LR Macerası Karadeniz Turu ile Devam Ediyor Duyurusu (Karadeniz 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fosilbulent Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,135
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 119,721
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: LR Macerası Karadeniz Turu ile Devam Ediyor Duyurusu (Karadeniz 2010)

eczahmet' Alıntı:
deko hoşgeldin abi gözler seni aradı hep bu yıl yine bomba gibiyiz patlatalım abi :smiley:
1 mayısa kadar 2-3 günde bi yazarım şu eczaneyi bi açayım emirlere amadeyim grupp ;)
bülent poster güzel olmuş keçili meçili :smiley: ilk gün için güzel bi çlışma tebrik ediyorum senii ama keçi yerine 4X4 ler arasında horon çeken uşakların bi fotosu yapıştırılabilir.
Birde bizim araştırdığımız sticker galiba hemen büyüyoruz poster olmuşuz ha uşak ? ;)

doğru diyorsun keçi için elinden gelen bir abimiz kardeşimiz şu işin ucundan tutsun diyorum. keçinin durduğu taş zemine defender cj5 land cruser suzuki niva ardı ardına gidiyormuş gibi yerleştirsek keçinin etrafınada horon ekibi olsa diyorum.

Etiketler

faruk abim benim KIRATI koyup karalayacak bişeler siz merak etmeyin ;)

ata036' Alıntı:
faruk abim benim KIRATI koyup karalayacak bişeler siz merak etmeyin ;)

bu durumlar için bir sponsorumuz yokmuydu bizim hay yaşa var ol bitanesin bravo aslansın kaplansın sponsoru kayıp bak yok ortalarda :smiley:
hadi neyse havuzdan yiyelim gene :smiley:

Faruk abi şimdiden teşekkür ederiz.Ellerinize sağlık

febulent' Alıntı:
bu durumlar için bir sponsorumuz yokmuydu bizim hay yaşa var ol bitanesin bravo aslansın kaplansın sponsoru kayıp bak yok ortalarda :smiley:
hadi neyse havuzdan yiyelim gene :smiley:

Faruk abi şimdiden teşekkür ederiz.Ellerinize sağlık
faruk abi sadece tasarımı yaparsa yeter bize çünkü o konuda üstüne tanımıyorum
gerisini faruk abinin karsta bir çırağı var ona yaptıracağım demi faruk abi bizim gökhan da biraz el atsın şu işe taze reklamcı nede olsa ;)

ata036' Alıntı:
faruk abi sadece tasarımı yaparsa yeter bize çünkü o konuda üstüne tanımıyorum
gerisini faruk abinin karsta bir çırağı var ona yaptıracağım demi faruk abi bizim gökhan da biraz el atsın şu işe taze reklamcı nede olsa ;)

valla gökhan kardeşimizde müsaitse isterse yardım etme aman demeyiz yok bişey değil sonunda binim gibi bir yaban keçisine kalacaksınız korkuyorum :smiley:

Önemli bir konu başlığımız daha : dikkatle okuyunuz lütfen

KONVOY KURALI

1- Her konvoyda bir LİDER olur ve yerini kendi belirler (15 araç üstü 2 lider). Her konvoyda bir REHBER olur ve önde gider. Özel durumlarda rehber ve lider aynı kişi olabilir.

2- Konvoydaki araçların sırası, lider tarafından telsiz, vinç, motor gücü, ağırlık, pilotların tecrübeleri gibi kıstaslar göz önüne alınarak yapılır ve tüm gezi boyunca olağan haller dışında bu sıralama bozulmaz.

3- Konvoyda uyulması gereken en temel kural, konvoyun bütün halinde kalmasıdır. Hiç bir araç lidere haber vermeden ve çok gerekli olmadıkça konvoydan ayrılamaz, duramaz ve konvoy düzenini bozucu hareketler yapamaz.

4- Konvoyun hızı en yavaş aracın hızına göre ayarlanır.

5- Konvoyu oluşturan araçlar, kısa farları açık olarak yol alırlar.

6- Konvoydaki her araç arkasındaki araçtan sorumludur. Arkasındaki araçta bir sorun olduğu durumlarda telsizle lideri uyarır ve durup bekler. Kavşaklarda, özellikle araçlar arasındaki mesafenin uzadığı durumlarda her araç, arkadaki aracın dönülen yönü gördüğüne emin olmalı, gerekiyorsa bekleyip arkadaki araç geldiğinde hareket etmelidir.

"Her araç bilmelidir ki; kendisinde bir sorun olduğunda, önündeki araç bunu görecek ve sorunu gidermek için gerekenleri yapacak!"

7- Özellikle tek şeritli yollarda, konvoy dışı hızlı giden araçların sollamalarını kolaylaştırmak için, konvoydaki araçların arasında uygun boşluklar bırakılmalıdır.

8- Offroad koşullarındaki dere, çamur ve engel aşma gibi "özel geçiş etaplarında", bir araç etabı bitirmeden diğeri kesinlikle girmez.

9- Tüm kararlar LİDER tarafından, kendi belirlediği sistemle verilir. Lider, konvoydaki bir araçta oluşabilecek arıza durumunda, konvoyun tamamının beklemesine veya arızalı aracın kalarak konvoyun devam etmesine karar verebilir.

10- Lider, "konvoy kuralları"na uymayan aracı ve sürücüsünü "oylama" yaparak konvoydan çıkarabilir.

TAKİP MESAFESİ; AMA NE KADAR?

* Karayolunda seyrederken hep birbirimizi takip ederiz. Ta ki bir yere dönene kadar.
* Önümüzde seyreden araçla aramızdaki açıklık ne kadar olmalıdır?
* Takip mesafesi hızın yarısıdır. Ama metre cinsinden.
* Yerleşim birimi dışında saatte 90 km. hızla giden iki otomobilin arasındaki mesafe 45 metre olmalıdır.
* Saatte 70 km. hızla giden bir kamyonun, önündeki araçla arasında, 35 m. takip mesafesi olmalıdır.
* Yani, kendi aracımızın, kilometre cinsinden, saatteki hızının yarısı kadar metre mesafeden, önümüzdeki aracı takip etmeliyiz.

TAKİP MESAFESİNİ NASIL BELİRLERİZ?

*Ancak, karayolunda seyrederken metre hesabı yapamayız. Gelin şu çok basit 88-89 kuralını tekrar hatırlayalım.

88-89 kuralı

*Takip mesafesi, kullandığımız aracın 2 saniyede alacağı yol kadar da olabilir. Bunun için öndeki araç, asfalt yaması, üst geçit gölgesi veya işaret levhası gibi bir noktadan çıktığı an, normal bir tempoyla "88-89" diye saydığımızda, (bu yaklaşık iki saniyedir) aracımız aynı noktaya varıyorsa, işte bu mesafe uygun bir takip mesafesidir.

*Önce varıyorsanız, öndeki araca çok yakınsınız. Lütfen yavaşlayın.

*Geç varıyorsanız, bu kez de gereksiz bir boşluk bırakıyorsunuz demektir.

İşte başka bir ipucu

Düz yol kesimlerinde, kenar taşları 50'şer metre aralıklarla dikilmiştir. Öndeki araç, bir kenar taşı hizasında iken, takip eden araç da bir sonraki kenar taşı hizasında ise, takip mesafesi yeterli demektir. 90 km./saat hızla giden otomobil, saniyede 25 m. yol alır. İki saniyede 50 m. yol aldığına göre, iki saniyelik mesafe, hızın yarısı kadar mesafeden biraz fazladır.

Özellikle, tehlikeli madde taşıyan araçlar, bu kuraldan yararlanabilir. Çünkü, bu tür araçlar, yerleşim birimi dışında önlerindeki aracı, en az 50 metre mesafeden takip etmelidirler.

KONVOYLAR ve TAKİP MESAFESİ

"Eyvah konvoy!"

Lütfen böyle demeyelim. Önümüzdeki araçla aramızda, yeterli bir mesafe bırakarak, yolumuza güvenle devam edelim.

Konvoy halindeki araçlar, aralarında, en yüksek hızları üzerinden, takip mesafesinden az olmayacak bir boşluk bırakmalıdırlar. Böylelikle, sollama yapan araçlar, tekrar güvenle konvoyu oluşturan araçların arasına girebilirler.

"Güvenlik cepleri" oluşturmalı...

Özellikle çıkış eğimli yol kesimlerinde, ağır araçların hızları daha da düşmektedir. Konvoy halindeki araçlar, birbirlerini çok yakından takip ettiklerinde, arkadan gelen, otomobil, minibüs, kamyonet ve otobüs gibi daha hafif ve hızlı araçların, sollama yaptıktan sonra konvoyu oluşturan araçların arasına tekrar girebilmeleri mümkün olamamaktadır. Bu nedenle, konvoy halinde seyreden ağır araçlar, aralarında arkadan gelecek hızlı ve küçük araçların güvenli bir biçimde girebilecekleri kadar mesafe bırakarak, "güvenlik cepleri" oluşturmalıdırlar. Bu açıklıklar, ani yavaşlamaları da engelleyeceği için, trafiğin akışını olumlu yönde etkileyecektir.

"KONVOY BAŞTAN ÇÖZÜLÜR"

İşte yasa ya da yönetmeliklerde bulamayacağınız bir kural!...

Ağır bir aracın arkasında, daha hızlı ve küçük araçlardan oluşmuş konvoylarla karşılaşmışsınızdır. Özellikle kentler arası trafiğin yoğunlaştığı özel dönemlerde...İşte, kural burada devreye girer. Ağır aracın arkasındaki konvoyda, öncelikli geçiş hakkı öndeki küçük araçtadır. Diğer araçlar, geçmenin güvenli bir biçimde gerçekleşmesini bekledikten sonra, sollamaya başlamalıdır.

Ne var ki, yollarımızda bu durumda, aradan ya da en arkadan gelen aracın geçmeye kalkıştığını çokça görmüşüzdür. Lütfen dikkat! Ateşle oynuyorsunuz. Böyle yaparsanız, hem geçeceğiniz mesafe çok uzar, hem de konvoydaki araç sürücülerini sinirlendirerek, istenmeyen saldırgan davranışlarla karşılaşabilirsiniz.

Kural hatası yaparak kazanabileceğiniz bir kaç dakikanın yaşamınızdan daha önemli olduğunu düşünmüyoruz. Ya siz?
Kaynak: K.G. M. Trafik Eğitim Seti

febulent' Alıntı:
yakınlaştırırız özgürüm.... :smiley: ula uşağım hep sizin köyemi gelcez kalkında birazda siz gelin da ayup olmimi ki haçen buralara bi gelin bida gitmezsiniz nefis hem senin dedeye de iyi gelir havası :smiley: al yanınada okuldan bir iki kişi tamam da

:smiley:

sizin köylere de gelmeyi çok isterim abi ama yaz okulu ve staj yine olacak bu sene yine o dönem, zor abi ama hayırlısı, bizim Panzer ile 8 kişi bile gelsek yakıt koyar :smiley: geçen sene 3 gün de olsa o konvoyda bulunmak güzeldi :smiley:

Fikret kardeşim elimizden ne geliyosa yaparız canım benim..

Tarıkcan benim yeni çırak gökhan umarım iyidir..Fako amacamada sevgilerimi ilet lütfen..

Yanlız dostlar keçi figürü bana uymaz he çünki tek rakibim.. ;D

tek rakip.jpg

abi sende benim KIRATI koy ne olacak
gökhan seninle iki sohbet etti ya bişeler kapmıştır tecrüblerinden yapamazsa kafasına vurur tekrar yaptırırız abi
amcamında sizlere çok selamları var seneye antalya etkinliğinizi şimdiden hesaplamaya başlamış bile

ata036' Alıntı:
abi sende benim KIRATI koy ne olacak
gökhan seninle iki sohbet etti ya bişeler kapmıştır tecrüblerinden yapamazsa kafasına vurur tekrar yaptırırız abi
amcamında sizlere çok selamları var seneye antalya etkinliğinizi şimdiden hesaplamaya başlamış bile

Cihan kardeşimde antalya ya yerleşiyo..sağlam bir kamp ortamı yaparız artık. ;)

Bir açıklık getirin dostlar..

Konu başlığı LR macerası mı yoksa diğer araçlara ve geniş katılıma açıkmı ?

THE FARUK' Alıntı:
Bir açıklık getirin dostlar..

Konu başlığı LR macerası mı yoksa diğer araçlara ve geniş katılıma açıkmı ?

konu başlığına hep beraber karar vereceğiz ve tüm araçlar katılabilir abi

ata036' Alıntı:
konu başlığına hep beraber karar vereceğiz ve tüm araçlar katılabilir abi

Tmm tarıkcım o zaman genele hitap eden bir stıcker çalışalım..

THE FARUK' Alıntı:
Cihan kardeşimde antalya ya yerleşiyo..sağlam bir kamp ortamı yaparız artık. ;)

fako dayı şimdiden her hafta soruyor tarih ne zaman gidecekmiyiz ne diyorsun :D adam şimdiden geri sayıma başlamış bile ;D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,682
Kayıtlı Üye Sayımız
166,528
Kaydolan Son Üyemiz
yusufkaptan41

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri