Pirikamp Yollarda (ve Kamplarda) 2020

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,136
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 371,819

Arkadaşlar,
2005 yılında yüz liralık çadırcı olarak aşağılandıktan sonra,
Bunun bir özgürlük meselesi olduğunu ve bu insanların kamplarda kamp yapan insanlarla alakası olmayan bir zümre olduklarını ve kamp yapan insanları temsil etmedikleri sonucuna vardım.
Bunun sonucu olarak özgür Kampçıyız forumunu kurdum. Herkesi yeni oluşumuma davet ettim. Bazıları sitede bir şeyler yazdı. Ama site hiçbir zaman yeterince iyi olmadı. Zaten ben iyi site tasarlamak konusunda uzman da değildim. Heyecanlı bir lider olarak atladığım konu insanların özgürlük konusuyla bir sıkıntısı olmamasıydı. Herkes statikodan memnundu. Haliyle sitemi önce JOOMLA kampçılık haber sitesine çevirdim sonralarda da kapattım. Bu konu da bana ders oldu. Kendimi bir Lider olarak görüyorum. Bence benim bu camiya için yapacağım birşeyler var. Ama bunun yolu benim seçtiğim yol değildi. Bu bir hataydı. Bunun için ilgili kişilerden zaten özrümü defalarca diledim. Daha sonraki yıllarda Facebook üzerinden haberleşerek büyük, geniş katılımlı kamplar da düzenledim. İnsanları gerçek manada memnun etmenin mümkün olmadığını iyice kavradım. Mutlaka zaman içerisinde olumlu olumsuz şeyler yaşanıp insanların birbirine sosyal yaklaşımları değişir. Gurup büyürse hizipleşmeler, bölünmeler olur. Dedikodu ve arkadan konuşma gibi şeyler büyük sorunlar yaşanır. Ben de sonuçta böyle bir dedikodu sorunu yaşadım. Ve sonuç olarak bu işleri de bıraktım. Hiçkimseye karşı fiili hiçbir yanlışım olmadı. Ortada hiçbir suç teşkil edecek durum sözkonusu olmadan etkinliklerimizi bitirdik. Kimseye karşı bir düşmanlık hissetmiyorum. Sadece fiili olarak yaşadığım. Aynı sofraya oturduğum insanların beni uzak sitedeki insanlara karşı daha çok savunmasını beklerdim ama asıl dedikodu yapan onlarmış. Yani dedikodu oluyor. Bu bir sorun ama bunun önemsenmemesi gerekiyor arkadaşlar. Benim gibi her konuşanı önemsiyorsanız ve çabanız herkesi kazanmaksa bundan olumsuz etkilenirsiniz.

2017 yılında yeni karavanımla birlikte TKKD'ye üye olmamla yeni bir döneme girdim. Önemsediğim bir sosyal çevre içinde aktif olan bir insanım. Bu sosyal çevre içerisinde söyleyeceklerimi söylemeye ve mücadelemi devam ettirmeye çalışıyorum. Şu anda derneği meseleye aktif katılımın bir aracı olarak görüyorum. Malesef benim üye olduğum dernek de kampçıların çoğunu temsil edemiyor çünkü ülkemizde STK'lara katılım yetersiz. Ancak zaman içerisinde daha iyi olacağını düşünüyorum. Derneğimde gerçekten bu işe gönül vermiş insanların içerisinde olduğumu görebiliyorum. Bu bile çok önemli bir kazanım bana kalırsa. Ben mücadelemi bir derneğin demokratik çatısı altında sürdürüyorum arkadaşlar...

Bütün arkadaşlarımı da hangisi olursa olsun kendilerine yakın buldukları bir derneğe üye olmaya, ve oradaki insanlarla yüzyüze iletişim kurarak kendi aktif katılımlarını sağlamaya çağırırım. İnanın en verimlisi böyle olacaktır. Çünkü dernekte birçok gönüllü olabilecek yardımsever ve iş yapmaya istekli insanlar olabilir.

İşte yüz binlik karavan hikayesi de bu arkadaşlar. Bunu bir yerde doğrusunu anlatmam gerekirdi. Burada anlattım. Zaten Çelebi yapım başlığımın yayınlandığı forum sitesi de burasıdır. 2007 yılında beridir aynı zamanda Gezenbilirciyim ve bundan da onur duyuyorum. Güzel şeyler yaptım ve insanlarla güzel şeyler paylaştım. Başka bir deyişle ''Yarimin yanağından gayrı her şeyi de paylaştım'' pişman değilim.

Arkadaşlar,
Niyetim olmuş bitmiş kapanmış konuları deşmek değil.
Benim karavanıma (ÇELEBİ) neden yüz binlik karavan dedim onu anlatmak istedim.
''Yüz binlik karavancıyla yüz liralık çadırcı aynı forumda olursa böyle olur''
Dendi. İnanın kimin dediğini hatırlamıyorum ve önemli de değil.
Yıl 2005 Mecra:UKKF forumu.

Arkadaşlar,
2005 yılından bahsediyoruz.
DAha internetin bile yeni yeni geliştiği yıllar.
UKKF, Forum sahibi olmasıyla bence üstünmüş bile.
Çok tanımadıkları bir insan olarak internette yeni yeni bilgi ediniyordum.
Yüzyüze iletişim kuramadığımız için böyle bir olay yaşandı.

Bahsettiğiniz kişiler hakkındaki yargınıza imzamı atarım. Kamp kültürü bu değil. Normal hayatlarimızdaki statükodan bıktığımız için buradayız çoğumuz.

Kamp alanına girdiğim andan itibaren insan vardır benim gözümde de sadece. Mesleğimi sorana da diplomada yazanı söyler geçerim.

SM-N935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Köyümüzdeyiz. Yaşasın okulumuz... d8cf4959c4b920c90b7578becb750782.jpg

SM-J710FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR