icewindbfly
Yeni Üye
Ynt: Otomobil - Çekme Karavan Deneyimlerim; Doğan Böncü (dogan124)
Güzel değerlendirmeleri için tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Bu arada şu beyaz karavan / kırmızı karavan tabiri gerçekten çok hoş... Bize gönlümüzün gitmeyi arzu ettiği yerlere götüremedikten sonra en konforlu karavan da olsa fazla anlamlı değil. Ben zaman içinde karavanları büyütmeme rağmen sabit tutmayı hiç aklımdan geçirmedim. Her yıl bir uzun yaz tatili (2-3 hafta), birkaç kez de haftasonu/bayram tatillerinde karavanla gezmeye çalışıyorum. Daha fazla karavanı kullanamamızın sebebi karavanımızın çekme olması değil uygun zamanın olmaması oluyor. Tabii karavanımın her an kullanıma hazır durumda evimin önünde durması önemli bir avantaj. Özellikle çekme karavan için çok tartılışılmayan ancak önemli olan bir konu kullanılmadığı zamanlarda karavanın nerede tutulacağı.
Yılda 25 hafta karavan kullanabilecek durumda olan arkadaşlarımız eğer motor karavan almak için para biriktiriyorlarsa -daha önce de ifade etmiştim tarzı ya da zorunluluğu olma durumu hariç- fazla zaman kaybetmeden otomobiline uygun bir çekme karavan alıp ilk adımı atsın derim ben. 4-5 metre arası bir karavan bir çok binek otomobille çekilebilir. Çekme karavanın özellikle uzun zamana sahip karavanseverler için daha uygun olabileceğini düşünüyorum. Bir kaç karavanseverle beraber yapılacak kısa gezilerin keyfi da ayrı emin olun. Ben çok sık olmamakla beraber kamping dışı konaklarken güvenlik kaygısına düşmedim. Hiç sihah sahibi olmadım olmasını da istemiyorum. Eğer grup olunursa kampdışı konaklama hem zevkli hem de daha güvenli olacaktır.
Bu yazıyla çekme karavana niyetlenip cesaret edemeyen ya da bazı soru işaretleri olan arkadaşları teşvik etmeyi de istedim, umarım biraz kıpırtıya sebep olur.
Tekrar teşekkürler ve selamlar,
Doğan
Öyle güzel bilgiler veriyorsunuz ki, hepsini soluksuz okudum Doğan Bey. Bizde eşimle 750 kg altı bir karavan düşünüyoruz. Aracımız Kİa sportage 1,6 gdi benzin. 132HP-161nM torka sahip. Tork değeri benzine göre fena değil yanlız bir dizel aracın yarı gücünde. Sizin tecrübelerinize dayanarak soruyorum.. 750 kg altı küçük bir karavan için 1.6 benzinli bu aracımız yeterli gelir mi? amacımız çok dağ bayıra girip kendimizi zorlamak değil. Hafta sonu ufak geziler planımız. Malum aracı değiştirmekl istemiyoruz. Gayet memnunuz arabamızdan.