Neden Defender ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tikit Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 122
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,456

Etiketler
Ynt: Neden Defender ?

110 sabit de motor seçimi çok kurcalıyor aklımı.
300 dtı şu an aşar beni, 2,5 dizel yada benzinli türü birşeyler düşünmüyor değilim.
İlerde elim rahatlayınca motora masraf yaparım diye düşünüyorum.
Bir de ben aracı daimi kullanım düşünüyorum.

en büyük dezavantajım da aydın da sanayide araştırmalarıma karşın landçı yok:(
kendim hurdadan alıp toplatma yoluna gitsem desem...

tanerefe' Alıntı:
en büyük dezavantajım da aydın da sanayide araştırmalarıma karşın landçı yok:(
kendim hurdadan alıp toplatma yoluna gitsem desem...

Taner;

Ben Çine bu işin ustalarının bol olduğunu biliyorum, sen de duymadım demessin heralde, İzmirdeki arkadaşlarımızdan çok var oralarda yaptıran.

Araştırdın mı hiç?

sertem41' Alıntı:
Taner;

Ben Çine bu işin ustalarının bol olduğunu biliyorum, sen de duymadım demessin heralde, İzmirdeki arkadaşlarımızdan çok var oralarda yaptıran.

Araştırdın mı hiç?

Çine olarak araştırmadım da aydın merkez de yok. Yarın ilk işim araştırmak olsun...

tanerefe' Alıntı:
Çine olarak araştırmadım da aydın merkez de yok. Yarın ilk işim araştırmak olsun...

Birde Gezenbilir İzmir grubundan yardım alabilirsin, İzmir de de hazır yapılı satan arkadaşlar vardır, yada oradan da sana yardım edecek mutlaka birileri çıkarcaktır.

sertem41' Alıntı:
Birde Gezenbilir İzmir grubundan yardım alabilirsin, İzmir de de hazır yapılı satan arkadaşlar vardır, yada oradan da sana yardım edecek mutlaka birileri çıkarcaktır.

evet haklısın serhat abi.

sertem41' Alıntı:
Aynen öyle, herkes ''sen manyakmısın kardeşim, ne işin var senin bu arabayla, işin gücün yok mu senin'' diyor. Cidden komik bir durum ama, ne bilim ya, çözemedim gitti.

Umarım hep böyle devam eder, çözersem zaten bırakırım diye korkuyorum. :D :D
o zaman çözme abi,kimseyi dinleme en iyisini yaptın,gerçi işin içine girmeden birşey söylemek,doğru değil ama,ben o mertebeye bir gelebilsem,verya o zaman defender nasılmış neymiş,göstereceğim,manyakmısın napacan hurdayı alıp başına belamı edecen diyenleri.seviyorum kardeşim tek hayalim o diyorum anlatamıyorum,benim işime o araç yarar diyorum,ben yarım metre karda yaylaya avlanmaya renoylamı gideceğim, :Dabi bu arada defender buluşması için defenderi olmasada,tanışma için çizme giyip gelsek olurmu :D :D :D

irfan acar' Alıntı:
o zaman çözme abi,kimseyi dinleme en iyisini yaptın,gerçi işin içine girmeden birşey söylemek,doğru değil ama,ben o mertebeye bir gelebilsem,verya o zaman defender nasılmış neymiş,göstereceğim,manyakmısın napacan hurdayı alıp başına belamı edecen diyenleri.seviyorum kardeşim tek hayalim o diyorum anlatamıyorum,benim işime o araç yarar diyorum,ben yarım metre karda yaylaya avlanmaya renoylamı gideceğim, :Dabi bu arada defender buluşması için defenderi olmasada,tanışma için çizme giyip gelsek olurmu :D :D :D

Çizme yetmez İrfan, çadırını, matını, uyku tulumu alıp gelman lazım, senin için bulunmaz fırsat olur. Seni İstanbuldan alacak mutlaka bir arkadaş çıkar. Koca İstanbulda sana araç mı bulunmayacak.

Buraya atayım topici :D

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=64603.msg766763;topicseen#msg766763

Bu arada DEFENDERI OLAMAYAN DEFENDER SEVDALILARI topicini sana emanet etmiştik, hiç ses seda yok orada. :D :D

Herkese Merhaba,

Defender çömezi olarak; 11 gündür, 642 km yol yaptığım daha çeyrek depo yakıtı olan Defender'ım ile dün akşam iş dönüşü yolda kaldım ;D ;D ;D
3. viteste iken araç birden yığıldı, saniyede: nooluyor diyemeden yağ lambası yandı ve stop etti. iki defa zorlayarak emniyet şeridine zor girdim. Ustamı aradım: yağına bak ve yağ koy dedi. 5LT dizel yağ aldım ve ekledim. aracı çalıştırdım: rolanti inanılmaz bozuk ve araç silkeleniyordu. Ben kontağı kapayamadan yine stop etti. Ustamı aradım, bir çekici ile geldi, aracı alıp dükkana gittik. Usta yağ çubuğuna bir baktı ki: çubuktaki maximum değerin iki katından fazla yağ var motorda ;D ;D ;D

Sabah bakacağını söyledi ve evlere dağıldık. Gece, sabaha kadar delirdim :D. sabah işe otobüs ile gittim ve öğlen sanayiye ustaya gittim. ''Usta noolmuş?'' Usta:'' Barış, problem çok büyük''. İşte o an, saniyede kafamdan yüzlerce problem geçti ve yıkıldım. Ustam, karteri söktüğünü, yağ pompasını komple söktüğünü, hiçbirşey bulamadığını, krank yataklarına, piston kollarına ve hatta sübaplara baktığını ama hepsinin temiz, sorunsuz olduğunu söyledi ve Usta '' Problem yakıtta Barış'' dedi. Daha önceki bir aracımda kalitesiz yakıttan başıma çok tatsız işler gelmişti. Ben bunları düşünürken, Ustam: '' Barış, mazotu komple bitirmişsin! depoya hortum soktum, ucu ıslanmadı bile, Gel beraber yine yapalım dedi'' ve gülmekten dağıldık ;D Gidip bir bidon mazot aldım, Defender saat gibi çalışmaya başladı.

problemin, yakıt şamandırasından olduğu ortaya çıktı ama aracın, tüm yağ ve mazot sistemi elden geçti ;D Çeyrek depo yakıt göstergesi hikaye imiş :D

suyabatmaz' Alıntı:
Herkese Merhaba,

Defender çömezi olarak; 11 gündür, 642 km yol yaptığım daha çeyrek depo yakıtı olan Defender'ım ile dün akşam iş dönüşü yolda kaldım ;D ;D ;D
3. viteste iken araç birden yığıldı, saniyede: nooluyor diyemeden yağ lambası yandı ve stop etti. iki defa zorlayarak emniyet şeridine zor girdim. Ustamı aradım: yağına bak ve yağ koy dedi. 5LT dizel yağ aldım ve ekledim. aracı çalıştırdım: rolanti inanılmaz bozuk ve araç silkeleniyordu. Ben kontağı kapayamadan yine stop etti. Ustamı aradım, bir çekici ile geldi, aracı alıp dükkana gittik. Usta yağ çubuğuna bir baktı ki: çubuktaki maximum değerin iki katından fazla yağ var motorda ;D ;D ;D

Sabah bakacağını söyledi ve evlere dağıldık. Gece, sabaha kadar delirdim :D. sabah işe otobüs ile gittim ve öğlen sanayiye ustaya gittim. ''Usta noolmuş?'' Usta:'' Barış, problem çok büyük''. İşte o an, saniyede kafamdan yüzlerce problem geçti ve yıkıldım. Ustam, karteri söktüğünü, yağ pompasını komple söktüğünü, hiçbirşey bulamadığını, krank yataklarına, piston kollarına ve hatta sübaplara baktığını ama hepsinin temiz, sorunsuz olduğunu söyledi ve Usta '' Problem yakıtta Barış'' dedi. Daha önceki bir aracımda kalitesiz yakıttan başıma çok tatsız işler gelmişti. Ben bunları düşünürken, Ustam: '' Barış, mazotu komple bitirmişsin! depoya hortum soktum, ucu ıslanmadı bile, Gel beraber yine yapalım dedi'' ve gülmekten dağıldık ;D Gidip bir bidon mazot aldım, Defender saat gibi çalışmaya başladı.

problemin, yakıt şamandırasından olduğu ortaya çıktı ama aracın, tüm yağ ve mazot sistemi elden geçti ;D Çeyrek depo yakıt göstergesi hikaye imiş :D

Yazının başını okurken aklım gitti benimde, aman büyük geçmiş olsun.

Aracı aldığım arkadaş da bana kırsal motorin kullanmamı tavsiye etti, daha kalın oluyormuş, ustana bir sorarmısın acaba neden kırsal motorin kullanıyoruz.

Bu durumdan karlı çıkanlar:
1- 5 LT dizel motor yağı satan benzin istasyonu ( 82TL )
2- Çekici ( 70 TL )

Araçta Bosch dizel pompa var ve ustam, pompanın alındığı ustayı çağırmış o da pompaya bakmış, bu pompada birşey yok demiş ve gitmiş. Ben oradayken tekrar geldi, ne olmuş diye. İşin aslını öğrenince, tabi epey espri yaptık konu üzerine.

Durumdan zararlı çıkanlar:
1- Ben
2- Defender 110

Dün gece dükkana vardığımızda, sağ arka tekerde: jant ile lastik birleşim yerinden yağ sızdığını gördüm. Ustama ''bu ne'' dedim, o an motor elden gitmiş olabilir paniğinde olan ustam '' bilmiyorum, boşver onu'' demişti. Bu gün aracı alıp eve geldim, aynı yerden: merkezkaç ile dışarı sızmış yağ gördüm yine.
Ne olduğunu söyleyeyim: Ben defender'ı emniyet şeridinde, büyük yağmur kanalı sınırında bırakmıştım. Çekici, daha geniş olduğundan ve kanala tekeri sokmamak için; biraz sol açıkta kalmıştı ve vinçleyip kayar kasaya araç çıkarken, sağ arka teker kasa yan yükseltiye yaslandı. Tüm araç, önden vinçlenirken; sağ arka tekere yaslanarak kayarkasaya oturdu. Yarın yine ustama gideceğim, muhtemelen keçe zedelendi ve değişecek mecburen.

Çok ilginç bir 19 saat geçirdim ;D ;D ;D Daha bitmedi, bakalım yarın neler olacak.

Bunları, asla şikayet falan gibi anlatmadım. Defender aşkım bitmez ;D

Saygılar,

Barış

Serhat,

kırsal motorin hem daha ucuz, hemde eurodiesel vb. gibi bolca katkı maddeleri içermiyor. Mazotta ve özellikle de bizim araçlarımızda çok yüksek yakıt kalitesine gerek yok bence. Sonuçta gerçek bir iş makinesi kullanıyoruz aslında ;D ;D ;D

Ustama daha detaylı bilgi için yarın sorarım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR