Otomobil - Çekme Karavan Deneyimlerim; Doğan Böncü (dogan124)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dogan124 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 259
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 192,256
Ynt: Otomobil - Çekme Karavan Deneyimlerim; Doğan Böncü (dogan124)

benzinli 1.4 motor araç 750 kg karavanı çekmede yetersiz kalır,
bu araçla şu hafta sonu karavanı denen küçük 300-500 kg arasındaki karavanlardan alabilirsiniz bence,onları rahatlıkla çeker
daha büyüğünü alırsanız çeker ama yokuşlarda kalır,hararet yapar,çok benzin yakar,yani sonuç olarak çekmez,
ya çeki aracını değiştireceksiniz yada mini karavan alacaksınız

Etiketler

pino karavanın pi2010 yada p325 modeline bakabilirsiniz
daha büyüğü olmaz
başoğlunun caretta modeli var ama önermem,içinde yatmak dışında bir şey yapılmıyor

omnitemporal' Alıntı:
pino karavanın pi2010 yada p325 modeline bakabilirsiniz
daha büyüğü olmaz
başoğlunun caretta modeli var ama önermem,içinde yatmak dışında bir şey yapılmıyor

murat bey,

anladığım kadarıyla siz karavanınızla yüksek rakımlı yerlere de gitmişsiniz. peki p325 ile gerede yaylalarına ya da uzungöl gibi yerlere de bu araçla gidilebilir mi sizce (ben gidilemez diye düşünüyorum ama yine de deneyimli insanların göürşlerinden faydalanmak lazım di mi :smiley:)

teşekkürler

Murat beyde cevap yazacaktır sanırım,ben kendi tecrübemi yazayım.
Kullandığınız araçla 3.25 çekme karavanı biraz yakıt sarfiyatı artsada daha önce yazıldığı gibi hararet sorunu yaşasanızda kullanabilirsiniz,kullanan arkadaşlar var. Ancak sorunuzdaki gibi yol dışı için hiç tavsiye etmem. Uzungöl istisnadır zira
rampada olsa asfalt yoldur.

p375 600-700 kg varmi?kac kg?ceker bence,inisli yollarda bosa atarsiniz,fazla dere tepe yerde kampyapmazsiniz olur biter,ama yaylalari bu ikiliyle gezmek hayal

Merhaba,
edindiğim tecrübeden (tecrübesizlikten ) yola çıkarak bilginiz olsun istedim.

2002 yılında 1.4 motor renault toros arabayla ,3.50 mt karavanla ankaradan çıkıp samsun , samsunda hasan uğurlu barajlarına,trabzon uzungöl,giresun gümbet , rize ayder hopa ,erzurum olur (7 km lik olur kasabasına çıkış rampasında kalörifer açık olmak kaydıyla 3 kez dinlendirmek zorunda kalmıştım.
bütün bu yolları bu araç ve bu karavanla bilmeyerek gittim .
ne zamanki "GEZENBİLİRLE" TANIŞTIM YAPTIĞIMIN BÜYÜK RİSK ( HATA ) OLDUĞUNU ANLADIM .
bazı rampalarda km hızım 5 km ye kadar düşmüştü ya durup kalkamayıp geri kaçırsaydım ,inanın telafisi mümkün olmayan olaylara sebep olabilirdi .
sonuç olarak zevki cefaya çevirmeden her kişiye saglıklı geziler diliyorum.

Tifa' Alıntı:
Murat Bey herhalde şaka yapıyor. :eek:
iniş derken uzun yolda hafif inişe eğimli yolları kastetmiştim,hararetin düşmesini sağlıyor,
şehir içi dik yokuşlarda tabiki bu yapılmamalı

nelsammm' Alıntı:
herkese merhaba,

bu başlığı baştan aşağı okudum teknik ve bürokratik konularda oldukça bilgi edindim.

benim 2006 model 1.4 motor, 95 bg, benzinli 16 V fiat punto aracım var acaba arabam kaç kg bir karavanı hangi yol şartlarında sorunsuz çekebilir.

Sn. Nelsamm aracınızın römork çekme kapasitesi araç teknik veri kataloğunda yazmaktadır. Yanılmıyorsam Fiat Punto model aracınızın frenli römork çekme kapasitesi 1200 Kg. frensiz römork çekme kapasitesi 500 Kg. dır. Bu kapasite aracınızla sorunsuz olarak çekebileceğiniz römork ağırlığını göstermektedir. Benim 2003 Fiat Stilo HB model aracım var, römork çekme kapasitesi 1300 Kg. olup ben aracımla 1650 Kg. yüklü ağırlığı olan çekme karavanımla Tokat-Erdek arasında (İnegöl'den geçerek), Tokat-Ünye-Sinop-Kastamonu (son derece dik rampalar var güzergahta), Tokat-Ankara-Muğla Gökova (Sakar geçidi), Muğla Bodrum dağ yolundan vb. birçok son derece dik ve rampalardan sorunsuzca geçerek çok rahat bir şekilde seyahat ettim. Kulaktan dolma bilgilerle değil aracınıza ait fabrikasınca test edilerek ölçülmüş teknik verilerinde yazan bilgiler doğrultusunda 1200 Kg. ağırlığa kadar römork ve karavanları rahatça çeker ve istediğiniz yere gidebilirsiniz. İyi yolculuklar.

Sn. Nelsamm 2009 yılında Temmuz sıcaklarında sakar geçidinde aracımın kliması da açık olduğu halde hiçbir şekilde sorun yaşamadan Gökova'ya inip çıktım. Yeni teknoloji motor araçlar çekme kapasitesinde yazan oranlarında birkaçyüz Kg. üzerinde bir oranda römokla bile sorunsuz olarak çekme yeteneğine sahipler, hiç korkmadan 1200-1500 Kg. arası karavanları 2006 model mevcut Fiat aracınızla çekebilirsiniz. Tabii ki, en doğrusu ve sağlıklısı aracınızın üreticisi tarafından verilen 1200 Kg. çekme kapasitesini aşmamanızdır. Bu şekilde istediğiniz yere korkusuzca gidebilirsiniz. İyi ve mutlu geziler.

Bülent bey daha önce Marmaris gezinizi bizlerle paylaşmıştınız. Doğan beyle birlikte yaptığınızı bildiğimiz Sinop ve çevresi gezinizi de paylaşmanızı bekliyoruz. Zira çekme karavanlarla (güney sahilleri hariç) yapılan yurt içi gezileri ile ilgili çok az bilgiye sahibiz. Çekme karavanla yapılan gezilerin konaklama imkanları ve yol şartları hakkındaki bilgilerin, biz çekme karavancılar için çok önemli olduğunu siz de takdir edersiniz. Mutlu kalın...

ankirali' Alıntı:
Bülent bey daha önce Marmaris gezinizi bizlerle paylaşmıştınız. Doğan beyle birlikte yaptığınızı bildiğimiz Sinop ve çevresi gezinizi de paylaşmanızı bekliyoruz. Zira çekme karavanlarla (güney sahilleri hariç) yapılan yurt içi gezileri ile ilgili çok az bilgiye sahibiz. Çekme karavanla yapılan gezilerin konaklama imkanları ve yol şartları hakkındaki bilgilerin, biz çekme karavancılar için çok önemli olduğunu siz de takdir edersiniz. Mutlu kalın...

Mhb aslında çok paylaşılacak gezi fotoğrafı var ancak daha forum yöneticisiyken Cem Beyede belirttiğim üzere gezenbilirde resim paylaşmak işkence oluyor, ben resimlerimi yüksek çözünürlükte çekiyorum o yüzden burada paylaşmak için önce resimleri yeniden boyutlandırmak sonra tek tek tekrar yüklemek baya bir zaman alıyor. Facebook gibi tek hareketle resim paylaşılmasını kolaylaştıracak yükleyicilerin forumda uygulanması çok yararlı olur. Ben resimleri bu yüzden facebook üzerinde paylaşmayı tercih ediyorum. Bir gezide yüzyüze görüşmek dileğiyle, hoşçakalın.

http://www.facebook.com/bulent.turem

Biliyorsunuz Doğan bey gibi duayen bir karavancı ile seyahat etmek anlatılmaz keyifli ve bir o kadar da deneyim ve tecrübe kazandırıcı bir olay. Doğan Beylerle gerçekleştirdiğimiz Batı Karadeniz gezimiz gerçekten "Çekme Karavan"cılar için paylaşılması ve gezilen Tokat-Niksar-Aybastı-Ünye-Çarşamba-Samsun-Bafra-Sinop (Bu arada sayamadığım o kadar çok güzel belde ve yerleşim varki gezmeden anlatılamaz)-Kastamonu-Abana güzergahında zorlu yol şartlarının aşılarak o muhteşem güzelliklerin tadına nasıl varıldığının tüm çekme karavancılara cesaret vermesi dolayısıyla çok önemlidir. Karavancılık gerçekten farklı bir tutku, bir doğa aşkı bu kültürü ülkemizde gerçekten yaygınlaştırmak için bizler gibi doğa gönüllüleri kadar devletin de bu işe bir başka bakış açısıyla yaklaşması lazım. Almanya'da gezerken her sokak köşesinde her cadde başında bir karavan görerek ne kadar heyecanlandığımı anlatmam mümkün değil. Devlet olarak karavan kültürünü ve karavan turizmini desteklememiz ülkemizin bu pastadan alacağı paydan boyutunu büyütürken o muhteşem doğamızın da betonlaşmasını engelleyecek en büyük turizm projelerinden biri olacaktır kanımca. Hepinize mutlu ve güzel geziler dileğiyle...

CIMG2367.JPG

CIMG2389.JPG

CIMG2427.JPG

Bülent Bey resimlerin devamını bekliyoruz.Cekme karavancilarin gözü gönlü şenlensin kıs rehavetinden kurtulalım selamlar ..

merhaba yazdıklarınız icin çok teşekkür ederim 1.6 golf otomatik arabam var 5.25 erba karvanı cekrmi bu benim ilk deneyimim olacak almayı düşünüyorum fakat karar veremedim henüz siz ne dersiniz görüşmek üzere

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,759
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

SON MESAJLAR

SON KONULAR