Seyyah-34 İle Tarihe Yolculuk Başlıyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyyah-34 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,886
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 170,460

..

• KONU SÝLÝNSÝN

Kullanılan: 0 0.0%
  • SADECE SIKINTILI YAZILAR SÝLÝNSÝN

• KALDIÐI YERDEN DEVAM ETSÝN

• BU ÞEKÝLDE KALSIN

• Kullanılan toplam oy
    0
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Seyyah-34 İle Tarihe Yolculuk Başlıyor

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

22122009417.jpg

22122009404.jpg

22122009406.jpg

22122009407.jpg

21122009274.jpg

Etiketler

Bağyurdu tam anlamıyla zeytin ve kiraz yurdu hatta deve güreşleri ilede ünlü bir yer.
Şimdi bir zeytinyağı fabrikasını ziyaret ediyor kendimize yetecek kadar zeytinyağını ilk kez kaynağından satın alıyorum. Yetkililer zeytinyağı nasıl yapılıyor ile ilgili görüntü almamıza hoş görü ile izin veriyorlar. İşverenlerine ve çalışanlarına buradan tekrar teşekkür ediyorum.

22122009398.jpg

22122009394.jpg

22122009397.jpg

22122009390.jpg

22122009391.jpg

22122009376.jpg

22122009396.jpg

22122009377.jpg

22122009385.jpg

22122009375.jpg

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5] İşte izlediğiniz işlemlerin sonucunda şifa ve besin kaynağı olan zeytinyağı kaynağında kullanıma hazır.

22122009378.jpg

22122009387.jpg

22122009388.jpg

22122009383.jpg

22122009380.jpg

[attachment=1][attachment=2][attachment=3]

Bağyurdu ziyaretimiz böylelilkle burada son buldu. Buradan Değerli asker arkadaşım İsmail'e ve ailesine saygı ile selamlarımı sunuyorum. Şimdi İzmir-Selçuk-Efes-ve Meryemana'yı ziyarete gidiyoruz. bu saydığım yerler ile yükleme epeyce zamanımızı alacak gibi görünüyor.Zira yarın önemli bir işim için Afyona bir günlüğüne gidip gelmem gerekiyor. Sağsalim döndüğümüz takdirde seyyah-34 ile Tarihe yolculuğumuza kaldığımız yerden devam edeceğiz inşaallah.

22122009379.jpg

22122009386.jpg

22122009389.jpg

Kemal abi yaklaşık 7 yıl önceydi Uğur Dündar'ın zeytinde hileler var haberinin ardından başta Marmarabirlik olmak üzere Bursa,Gemlik;iznik,Akhisar,Zeytinliova zeytin üreticiler hem tesislerinin modernliliğini hem çalışma şekillerini ve ürünlerin kalitesini belgelemek için 1 hafta o bölgede zeytin belgeseli çektim,zeytinin hemen hemen tüm aşamalarını toplanmasından kalibrasyona,salamuradan yağ çıkarılmasına,siyahından yeşiline baharatlısına tüm aşamalarını kayıt altına aldık güzel bir çalışma olmuştu,size bir ipucu zeytin alırken birkaç tanesinin çekirdeğini çıkartın eğer çekirdeklerin rengi birbirinden farklı ise doğal olarak kararmış zeytindir,yok eğer çekirdeklerin hepsi simsiyah tek renk ise o zeytin kimyasallar kullanılarak olgunlaştırılmış demektir. ;)

yaybek' Alıntı:
size bir ipucu zeytin alırken birkaç tanesinin çekirdeğini çıkartın eğer çekirdeklerin rengi birbirinden farklı ise doğal olarak kararmış zeytindir,
yok eğer çekirdeklerin hepsi simsiyah tek renk ise o zeytin kimyasallar kullanılarak olgunlaştırılmış demektir. ;)

Bilgi için teşekkürler :smiley: ;) :D 8)

[attachment=1]evden çıkıyoruz
[attachment=2] ve gezenbilirden İlkay53 bey kardeşimizin fırınına uğrayıp yol için çerezler alıyoruz.fakat kendisi o an orada yoktu.
[attachment=3] Fatih sultan köprüsü ile istanbula veda
:( :( :( tuhh be kemal abı yıne karsılasamadık
bu aralar bıraz fazla calısıyorum kusura bakma takıp edemedım ama senın pıde hamurun hazır beklıyorum abı saygılar

Kemal bey maşallah fabrikayı bile gezdiniz, çok güzel bilgiler oldu............

Kemal bey geziniz gayet güzel gidiyor. Ben de her fırsatta takip ediyorum. Foça görüntüleri bende nostalji yarattı, 3 sene önce Foça'ya yaptığımız ve gezenbilirde yayınladığım hafta sonu gezisini size hatırlatmak istedim...

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=10825.0

Paylaşımınız için teşekkürler...

Afyondan selam ve sevgilerimle

Yaklaşık birbuçuk ay veya iki ay sonra tekrar Afyona gelmem gerekirken ani bir değişikle tekrar 10 gün sonra yine Afyonda olmama bende şaşırmış haldeyim ama kısmette bu kadar kısa süre içinde tekrar gelmek varmış. Bu arada Afyon kalesine çıkarken bir aileden şöyle bir söz duydum "Afyon kalesine çıkan Afyonda 7 yıl kalırmış diye o an pek mana verememiştim ama şimdi ise bu sözü hatılıyor ve kendi kendime gülüyorum. değil 7 yıl 7 gün sonra yine geldik Afyona.Tabiki geliş sebebimiz burada geçici olarak kalan valide hanımın tedavisi ile ilgili bir durumdu,neyse o işlemler hallolmuş ve annemi alıp pazar günü dönüşe geçiyor ve Tarihe Yolculuğa devam ediyorum inşaallah.

Gerçi İstanbul Kütahya arasındaki otoban yol çalışmalarınıda ekrana getireceğim ama bu epeyce süre alacağı için aynı yolları tekrar kullandığımdan vede yapılan otoyollara hayran kaldığımdan yine kısa zaman zarfında bu yolu kullanacaklara diyorumki yeni yapılan İstanbul - Antalya arası duble yollar görülmeye keyif ile araç sürmeye değecek bir konumda tek kelime ile süper bir otoyol olmuş eski tek şeritli yoldan eser yok. Birde ototyolu çok ama çok farklı bir güzergahtan geçirmişler.kilometrelerce uzunluğunda dağların altından tünellerle yollar kısalmış bile. Buda yetmemiş hemen bu yola paralel hızlı tren yolu yapılıyor ki sormayın ferhat gibi dağları delik delik delmişler çukurlarda ise tren havada beton direklerle viyadüklerin üstünde seyredecek bittiğinde. Biri bana anlatsa hıı hıı diye dinlerim ama insanın kendi gözü ile görmesi keyifle araç sürmesi gerçektende çok ama çok rahat olduğunu görecek ve anlayacatır.
Yollardaki bir slogan ise dikkat çekici : DUBLE YOLLAR SİZİ SEVDİKLERİNİZE ULAŞTIRIR.

Gittiğimiz,tanıştığımız gezenbilire üye olan insanlar kendi resimlerini merakla bekleyen,bizden hiç bir iyiliği esirgemeyen oracıkta tanış olduğumuz dostlar,arkadaşlar ceptel ile arayıp ne zaman kendi yerlerine sıra geleceğini soruyorlar. Özellilklede Kelebekler vadisinden Sevgili Adnan bey sabırla köyünün ve kendilerinin resimlerini bekliyorlar.Kelebekler vadisi en güzel en net bu Adnan bey arkadaşımızın bahçesinden görüldüğünü söylemeden geçmemeyim. Buradan diğer yerlerdeki mesela Manavgatta Şarapsahan diye bir kervansarayda görevli Oktay kardeşim ve daha bir çok kişiler,insanlar,arkadaşlar.Hepsine selamlar ,saygılar ve sevgilerimi sunuyorum. gezimizi bir an önce yazlığımıza geçmeden yaklaşık 1buçuk kadar bir zaman içinde bu geziyi tamamlamak benim en büyük arzum ve buna çaba gösteriyorum.
Saygı ve sevgilerimle esenkalın.
Kemal

drares' Alıntı:
Kemal bey geziniz gayet güzel gidiyor. Ben de her fırsatta takip ediyorum. Foça görüntüleri bende nostalji yarattı, 3 sene önce Foça'ya yaptığımız ve gezenbilirde yayınladığım hafta sonu gezisini size hatırlatmak istedim...

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=10825.0

Paylaşımınız için teşekkürler...
Haşmet bey bilgilendirme için çok teşekkür ederim. nasıl benden kaçmış bu gezi hayret. resim karelerinin bir çoğunu aynı yerlerden yakalamışık.

Kemal bey hoşgeldiniz.Dedelerimizi rahmetle minnetle anarken aklıma Çanakkale şehitliğinde bir Yüzbaşı mızın annesine yazdığı mektubu 1 saate yakın zamanda zorzahmet bitirebilmiştim.Dedemiziin resmini görünce aynı duygularla gözyaşlarımı tutamadım.Mekanları cennet olsun.

Valide hanımada geçmiş olsun.Allah şifalar versin.Bu vesileyle tüm hastalara da acil şifalar dileriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri