Land Rover Defender Sürati

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan saitnuh Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 262
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 73,470
Ynt: Land Rover Defender Sürati

selamlar defender sürati birazda motorun bakımlı iyi olması ile şanzıman modeline bağlıdır.ben otobanda 170 km/h yaptım ama tdi 300 motor ve rn 380 şanzımanla.saygılar

Resimlerim 186 (Small).jpg

Etiketler

bende 2.5 dizel var ortalama 90 * 100 km çıkıyorum . aslında zorlasam biraz daha gider ama tehlikeli boyutlara ulaşıyor sürüş

2 saat önce yoldan geldim. Ve yine bir kazaya şahit oldum. Beni virajda sollayan şahin aracı kaydırdı ve sağdaki bariyerlere kafadan çarptı. Hızı 10 km düşük olsaydı hiçbir sorun yaşanmazdı. Neyseki sürücüye birşey olmadı. Hız herzaman güvenlikle ters orantılıdır. Araç ne olursa olsun 100 - 110 km hızı geçmemek lazım. Ben yıllardır uzun yolda 100 km yi hangi araç olursa olsun geçmiyorum. Ne radar sıkıntısı nede stres var. Var olan 600 km lik bir yolda 1- 1.5 saat geç gitmeniz. Fakat hızlı olmamak seri kullanmamak anlamına gelmez. 110 lar biraz daha seri olsa tam süper olurdu. :smiley:

Selamlar,
size katiliyorum.. yillarca 200Hp. binek araç kullandım.. milletin maskarası oldum, otoyolda 130'u aşmıyorum diye.. Ama onlara hep aynı örneği verdim.. Belki 30dakika zaman kazanacağım.. Ama allah korusun en küçük bir kaza saatlerime, canıma belki de en kötüsü yaşam boyu vicdan azabına neden olabilir..

110'lar icin.. gene reklam "takın bir Frd Puma, lütfen o zaman bakın atak araç nasıl oluyor" ...

herkese kazasız, belasız günler dilerim, reha

merhaba ben antalyadan yaman def le yağmurlu havada uzunyol yapan varmı varsa fren performansı nasıl beni bilgilendirirseniz sevinirim

Selamlar,
Defender'in arka frenleri kampanadir ve disk'e cevirirseniz daha iyi sonuc elde edebilirsiniz.. Ama standart hali ile pek cok uzun yol yaptim ve hic problemim olmadi.. ama unutmayin, 2ton bir araci durdurmaya calisiyorsunuz.. iyi gunler dilerim, reha

firen konusunda bende dertliyim arka balatalarım ısınma yaptığı zaman 2 defa kırılma yaptı çakma yapalım dediler şimdide ayar tutmuyor dolaşmadığım frenci kalmadı bazen mükemmel yarım saat sonra zayıf uataya gidince gene mükemmel .bence def. 90km. yeterli bir sürat.

Selamlar,
kampana fren'in dertleri saydiklariniz.. mubarek bir turlu ayar tutmaz.. Ama sansima benim basima kirilma filan yapmadi hic.. Gecen ay, denk geldi "disk" ile degistirildi.. ama tek dert "pedal ayarinin degismesi" idi pek de dert etmiyordum.. reha

İlginçtir benim 3 yıllık defender deneyimimde arabanın her yeri değişti, bir tek arka kampanalar değişmedi:smiley:)))...ne ayar bozdu ne kırıldı ne tutmamazlık yaptı...93 model sonradan 300tdi olma telekom çıkması idi...sanırım temizi denk gelmiş bana...

yaklaşık bir yıldır kullanıyorum aracımı frenler konusunda hiç bir problemim olmadı Allah a şükür el frenimde mükemmel çalışıyor

ben bu konuda çok dertliyim.bir tavsiyeniz varsa seve seve dilerim.şu an acil sorunum ayarlarının çok sık bozulması.selamlar

Selamlar,
sanirim problem arka frende ve kampana frenlerin hastaligidir frenin ayarinin bozulmasi.. nacizane onerim mumkun ise arka frenleri Disk fren sistemi ile degistirtmeniz.. iyi gunle, reha

Kampana frenlerde ayarın bozulması balatanın aşınmasından kaynaklanır. Bende şuana kadar bir defa balata sıkıntısı çektim oda vosvosumda oldu. Balatayı çakan usta farklı bir balata çakınca balata kampanaya yalnızca yanaklarından basıyordu. Balatanın zamanla aşınıp tam basmasının beklemeden başka bir balata çaktırdım farklı bir ustaya tabi. Ve daha sonra hiçbir sorun yaşamadım. Kampana çok daha dayanıklı ve sağlam bir frendir. Firen mesafesi uzasada ben ağır araçlarda kampana taraftarıyım. Diskin incelmesi, Sıcak diske su geldiğinde diskin yamulması. Yamulan diskin frende vibrasyon yapması. Ve torna yapılmak zorunda kalınması gibi...

arkadaşım öncelikle aracını güle güle ve kazasız belasız kullanmanı dilerim.benim fikrime göre bu tarz arçların maksimum süratleri önemli değil önemli olan yük taşıması engel aşması sorunsuzca sizi bir yere götürmesidir bunları dikkate alırsanız daha verimli ve sevimli bir araca sahip olduğunuzu fark edersiniz.benim imkanlarım kısıtlı ve ekstra bir araca sahip olma imkanım yok ve onun için bende bir landcruiser arıyorum eldeki transporterı satıp lcye geçeceğim çünkü gittiğim yerlerde birkaç kez battım.çoğu suv girmemiştir benim girdiğim yere ve artık bıktım beni ancak lc anlar saygılarımla

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,637
Kaydolan Son Üyemiz
Hnzlkskn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR