Muazzez’in Seyir Defterinden, Yunanistan Turu (yaz, 2018)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hgonullu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 311
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 64,346
26jXzA.jpg
https://i.hizliresim.com/26jXzA.jpg

Yolda gördüğümüz, kalınabilecek bir koy.

Etiketler
Yola devam, sakin, güzel yerler. Bir ara yukarıdan küçük bir yelkenlinin alargada durduğu bir koy görüp belki ileride burada bir gece geçiririz diye konumu not alıyoruz. ( 38.94222, 22.94330 ) Zeytin ağaçlarının altında hoş yer.
Yolda, yokuşta kalmış İstanbul plakalı bir TIR gördük. 11 gündür hemşeri görmediğimizden hemen durup bir ihtiyacı olup olmadığını sordum. Neyse ki problem yokmuş, depo değiştirirken motor hava yapmış. 2 dakika sonra çalıştı zaten. Bize de 2 tane buz gibi Niğde gazozu armağan etti şoför arkadaş. Buzdolabı arızasından sonra bu sıcaklarda hasretiz soğuk içeceğe, ilaç gibi geldi.
Saat akşam 5:30 oldu, artık kalacak bir yer bulmanın zamanı geldi. Ve yol bizi Karavomilos’a getirdi. Yine deniz kenarına park ettik Muazzez’i. Yine kıyıda duşlar var.
(Daha önce de yazdığım gibi, kim organize ediyor bilmiyorum, devlet mi, belediye mi? Ama koyların hemen hemen çoğunda duş, şemsiye, su, ya hepsi ya da bir kısmı var. Hatta bir kısmında cankurtaran dahi var ve her şey ücretsiz halkın kullanımına sunulmuş)
Kıyıda bir ağacın altına sandalyelerimizi koyup, biramızı içerek yeni yere hoş bulduk dedik.

Koordinat: 38.885782, 22.701051

Bu akşam felaket rüzgar var. Karavanda durulmuyor sallantıdan. İyi yanı sivrisinek yok rüzgar nedeniyle. Gece geç saate kadar kumsalda oturup şarabımızı yudumluyoruz rahatça.
Kaldığımız yer otobanın da kenarında. 300 metre ilerimize bir tanesi Türk 3, 4 TIR park etmiş. Park ettikleri yerin karşısında tavernalar var. Ben duymadım ama Gülten gece kadınların geldiğini yüksek sesle konuşulduğunu, tedirgin olduğunu söyledi. Belkide uzun yol TIR şoförlerinin eğlendikleri mekanlardı bu tavernalar.

(Bir haber alıyoruz İnternet’ten, Atinan’nın 40 kilometre batısında, Rafina bölgesinde çıkan yangın, bu kuvvetli rüzgarın da etkisiyle ormandan yerleşim yerlerine sıçramış. 76 ölü, 100 kayıp, 170 yaralı var. Felaket !.. Ateşle rüzgar bir araya gelince hiç bir şey tanımıyor, her şeyi yok ediyor. İnsan ne diyeceğini bilemiyor. Komşunun başı sağ olsun)

.

Aslında tekneyle adalarına sıklıkla gittiğinizi söylediğiniz halde sanırım atlamış olacaksınız ?
Bilmem dikkatinizi çekmiş miydi, Yunanlar liman marketlerinde buzluklara atılmış birkaç su şişesini sıklıkla bulundurmaktalar. Teknesi olanlar bunları bazen dolapları için ihtiyaca göre alıyorlar. Belki buz dolabınızı en azından bu şekilde kullanabilirdiniz.
Ben bazen yerim olursa aküden tasarruf maksadıyla alıyorum. Normal su şişesinin iki misli fiyatına ama yararı bir günden fazla oluyor.

Son düzenleme:

Bir kez orman yangınına yardıma gitmiştim.Yaşananları,nasıl bu kadar insanın öldüğünü,yaralandığını,kaybolduğunu itfayecilerden dinledim.Kayıpların çoğunu doğru yönlendirilmeyen,panik halinde yanlış yöne giden insanlar oluşturuyormuş.Bu bölgelerde iletişim araçları daha etkin kullanılsa böyle kayıplar çok aza iner diyorlardı.

.

Aslında tekneyle adalarına sıklıkla gittiğinizi söylediğiniz halde sanırım atlamış olacaksınız ?
Bilmem dikkatinizi çekmiş miydi, Yunanlar liman marketlerinde buzluklara atılmış birkaç su şişesini sıklıkla bulundurmaktalar. Teknesi olanlar bunları bazen dolapları için ihtiyaca göre alıyorlar. Belki buz dolabınızı en azından bu şekilde kullanabilirdiniz.
Ben bazen yerim olursa aküden tasarruf maksadıyla alıyorum. Normal su şişesinin iki misli fiyatına ama yararı bir günden fazla oluyor.

Evet doğrudur, teknede çok verimli çalışan, 12 Volt kompresörlü, geniş bir buzdolabım vardı. Genelde dışarıdan enerji almadan güneş paneli ve 300 Ah akü ile aylarca idare edebiliyordum. Hem bizim kıyılarda, hem de Yunan adalarında bu uygulama olduğu halde, kullanmadığımdan belki de basiret bağlanmasından aklımıza gelmedi :smiley:

Bir gün vurayım Pirikampımı yollara gideyim komşuya diyesim var ama benim sağlık problemlerim yurtdışına çıkmama izin vermiyor. Ee birilerinin de bizim kıyılarda karavancılık yapması gerek değil mi ama?
Yurtdışı paylaşımınızı ilgi ile takip ediyorum. Her ne kadar yurtiçi kampçısı olsam da...
Selamlar...

Bir gün vurayım Pirikampımı yollara gideyim komşuya diyesim var ama benim sağlık problemlerim yurtdışına çıkmama izin vermiyor. Ee birilerinin de bizim kıyılarda karavancılık yapması gerek değil mi ama?
Yurtdışı paylaşımınızı ilgi ile takip ediyorum. Her ne kadar yurtiçi kampçısı olsam da...
Selamlar...

Geçmiş olsun Yücel Bey.
Gerçi bizim kıyılar ile Yunan kıyılarında karavancılık yapmak arasında zaman, fiyat, güzellik açısından çok fark yok.

deniz mahsülleri ile alkollü içeceklerin genel tadları ve fiyatları arasında da fark yokmu sizce ?

Tabii ki çeşit arasında fark var, hem yiyecekte, hem de içecekte. Ama karşı tarafın damak tadımıza çok uygun lezzetlerden oluşan mutfağı ve bildiğiniz gibi biraz tatlı ve aromalı olmasına rağmen ritüel olarak Rakıyı aratmayan içeceği Uzo ile bana evimdeymişim hissi veriyor. Demek istediğim bu. (Ama Euro' nun son zamanlardaki fahiş artışı sonucu yiyecek, içecek ve mazot fiyatı biraz abardı bunu itiraf etmek lazım :smiley: )

24 Temmuz 2018, Salı;

Hareket: Karavomilos
Hedef : Eğriboz (Evia), Eretria

Kilometre: 114,257

Sabah gürültü ile uyanıyoruz. İçlerinde beş, altısı çocuk, bir, ikisi genç yaklaşık kırk kişilik bir grup gelmiş, tam önümüzde denize giriyorlar. Yaş ortalaması 70, 80. Bu Yunan yaşlıları konuşmayı çok seviyor, özellikle denizin içinde ya iki kişi ya da grup olarak saatlerce konuşabiliyorlar.
Biz de kalkıp denize girip, duşumuzu alıp, Muazzez’i toparlayıp, kahvemizi içip, farklı bir yerde kahvaltı yapmak üzere yola çıkıyoruz. Bir süre gittikten sonra Navigasyon’un ihanetine uğruyoruz. Tabi bizim uyuduğumuz da bir gerçek. (Otoban ve ücretli yollardan kaçın seçenekleri işaretli olmasına rağmen) Kendimizi otobanda buluyoruz birden. Hem de ücret gişelerinden 1 veya 2 km önce. Verip paramızı çıkıyoruz acilen.
Yol kenarında çam ağaçlarının altında, denize 7 - 8 metre dik bir yamacın üzerinde yer bulup kahvaltımızı yapıyoruz. Bu akşam konaklanacak yeri, yine doğaçlama “Larymna” olarak belirledik. Dar, bazen toprak yollardan, dağ, tepe aşarak akşam 5 gibi varıyoruz Larymna’ya. Burası ufak bir koy, koyun karşı kıyısında haritada gözümüzden kaçan Metallica kasabası var. Aslında kasaba değil Larco firmasının demir, çelik fabrikası. Burası dahil, koyun çevresi demir pası renginde. Dev baca ve çıkan duman da hiç hoş değil. Bir kaç fotoğraf çekip hemen kaçıyoruz.

Epey geç oldu, bu saatten sonra gidip yer bulmak kolay olmayacak. Neyse, yapacak bir şey yok. Burası bir delta, kıyıda doğru dürüst yer ve yol yok, vuruyoruz kendimizi dağlara. Bir süre fabrikaya cevher sağladığını düşündüğümüz devasa maden ocaklarının yanından ilerliyoruz. Her yer paslı toprak. Baya bir tırmanıyoruz. Tepede, bir kasabanın marketinden alış-veriş yapıp yola devam ediyoruz. Hedef, Eğriboz adasına kadar gitmek.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.