Neden Defender ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tikit Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 122
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,446

Etiketler

Ynt: Neden Defender ?

Herkese Merhaba,

Ayın birinden beri, çok uzun yıllardır bir tane satınalmak istediğim Defender 110'uma kavuştum. 6 gündür nasıl mutlu olduğumu tarif edemem ;D ;D ;D

İlk araç kullandığım günden beri, çok çeşitli araçlar kullandım, son 4 yıldır 2 farklı sıfır otomobilim oldu ( lükse çok alışmıştım ) fakat bu kadar zevk alarak kullandığım bir aracım olmamıştı :D
En başta, hidrolik direksyonu yok şuan, ama hiç sorun hissetmiyorum. Geçmiş yıllarda çeşitli Defender 110'ları çok kısa mesafelerde kullanmıştım ( küçükken, arkadaş bisikletini alıp '' Şu direkten döneceğim'' der gibi kullanımlardı bunlar ). Altı gündür, sürekli kullanıyorum. Araç kesinlikle hızlı ve seri değil, herşey manuel. Zaten benim aldığım Defender'da da bir takım eksikler var ( döşeme, kaporta, boya vb. ) ama gözüm hiçbirşey görmüyor ;D

Hayatım satın aldığım ve bu kadar mutlu olduğum tek araç :D

Yıllardır bende takıntı halinde idi, gerçekten çok seviyordum, satın aldım ve kullanıyorum, şimdi eskisinden daha takıntılıyım ve çok daha fazla seviyorum ;D

Bence, otomobil tarihinde kendi alanında tek bir araç. Bu konu üzerine saatlerce yazabilirim. En kısa sürede Defender seven herkesin, hayalindeki araca kavuşmasını temenni ederim. Aslında sadece Defender değil tüm Land Rover modellerini severim ve ilgilenirim ama benim takıntım 110'du. Allah kısmet eder ise bu Defender'ı çocuklarımın da hatta onların çocuklarının da kullanmalarını çok isterim '' Bu araç ile kafayı yemiş bir dedemiz varmış, ondan kaldı bu antika...ama çok ilginç bir araç...''konuşmalarını duyar gibiyim ;D ;D ;D

Herkese Sevgiler.

Barış

Barış bey sizin adınıza çok sevindim.
Hayırlı olsun Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin.

taner

sevinmez güzel Allah sağlikla kullanmayı ve de gezmeyi nasp etsin inanın bu dua oldukca içimden geldi ben de bu duygularınn sınırında çok dolanıp duruyorum.Mevlam herkese gönlün ce versin.ama defender bana hep ağır ve hantal durmuştur kullanmadım .kullansam belki fikrim değişir.

Barış hayırlı uğurlu olsun senin yaşadığın hisleri bende yaşadım ve hala yaşıyorum :smiley: allah bu mutluluğunu bozmasın aldığın defender hakkında biraz bilgi verirsen sevinirim (avatardaki araçmı benim defenderin ikizi gibi sade ve orjinal )

göktuğ sen de bitir artık şu defenderi. dört gözle bitmiş halini görmek için can atıyoruz.

taner

Merhaba Arkadaşlar,

Herkese teşekkür ederim. Forumda çeşitli konu başlıkları altında sizler de okumuşsunuzdur; Defender seven ama satın aldıktan sonra tamamen araçtan soğuyan insanların görüşlerini okumuş ve kendim satın aldığımda, benim de başıma gelir mi diye çok düşünmüştüm. Sonuçta, bir süre evin tek aracı olacak ve iki küçük çocuk + eşim ile sürekli geziyor olacaktık. Şuan: Eşim, kızım ve oğlum Defender'a bayılıyorlar, tabi benim bir şansım da; eşimin de Defender hayranı olması idi ;D

Benim aracım, iki Defender'ı olan birinin ikinci Defender'ıymış. Bu arkadaş, diğer Defender110'unu full toplamış, çok da güzel olmuş. Benim aldığım araca hiç dokunmamış, 5 senedir çok nadir kullanıyorlarmış ve satmaya karar vermiş. İlanda 92 model yazıyordu ama satışta ruhsattan 91 olduğunu öğrendim ( Benim için hiç sorun değil ). Aracı Telekom ihalesinden almış ( kendininki ile birlikte ). Araç 2.5 düz dizel, avatarımda görülen araç. 6 ay kadar önce komple motor yapmışlar. Aracın tüm parçaları çalışıyor, kazası - değişeni yok. Defender ararken, ben beyaz renk çok istiyordum ama her renge razıydım. Renginin beyaz olmasına ayrıca çok sevindim. Ben beyaz renk ve sade Defender çok seviyorum, ilk zaman bulabildiğimde bir şnorkel taktıracağım, lastikler iyi, bu kışı rahat çıkaracaklar. Seneye BF A/T alacağım. Yakın bir zamanda araç döşemeye girecek ( orjinaline sadık olarak ), beş adet emniyet kemeri gerekli. Ufak boya gereken noktalar var, ara ara yapılacak.

Güzel dilekleriniz için çok teşekkür edrim. Defender'ın çok sıradışı bir araç olduğunu düşünüyorum, daha önce hiç kulanmamış - binmemiş ama Defender seven, satın almak isteyen kişilerin mutlaka binmelerini - arac ile bir süre geçirmelerini, yolculuk etmelerini öneririm. Araçtan beklentilerinizin ne olduğunu bilmeniz çok önemli. Normal binek otomobil konforu, yol tutuşu, seriliği, hızı gibi beklentileriniz varsa: Defender size gelmez :smiley:

İki hafta öncesine kadar, 120 - 140 km/h ile geçtiğim yolları şimdi 80 km/h ile geçiyorum ;D ;D ;D Defender alacaksanız ( 2.5 düz dizel 110 için söylüyorum ) bunun sizin için de sorun olmaması lazım. 8) Çünkü, bu aracın, olayı bu. Bu hali ile sevmeniz ve kabul etmeniz gerekir.

DJ, senin aracın hikayesini de bizimle paylaşman gerekir :D Göktuğ, kendi konu başlığı altında detaylı anlatmış, aracının son halini merakla bekleyenlerdenim :D Bir araya geliriz umarım, Gönlünde Defender olan herkesin, en kısa zamanda kavuşmasını dilerim.

Görüşmek üzere,

Barış

Sevgili Barış arkadaşım, Allah mutluluğunu daim etsin.

Tekrar hayırlı olsun dileklerimi sunmak istiyorum, darısı olmayanların başına demek isterim.

selam arkadaşlar

benim bu aracı almam tamamen tesaduf kesinlikle böyle bi araba alacak gücüm yoktu zaten iş yerimi yeni kapatmıştım bi arkadaşımın firmasına işe girmşitim anlayacagınız tam çulsuz dene bilirdi :smiley: geçenlerde batmana başsaglıgına gittim orada cocukluk arkadaşım var o benim arazi aracı hastalıgım oldugunu biliyordu ama hiç arazi aracım olmamıştı vede kullanmamıştım :D arkadaşım bana tekelden bazı arabalar aldıgını söyledi ve birini de bizim başka arkadaşa bırakmışlar ihalede arac 1994 model 12 20 de trafige çıkmış yani 95 sayılır arac daha 100 bini devirmemiş orjinal boyası uzerinde aklınıza gelen herşeyi akü ve lastikler hariç haa stepne orjinal daha ben araç 94 modelse hidrolik direksiyorun biliyordum malesef değilmiş aldıktan sonra ögrendim :smiley: batmanda aracı göremedim bi türlü istanbula geldim telefonla işi bağladık oraya gidip getirecek zamanımda yoktu bi kamyona atıp getirdiler haa parasını nasıl ödedim kredi çektim bankadan :smiley: 15000 tl ye mal oldu istanbula kadar
aldım ama binemiyorum kapıda duruyor işte aldıkmı aldık :smiley: şirketin arabası var her yere onunla gidiyorum çok fazla boş zamanım yok fırsat buldukça temizleyip duruyorum arada bi sahile gidiyorum o kadar :smiley:
bu da benim hikayem herşey gönlünüzce olsun bi yerlerde bir araya geliriz inşallah bir birimize anlatacak çokşeyimiz vardır eminim

allah bir kapıyı kapar birini acar sizi cok iyi anlıyorum tikit kareş iyi ve güzel günlerde kullanın.

sertem41' Alıntı:
Sevgili Barış arkadaşım, Allah mutluluğunu daim etsin.

Tekrar hayırlı olsun dileklerimi sunmak istiyorum, darısı olmayanların başına demek isterim.

Selam Serhat,

İkimiz, şu son dönemde resmen: '' Defender Sevenler ve İsteyenler Tanıtım Ekibi'' gibi bir hal aldık ;D ;D ;D ardından peşpeşe araç sahibi olmamız da ayrıca komik oldu :D

Allah, seninde mutluluğunu daim etsin :D ve tüm arkadaşların gönlüne göre versin,

Herkese Saygılar,

Barış

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

SON KONULAR

Geri