Neden Defender ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tikit Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 122
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,441
Ynt: Neden Defender ?

Merhaba
Bende kısaca başımdan geçenleri paylaşayım.
İlk evela benzin ve Lpg bitmesine karşın yedek bidonda mutlaka ama mutlaka benzin bulunduruyorum.
Henüz Lpg takdırmamışken Defimi toplama aşamasındayken benzinim bitmiş,trafikte öyle bir çaresiz kalmıştımki,millete yalvar yakar olmuş ya abiler bir el atında sağa alalım demiştim ama millet koca araca bakıpta niyetlenmeyince can havliyle tekrar marşa basıp arabayı çalıştırdımda sağa çekebildim ;D
Halbuki marşa basıp vitesde de çekebilirdim ama o panikle düşünemedim.
Lpg yi takdırdıkdan kıssa bir süre sonra araçla yol alırken birden tak diye bir ses ve tekleme ???
Sabah ilk işim sanayide almak oldu soluğu,meğer yay kırmış.
İstanbula götür taşlat yeni yay vs vs 550tl sürpriz :smiley:Aracı aldığımda tüm göstergeler vs vs çalınmış ama araç henüz 35000km de denmişti bu vesileyle üst kapak sökülünce gerçekten motorda hiç aşınma olmadığı dolayısıyla kmnin doğru olduğu ortaya çıktı.
Son olarak İsoffun Tekirdağ off road yarışması için tam toplanma yerine gelmiştikki aracı stop ettim tuhaf ses hararete baktım sona dayanmış
Kaputu açtım duman ve su taşmış meğer vantilatör kayışı kopmazmı
Allah tan toplanma yerinde tam kopacağı tuttu ve Erhan abimiz sağolsun yedeği vardı verdi ve hemen 200metre ilerde renaul serviste takdırdım ve konvoyuda kaçırmadım.
Son olarak merkez kaçırıyor,ben bir kutu hidrolik aldım eksilince tamamlayıp idare ediyordum en sonunda ustam artık değişelim dedi ve üst merkezi değiştik,selamlar

Etiketler

dalyan' Alıntı:
Merhaba
Bende kısaca başımdan geçenleri paylaşayım.
İlk evela benzin ve Lpg bitmesine karşın yedek bidonda mutlaka ama mutlaka benzin bulunduruyorum.
Henüz Lpg takdırmamışken Defimi toplama aşamasındayken benzinim bitmiş,trafikte öyle bir çaresiz kalmıştımki,millete yalvar yakar olmuş ya abiler bir el atında sağa alalım demiştim ama millet koca araca bakıpta niyetlenmeyince can havliyle tekrar marşa basıp arabayı çalıştırdımda sağa çekebildim ;D
Halbuki marşa basıp vitesde de çekebilirdim ama o panikle düşünemedim.
Lpg yi takdırdıkdan kıssa bir süre sonra araçla yol alırken birden tak diye bir ses ve tekleme ???
Sabah ilk işim sanayide almak oldu soluğu,meğer yay kırmış.
İstanbula götür taşlat yeni yay vs vs 550tl sürpriz :smiley:Aracı aldığımda tüm göstergeler vs vs çalınmış ama araç henüz 35000km de denmişti bu vesileyle üst kapak sökülünce gerçekten motorda hiç aşınma olmadığı dolayısıyla kmnin doğru olduğu ortaya çıktı.
Son olarak İsoffun Tekirdağ off road yarışması için tam toplanma yerine gelmiştikki aracı stop ettim tuhaf ses hararete baktım sona dayanmış
Kaputu açtım duman ve su taşmış meğer vantilatör kayışı kopmazmı
Allah tan toplanma yerinde tam kopacağı tuttu ve Erhan abimiz sağolsun yedeği vardı verdi ve hemen 200metre ilerde renaul serviste takdırdım ve konvoyuda kaçırmadım.
Son olarak merkez kaçırıyor,ben bir kutu hidrolik aldım eksilince tamamlayıp idare ediyordum en sonunda ustam artık değişelim dedi ve üst merkezi değiştik,selamlar
iyi bayramlar
geçmiş olsun debriyaj üst merkezden hidrolik kaçagı yüzünden debriyaj pedalı ve paneldeki boya söküldü pedal pas bile yaptı
aman idare etsin demeye gelmez

Dj' Alıntı:
iyi bayramlar
geçmiş olsun debriyaj üst merkezden hidrolik kaçagı yüzünden debriyaj pedalı ve paneldeki boya söküldü pedal pas bile yaptı
aman idare etsin demeye gelmez
Sizede iyi bayramlar,Fazla uzun sürmedi zaten 1 hafta civarı oda ustamın işlerinin yoğunluğundandı.

dalyan' Alıntı:
Sizede iyi bayramlar,Fazla uzun sürmedi zaten 1 hafta civarı oda ustamın işlerinin yoğunluğundandı.
biz o merkezi değişene kadar akla karayı şeçtik ne zor yere koymuşlar ilk defa söktük bilmediğimizden (ben çırak ) ertesi güne kadar sürdü hehhe yani 24 saat te yaptık ;D oldu ama :D :D

Halklısınız ama benim ustam çok deneyimli toplam yarım saatte söktü ve takdı.Ama çok sıkıntılı bir iş olduğunu bildiği içinde biraz erteledi sanırım.Dediğiniz gibi yeri tam bela bir yer :smiley:

Herkese Merhaba,

Size de geçmiş olsun. Ben de iyi bir metal yakıt bidonu edinip, araca koayacağım. Birde yedek kayış mutlaka bulunduracağım.
Tüm bayram boyu, Defender'ı sabahtan akşama kadar ( çok bozuk dağ yolları dahil ) kullandım, bu gün de 3 saatlik uzun otoban yolculuğu ile eve döndük ve çok şükür hiçbir sorun yaşamadım.

Herkese iyi bayramlar dilerim,

Saygılar

Barış

suyabatmaz' Alıntı:
Herkese Merhaba,

Size de geçmiş olsun. Ben de iyi bir metal yakıt bidonu edinip, araca koayacağım. Birde yedek kayış mutlaka bulunduracağım.
Tüm bayram boyu, Defender'ı sabahtan akşama kadar ( çok bozuk dağ yolları dahil ) kullandım, bu gün de 3 saatlik uzun otoban yolculuğu ile eve döndük ve çok şükür hiçbir sorun yaşamadım.

Saygılar

Barış
iyi bayramlar
ben daha zeytinburnundan bu gun çıktım :smiley: nişantaşına gittim geldim uzun yol oldu baya tam 30 km gidiş geliş heheheh

suyabatmaz' Alıntı:
Şu bir araya gelme meselesini çözelim, çeşitli programlar yaparız tabi ;D
Konvoyu bir oluşturalım da, güzel geziler bizi bekler bence.
Haklısın ama benim yakıt sorunum var km de 1 tl falan yakıyor ticari taxi ile gelirsem daha hesaplı olur galiba bu gün subap ayarı yaptırdım ama içime sinmedi yuksek devirde ses yapıyor dizel gibi hani devirsiz araca yüklenirsin ya onun gibi ses yapıyor yoklugun gözü kör olsun puma 6 ileri tamam dı her şey hehehe

suyabatmaz' Alıntı:
Herkese Merhaba,

Saygılar

Barış

Barış selam;

Hayırdır, yukardaki yazıyı okuyunca birde otoyol falan, yoksa bizim buralara falan mı geldin?

Berk selam, döndün mü sen Mersin den.

Bende Urfa'ya gittim dün gece geldim.

Barış sanada selamlar bu arada.

Merhaba Serhat,

Arife günü akşam yola çıktık, Düzce'ye gittik. Bayramın 4. günü de İstanbul'a döndük, sizin oaradan geçtik ama bayram günüdür, meşgulsündür diye hiç aramadım ( Zaten, eskiden 1,5 saatte gittiğim yolu 3 saatte gittim ;D). TEM'den devam ettim, normal zamanda olsaydı; buluşmak mühim değil, inan mutlaka arardım.

Yaklaşık 1000km yol yaptım, çok şükür Defender en ufak sorun yapmadı ;D ;D ;D

Bizim Defender buluşmasında bir araya geleceğiz inşallah.

sevgiler,

Barış

sertem41' Alıntı:
Berk selam, döndün mü sen Mersin den.

Bende Urfa'ya gittim dün gece geldim.

Barış sanada selamlar bu arada.

selamlar abı geldım ızmıte macera yarın baslıyo bakalım ne gıbı bır suprız beklıyo benı ::smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,812
Kayıtlı Üye Sayımız
166,613
Kaydolan Son Üyemiz
Hilmi316

SON MESAJLAR

SON KONULAR