Neden Defender ?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tikit Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 122
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,441
Ynt: Neden Defender ?

suyabatmaz' Alıntı:
Bu durumdan karlı çıkanlar:
1- 5 LT dizel motor yağı satan benzin istasyonu ( 82TL )
2- Çekici ( 70 TL )

Araçta Bosch dizel pompa var ve ustam, pompanın alındığı ustayı çağırmış o da pompaya bakmış, bu pompada birşey yok demiş ve gitmiş. Ben oradayken tekrar geldi, ne olmuş diye. İşin aslını öğrenince, tabi epey espri yaptık konu üzerine.

Durumdan zararlı çıkanlar:
1- Ben
2- Defender 110

Dün gece dükkana vardığımızda, sağ arka tekerde: jant ile lastik birleşim yerinden yağ sızdığını gördüm. Ustama ''bu ne'' dedim, o an motor elden gitmiş olabilir paniğinde olan ustam '' bilmiyorum, boşver onu'' demişti. Bu gün aracı alıp eve geldim, aynı yerden: merkezkaç ile dışarı sızmış yağ gördüm yine.
Ne olduğunu söyleyeyim: Ben defender'ı emniyet şeridinde, büyük yağmur kanalı sınırında bırakmıştım. Çekici, daha geniş olduğundan ve kanala tekeri sokmamak için; biraz sol açıkta kalmıştı ve vinçleyip kayar kasaya araç çıkarken, sağ arka teker kasa yan yükseltiye yaslandı. Tüm araç, önden vinçlenirken; sağ arka tekere yaslanarak kayarkasaya oturdu. Yarın yine ustama gideceğim, muhtemelen keçe zedelendi ve değişecek mecburen.

Çok ilginç bir 19 saat geçirdim ;D ;D ;D Daha bitmedi, bakalım yarın neler olacak.

Bunları, asla şikayet falan gibi anlatmadım. Defender aşkım bitmez ;D

Saygılar,

Barış

Sevgili Barış;

Sen gene şanslısın ki bir ustan var, benim burada öyle bir şansımda yok. Keçe değişmesi lazım diyorsun aynen benimkininde değişmesi lazım, işin yoksa git sanayide bu araca bakacak adam ara. Benim de en büyük sıkıntım bu.

Bunları, asla şikayet falan gibi anlatmadım. Defender aşkım bitmez

:D
:D :D
 

Etiketler

Ynt: Neden Defender ?


Serhat Kardeşim,

Oralarda garip garip adamlarla uğraşacağına gel buraya, toptan hallet işini. Babadan Land Rover ustasıdır kendisi ( ustam ). Kaç saat sürer ki senin oradan Maslak oto sanayi? Çözemeyeceği sorun yoktur, ciddiyim.

Sabah fotoyu beklerim. :D
 

Ynt: Neden Defender ?

suyabatmaz' Alıntı:
Serhat Kardeşim,

Oralarda garip garip adamlarla uğraşacağına gel buraya, toptan hallet işini. Babadan Land Rover ustasıdır kendisi ( ustam ). Kaç saat sürer ki senin oradan Maslak oto sanayi? Çözemeyeceği sorun yoktur, ciddiyim.

Sabah fotoyu beklerim. :D

Ya Barıışcım güzel söylüyorsun, saatlik iş değil tabi de zırt pırt İstanbula nasıl geleyim, büyük işleri olsa dediğin gibi yapacağım, ama ıvır zıvır işler, bir keçe için oraya gelinirmi şimdi.

Ama sana yemin ediyorum o fotoğrafı koyduğumda gülmekten krize girersin.

Yarın akşam siteye koymuş olurum fotoyu, hep beraber güleriz. :D :D
 

Ynt: Neden Defender ?

sertem41' Alıntı:
Ama sana yemin ediyorum o fotoğrafı koyduğumda gülmekten krize girersin.

Yarın akşam siteye koymuş olurum fotoyu, hep beraber güleriz. :D :D


Bak şimdi beni de meraklandırdın. Dört gözle bekliyorum fotoğrafı... :D :D
 



Ynt: Neden Defender ?

