Ynt: Seyyah-34 İle Tarihe Yolculuk Başlıyor
Günaydın Kemal bey,
Aliağa,Yeni Foça,Foça,Menemen v e çevresinde ki yerleşim alanları gibi o bölgeyi hani nasıl derlerya avcumun içi gibi bilirim ve çok severim.İnanın vatanımızı adaları da dahil olmak şartıyla bir kaç defa gezdim ama ben Foça ve Yeni Foçaya aşık oldum.Yine eski güzel günlerimi hatırlattınız.Çok sağolun var olun.Ben Karadenizliyim harbiden deniz kenarı çocuğuyum denizi balığı iyi bilirim desem yalan olmaz.90 lı yıllarda Yeni Foçada Mercan restorant ta yediğim kalamar ve barbun tavayı hiç biryerde yemedim.Hala aynı ustalar ve işletmecilermi devam ediyor bilmem.Dağından değil dağındaki çukura ağaca,ovasındaki asmaya kadar hepsini sevmiştim.İansanlarına zaten laf söylenmez.
Bilenler bilir en güzel testi Menemen de yapılırmış.Testiye kulp takmaz maharet istediğinden Bergama kırallığında testi yapan usatalarkulpu Menemende takarlar dermiş.Hala o atölyeler devam ediyormu bilmem.Ha birde unutmadan en güzel koyun yoğurdu da Menemende dir.Hele Uludağ mandırasından çıktıysa yum gözünü ye.Birde yiyebilecek olduğunuz en güzel teneke tulumu (İzmir tulumu)nerdemi Menemen-Manisa yolu üzerinde Acar mandırada.
Uzunca bir zamandan berii bazı nedenlerden dolayı o bölgeye nerdense gidemedim.Halbuki komşuluk,arkadaşlık ve dostluk.... en güzelini o bölgede yaşamıştım.
Kalın sağlıcakla.