Pirikamp Yollarda (ve Kamplarda) 2020

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,136
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 371,822

Hocam köyde kamu görevlilerinin ikamet etmesi için ayrılmış lojman gibi bir şey yok mu? Bizim koy çoktan taşımalı eğitime geçti ama hala okulun yanında çok kötü durumdada olsa lojman duruyor. En azından bunun bahçesine karavanı koyup elk, su gibi ihtiyaçlarınızı faturalandırıp kullanamaz mısınız?

Son düzenleme:

Köyde lojman var ancak okulun hizmetlisi kalıyor. Okul bahçesinde kalmak mümkün ama dezavantajları var tabii. Zaman zaman okul harici saatlerde istenmeyen kişiler geliyormuş okul bahçesine. Zaman içerisinde yine de kalmak mümkün ancak havalar çok soğuk gittiği için henüz karavanla köye gitmemiştim.

Yücel Hocam,
Anadolu'da gelenektir öğretmenler her zaman el üstünde tutulur, korunur, kollanır. Bence köyde biraz zaman geçirin bir çaylarını için. Sizi tanıdıkça yardımcı olacaklardır. Benim bir arkadaşım 1997 senesinde gitiği, insanların mecburi hizmeti bitince kaçmaya çalıştığı bir yerde mecburi hizmeti bittikten sonra bile insanların hatırına taşımalı eğitim gelene kadar kaldı. Köy öyle bağrına basmıştı...

Arkadaşlar,
Bu Dünya kimseye kalmayacak,
Bu yüzden sevmek ve sevilmek için bahaneler arayalım.
Birbirimizi kırmak ve üzmek için değil.
Hepimiz bir avuç kampçı ve karavancıyız.
Güzel geçinelim...

Yücel Hocam,
Anadolu'da gelenektir öğretmenler her zaman el üstünde tutulur, korunur, kollanır. Bence köyde biraz zaman geçirin bir çaylarını için. Sizi tanıdıkça yardımcı olacaklardır. Benim bir arkadaşım 1997 senesinde gitiği, insanların mecburi hizmeti bitince kaçmaya çalıştığı bir yerde mecburi hizmeti bittikten sonra bile insanların hatırına taşımalı eğitim gelene kadar kaldı. Köy öyle bağrına basmıştı...
Bazı yerlerde hala öğretmene saygı var. Bu güzel bir şey. Karavanımla Karagedik'e gitmek için bir süre daha bekleyeceğim. Karavana karşı olumlu yaklaşabilecekleri gibi olumsuz da yaklaşabilirler. Bizim kampçılığımızın getirdiği bir de hayat görüşümüz var. Çiçeğe böceğe, kurda kuşa her şeye saygılı bir anlayış. Umarım köylülerle uyuşuruz. Bakalım.

Arkadaşlar,
Karavan daha azıyla, daha küçüğüyle daha basiti ve kolayıyla yetinmeyi gönüllü kabul etmiş insanların hobisidir. Bir kere karavan ateşi bulaştı mı gönül bunu yazın da ister, kışın da...
Benim de evim dışında gidip bu eksi derecelerde gece sıcaklıkları varken karavanda yatmam mantıklı değil. Ama canım öyle istiyor.

Arkadaşlar,
Ben arkadaşlık konusuna şöyle bakıyorum:
Benim bir kez arkadaşım dediğim kişi ömür boyunca benim arkadaşımdır.
Ve ben arkadaşlarımı üzecek laflar etmem, Başkalarına da ettirmem,
Ederlerse de oradan uzaklaşırım. Bence insanların birbiri arkasından gereksiz yere laf etmesinden
daha saçma bir şey yok. Bana açık açık hakaret etmek isteyen insanların lafıyla bile bir şey olmadım.
Hayatımı en keyifli biçimde devam ettiriyorum. Bence böyle şeyler saçmalıktan ibaret.
Sadece saçma insanlar insanların arkasından iftira eder. Benim böyle bir şeye ihtiyacım yok.
Bir insan hayatını istediği gibi, özgür yaşar. Kimseye de hesap vermez. Bence doğrusu da budur.
Kimsenin hayatı da benim umrumda değildir. Benim hayatımın da kimsenin gündeminde olmasına gerek yoktur.
Ben yaptığım hatalar için pişman oldum, gereğinde özür de diledim ama insanlar bana sadece saldırdı ve iftira etti.
Düzgün insanlar olduklarını düşünmüyorum. Niyetleri bozuk bazılarının baştan. Ama sorun değil. Bu da onların kendi kalitesi. Bazıları hiç özeleştri yapamadan yaşayıp gidiyor.
Bence biz bir avuç karavancıyız ve hepimiz bu işin geleceği için kendimizce sorumluluk aldık. Paylaşımlar yaptık, aktif olduk. Siteler kurduk. Kamplar yaptık. Yedik, içtik. Ateşin başında yıldızların altında olduk. Vallahi de en iyisini ve doğrusunu biz yaptık. Bir daha olsa yine aynılarını yaparım. Bu benim hayatım, benim doğrularım...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR