Seyyah-34 İle Tarihe Yolculuk Başlıyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyyah-34 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,886
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 170,343

..

• KONU SÝLÝNSÝN

Kullanılan: 0 0.0%
  • SADECE SIKINTILI YAZILAR SÝLÝNSÝN

• KALDIÐI YERDEN DEVAM ETSÝN

• BU ÞEKÝLDE KALSIN

• Kullanılan toplam oy
    0
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Seyyah-34 İle Tarihe Yolculuk Başlıyor

Eeeeeevvvveet olimpusun denizi, tarihi yaşam yerleri ve lahit mezarlarıyla saklı bir kent görüntülerine az kaldı sanırım Kemal abi.
Buseneki tatilimi Finikede geçirdim, polis bacanakla ama en sıkıntılı günümüz buraya yaptığımız turistik geziydi ;D ;D ;D
Denizi ve plajı biraz fazla sansürsüzdü ama genede o güzel tatilimizin tatlı anılarına fazla gölge düşürmedi :smiley: ;)
Buralardaki insan kalabalığı bir otobüsün içi gibiydi. İnsanlar akın akın deniz ve tarihe koşuyorlardı 8)
Senin bu görüntülerdeki dere yatağı da ağzına kadar araba doluydu :D

Etiketler

figo' Alıntı:
Eeeeeevvvveet olimpusun denizi, tarihi yaşam yerleri ve lahit mezarlarıyla saklı bir kent görüntülerine az kaldı sanırım Kemal abi.
Buseneki tatilimi Finikede geçirdim, polis bacanakla ama en sıkıntılı günümüz buraya yaptığımız turistik geziydi ;D ;D ;D
Denizi ve plajı biraz fazla sansürsüzdü ama genede o güzel tatilimizin tatlı anılarına fazla gölge düşürmedi :smiley: ;)
Buralardaki insan kalabalığı bir otobüsün içi gibiydi. İnsanlar akın akın deniz ve tarihe koşuyorlardı 8)
Senin bu görüntülerdeki dere yatağı da ağzına kadar araba doluydu :D
Ömerciğim hadi birde benimle gez bakalım buraları.Bak şimdi nasıl dalacağız tarihin derinliklerine terk edilmişliğin,doğanın bir tarihi nasıl tahrip etmesine izin verilmiş. Turizim uğruna gözlerinin önündeki bu petrol kaynaklarını 50 yıldır göremeyen bir zihniyeti siz birazdan göreceksiniz hemde çıplak göz ile hemde Seyyah-34 farkı ile hadi gel şimdi Figocuğum.... aslında ben daha çok şeyler yazacağımda hem gezimizin hemde Gezenbilirimizin formatına uymayacak yoksa çokkkk dertliyim çoooookkkkk canım kardeşim benim...

Yine aynı Fatihli kardeşimiz beni birde yan tarafta bulunan turistik tesislerin içine çeşitli resimler,görüntüler almam için götürünce Olympos'a dair böyle kareler yakaladık.

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

130120105305.jpg

130120105307.jpg

130120105297.jpg

130120105293.jpg

130120105294.jpg

130120105295.jpg

130120105296.jpg

130120105298.jpg

130120105299.jpg

130120105300.jpg

130120105301.jpg

130120105302.jpg

130120105303.jpg

130120105304.jpg

130120105306.jpg

Yine Olympos'ta çok kibar beyefendi bir kardeşimizin yerinin bulunduğuna şahit olduk fakat orada bir makinamızdaki bir sıkıntı nedeni ile fotoğraflar çekemedik sadece kendi web sitelerinden bir kaç alıntı resmi ile web adreslerini sizler ile paylaşmak istiyorum.

İlgili Linki : http://www.naturalpansiyon.com/fotograflar.html
Bize gösterdikleri ilgi ve alakalarına buradan Naturel Pansiyonun sahibine ve çalışanlarına saygı ve sevgilerimiz iletiyoruz.

Naturel Pansiyon

[attachment=3][attachment=1][attachment=2]

Olimpos - Naturel pansiyon (1).jpg

Olimpos - Naturel pansiyon.jpg

Olympos - Naturel pansiyon.jpg

Evet Kemal bey.''Seyyah olup şu alemi gezerim,Bir dost bulamadım gün akşam oldu.'' Diyemeyeceksiniz bakın sizin bir sürü dostunuz oldu sizin le gezen.Yazın pek rahatlıkla dolaşılmayacak(bir hayli kalabalık oluşundan ve aşırı sıcaktan)bu mekanları sindire ,sindire gezmiş,şimdide bize gezdiriyorsunuz .Kafamızda kışın ne işin var istanbulda karda kışta trafikte fikrini aşılıyorsunuz. İzlemeye devam. (Laf aramızda araya girip sizi aynı işi yapma monotonluğundan kurtarıyorum cevap yazdırarak.Bunu köye gidince anlatırsınız dimi :D)

Olympos SIT alanı kapsamında olduğu için antik alan ve çevresinde yapılaşma yasaktır. Konaklama ağaç evlerde yapılır. Burası gezgincilerin en önemli durağıdır. Ayrıca bölge yakınlarındaki Beydağları Olympos Milli Parkı da dağcılıkla ilgilenenler için ideal bir bölgedir.

nasıl gidilir ?

antalya ya 70 km uzaklıkta olan çıralı ya gidebilmek için antalya otogarına gitmeniz yeterli olacaktır. oto gardan bineceğiniz kumluca istikametine giden çiçek tur veya kumluca seyahat minibüslerinden çıralı yanar taş kavşağında ineceksiniz. oradan kalkan minibüsler sonra sizleri çıralıya ulaştıracaktır. oto gardan kalkan finike, kaş otobüsleri de sizleri çıralı yanar taş kavşağına getirecektir.

ilginç yerler

sit bölgesi olan çıralı 3,5 kilometrelik sahiliyle kaplumbağaların doğal üreme bölgelerinden bir tanesidir. dolayısıyla sahilde belli bölgelere kaplumbağaların yumurta alanı olması nedeniyle gündüz şemsiye koymak, şezlong koymak yasak. çıralı sahili olimpos'la sınırlıdır. çıralı sahiline indiğinizde deniz kenarından yürüyerek olympos antik kentine ve harabelere ulaşabilirsiniz. zaten çıralının güzelliği aksam üstü yapacağınız bu tür yürüyüşlerle çıkacaktır.

akdeniz'in en hoş denizi 3,5 kilometre uzunluktaki kumsalın önünde sizi bekliyor. mavinin en güzeli, yeşilin en güzeli burada. kaldığınız tesisten birkaç adımda, akdeniz'in serin sularına kendinizi bırakıyorsunuz. şanslıysanız denize girdiğiniz kumsalda deniz kaplumbağalarının yumurtlamasını görme imkanınız bile var

Sırada Olympos Antik şehri var ve yavaş yavaş binlerce yıllık koca bir tarihin koca bir şehrin içine gireceğiz.

130120104996.jpg

130120104997.jpg

130120104998.jpg

130120105272.jpg

130120104988.jpg

enverdede' Alıntı:
Evet Kemal bey.''Seyyah olup şu alemi gezerim,Bir dost bulamadım gün akşam oldu.'' Diyemeyeceksiniz bakın sizin bir sürü dostunuz oldu sizin le gezen.Yazın pek rahatlıkla dolaşılmayacak(bir hayli kalabalık oluşundan ve aşırı sıcaktan)bu mekanları sindire ,sindire gezmiş,şimdide bize gezdiriyorsunuz .Kafamızda kışın ne işin var istanbulda karda kışta trafikte fikrini aşılıyorsunuz. İzlemeye devam. (Laf aramızda araya girip sizi aynı işi yapma monotonluğundan kurtarıyorum cevap yazdırarak.Bunu köye gidince anlatırsınız dimi :D)
Sevgili Enver dede cennet vatanımızın çok yerlerine gittim fakat bunların çoğu ziyaretler ve işler sebebi ile gerçekleştiğinden böyle kapsamlı bir geziyi 11 yıl önce Ege ve kısmende Akdenize Bodrum ve Marmarise uzanmıştım ama Gökovadan Antalyaya doğru hiç gitmemiştim.Oysa mesleki hayatımın bana sunduğu o kadar çok dostlar ile çokça seçenekler sunmasına rağmen ben çalışmayı yeğlemiştim en önemliside onca lüx araçların (her birisi 150 - 350 bin tl olan) onarımını bir kaç günlüğüne bile kalfa ve çıraklara bir türlü teslim edemeyeşim,sorumluluk gerektiren bir iş anlayışım ile çalşıtım çalıştım ve 40 yıla yakın bir zaman yine çalıştım ve bu 40 yılın 35 yılını hep işveren olarak geçirdim . Enver dedemiz bu geziyi 7/24 saat yayınlama anlayışımdan sanırım çok iyi anlıyorsunuzdur işime nasıl dört elle sarıldığımı ve bu başarımı mesleğimde çok çok fazlaca gösterdiğimi ünlü ünsüz bir çok müşterilerimiz ve bir çok sigortaların İstanbul hasar eksperleri pek ala iyi bilirler.Hımm Kemal ustamı evet o işin hakkını tam verir fakat geç yapar aslı gibi orjinal yapar. Bilmiyorum sanırım bunda Akrep olan burcumun etkisi çok olsa gerek İnsalık ve İş anlayışım hepsinin üstünde pek tabiki.Vede ilk cumhurbaşkanımız Mustafa kemal Atatürk'ün ve şimdiki cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ünde Akrep burcu olduğunu hatırlar,bütün mevcut burçların Akrep burcuna ayrı bir özen göstermelerini istirham ederim. ;) :D :D Bir işi kendimizi feda etmek uğruna ne yapar ne eder bitiririz biz Akrebiz. ;)
Evet bunu İstanbulun kuzeyindeki yazlık olarak kullandığımız köyümüze gittiğimizde sizi çocuklara anlatıyorum aynen buyurduğunuz gibi.Aralara girip ne yapıp edip yine beni aşırı çalışma ve resim yükleme monotonluğundan kurtardınız. ;D ;D
Biz
"YARATILANI SEVERİZ YARATANDAN ÖTÜRÜ"

Aman ha sakın sizler benim yaptığım bu hareketi denemeyiniz buradaki ince konuyu bilmeden yapmaya kalkarsınızda sonra aracı sudan çekmek için bir traktör çağırmanız gerekebilir.
Buradaki ince ayrıntı ise aracımız önden çekişli olduğundan gördüğünüz gibi çeken tekerleri sağlama alıyor yani sudan dışarıda bırakıyorumki tekerler patinaja düşmesin zira çeken tekerler suda kaldığında aynen bilye üzerinde gibi patiye düşer ve çıkmanız zor belki imkansız olabilir.Gerçi yazın burada bu kadar su yok ama biraz aşağıda yani denize daha yakın yerde Olympos antik şehrinin içinden akan buzzzz gibi kaynak sular yaz ve kış devamlı olarak denize akmaya devam ediyor.

120120104947.jpg

120120104948.jpg

120120104950.jpg

120120104951.jpg

120120104952.jpg

120120104954.jpg

130120104991.jpg

130120104992.jpg

120120104955.jpg

130120104989.jpg

Bu yolun sonu Olympos antik şehrine çıkıyor ve karşımıza gelen bilet gişelerinde sona eriyor.

Bu arada selin getirdiği taşları yol boyunca görüyorsunuz aynı tarihlerde İstanbul'da da unutamayacağımız benzeri sel afetlerini yaşamıştık ,birde hatırlarmısınız gerilerde kaldı Kaş - Saklı kent'tede aynı sel manzaralarına aynıı tarhilerde oluşuna şahit olmuştuk.Ama Dualarımız her yerde hep aynı Allah'ım şu cennet vatanımızı içimizdeki dışımızdaki düşmanlarımızdan ve bütün doğal afetlerden korusun.

[attachment=1][attachment=2]

130120104994.jpg

130120104995.jpg

Sevgili kemal abicim..

Olimposta 7 yıl önce sattığım arabayı resimlemişsin..duygularım devşirdi teşekkürler,,

130120105309.jpg

Nihayet Olympos Tarihi Antik kentine gelimiş bulunuyoruz. Sel afetinin izlerini buradada görmeye devam ediyoruz söylenene göre tam manası ile büyük bir afetle karşıkarşıya kalmışlar. Allah'tan sadece mal kaybı ile sonuçlanmış olması sevindirici.

120120104957.jpg

130120105000.jpg

130120105001.jpg

130120105005.jpg

THE FARUK' Alıntı:
Sevgili kemal abicim..

Olimposta 7 yıl önce sattığım arabayı resimlemişsin..duygularım devşirdi teşekkürler,,
Allah Allah ciddimisiniz. Ya ben bu gezimizde daha ne ilginçliklere maruz kalacağım hala şaşıracağım bir çok ilginçlikler çıkmaya devam ediyor.Faruk abimiz bende çok memnun oldum böyle bir kare yakaladığım için.
Geçenerde 15 bin resmi kırpa kırpa gidiyorum demiştimya işte o kırptıklarımdan. peki o zaman sizin o güzel hatıranıza bir resimle daha hatıralanızı tekrar canlandırmış olayım sizin mutluluğunuz benim sevincimdir.Birde gördüğünüz gibi bakın benim aracım tam o aracın önünde nedenmi? eğer üstüne kırmasam ben kamerayı açıncaya kadar
(gerçi hep açıkta yani yerinden alasıya kadar) geçip gidecek diye bir anormalliğe sebeb olmadanki onun ölçüsünü ben bilirim ve üstüne giderim yolunu keser yapacağım işlem için izin alır pozunu çeker özürümü diler teşekkürlerimi eder ve yolu açar selamet ile uğurlarım ama bu işe hem karşımdaki hemde ben sonradan şaşarız. ;) :D ;D
saygılarımla

[attachment=1]

Yaaa Faruk abim ne çabuk offline olmuşsun resmi yetiştiremedim sana neyse artık tekrar geldiğinde bakarsın. :D :D Ben şimdi müzeye giriyorum.

130120104965.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,612
Kaydolan Son Üyemiz
erdemkiramer

Çevrimiçi üyeler

Geri