Barış yaşını belirtmemissin o yüzden sıfat kullanamıyorum. Senin yaşadığın olayı İstanbuladan aracı aldım otobanda basabas gidiyorum (70-90) ;D Boluyu geçtim bir rampa tırmanırken stoppp. Benim yapabileceğim tek şey mazot almak olduğu için otobanda mazot almaya karar verdim. Geçtiğim yolda okuduğum falanfilan dinlenme tesisi 30 km yazısı aklıma gelince kulaklarımdan ateş çıktı. Biraz yürüdüm baktım olacak gibi otostop çektim alan yok tabi millet 140-150 kaptırmış gidiyor bende siyah giymişim vakit gece yarısı, otoban yolu dışında yürüyecek yol yok yaktım telefonun ışığını yürü babam yürü :smiley: Yaklaşık 5 km yürüdüm süpriz bir akaryakıt istasyonu. Mazotu aldım, yakıt alan başka bir arkadaşa rica ettim 5 km yürümekten kutuldum. İstanbul-Trabzon arasını 9-10 saatte aldığım zamanlar olmuştu Defenderla 19.5 saatte aldım :smiley: ses bir taraftan alltan gelen sıcak bir taraftan perişan oldum.
 

Ynt: Neden Defender ?

selam geçmiş olsun Barış
dün gece bende abimlere giderken yolda şarjın düştügünü gördüm daha ne oldu anlamaya çalışıyordumki şarj lambası yandı :smiley: hemen hararet göstergesine baktım 80 derken 90 gidiyor o arada abimlere varmıştım zaten :smiley: ama sokak ortasında çoluk çocukla
kaldık aracı stop ettim yoksa hararet yapacaktı yedek kayış almıştım arabaya ilk aldığım şeydi :smiley: kayış değişmek 10 dk lık iş ama uzun süre sökülmeyince iyice sıkışmış baya uğraştım yeğenimle (çırak) sokakta çay keyfide yaptık bu arada piknik gibi oldu en çok sevindiğim şey de yedek kayışımın olmasıydı bence aracında yolda bıraka bilecek yedek parçaları bulundurmak bide arazide arıza :smiley: yaparsa yedek parçanda yoksa vay haline :smiley:
 

Ynt: Neden Defender ?

tanerefe' Alıntı:
Bak şimdi beni de meraklandırdın. Dört gözle bekliyorum fotoğrafı... :D :D

Öncelikle yaşamış olduğunuz bu sıkıntılardan dolayı geşmiş olsun demek istiyorum herkese. Umarım benim başıma da gelmez bu tür şeyler.

Dün gece Barış la bir mevzu konuşuyorduk, biraz gülelim istedik.

İşte size fotoğraflar.

mak.jpg


fdss.jpg
 





Ynt: Neden Defender ?


Herkese Merhaba,

Serhat, fikir muhteşemmiş bence. İki gündür yaşadıklarım üzerine, benim led çakarlı bir takım uyarı levhaları koymam lazım araca ( eminmiyim? ne yapıyorum ben diye ) ;D ;D ;D

Arkadaşlar, uzun uzun başıma gelenleri anlatmıştım ama bu gün, çok uzun zamandır bu kadar sıkıntı yaşamadım.

Bu günki, ''Neden Defender'' programımızın konuğu, yine Barış Suyabatmaz ve Defender'ı.
 

Ynt: Neden Defender ?

bizde bugün izmitten berk burada. sabah 10-13 arası sanayi turu yaptık. sağ kapım artık iyi kapanıyor menteşe takıldı. külbütör contasını 5 tlye değiştirdik ;D hafif sızan yağ olayıda bitti. o sevinçle dağlara vurduk kendimizi. 18 de geri döndük :smiley: resimler berk'in cep telefonunda :smiley:
 

Ynt: Neden Defender ?

Arkadaşlar,

Bu sabah, bir arkadaşlarımızın davetine gitmek üzere sabah, tüm aile ( eşim ve iki çocuğum ile ) Defender'ımız ile Arnavutköy'e doğru yola çıktık. adres gereği, Akmerkez önünden geçtik ve ara sokaklara daldım, herşey normal. Maya sitesini biraz geçtim ve tam 4. vitese çıktığım anda: motor bir anda dalgalı olarak çok yüksek devir dönmeye başladı. Motordan çok seri takırtılar gelmeye başladı. Anında frene bastım ve aynı anda dikiz aynasında ( arkadan gelen varmı diye refleks ) baktığımda, benim egsozdan inanılmaz yoğunlukta beyaz duman çıktığını gördüm ( Belediyenin sinek ilaçlama araçları gibi ) ve anında kontağı kapattım.
Motor, tam hatırlamıyorum ama 4 - 6 saniye kadar, kontağı kapatmama rağmen çalıştı ve durdu. Yolun ortasında, arabadakilerden çıt ses çıkmıyor, durduk. Ben, olabileceklerle ilgili yüzlerce olasılık düşünürken, arkadan gelen araç kornası ile kendime geldim ve araçtan indim. O kadar zaman geçmesine rağmen yolda hala yoğun beyaz yağ dumanı dağılıyordu. O anki durumumu tarif edemem ;D

Hemen ustamı aradım, 4 aramamda ( ardarda ) cevapsız, aracı aldığım arkadaşı aradım. Durumu kısaca anlattım, motorun bittiğini, ustanın cevap vermediğini, arabada ailemin olduğunu ve bana çekici gerektiği gibi birşeyler söyledim. arkadaş da sağ olsun, yerimi sorup hemen geleceğini, bayram boyu kendisinin Defender'ını alabileceğimi ( ironiye bakın :D ), masraf ne ise asla düşünmemem gerektiğini, ustayı alıp veya onu yollayıp dükkana hemen geleceğini söyledi. Sokak biraz sessiz tabi, saat 09:40 falandı. Araçta, bizim bebelerin mızıklama sesleri dışında ses yok, eşimden hiç ses yok ;D ;D ;D Çocuklar ile eşimi yolladım. Kaldık Defender ile sessiz sokakta ;D

Ustam aradı ve yanıma geldi ( çekici, ancak bir saat sonra gelebileceğini söylemiş ). Usta, emme monifoltu, yağ borusunu söküp, marşa basmamı istedi ( dalga geçiyor sandım ve elimden kaza çıkabilirdi ). Marşa bastım, motor çalıştı, hiç mekanik vuruntu yok, rolanti normal, saat gibi çalışıyor ama egsozdan yine yoğun beyaz duman çıkıyordu. '' Abi geçmiş olsun, dükkana gidelim'' dedi. Gittik.
 

Ynt: Neden Defender ?

Dükkana kadar, geçtiğim her tarafı ilaçladım ;D ;D ;D
Yollarda araçlı ve yaya kim varsa bana baktılar, en komiği de sanki benim haberim yokmuş gibi beni uyaranlarda yaşadıklarımdı :D

Dükkana vardığımda ( aracı aldığım arkadaş gelmiş, Defender kapıda, bizi bekliyormuş. Kendimi o an iyi hissettim, bence önemli idi. ) Ustam: dün yakıt pompası bakımı sırasında, pompaya yeni ve biraz daha uzun yaylar taktıklarını, motor yağ basıncını iş sonunda ölçmesi ve buna göre ayar yapması gerektiğini ama yapmadığını, kendi hatası olduğunu, seri mekanik vuruntu sesinin pistonlardan geldiğini: yüksek yağ basıncı nedeni ile monifolta yağ gittiğini, pistonlara, yanma odasına yakıt ile yağ girdiğini, patlamadan dolayı seslerin olduğunu, korkulacak bir durum olmadığını söyledi ;D Bosh dizel pompayı söküp, gerekli çalışmayı yaptı. Tekrar tüm motor incelendi ( dejavu ) ;D

Bu gün yaşadıklarım bunlardı. Şu an herşey yolunda, ama yaşananlardan en zararlı çıkan eşim oldu. Puset ve iki bebe ile eve kendisi dönmüş.

''Neden Defender''da yazacağım son hikayem olmasını diliyorum ;D ;D ;D

Herkese Sevgiler,

Barış
 

Ynt: Neden Defender ?

Abi kabus gibisin yaa....

Senin yerinde olsam kafayı yerdim vallahi.

Sinema sezonu açıldı, senin DEFENDER korku filmlerini aratmayacak niteliktei bol adrenalin, bol merak, bol macera dolu bir yapım olmuş.

Tekrar geçmiş olsun. Ben korku filmlerinden hiç hoşlanmam... :D :D :D
 



Ynt: Neden Defender ?

bora1071' Alıntı:
bizde bugün izmitten berk burada. sabah 10-13 arası sanayi turu yaptık. sağ kapım artık iyi kapanıyor menteşe takıldı. külbütör contasını 5 tlye değiştirdik ;D hafif sızan yağ olayıda bitti. o sevinçle dağlara vurduk kendimizi. 18 de geri döndük :smiley: resimler berk'in cep telefonunda :smiley:

Wayy, kardeşlerim buluşmuşlar orada, çok sevindim.

Keyifli vakitler geçirmeniz dileklerimle.

Selamlar.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,809
Mesajlar
1,523,887
Kayıtlı Üye Sayımız
166,613
Kaydolan Son Üyemiz
Hilmi316

SON MESAJLAR

SON KONULAR



Geri
Üst