. Ayrıca rükûsuyla, secdesiyle buradaki ibadetin şekliyle ilgili tefsirlerde ayrıntılar mevcut ise de burada ibadetin şeklinden çok daha önemlisi, Hz. Meryem’in “Saygı dolu bir gönülle huzurunda durup Rabbine ibadet et, secdeye kapan ve rükû edenlerle beraber rükû et” emrine hem de gönülden itaat ettiğidir: “Bir de İmran’ın kızı Meryem’i misal getirir. Meryem, iffet ve namusunu korudu. Biz ona ruhumuzdan üfledik. O da Rabbinin kelimelerini ve kitaplarını tasdik etti ve gönülden itaat edenlerden oldu.” (Tahrîm Sûresi, 66/12)

Kur’ân ayrıca, Hz. Meryem’in dosdoğru bir insan olduğuna da şâhitlik etmektedir.

23122009959.jpg

23122009953.jpg

231220091000.jpg

23122009997.jpg

23122009962.jpg

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4]

Bir İffet Âbidesi Oluşu
Kur’ân, Hz. Meryem’in Hz. İsa’ya nasıl hamile kaldığına da şu şekilde yer vermektedir:

“Gün geldi, melekler ona ‘Meryem! Allah, Kendisi tarafından bir kelime vereceğini sana müjdeliyor. Adı İsa, lakabı Mesih, sıfatı Meryem oğludur. Dünyada da âhirette de itibarlı, Allah’a en yakın kullardan olacaktır. Beşiğinde de yetişkinliğinde de insanlara hitap edip onlarla konuşacak, salih insanlardan olacaktır.’ Meryem ‘Ya Rabbî, bana hiçbir erkek eli değmediği hâlde nasıl olur da çocuğum olabilir?’ deyince, Allah şöyle buyurdu: ‘Öyle de olsa Allah dilediğini yaratır; Zira O, bir şeyin var olmasına hüküm verince sadece “ol” der, o da derhal oluverir.” (Âl-i İmrân, 3/45-47)
Kitapta Meryem’i de an! Hani o, ailesinden ayrılıp doğu tarafında bir yere çekiliverdi. Onlarla kendisi arasına bir perde gerdi. Biz de ona Ruhumuzu gönderdik de ona kusursuz, mükemmel bir insan şeklinde görünüverdi. Meryem irkildi ve ‘Ben’ dedi, ‘Rahmana sığındım senden. Eğer Allah’tan korkup haramdan sakınan bir kimse isen çekil yanımdan!’ Ruh ‘Ben’ dedi, ‘Rabbinden sana gelen bir elçiyim. Sana tertemiz bir erkek çocuk hediye edeyim diye geldim.’ Meryem ‘Nasıl oğlum olabilir ki bana eli değen bir tek erkek bile olmamıştır. İffetsiz bir kadın da değilim!’ Ruh ‘Öyledir, ama Rabbin: ‘Bu iş bana pek kolaydır. Çünkü biz onu insanlara kudretimizin bir alâmeti ve tarafımızdan bir rahmet kılacağız ve artık bu, hükme bağlanmış, olup bitmiş bir iştir.’ dedi. Sonra çocuğuna hamile kaldı ve bu hâliyle uzakça bir yere çekildi. Derken doğum sancısı onu bir hurma ağacına dayanmaya zorladı. ‘Ay!’ dedi, ‘N’olaydım, keşke bu iş başıma gelmeden öleydim, adı sanı unutulup gitmiş biri olaydım!’ Derken, Ruh, ona aşağıdan şöyle seslendi: ‘Sakın üzülme!’ dedi, ‘Rabbin senin alt yanında bir su arkı meydana getirdi. Haydi, hurma dalını kendine doğru silkele, üzerine taze hurmalar dökülsün. Artık ye, iç, gözün aydın olsun! ...” (Meryem Sûresi, 19/16-33)

Vefatı ve Kabri
Hz. Meryem’in vefatı ve kabriyle ilgili âyet ve hadislerde bir açıklamaya rastlanmamaktadır. Bu konudaki ayrıntılar genelde Hıristiyan kaynaklara veya bir kısım tarihî kaynağa dayanmaktadır. Sinoptik İncillerde (Matta-Markos-Luka) yer almamakla beraber sadece Yuhanna İncilinde, Hz. Meryem’in Kana mucizesinde ve haç olayında yer aldığı; “Resûllerin İşleri”nde Hz. İsa’nın göğe yükselmesinden sonra havarilerle dua ettiği belirtilmekte ise de hayatının geri kalanı, ölümü, yaşı, dış görünüşü hakkında İncillerde hiçbir bilgi bulunmamaktadır.

Hz. İsa’nın dünyadan ayrıldığı sırada elli yaşlarında olduğu tahmin edilen Hz. Meryem’in elli altı, yetmiş, yetmiş iki yaşlarında, yahut çok ileri yaşlarda öldüğü görüşleri yanında, nerede ve nasıl vefat ettiği, kabrinin nerede olduğu, öldüğü veya göğe yükseltildiği konuları da tartışılagelmiştir. Bütün bu ayrıntılar bir yana, Hz. Meryem’in Allah’a ibadet ederek hayatına devam ettiği bilgisi, onun genel profiline daha uygun görünmektedir.

Hıristiyan kaynaklar daha çok Hz. Meryem’in defnedildiği yere dair bir bilgi bulunmadığı görüşünde olmakla beraber Kudüs, Efes ya da Antakya’da defnedildiğine dair farklı görüşler mevcuttur. Efes’te ona nisbet edilen bir kabir bulunmayışına karşılık, Kudüs’te birisi Zeytin Dağı ve Tapınak Tepesi arasındaki Jeoshaphat (veya Kedron) vadisinde, diğeri de Gethsemani’de (Cesmâniyye) olmak üzere birer kilisenin onun defnedildiği yer olduğu ileri sürülmektedir. Siyon dağında diyenler de vardır. Şam tarihi yazarı İbn Asâkir ise, Hz. Meryem’in mezarının Şam’da el-Ferâdîs kabristanında olduğunu kaydetmiştir.

[attachment=5]

231220091005.jpg

23122009954.jpg

231220091023.jpg

231220091032.jpg

231220091022.jpg

Orada edindiğim bilgiler dahilinde burada bir kaç Rahip ve Rahibe bulunduğu ve görevli olduğuna dairdi.Hatta bir Rahibe ile eşim baş ile selamlaşmıştır çok genç olan Rahibe hanımkıza (18-20 yaşlarında) içeriye giripgiremeyeceğimizi sorunca türkçe girebilirsiniz diye cevap vermiştir.

231220091006.jpg

231220091007.jpg

231220091001.jpg

231220091002.jpg

231220091003.jpg

231220091002.jpg

231220091003.jpg

231220091009.jpg

231220091010.jpg

231220091011.jpg

[attachment=1][attachment=2] Buradaki manzara bizi açıkçası çok şaşırttı şaşırdığımız şeyler bağlamış dilek bezleri değilde gayri müslümlerin ağırlıkla ziyaret ettiği böyle bir yerde oluşuydu. Bizim türbelerimizde görmeye alışık olduğumuz böyle hurafe olarak kabul ettiğimiz inancı burada göreceğimizi hiç tahmin etmiyorduk.Fakat yine gözden kaçmayan şey her ne kadar hurafe desekte onlar bu işi bile bir düzen,bir özen çerçevesi içererisinde yapmışlar yani bizdeki gibi önüne neresi gelirse bağla tarzından değildi. Adamların batıl saydığımız şu bez bağlama işini bile düzen ve imtizan ile yapışına doğrusu hayran olmamak elde değil.

[attachment=3][attachment=4][attachment=5]

231220091012.jpg

231220091013.jpg

231220091014.jpg

231220091015.jpg

231220091017.jpg

[attachment=1][attachment=2]

Evet elbette bizimde böyle kutsal sayılan bir yerde yaptığımız şöyle bir duamız vardı. Allahım Kadınların efendisi olan H.z Meryem'in nerede bulunduğuna ve yaşadığına dair en doğrusunu sen bilirsin. Eğer burada yaşamış ise bizim onu ziyaret ettiğimizi bizden kabul buyur , bizi ve onu gerçek sevgi ile sevenleri onun şefaatına nail eyle.amin

231220091020.jpg

231220091024.jpg

Bu kutsal mekandan ayrılırken araç otoparkından enterasan pozlar takıldı cihazımıza.bizde bu pozlar ile bu mekana veda ediyoruz.

23122009931.jpg

23122009930.jpg

23122009929.jpg

23122009928.jpg

23122009927.jpg

[attachment=1]

Şimdi sırada Artemis tapınağı var. Oradanda Kuşadası....

23122009922.jpg

kemal bey iyiki gitmişsiniz fotoğraflara bakınca içimiz açıldı bizde gitmiş gibi olduk .hoşca kalın

şelale' Alıntı:
kemal bey iyiki gitmişsiniz fotoğraflara bakınca içimiz açıldı bizde gitmiş gibi olduk .hoşca kalın
Melahat hanım ilginize ve beğenmenize teşekkür ederim. Biliyorsunuz amacımız paylaşmak paylaştıkça doğanın ve gezmenin tadını arttırmak. Araç işini ne yaptınız sizler ne zaman çıkıyorsunuz yollara.

seyyah-34' Alıntı:
http://www.gezenbilir.com/index.php?action=dlattach;topic=48581.0;attach=127636
Arkadaşlar bu resme dikkat ederseniz arkadaki ormanlık alanın bir kısmı traşlanmışcasına yoktur. 2006 yazında çıkan ve şiddetli rüzgarın etkisiyle 3 gün söndürülemeyen orman yangını buradan sahile ve Kuşadası'na kadar büyük bir orman alanını yok etti. Eskiden yemyeşil olan tepelerde artık yangının bıraktığı kara taşlar var :( :( :(...

drares' Alıntı:
Arkadaşlar bu resme dikkat ederseniz arkadaki ormanlık alanın bir kısmı traşlanmışcasına yoktur. 2006 yazında çıkan ve şiddetli rüzgarın etkisiyle 3 gün söndürülemeyen orman yangını buradan sahile ve Kuşadası'na kadar büyük bir orman alanını yok etti. Eskiden yemyeşil olan tepelerde artık yangının bıraktığı kara taşlar var :( :( :(...
S.n Haşmet bey manidar dikkatiniz için teşekkür ederim ama böyle haberler benide aynen o ormanlar yakıp yıkıyor hiç bakmak istemiyorum.gözlerim dolu dolu oluyor ağaçları düşüneyim yoksa ağaçlarla birlikte yanan canlılarımı. çok canım yanıyor hiç düşünmek istemiyorum ama buda yaşamın acı bir gerçeği olarak her an dikkatimizde olması gereken bir durum. Bende 2008 de çanakkale sahil şeridindeki yangından bir kaç gün içinde oradan geçtim hay geçmez olaydım dedim. akşama istanbula vardık tv de haberlere bakıyorum hay bakmaz olaydım aynı yerdeki ormanda yanan canlılar ve topraktan çıkan şehit kemikleri ekrana gelmezmi.neyse ben daha fazla yazamıyacağım.
saygılarımla

Kemal bey herşey için teşekkürler.Bende ailece yangından önce Efesi görmüştüm.Büyük bir kısımda çalışma devam ediyordu,belki bir kısmı tamamlanmıştır.
Gittiğim zaman dikkatimi çeken resmi plakalı siyah bir yerli otomobille gelen yanında ikide Rus hanım olan saygısız şahsın aracın sürücüsüne şöyle git dur bekle diyen birde utanmadan içtiği meşrubat kutusunu yere atan utanmadan birde boynuna kıravat takmış olan şahısı hep güzel duygularla anarım.
Emin olunki çok güzel şeyler yapıyorsunuz,belgeselinizin devamını bekliyoruz.
Kalın sağlıcakla.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR