Otomobil - Çekme Karavan Deneyimlerim; Doğan Böncü (dogan124)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dogan124 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 259
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 192,250
Nerenden uyduruyorsun arkadaşım getiriyor falan,bahsettiğin şey olduğu gibi hayal ürünü,başkasıyla karıştırdın galiba

Hastaysan git tedavi ol

İlk çekme karavanım güney maksi
İkinci çekme karavanım caretta
Üçüncü çekme karavanım erba 5.25
Ayrıca
Transporter motokaravan kendim yaptım ve burada yayınladım
Bütün bu karavanlarımın alınma ve yapılma hikayelerini burada yayımladım
Geçmiş mesajlarıma bakarsan görürsün
10 yıldır bu sitenin üyesiyim ve 10 yıllık karavancıyım
O1 belgesi diye yüklediğin şeyde O1 belgesi değil
Saçma sapan konuşan bir insansın
Çıkmışsın buraya türkiye de 750 kilo altı karavan yok diyorsun
Hayali hikayeler anlatıyorsun
Karavancı arkadaşımız yücel beyin konusuna girip ona da ileri geri konuştuğunda anlamıştım dengesiz bir tip olduğunu
İstediğini yaz bundan sonra
Kendin çal kendin oyna
Daha da senle muhattap olmam

Ben zaten bir kaç post unuzdan yakaladım yalan yanlış yazdığınızı, adria yı arkadaşım getiriyor demişin bizzat hüseyin beye (Adria karavan distribütörü) gittim hali hazırda mesajlarınızı gösterdim ne sizi tanıyor nede hayatında görmüş,

Haayatında karanavan almamış binmemiş adam olduğunuzda belli, kalkıp O1 diyorsun,

Aldığın karvan ne olursa olsun TüvTürk e götüreceksin her sene, yani Alman TÜV`ünden bahsediyoruz. Attığım belgede TÜV onaylı daha ondan haberin yok birde burada akıl vermeye çalışıyorsun insanlara.

Bu yazıyı insanlar okuyor ve senin gibi insanlar yüzünden yanlış bilgi sahibi oluyor senden ricam bilmediğin konu hakkında yazı yazma bir daha, üslübunada sen dikkat et burası dingonun ahırı değil ...

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

LG-K220 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Etiketler
Olma zaten herkes herşeyi görüyor, yücel beyede hasta o tedavi görüyor diyip adamı bana karşı rencide edende sen değilsin zaten değil mi? Neyse ki özel mesajların duruyor buraya post etmicem zaten herşey ortada.

Tüv den haberi bile olmayan adamın 10 yıldır karacan sahibi olması hahaha.

Murat bey deneyimli bir karavancıdır yazdıklarına da kefılım hepsı dogrudur..

bu sıtede emegı cokdur karavan hayatına baslayan cok arkadasımıza elınden geldıgınce yol gostermısdır ve alcak gonulludur...

Son mevzuata göre
750 kg altı römork veya karavanların O1 belgesi olması gerekiyor,bu karavanlara ruhsat gerekmiyor,yıllık muayene gerekli değil,ayrıca plaka çıkarılmıyor,vergiden muaflar
750 kg üzerindeki karavanlar için O2 belgesi gerekiyor,ayrıca ruhsat ve plaka olması gerekiyor,yıllık tüv muayenesinin yapılması gerekiyor,ayrıca ruhsat ve plaka çıkarıldığında vergisi de oluyor
3500 kg üzeri için O3
10 bin üzeri için O4 belgesi gerekiyor
Karavan veya römork çekmek için 750 kg altı bile olsa en az BE ehliyet gerekiyor
Ağırlığı gerçekten 750 kilo altında olan karavanları 1.4 motorlu araçlar bile çeker
Ben 1000 kg güney maksi karavanı yıllarca 1.4 dizel araçla çektim
Pek zorlanmadım,bazen dik yokuşta yol ıslakken zorlandım o yüzden böyle bir karavan için en az 1.6 dizel öneririm
Erba 5.25 gibi çok ağır karavanlar için 1.8 yada 2.0 dizel daha iyi olur
Dizel araçlar düşük devirde daha iyi tork ürettikleri için daha iyi çekicilerdir
Ancak benzinli araçda sınırda olmamak kaydı ile çeker
Örneğin 1000 kg civarı bir karavan için 1.6 dizel diyorsak,aynı karavan için 1.8 benzinli gibi düşünebiliriz
Yarı otomatik şanzımanlı araçlarla çok ağır karavan çekilirse arızalar çıkar
Ancak hafif karavanlarda sorun olmaz
Türkiye de yollarda O1 Yada O2 belgesi soran yok henüz
Hatta 750 kg üzerinde olan karavanlara ruhsat soran da yok
Yukarıda belirttiğim gibi yerli 750 kg altı seçenekler var(pino cachalote 2.80, saly 3.25,may 3.60,erba 3.40,güney midi)
Yerli 750 kg üzeri erba,saly,ortiz,pino bir sürü seçenek var
Yabancı karavanların çoğunun artık Türkiye de temsilcisi var ,knaus,Tabbert,adria vb.
Ancak euro çok yüksek olduğu için türkiye satış fiyatları çok yüksek
Şu anda bana en mantıklı gelen karavan may 3.60
Çünkü gerçekten 750 kg altı, 4 kişi yatma kapasiteli ,alko ithal alt yapılı
Fiyatı 23 bin tl ,bu karavanı 1.2 benzinli araçla bile çekebilirsiniz

verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim murat hocam. bende may karavanı düşünüyorum. önceden pino 2,80 modelini düşünüyordum ancak fiyatları çok yüksek. may karavanı manisa-ahmetli de yerinde ziyaret ettim. sizler kadar anlamam ama bana güven verdi üreticisi alçak gönüllü samimi birine benziyordu. bize may 360 modelini biraz daha küçülterek pino 2.80 e benzer 600-700 kg lık karavan üretebileceğini söyledi hatta şuan böyle bir karavan siparişi almış bana resimlerini atacak yapınca. eylül ayına doğru yine sizlere danışarak may karavana sipariş vermeyi düşünüyorum.

verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim murat hocam. bende may karavanı düşünüyorum. önceden pino 2,80 modelini düşünüyordum ancak fiyatları çok yüksek. may karavanı manisa-ahmetli de yerinde ziyaret ettim. sizler kadar anlamam ama bana güven verdi üreticisi alçak gönüllü samimi birine benziyordu. bize may 360 modelini biraz daha küçülterek pino 2.80 e benzer 600-700 kg lık karavan üretebileceğini söyledi hatta şuan böyle bir karavan siparişi almış bana resimlerini atacak yapınca. eylül ayına doğru yine sizlere danışarak may karavana sipariş vermeyi düşünüyorum.
Bende bir ara ziyaret edip yerinde görmek istiyorum,sizin içinde en iyisinin olmasını dilerim,
Bir işe yeni başlıyorsanız gidip de 120 bin tl ye sıfır ithal bir çekme karavanla başlamanız yanlış olur
Bu hobi size uymazsa satarken ikinci elde çok para kaybedersiniz
Yerli 750 kg altında 4 kişilik karavan tadından yenmez
Bu işe yeni başlayan herkese şu tavsiyeyi yapıyorum:
Ne almak istiyorsun ducato camper mi,git bir hafta kirala öyle karar ver
Alkovenli mi ,git bir hafta kirala öyle karar ver
Çekme karavan mı istiyorsun,git bir hafta kirala öyle karar ver
Çünkü birçok insanın kiralama deneyiminden sonra fikri değişebiliyor

Artık yeni düzenleme ile BE ehliyetiniz olması lazım, 750kg altı karavanlarında O1 belgesi olması lazım.

Arkadaş koyacaktı belgeleri bir türlü koyamadı yok çünkü!

Bunlar gerekli şeyler olmazsa cezayı yersiniz, eskisi gibi polise istersen tart ölç biç diyip kurtulmak yok.

O kadar alışmışız ki milletçe iş güzarlığa buda normal geliyor tabi.

Seref bey O2 belgesi diye gonderdiginiz dokuman indirimsiz fiyatlarin oldugu fiyat listesidir.
(Preisliste Caravans diye basligi var)

Doktor beyin tecrubelerine bir ek;
Yeni turbolu benzinli motorlarda yuksek torklara dizeller gibi dusuk devirlerde ulasiliyor.

Yerli karavan alacaklara onerim soylenen hic bir soze inanmayip herseyi yazili istemeleridir. Ilk para gondermeden once imza yetkilisi kisiden hangi paraya ne yapilacak diye taahhut ederim ibaresi de bulunan kaseli, imzali belge almalari gerekir.
Hakkinda sikayet gelmeyen uretici nerdeyse yok galiba.

Bu konuyu da ilk baslatarak cekme karavancilar icin onemli bilgiler veren Dogan Boncu Bey'e de selam gonderelim.

Seref bey O2 belgesi diye gonderdiginiz dokuman indirimsiz fiyatlarin oldugu fiyat listesidir.
(Preisliste Caravans diye basligi var)

Doktor beyin tecrubelerine bir ek;
Yeni turbolu benzinli motorlarda yuksek torklara dizeller gibi dusuk devirlerde ulasiliyor.

Yerli karavan alacaklara onerim soylenen hic bir soze inanmayip herseyi yazili istemeleridir. Ilk para gondermeden once imza yetkilisi kisiden hangi paraya ne yapilacak diye taahhut ederim ibaresi de bulunan kaseli, imzali belge almalari gerekir.
Hakkinda sikayet gelmeyen uretici nerdeyse yok galiba.

Bu konuyu da ilk baslatarak cekme karavancilar icin onemli bilgiler veren Dogan Boncu Bey'e de selam gonderelim.
O2 belgesi göndermedim Tüv onaylı 750kg altı karavan olduğu yazıyor O1 belgesi buradan alınacak.

Neden pino ve diğer iddaa edilen karavanların O1 belgesi inatla koyulmuypr buraya?????

O2 belgesi göndermedim Tüv onaylı 750kg altı karavan olduğu yazıyor O1 belgesi buradan alınacak.

Neden pino ve diğer iddaa edilen karavanların O1 belgesi inatla koyulmuypr buraya?????

Önce sen O1 belgesini koyacaksın
Ne oldu bulamadın mı?

Attığım belgedede approved mass KG var sayfaları çeviriniz.

Datenblatt diye indiriyorsunuz üstünde fiyat listesi yazıyor diye fiyat atmışınız demişiniz pes doğrusu

Bir kaç tane düzgün değerli insanın hatrına daha yazmayacağım bu konuya.

Gecenin bir vakti araştırıp koyuyorum buraya nafile herşeyi zaten 2 dakikada herkes her bilgiye ulaşabilir.

Ben uğraşmayacağım artık zaten 2 gram yabancı dili olan herşeyi bulabilir kanus ile alakalı.

Forumda bir tane karavan satan veya bu işe gönül verip dist. alan insan yok neden acaba bir düşünün.

Tamam çekme karavan alırsak knaus dan başkasını almayız,rahat ol

Bu yazdıklarının O1 belgesi var mı yoksa ezbere mi konuşuyoruz?

ürettiği karavanı; kaliteli yada kalitesizliği kişinin ekonomik gücüne ve beğenisine göre değişsede Güney karavan firması web sitesine belgelerini koymuş mesela. (Diğer firmalara bakmadım.)
Bir kontrol edin bahsettiğiniz belgelermi ?
Güney karavan O1 belgesi

ürettiği karavanı; kaliteli yada kalitesizliği kişinin ekonomik gücüne ve beğenisine göre değişsede Güney karavan firması web sitesine belgelerini koymuş mesela. (Diğer firmalara bakmadım.)
Bir kontrol edin bahsettiğiniz belgelermi ?
Güney karavan O1 belgesi
İlk belge tip onay belgesi, O1 belgesi için gereken belge
Ancak yukardaki arkadaşa bunu anlatmak mümkün değil

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,759
Kayıtlı Üye Sayımız
166,575
Kaydolan Son Üyemiz
Murat_Anıl

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR