Otomobil - Çekme Karavan Deneyimlerim; Doğan Böncü (dogan124)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dogan124 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 259
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 194,126
Ynt: Otomobil - Çekme Karavan Deneyimlerim; Doğan Böncü (dogan124)

Etiketler

doğan bey size ve sn tornadoya ilginizden dolayı tşk ederim. tavsiyeleriniz doğrultusunda suzuki grand vitara xl-7 2.0 düşünüyorum. aracın dizel olmasında hem fikiriz fakat 4x4 dün manuel olmasını istiyorum. elektronik ler pek hoşuma gitmiyor. başka aracım olmayacağından ailemin binek aracı olarak görev yapmalı. düşünce ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız sevinirim. saygılarımla her şey gönlünüzce olsun.

Merhaba Karavancı dostlarım. Bende 2013 yılında 6.50*2.50 çift dingil Başoğlu karavan ile 5000 Km dolaştım. Aracım GLX-110 PS FORD CONNECT. Karavanın boş ağırlığı 1750 kg. Aracın boş ağırlığı 1650 kg. Karavana takriben 400 kg daha yük koyduk aracada bi okadar toplamda 4200 kg. İnanırmısınız hiç bir sorun yaşamadım. Dolaştığım güzergahları ve gezi hakkında tecrübelerimi daha sonra detaylı bir şekilde sizlerle paylaşacağım.

slm vw 2008 dizel 105bg caddy yi,2011 132 bg benzinli verso ile değiştirdikten sonra şunu öğrendim.
eğer tonaşlı karavan veya yük çekeçekseniz,aracınız dizel olmalı,dört çeker olursa o daha güzel olur.

Selamlar
Sinoptan Zonguldak Alspli ya tayinim cikti ve çekme karavanimi da goturdum. 199 model Fiat palio HB 1.6 16 valf aracin şehirler arazi tüketimi 25 kuruşa kadar dusuyorken karavan ile 45.6 kuruş yakmis ortalama. Bu değerler sinop (Zonguldak) Gokcebey arasi rampa ve yol insaati içeren yollar. Düz yolda tüketim daha az olmali. Küçük araçlar ile karavan çekme konusunda fikir vermesi avisindan nesnel bilgiler. Saygilarimla.

Herkese merhaba;

Bizde yeni almış olduğumuz 2012 model ERBA çekme karavanımızla bu sene ilk deneyimimizi yaşayacağız. Denemelerini evimize 45 km uzaklıktaki bahçemizde 2 aydır yapıyoruz şimdilik bir kaç teknik sorun dışında önemli bir sorunla karşılaşmadık umarım tatilde de herhangi bir sorun yaşamayız dönüşümüzde bizde deneyimlerimizi paylaşmak istiyoruz.

Hocam yasadiginiz sorunları da paylasin arkadaslarimiz çözümde yardimci olurlar hatta sizden önce benzer sorunlar sitede dile getirilmiş öneriler sunulmuş bile olabilir
Keyifli geziler diliyorum

sayın mozkan bey karavanınızın ebatları nedir acaba bilgi verirseniz sevinirim

merhaba katlanabili ekayık resimlerini görmeyi çok isterim

MERHABA BEN DE BİR MACERECI BİR AYVALIKLI VE YAKINDA YAŞAMINI KARAVANDA SÜRDÜRMEYİ PLANLAYAN BİRİ OLARAK TÜM KALBİMLE SİZE KATILIYORUM NEDE OLSA RAKI BALIK AYVALIK BİZİMDE İŞİMİZ SELAMLAR SAYGILAR GÖRÜŞMEK DİLEĞİ İLE.

HOCAM DENEYİMLERİNİZİ PAYLAŞTIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM BENİM KARAVAN TECRUBEM YOK BU YUZDEN YARDIM ALMAM GEREKTİĞİNE İNANIYORUM .KARAVAN ALMAK İSTİYORUM İLK ÖNCE MOTOKARAVAN DÜŞÜNDÜM HEM KONFORU HEM GÜVENLİĞİ YOLTUTUŞU VS AMA ZORUNLU SİGORTASI ÇOK YÜKSEK OLUNCA VAZGEÇTİM (7800 TL DEDİLER) , ÇEKME KARAVAN DADA ARABA ÇEKMEZ İSE YOKUŞLARDA ÇEKMEZ ,VEYA KAYDIRIR SA ,YOL TUTUŞU VS DİYE TEREDDÜTLERİM VAR .ÇOK KAFA YORDUM ÇEKME KARAVAN MI YOKSA AŞAĞIDAKİ RESİMLERDEKİ GİBİ Mİ YAPSAM BİLEMEDİM FİKRİNİZLE YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM

Doğan bey merhaba. Paylaşımların için teşekkür ederim. Bende 1500 Cc dizel arabam için 525 erba karavan düşünüyorum. Kasetli ufak tuvalet sıtandart veriyorlar. Tuvalet kullanınışlığı için sorum var. Birde duş için 220 Elektirikli şohben koymuşlar elek. Olmadığı yerlerde ne yapılır? Birde 100x3 300 vat üzerine güneş solar montaj ediyorlar elk. İşini halledermi?
Birde İngiliz mali belgesiz güzel karavanlar var onlara Can'ım çekiyor ama yollarda kontrollerde bir problem olur diye korkuyorum, kantarlar da ve trafikte sorun olurmu?
Yeni başlayacak olan bir ağabeyin olarak senden yanıt bekliyorum. Cevaplarsan Mutlu olurum teşekkürler.

5.25 erba 1400 kiloya ulaşıyor
1.5 dizel araç bunu çekmekte yetersiz kalıyor
Arkadaşım bu karavanı 1.5 dizel 4x4 duster ile bin km kullandı,baskı-balata,debriyaj ne varsa bitirdi
Bu karavanı alacaksanız en az 2000 dizel olmalı
Ya aracı değiştirin yada daha hafif 4 metre civarı kavak kontradan yapılmış hafif bir karavan seçin

LG-K220 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Boş 750kg dolu 1 ton karavanı (tahminimce) kia sorento ile çekiyorum büyük yokuşlarda hissediliyor kaldı ki 1400kg 250kg eşya 1650kg bence kesinlikle 2.5 4x4 kamyonet birkaç bin km sonra arıza çıkarmaması için

merhabalar, 2012 dizel robotize yarı otomatik şanzımana sahip aurisimiz var. yaklaşık 600-700 kg lık çekme karavan almak istiyoruz. Edindiğim bilgilere göre bu şanzıman tipi çekme karavana uygun değilmiş. baskı balata sorunları olabilirmiş. dizel araçlar karavan çekmek için daha uygun deniliyor ancak bizde yarı otomatik dizel var.Duruma göre aracımızı aynı model yılı benzinli tam otomatik aurisle değiştirebiliriz yeni aracın da otomatik olması bizim için önemli bu durumda sizce 2012 1.4 dizel yarı otomatik auris mi, 2012 1.6 benzin/lpg tam otomatik auris mi bu ağırlıktaki çekme karavan için daha uygun olur ?

SON KONULAR - FORUM